Kies data

Titicacameer

Titicacameer: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Titicacameer 2-daagse tour naar Uros, Amantani en Taquile

1. Titicacameer 2-daagse tour naar Uros, Amantani en Taquile

Ontdek de eilanden van het Titicacameer tijdens deze tweedaagse tour vanuit Puno. Breng de nacht door bij een gastgezin op het eiland Amantani en leer over lokale tradities. Dag 1: Uros-eilanden en Amantani Ga per motorboot naar de legendarische drijvende rieteilanden. Op Amantani Island breekt de tour in kleinere groepen voor een verblijf bij lokale families. Trek naar de top van de berg om de tempels van de Pachamama en Pachatata te zien. Authentiek eten wordt bereid en muziek uitgevoerd door uw aangewezen familie. Dag 2: Taquile-eiland – Puno Na het ontbijt maakt u een korte boottocht naar het nabijgelegen eiland Taquile en ontmoet u de lokale bevolking die bekend staat om hun ingewikkelde weefsels. Keer na de lunch terug naar Puno en arriveer tussen 15:15 en 15:30 uur.

Titicacameer, Uros en Taquile-dagtour

2. Titicacameer, Uros en Taquile-dagtour

Geniet van een boottocht op het Titicacameer en bezoek de drijvende eilanden Uros. De bewoners van het meer worden de Waterstam genoemd en hebben hun eigen eilanden gebouwd met een lokale suikerrietsoort. Ook hun huizen en boten zijn van dit materiaal gemaakt. De volgende stop is Taquile Island, bewoond door Quechua-sprekers die unieke en effectieve sociale systemen en handweeftechnieken hebben ontwikkeld. Stop voor een typische lunch in het dorp Taquile. Maak een wandeling door de heuvels en archeologische vindplaatsen van dit 6 kilometer lange eiland voordat je per boot terugkeert naar Puno.

Puno: 2-daags bezoek aan Uros, Amantani en Taquile

3. Puno: 2-daags bezoek aan Uros, Amantani en Taquile

Vertrek vanuit Puno op de eerste dag van de tour en ga naar de drijvende eilanden van Uros en bewonder het adembenemende landschap rondom. Geniet vervolgens van een 3 uur durende motorboottocht naar het Amantani-eiland en zie lokale families de heuvel af rennen om je te verwelkomen. Ontmoet je aangewezen gastgezin en dompel jezelf onder in hun traditionele cultuur en manier van leven. Geniet met het gezin van een typische lunch gemaakt van natuurlijke lokale producten en neem tot het avondeten deel aan interculturele activiteiten. Bekijk na het diner een traditionele show met uw gezin voordat u de nacht bij hen thuis doorbrengt. Begin op dag twee van de tour met een vroeg ontbijt met je gastgezin. Na een emotioneel afscheid is het tijd om te vertrekken naar Taquile Island, een traditionele Quechua-sprekende gemeenschap, gelegen in het hart van het Titicacameer. Bewonder de prachtige haven van Taquile en loop vervolgens over een smal pad omhoog naar het midden van het eiland. Kijk tijdens de wandeling naar de adembenemende natuurlijke landschappen, waaronder de nabijgelegen Boliviaanse bergketen. Zodra je op de top van de wandeling bent aangekomen, luister je naar je lokale gids die verhalen en anekdotes deelt over het traditionele leven op Taquile. Geniet later van wat vrije tijd om rond te dwalen en te verkennen en ontspan vervolgens in een lokaal restaurant voor de lunch. Daal ten slotte af naar de haven en spring aan boord van de boot terug naar Puno.

