Kies data

Tipon

Tipon: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Cusco: Dagtocht Zuid-Vallei van de Inca's

1. Cusco: Dagtocht Zuid-Vallei van de Inca's

Nadat je bent opgehaald bij je hotel tussen 8.40 en 9.00 uur, ga je naar het archeologische complex Tipon om je Inca-avontuur te beginnen. Het complex ligt 24 kilometer ten zuidoosten van Cusco en is een van de minder bezochte sites in de regio Cusco. Het is een oude Inca-plaats en wordt beschouwd als een koninklijke tuin in opdracht van Wiracocha, en is een van de meest uitgebreide voorbeelden van landbouwterrassen die door de Inca's zijn gemaakt. Deze hoge terrassen lopen door de smalle vallei en worden geïrrigeerd door een aquaduct van Pachatusan, met een berg boven de site. Naast de terrassen zijn er ook enkele andere structuren bij Tipon, waaronder baden, een tempelcomplex, grachten en aquaducten. Na Tipon gaat u naar Pikillacta. Pikillacta is de enige pre-Inca-site in het gebied van Cusco. Dit adobe-complex werd rond het jaar 700 tot 900 door de Huari-bevolking gebouwd. In het gebied is er een kleine Inca-site op slechts een korte loopafstand van Pikillacta, die bekend staat als Rumicolca, en was een checkpoint voor reizen naar de Inca's. Na dit complex, zul je verdergaan in de richting van Andahuaylillas. Hier ontdekt u de "Sixtijnse kapel van Peru", een kerk met gouden altaren, schilderijen en vele gekleurde plafonds. De kapel is eenvoudig en onopvallend aan de buitenkant, maar aan de binnenkant vind je het meesterwerk na het meesterwerk terwijl je door de fascinerende muren bladert. Bij uw terugkeer in Cusco passeert u ook Saylla, waar u kunt genieten van de heerlijke en beroemde varkenschicharrones. Je tour eindigt dan met je terugkeer naar Cusco rond 14.30 uur.

Cusco: toeristenkaart voor 1, 2 of 10 dagen met hotelbezorging

2. Cusco: toeristenkaart voor 1, 2 of 10 dagen met hotelbezorging

Profiteer van besparingen en geniet van het gemak van het Cusco Tourist Ticket, dat toegangen tot de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van Cusco en de Heilige Vallei omvat. Profiteer van de hotelbezorgservice naar uw hotel of Airbnb in het historische centrum van Cusco of Wanchaq. Kies uit een toeristisch ticket voor 1, 2 of 10 dagen: 10-daagse toeristenkaart - stad Cusco en heilige vallei: Toegang tot de 16 belangrijkste archeologische vindplaatsen en musea van Cusco. Geniet met dit ticket van toegang tot het archeologische park van Sacsayhuaman, Qenqo, Tambomachay, Puca Pucara, Pisac, Ollantaytambo, Chinchero, Moray, Tipon, Piquillacta, Pachacutec Inca Monument, Qosqo Native Art Center, Museum of Contemporary Art, Qorikancha Site Museum, Regionaal Historisch Museum en Volkskunstmuseum. Ticket geldig voor gebruik gedurende 10 opeenvolgende dagen waarin u alle genoemde attracties kunt bezoeken. 2-daagse toeristenkaart - Heilige vallei: Ticket is inclusief toegang tot de volgende archeologische vindplaatsen in de Heilige Vallei: Pisaq, Ollantaytambo, Chinchero en Moray. Ticket geldig voor gebruik gedurende 2 opeenvolgende dagen waarin u alle 4 genoemde attracties kunt bezoeken. Toeristenticket voor 1 dag - Cusco City: Ticket is inclusief toegang tot de volgende archeologische vindplaatsen in het Sacsayhuaman Archeological Park: Sacsayhuaman, Qenqo, Tambomachay en Puca Pucara. Ticket geldig voor gebruik gedurende 1 dag waarin u alle 4 attracties kunt bezoeken.

