Titanic Quarter

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Titanic Quarter: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Belfast: 1- of 2-daagse hop on, hop off-sightseeingtour

1. Belfast: 1- of 2-daagse hop on, hop off-sightseeingtour

City Sightseeing Belfast — de bustour met open dak, beschikt nu over 23 haltes in de stad waar je in en uit kunt stappen en zo de stad op je eigen gemak kunt verkennen. De tour voert je door de Titanic Quarter, de wijk waar de RMS Titanic werd gebouwd en waar nu veel spannende nieuwe ontwikkelingen gaande zijn. Hierna bezoek je het indrukwekkende Assemblee voor Noord-Ierland. Onderweg terug bezoek je de politieke gedeelten van Shankhill Road en bekijk je de politieke muurschilderingen en vredeslijnen bij Fall Road. Daarna keer je via de Queens University terug naar het centrum van de stad. Route Halte 1 - Castle Place Halte 2 - Customs House Halte 3 - Odyssey Arena Halte 4 - Titanic Belfast Halte 5 - HMS Caroline Halte 6 - Parliament Buildings Halte 7 - Belmont Road Halte 8 - Hollywood Road Halte 9 - Lower Newtownards Road Halte 10 - St. George’s Market Halte 11 - May Street Halte 12 - Great Victoria Street Halte 13 - Dublin Road Halte 14 - Shaftsbury Square Halte 15 - Queen’s University Halte 16 - Eglantine Avenue Halte 17 - Cultúrlann McAdam Ó Fiaich (Café en VVV) Halte 18 - Falls Memorial Garden Halte 19 - International Wall Murals Halte 20 - Spectrum Tourist Information Centre Halte 21 - Shankill Memorial Garden Halte 22 - Crumlin Road Halte 23 - Donegal Street-Cathedral Quarter en St. Anne’s Cathedral

...
Vanuit Dublin: dagtour Giant's Causeway en toegang Titanic Belfast

2. Vanuit Dublin: dagtour Giant's Causeway en toegang Titanic Belfast

Verlaat de drukte van Dublin tijdens een dagtrip met spectaculaire uitzichten van begin tot eind. Bezoek zowel Titanic Belfast als de Giant's Causeway en geniet van het kustlandschap van Noord-Ierland. Ga vanuit Dublin eerst naar 's werelds grootste ultramoderne Titanic-ervaring in de Titanic Quarter in Belfast, gelegen in de voormalige scheepswerven van Harland and Wolf. Je herleeft de tragische reis van de boot, het zinken en de veelbewogen ontdekking op de zeebodem, via exposities die haar constructie, lancering en geschiedenis toelichten in 9 verschillende galerijen. Ook de Giant's Causeway zal indruk maken. Vergaap je aan dit juweeltje van de kust van Antrim, hoor de legenden over reuzen en zie de unieke geologische structuur bestaande uit duizenden zeshoekige stenen en symmetrische kolommen. Geniet van voldoende tijd op dit UNESCO-werelderfgoed om langs de kliffen te wandelen met uitzicht op de verhoogde weg, prachtige foto's te maken en een wandeling te maken over de Giant's Causeway zelf.

...
Belfast: eclectische stadswandeling door het centrum

3. Belfast: eclectische stadswandeling door het centrum

Deze eclectische rondleiding door het stadscentrum behandelt de geschiedenis, architectuur en mensen van Noord-Ierland. Als je het stadhuis verlaat, ontdek je enkele van de Belfast-gebouwen langs de weg die de stad zo'n prachtige en unieke ruimte maken. Hoor over de kleurrijke geschiedenis die dit deel van het eiland Ierland gedurende duizenden jaren heeft gevormd. Je zult ook horen over sommige beroemde mensen van Belfast en over dingen die hier zijn uitgevonden. Ga langs de rivier de Lagan en kijk uit naar de zee. Zie het gebied dat nu bekend staat als de Titanic Quarter en ontdek de Waterfront Hall. Loop langs de scheve toren van Belfast, gebouwd op het aanmeerpunt voor koningin Victoria tijdens haar eerste bezoek. Vervolgens fietst u door de geboorteplaats van Belfast naar St. Anne's Cathedral in het Cathedral Quarter. Het is in dit gebied dat je straatkunst en muurschilderingen kunt bekijken en hoort hoe Belfast en zijn mensen samenkomen om te verzoenen en een betere ruimte voor iedereen te bouwen, door zijn vele gratis festivals, creatieve organisaties en nieuwe industrieën. Je kunt dan de tour op St. Anne's Square afmaken.