Van La Paz: 2-daagse tour naar Isla del Sol en het Titicacameer

4. Van La Paz: 2-daagse tour naar Isla del Sol en het Titicacameer

Vertrek vanuit La Paz op een begeleide tweedaagse reis met een boottocht op het Titicacameer en bezoeken aan Copacabana, Yumani en Isla del Sol, waar u de nacht zult doorbrengen. Geniet van het prachtige landschap van het kobaltblauwe meer en de besneeuwde bergen terwijl je het land van de Inca's verkent. De tour vertrekt vroeg in de ochtend vanuit La Paz naar het Titicacameer. Je eerste stop is bij het uitkijkpunt Tiquina, waar je een prachtig panoramisch uitzicht hebt op Titicaca, het hoogst bevaarbare meer ter wereld op een hoogte van 3.812 meter. Neem vervolgens een veerboot naar Copacabana, de belangrijkste Boliviaanse stad aan de oever van het meer dat pal naast de grens met Peru ligt. Vanaf hier reis je per speedboot naar het Isla del Sol, door de Inca's beschouwd als de geboorteplaats van hun zonnegod. In de middag heb je tijd om Yumani, aan de zuidkust van het eiland, te verkennen en je te vergapen aan de Sol Pilko Kaina-tempel en de details van de Inca-architectuur. Nadat je de nacht op het eiland hebt doorgebracht, heb je de volgende dag vrij tot 15.30 uur, zodat je genoeg tijd hebt om de noordkant van het eiland te bezoeken, de thuisbasis van het Gouden Museum en de Inca-fontein van de jeugd. In de middag neem je de boot terug naar Copacabana, waar je tijd hebt voor het diner voordat je de bus terug neemt naar La Paz waar je rond 23.00 uur aankomt.

Vanuit Puno: dagtocht naar de Uroseilanden en Taquile

5. Vanuit Puno: dagtocht naar de Uroseilanden en Taquile

Je vertrekt vanuit Puno en reist naar de drijvende eilanden van het Urosvolk op het Titicacameer. Je krijgt uitleg van je gids over hoe deze eilanden zijn gecreëerd door de lokale bevolking door middel van gedroogd totorariet. Leer over de geschiedenis van dit gebied en kom in contact met de lokale bevolking om meer te horen over hun leven op het water. Vervolgens vaar je naar het eiland Taquile in het grootste deel van het Titicacameer. Ervaar het leven op het meer van dichtbij en geniet tegelijkertijd van het prachtige uitzicht op het Andesgebergte. Hoor meer over de bewoners van Taquile, hoe deze afstammen van de Inca's en grotendeels uit boeren en wevers bestaan, en hoe deze enkele specifieke Inca-tradities hebben behouden. Maak een wandeling met een gemiddelde moeilijkheidsgraad over het eiland, dat bekend staat om zijn handgeweven kunst en collectieve boerderijen, en geniet van een lunch met lokale producten in een lokaal restaurant. Vervolgens keer je terug naar Puno aan de oever van het meer om je tour te beëindigen.

Puno: daguitstap Titicacameer en Uros & Taquille

6. Puno: daguitstap Titicacameer en Uros & Taquille

Je wordt aan het begin van deze daguitstap naar het Titicacameer opgehaald bij je accommodatie in Puno. Een Engelssprekende gids begeleidt je op weg naar de eilanden Uros en Taquille die in het meer liggen. Uros is een groep eilanden met gebouwen die volledig van totorariet gemaakt zijn. Er leeft een kleine gemeenschap die teruggaat tot de pre-Incatijd. Breng wat tijd door met de lokale bewoners en bezoek vervolgens Taquile, een eiland met een cultuur die dichter bij de Boliviaanse Aymara ligt. Je krijgt een lokaal bereide lunch op het eiland en bezoekt dan een lokale coöperatie en bekijkt de vaardigheden van de lokale wevers. Je gaat terug naar Puno en je accommodatie na een uniek inkijkje in de culturen van deze eilanden.

