Kies data

Tipon

Tipon: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Cusco: Dagtour door de zuidelijke vallei van de Inca's

1. Cusco: Dagtour door de zuidelijke vallei van de Inca's

Nadat je tussen 08:40 en 09:00 uur bent opgehaald bij je hotel, ga je naar het archeologische complex Tipon om je Inca-avontuur te beginnen. Het complex ligt 24 kilometer ten zuidoosten van Cusco en is een van de minder bezochte locaties in de omgeving van Cusco. Het is een oude Inca-site en wordt beschouwd als een koninklijke tuin in opdracht van Wiracocha, en is een van de meest uitgebreide voorbeelden van landbouwterrassen die door de Inca's zijn aangelegd. Deze hoge terrassen lopen door de smalle vallei en worden geïrrigeerd door een aquaduct van Pachatusan, met een berg boven het terrein. Naast de terrassen zijn er ook enkele andere bouwwerken in Tipon, waaronder baden, een tempelcomplex, kanalen en aquaducten. Na Tipon ga je naar Pikillacta. Pikillacta is de enige pre-Inca-site in het Cusco-gebied. Dit adobe-complex werd rond 700 tot 900 na Christus gebouwd door het Huari-volk. In het gebied is er een kleine Inca-site op slechts een korte loopafstand van Pikillacta, bekend als Rumicolca, en was een reiscontrolepunt voor de Inca's. Na dit complex ga je verder richting Andahuaylillas. Hier ontdekt u de "Sixtijnse Kapel van Peru", een kerk met gouden altaren, schilderijen en veel gekleurde plafonds. De kapel is eenvoudig en bescheiden aan de buitenkant, maar aan de binnenkant vind je meesterwerk na meesterwerk terwijl je door de fascinerende muren bladert. Bij uw terugkeer naar Cusco passeert u ook Saylla, waar u kunt genieten van de heerlijke en beroemde varkenschicharrones. Je tour eindigt dan met je terugkeer naar Cusco rond 14.30 uur.

Cusco: toeristenkaart voor 1, 2 of 10 dagen met hotelbezorging

2. Cusco: toeristenkaart voor 1, 2 of 10 dagen met hotelbezorging

Profiteer van besparingen en geniet van het gemak van het Cusco Tourist Ticket, dat toegangen tot de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van Cusco en de Heilige Vallei omvat. Profiteer van de hotelbezorgservice naar uw hotel of Airbnb in het historische centrum van Cusco of Wanchaq. Kies uit een toeristisch ticket voor 1, 2 of 10 dagen: 10-daagse toeristenkaart - stad Cusco en heilige vallei: Toegang tot de 16 belangrijkste archeologische vindplaatsen en musea van Cusco. Geniet met dit ticket van toegang tot het archeologische park van Sacsayhuaman, Qenqo, Tambomachay, Puca Pucara, Pisac, Ollantaytambo, Chinchero, Moray, Tipon, Piquillacta, Pachacutec Inca Monument, Qosqo Native Art Center, Museum of Contemporary Art, Qorikancha Site Museum, Regionaal Historisch Museum en Volkskunstmuseum. Ticket geldig voor gebruik gedurende 10 opeenvolgende dagen waarin u alle genoemde attracties kunt bezoeken. 2-daagse toeristenkaart - Heilige vallei: Ticket is inclusief toegang tot de volgende archeologische vindplaatsen in de Heilige Vallei: Pisaq, Ollantaytambo, Chinchero en Moray. Ticket geldig voor gebruik gedurende 2 opeenvolgende dagen waarin u alle 4 genoemde attracties kunt bezoeken. Toeristenticket voor 1 dag - Cusco City: Ticket is inclusief toegang tot de volgende archeologische vindplaatsen in het Sacsayhuaman Archeological Park: Sacsayhuaman, Qenqo, Tambomachay en Puca Pucara. Ticket geldig voor gebruik gedurende 1 dag waarin u alle 4 attracties kunt bezoeken.