...
Belfast: Full-Day Tour met Titanic Experience

4. Belfast: Full-Day Tour met Titanic Experience

Vang de grensoverschrijdende Enterprise-trein van Dublin naar Belfast voor een volledige dag sightseeing tour van de Noord-Ierse hoofdstad, en krijgen een ticket voor de scheepswerven van de Titanic Quarter en hop-on hop-off sightseeing bus. Vertrekkend vanuit het station van Connolly op de 7:35 Enterprise Express, reizen in alle comfort over de grens. Snacks zijn beschikbaar voor aankoop aan boord. Oversteken naar Noord-Ierland op Milepost 59 voor een aankomst in Belfast Central, en vervolgens over te dragen door de lokale trein naar Belfast Great Victoria Street Station in het hart van de stad. Hier vindt u lid worden van de hop-on hop-off sightseeing tour, het nemen van een lus rond de stad, waaronder de Titanic Quarter, waar u gratis toegang tot de Titanic bezoekerscentrum zal hebben. Ontdek de geboorteplaats van de Titanic ocean liner, en zie de nieuwbouw state-of-the-art gebouwd op de 100ste verjaardag van de fatale reis van het schip. Een optionele bezoek aan de onlangs gerenoveerde Crumlin Road Gaol krijgt u toegang tot de angstaanjagende cellen en galg van de historische gevangenis. Gebouwd in 1845, Crumlin Road Gaol sloot zijn deuren in 1996 en heeft nu heropend als een meeslepende toeristische attractie Rij de beroemde watervallen en Shankill Wegen naar de politieke muurschilderingen van The Troubles zien. Dan kunt u genieten van wat vrije tijd om te winkelen in het centrum van Belfast. Terug treinen naar Dublin vertrekt om 16:05, 18:05 of 20:05 afhankelijk van uw voorkeur.

...
Belfast: Titanic-wandeltocht met kleine groepen

5. Belfast: Titanic-wandeltocht met kleine groepen

Begin uw begeleide wandeling met een bezoek aan de Titanic Memorial Garden op het terrein van het stadhuis van Belfast. Ontdek hoe Belfast tijdens de industriële revolutie de scheepsbouwhoofdstad van de wereld werd. Bekijk de namen van al degenen die omkwamen bij het zinken van de Titanic in 1912. Op weg naar de volgende halte hoort u meer over de commerciële en industriële geschiedenis van Belfast. Bekijk de waterkant van Belfast langs de rivier de Lagan voordat je aankomt bij het standbeeld Beacon of Hope. Bezoek de "Big Fish" en hoor over het verhaal van de legendarische reus, Finn McCool. Bekijk het Custom House en de Albert Clock, de "scheve toren" van Belfast. Steek de Lagan Weir Footbridge over en arriveer in de Titanic Quarter. Bezoek de jachthaven van Belfast en geniet van een prachtig uitzicht op de SSE Arena, de SS Nomadic en het Titanic Visitor Centre. Ga verder naar het hart van de Titanic-wijk en bekijk de SS Nomadic van dichtbij, 's werelds laatst overgebleven White Star-schip, dat werd gebouwd in Belfast. Passeer het Titanic Visitor Centre en loop over de scheepshellingen waar de Titanic en haar zusterschip, de Olympic, naast elkaar werden gebouwd. Stop bij het Great Light, een van de grootste optica in zijn soort ter wereld, en een uniek maritiem erfgoedobject met betekenis voor het economische, maritieme en industriële verleden van Belfast. Kom ten slotte aan bij Titanic Dock en Pump House om de tour af te ronden.