Van Cusco: 2-daagse Titicacameer Tour

7. Van Cusco: 2-daagse Titicacameer Tour

Begin aan een avontuurlijke tweedaagse tour door het Titicacameer. Ontdek enkele van de hoogtepunten in en rond Puno, Uros, Taquile en Cusco en stop met voldoende tijd om de lokale flair te absorberen en de belangrijkste bezienswaardigheden te ervaren. Overnacht in Puno en geniet onderweg van de smakelijke lokale keuken. Dag 1: Cusco naar Puno met stops Je wordt om 630 uur opgehaald bij je hotel om naar het toeristenbusstation in Puno te gaan. Geniet tijdens de reis van een reeks spannende stops bij verschillende centra en toeristische attracties. Begin met een rondleiding van 35 minuten door de Andahuaylillas Sixtijnse Kapel van de Amerika-tempel en bereid je voor om versteld te staan. Verken later het archeologische complex van Raqchi, voordat u Sicuani bereikt, waar u kunt gaan zitten om te genieten van een lunchbuffet in het restaurant. Bezoek 's middags het prachtige Paso la Raya, omgeven door met sneeuw bedekte bergen. Verken het Pucará Lithic Museum. Aankomst in uw hotel in Puno in Puno zullen zij op u wachten om u naar het hotel te brengen. Dag 2: Puno, Uros, Taquile, Cusco Je tweede dag begint vroeg met een ophaalservice van het hotel om 715 uur en een transfer naar de haven van Puno. Stap aan boord van uw boot en ga naar de Uros, waar u deelneemt aan een culturele demonstratie waarmee u de manier van leven van Uros kunt ontdekken. Bezoek de Taquile-eilanden en leer de lokale cultuur kennen. Maak een prachtige wandeling en vol ongelooflijke fotomomenten. Pauzeer 's middags voor de lunch in een lokaal restaurant waar een lokaal menu met gefrituurde forel en quinoasoep zal zijn, waar u het leven van de taquiles kunt zien. Keer dan 's middags terug naar Puno, meestal rond 16.00 uur. Daarna keert u terug naar het hotel waar u in de wachtkamer kunt wachten en zelf uit eten kunt gaan. Om 21:15 uur arriveert je transfer om je naar het busstation te brengen, waar je om 22:00 uur instapt. Aankomst in de Cusco-terminal om 5 uur 's ochtends en einde van de tour. Hier vindt u taxi's naar uw hotel.

Van Cusco: 2-nachten Titicacameer excursie

8. Van Cusco: 2-nachten Titicacameer excursie

Dag 1 Ontmoet elkaar 's avonds op het busstation in Cusco en stap in je nachtbus naar Puno, de bus vertrekt om 21.30 uur vanuit Cusco. Het adres van de terminal is Industrial 550. Dag 2 Na een nacht op de weg arriveert u 's ochtends rond 05.30 uur in Puno. Transfer naar ons partnerhostel waar u uw bagage gratis kunt stallen terwijl u op tour gaat. Neem vervolgens de boot naar de Uros-eilanden voor een rondleiding door de beroemde drijvende rieteilanden. Vaar over het hoogst bevaarbare meer ter wereld naar het afgelegen eiland Amantani. Geniet van een rondleiding op het eiland Amantani. Leer de traditionele geschiedenis, levensstijl en culturen van de eilandgemeenschap. Neem rond 12:30 uur de boot naar het schiereiland Llachon. Lunch in het kustdorp Llachon. Wees getuige van de seizoensgebonden activiteiten van deze landelijke gemeenschap en geniet van wat vrije tijd in een van de meest pittoreske schuilplaatsen aan het Titicacameer. Geniet in Puno van wat gratis om de stad te verkennen of ga uit eten in een van de vele restaurants voordat je om 21:30 uur vanuit ons partnerhostel op je nachtbus terug naar Cusco stapt. Dag 3 Laat je 's ochtends afzetten bij je hotel of hostel in Cusco.