Van Cusco: privétour Tipón, Pikillacta en Andahuaylillas

3. Van Cusco: privétour Tipón, Pikillacta en Andahuaylillas

Verken de archeologische vindplaatsen van Tipón en Pikillacta vanuit Cusco. Bezoek het schilderachtige stadje Andahuaylillas tijdens deze privédagtrip. Laat je door een deskundige gids leiden naar onbekende dorpjes en historische ruïnes. Begin je reis in Tipón, een perfect bewaard gebleven archeologische vindplaats, op 27 kilometer afstand van Cusco. Verken het indrukwekkende landelijke herenhuis van Tipón. Bewonder de 12 landbouwterrassen die nog steeds worden bebouwd met een irrigatiesysteem. Dit meesterwerk van waterbouwkunde van de Inca's bedient de omringende bevolking tot nu toe. Vervolg je tour naar Pikillacta, gebouwd door het Wari-volk. Bekijk een van de best bewaarde pre-Inca-sites van Peru. Leer meer over het archeologische belang ervan. Tussen de 700 gebouwen, verspreid over 3000 hectare, kun je stenen en lemen gebouwen zien, duidelijk terraswerk en de kop van een condor die in een rots is uitgehouwen. Breng ten slotte een bezoek aan Andahuaylillas en zijn historische attractie, de kerk van Andahuaylillas. Bewonder de indrukwekkende kwaliteit van de kunstwerken in deze barokke kerk. Blik op de muurschilderingen en altaren versierd met goud. Het herbergt een origineel pijporgel, het resultaat van recente restauraties. Na een drukke dag sightseeing kunt u ontspannen op de terugweg naar uw accommodatie in Cusco.

Van Cusco: South Valley Villages en archeologietour

4. Van Cusco: South Valley Villages en archeologietour

Profiteer van de ophaalservice bij je hotel in Cusco en ga vervolgens met een Engelssprekende gids naar de prachtige Valle Sur. Kom aan bij de archeologische vindplaats Tipón, vermoedelijk een koninklijke tuin in opdracht van de Inca-god Viracocha. Leer meer over de landbouwterrassen die door de Inca's zijn aangelegd en geïrrigeerd door een aquaduct op de heilige Pachatusan-berg. Bekijk andere structuren, zoals de baden en het tempelcomplex, van dichterbij om een beter begrip van de Inca-beschaving op te bouwen. Ga verder naar de pre-Inca-site van Pikillacta om het adobe-complex te verkennen dat rond 700 tot 900 na Christus door de inheemse Huari-bevolking is gebouwd. Bewonder de uitgebreide kunst van de Sixtijnse Kapel van Peru in Andahuaylillas, inclusief schilderijen van Escuela Cuzqueña. Keer terug naar Cusco via Saylla, waar je kunt genieten van heerlijke varkensvlees chicharrones of geroosterde cavia.

Van Cusco: Tipon, Andahuaylillas en Pikillaqta-dagtour

5. Van Cusco: Tipon, Andahuaylillas en Pikillaqta-dagtour

Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Cusco en begint aan deze interessante tour van een halve dag om de verbazingwekkende archeologische vindplaats Tipon te bezoeken, ook wel bekend als de tuin van de Inca's. Volg een rondleiding door Andahuaylillas en zijn prachtige kerk en voltooi de tour in Pikillaqta om meer te weten te komen over de Wari-cultuur. Deze pre-Inca-cultuur begon 700 jaar na Christus en liet prachtige constructies achter die we tijdens de tour zullen bezoeken. Deze tour is perfect voor diegenen die nog aan het acclimatiseren zijn aan de hoogte en een gemakkelijke tour willen doen voordat ze andere toeristische bezienswaardigheden in Cusco hoger boven zeeniveau bezoeken.

Overzicht activiteiten in Tipon

Wil je alle activiteiten in Tipon ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.