...
Dublin: excursie Belfast Titanic Quarter & Giant's Causeway

6. Dublin: excursie Belfast Titanic Quarter & Giant's Causeway

Reis door de Boyne Valley tijdens een dagexcursie door heel Dublin en ontdek het huis van de 5000-jaar oude heuvel van Tara, de oude hoofdstad van de Hoge Koningen van Ierland. Een gids vertelt je meer over de Slag van Boyne tussen de katholieke koning James en de protestantse Nederlandse koning Willem van Oranje, een hoofdstuk in de geschiedenis van Ierland dat nog steeds resoneert en nauw verbonden is met het verhaal van Belfast. Bij aankomst in Belfast heb je de mogelijkheid om een politieke sightseeingrondleiding te maken met de iconische zwarte taxi OF bezoek de Titanicervaring en Quarter om de scheepswerven te verkennen waar de geweldige oceaanstomer werd gebouwd. Met de zwarte taxi zie je sites die een sleutelrol hebben gespeeld in de politieke geschiedenis van de stad, zoals de wijken Falls en Shankill. Je komt meer te weten over de industriële wortels van Belfast en de 4 decennia van burgerlijke onrust in de late 20e eeuw. Onderteken de vredeslijn, de torenhoge muur die de gemeenschappen verdeelt en lees de politieke muurschilderingen. Een gids vertelt je over hun eigen familie-ervaringen om je rondleiding een persoonlijker tintje te geven. Of ga naar 's werelds grootste allernieuwste Titanicervaring in de nieuwe Titanic Quarter in Belfast, gelegen in de voormalige scheepswerven van Harland en Wolf. Je herleeft de tragische reis van de veerboot, het zinken en de veelbewogen ontdekking op de zeebodem, via exposities die haar constructie, lancering en geschiedenis toelichten in 9 verschillende galerijen. Je bestemming is het Unesco Werelderfgoed van de Giant's Causeway, meer dan 60 miljoen jaar geleden gevormd door vulkaanuitbarstingen. Bekend om zijn opvallende rotsformaties die bijna 29 kilometer lang zijn, wandel je naar de formaties die bekend staan ​​als The Wishing Chair, Giant's Boot en Giant's Organ. Je komt meer te weten over de legende van de Ierse reus Finn McCool, waarvan wordt gezegd dat hij de maker van de Causeway is. Maak voordat je terugrijdt naar Dublin een laatste halte bij de pittoreske ruïnes van Dun Luce Castle, gelegen naast het dorp Bushmills, de thuisbasis van de beroemde Ierse whisky. Hier heb je de mogelijkheid om te lunchen op een aantal locaties aan de Causeway. Met 2 uur is er voldoende tijd om te lunchen en dit prachtige kustlandschap te bewandelen. Rij langs de noordkust van Antrim, aankomend bij de Carrick-a-Rede touwbrug. De optie om over de wereldberoemde brug te lopen die het eiland met het vasteland verbindt, is inbegrepen in de prijs van je ticket. De tijd die aan deze halte is toegewezen, is ongeveer 80 minuten, dus ga door, wees dapper. Na de rondleiding bij touwbrug ga je verder langs de kust van Antrim, langs spectaculaire landschappen met stenige oevers, beboste valleien en beschutte havens. Bekijk de overblijfselen van het kasteel van Dunseverick en bewonder het uitzicht op de Mull of Kintyre. Op een heldere dag zie je Schotland in de verte. De route terug naar Dublin is anders dan de route die eerder op de dag naar de Causeway wordt afgelegd, waardoor je verschillende landschappen bewondert. Je komt om 20:30 uur terug in het stadscentrum van Dublin en geniet van de rest van je avond. De gids staat voor je klaar om je te helpen met alle aanwijzingen of informatie die je nodig hebt.

...
Belfast: Line of Duty-wandeltocht met HOHO City Pass

7. Belfast: Line of Duty-wandeltocht met HOHO City Pass

Kruip achter de camera van de populaire televisieserie Line of Duty en maak kans op de plekken van je helden op het scherm. Vind de locaties waar enkele van de meest opwindende en gedenkwaardige scènes zijn opgenomen. Bekijk de locatie van een dramatische arrestatie, een hinderlaag tijdens het transport van gevangenen en de vondst van een lijk. Hebben volop mogelijkheden om foto's te maken. Leer meer over de echte inspiratie voor dit misdaaddrama. Luister vanuit je deskundige gids naar anekdotes over filmen, grappen tussen takes en fragmenten uit de indrukwekkende castlijst van de show. Rijd na de tour in je eigen tempo door de stad met de hop-on-hop-off bustour en stop waar je maar wilt. Bekijk de steeds veranderende Titanic Quarter, de geboorteplaats van de RMS Titanic, en nu een opwindende nieuwe ontwikkeling voor de stad. Verken het moderne Belfast en hoor het politieke verhaal van de stad, bekijk de muurschilderingen op de Falls Road en Shankill Road. Maak een stop bij de Belfast Peace Wall, waar je kunt uitstappen en je stempel kunt drukken.

...

Sitemap Titanic Quarter

Wil je alle activiteiten in Titanic Quarter ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Titanic Quarter

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 746 beoordelingen

heel veel informatie

Een interessante rondrit, hoewel ik de indruk had dat men iets te gemakkelijk omheen de geschiedenis van de troubles te fietsen. Shankill Road zou ik in omgekeerde richting doen (nu moesten we steeds ons hood omdraaien naar achteren om de interessante koppen op de huizen te zien).

Leuke rit met een erg enthousiaste gids die ontzettend leuk vertelde over de bezienswaardigheden