Van Puno: Uros Floating Islands Rondleiding met gids

9. Van Puno: Uros Floating Islands Rondleiding met gids

Geniet 's ochtends van uw pick-up in uw hotel in het centrum van Puno en vaar over het Titicacameer om de eilanden te ontdekken die zijn gebouwd op riet van de inheemse Uros-bevolking. Krijg een prachtig uitzicht op het natuurreservaat en zoek naar dieren in het wild, zoals eenden, flamingo's en andere inheemse vogels. Ontvang een vriendelijk welkom van de lokale bevolking bij aankomst en luister naar hun traditionele liedjes. Hoor hun buitengewone geschiedenis van uw tweetalige gids en geniet van een prachtig uitzicht op ongeveer 70 kleine eilanden die gevoelig zijn voor driften! Krijg wat vrije tijd om rond de eilanden te lopen en te zien hoe ze zijn gemaakt. Verbeter uw ervaring en maak een ritje op een rietboot met de lokale bevolking. Drijf rustig over het meer en kijk hoe de wereld voorbijgaat.

Halve dag Uros Drijvende Eilanden Tour vanuit Puno

10. Halve dag Uros Drijvende Eilanden Tour vanuit Puno

Profiteer van de pick-up in uw hotel en klim dan aan boord van een motorboot in Puno. Steek het Titicaca-meer over - het hoogst bevaarbare meer ter wereld - en reis tussen het riet naar de kunstmatige eilanden van Uros. Ontdek meer dan 60 kunstmatige drijvende eilanden bewoond door de inheemse Uru-bevolking. De laatste tijd hebben ze meer contact gemaakt met de cultuur op het vasteland, maar jagen ze nog steeds op vogels en vissen als onderdeel van hun hoofdactiviteiten. Stap op deze ongelooflijke rietplatforms en neem contact op met een authentieke cultuur. Observeer de verschillende bewoonde rieteilanden van de archipel vanaf het water en maak een rondleiding langs 2 of 3 van de eilanden aan boord van een traditioneel rietsvlot (optioneel) voordat je terugkeert naar Puno.

Beschikbare activiteiten

  • Wateractiviteiten
  • Meerdaagse tours
  • Dagtochten
  • Privétours
28 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Titicacameer

Wil je alle activiteiten in Titicacameer ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Titicacameer

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 554 beoordelingen

Ich war von diesem Tour sehr gut überrascht. Super Organization en Erklärungen vom Guides. Ich war ein bisschen skeptisch weil ich viele Kommentare darüber gelesen habe, dass es sehr turistisch ist und nicht mehr so autentisch. Ich muss zustimmen aber es gibt ein Grund warum es so ist. Das war eine der interessesten Erlebnisse für mich in Peru en wurde jedem empfehlen. Mir geht´s nicht darum ob sich die Einwohnern für die Turisten bekleiden, sondern wie sie dort leben und diese schwimmende Inseln bauen. Und ein Tip.. die Armbänder die man in Taquile zu verkaufen vinde gibt es wirklich nur dort. Ich thoughte es gäbe noch in Cuzco, aber gar nicht. Und die sind wirklich die schönste und autentischste. Schade, hätte ich das vorher gewusst.

Van het ophalen bij het hotel, de reis per boot, het bezoek aan de verschillende eilanden en hun bewoners, het eten en alle informatie, alles werkte heel goed. We hadden elk genoeg tijd en waren 's avonds helemaal tevreden.

Echt een leuke tour!! Alles verliep zoals gepland en de beschikbaarheid van alle operators was maximaal, Manuel onze gids was erg goed en voorbereid. Echt geweldige lunch ook. Ik kan het alleen maar aanraden. Goed gedaan

De activiteit was erg goed, erg punctueel met zijn schema's, de gids erg vriendelijk en weet veel over het onderwerp in het algemeen, een erg leuke en interessante ervaring

Super goed. U passeert de eilanden Uros en vervolgens Taquile waar u luncht. Super vriendelijke gids, zeer behulpzaam en goed geïnformeerd in uitleg.