Cusco: privétour naar Tipon, Pikillacta en Andahuaylillas

3. Cusco: privétour naar Tipon, Pikillacta en Andahuaylillas

Begin je adembenemende avontuur met een handige ophaalservice vanaf je accommodatie. Eenmaal aan boord ga je naar Tipon, een verbazingwekkend Inca-archeologisch complex waarin water door grote stenen kanalen stroomt. Terwijl u hier bent, kunt u zich vergapen aan de oude waterbouwkundige kennis van de Inca's. Ontdek de vele toepassingen die ze ervoor hadden, evenals een prachtig systeem van terrassen waarop het land nog steeds vruchten voortbrengt. Vervolg je reis naar Pikillacta, een mystieke plek met enkele van de meest verfijnde terrassen van Cusco die je kunt bewonderen. Om uw ontdekkingsdag af te sluiten, maakt u een schilderachtige reis naar Andahuaylillas, waar u een van de mooiste kerken in Cusco zult bezoeken. Deze kerk, gebouwd in de 16e eeuw en nog steeds sterk, heeft een indrukwekkend orgel dat u kunt bewonderen, versierd met engelen en cherubijnen. Na uw kerkbezoek neemt u de aangename rit terug naar Cusco, waar u wordt afgezet bij uw hotel.

Van Cusco: South Valley Villages and Archeology Tour

4. Van Cusco: South Valley Villages and Archeology Tour

Profiteer van de pick-up in uw hotel in Cusco en ga vervolgens naar de prachtige Valle Sur met een Engelssprekende gids. Kom aan op de archeologische vindplaats Tipón, waarvan wordt gedacht dat het een koninklijke tuin was in opdracht van de Inca-god Viracocha. Lees meer over de landbouwterrassen die door de Inca's zijn aangelegd en geïrrigeerd door een aquaduct op de heilige berg Pachatusan. Bekijk andere bouwwerken, zoals de baden en het tempelcomplex, eens goed om een beter begrip van de Incabeschaving op te bouwen. Ga verder naar de pre-Inca-site van Pikillacta om het adobe-complex te verkennen dat gebouwd is door de inheemse Huari-mensen rond 700 tot 900 na Christus. Bewonder de uitgebreide kunst van de Sixtijnse kapel van Peru in Andahuaylillas, inclusief schilderijen van Escuela Cuzqueña. Keer terug naar Cusco via Saylla, waar u kunt genieten van heerlijke varkensvlees chicharrones of geroosterd cavia.

Van Cusco: privétour Tipón, Pikillacta en Andahuaylillas

5. Van Cusco: privétour Tipón, Pikillacta en Andahuaylillas

Verken de archeologische vindplaatsen van Tipón en Pikillacta vanuit Cusco. Bezoek het schilderachtige stadje Andahuaylillas tijdens deze privédagtrip. Laat je door een deskundige gids leiden naar onbekende dorpjes en historische ruïnes. Begin je reis in Tipón, een perfect bewaard gebleven archeologische vindplaats, op 27 kilometer afstand van Cusco. Verken het indrukwekkende landelijke herenhuis van Tipón. Bewonder de 12 landbouwterrassen die nog steeds worden bebouwd met een irrigatiesysteem. Dit meesterwerk van waterbouwkunde van de Inca's bedient de omringende bevolking tot nu toe. Vervolg je tour naar Pikillacta, gebouwd door het Wari-volk. Bekijk een van de best bewaarde pre-Inca-sites van Peru. Leer meer over het archeologische belang ervan. Tussen de 700 gebouwen, verspreid over 3000 hectare, kun je stenen en lemen gebouwen zien, duidelijk terraswerk en de kop van een condor die in een rots is uitgehouwen. Breng ten slotte een bezoek aan Andahuaylillas en zijn historische attractie, de kerk van Andahuaylillas. Bewonder de indrukwekkende kwaliteit van de kunstwerken in deze barokke kerk. Blik op de muurschilderingen en altaren versierd met goud. Het herbergt een origineel pijporgel, het resultaat van recente restauraties. Na een drukke dag sightseeing kunt u ontspannen op de terugweg naar uw accommodatie in Cusco.

Van Cusco: Tipon, Andahuaylillas en Pikillaqta-dagtour

6. Van Cusco: Tipon, Andahuaylillas en Pikillaqta-dagtour

Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Cusco en begint aan deze interessante tour van een halve dag om de verbazingwekkende archeologische vindplaats Tipon te bezoeken, ook wel bekend als de tuin van de Inca's. Volg een rondleiding door Andahuaylillas en zijn prachtige kerk en voltooi de tour in Pikillaqta om meer te weten te komen over de Wari-cultuur. Deze pre-Inca-cultuur begon 700 jaar na Christus en liet prachtige constructies achter die we tijdens de tour zullen bezoeken. Deze tour is perfect voor diegenen die nog aan het acclimatiseren zijn aan de hoogte en een gemakkelijke tour willen doen voordat ze andere toeristische bezienswaardigheden in Cusco hoger boven zeeniveau bezoeken.

Sitemap Tipon

Wil je alle activiteiten in Tipon ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.