Belevingen in

Tokio

Laat je betoveren door het opwindende nachtleven, de excentrieke winkels, het uitstekende eten en nog veel meer.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Tokyo: 10 hoogtepunten en bezienswaardigheden

De Japanse hoofdstad is zowel trots als bescheiden, zowel chaotisch als ordelijk, met mensen zo interessant als de attracties. Ontdek heerlijk eten, bijzonder winkelen en een uniek nachtleven - en vergeet deze essentiële plekken niet!

 • 1. Tokyo Tower

  De Tokyo Tower heeft meer te bieden dan alleen een observatieplatform: bezoek het Guinness World Records Museum, het aquarium of het wassen beeldenmuseum!

 • 2. Harajuku

  Deze wijk staat bekend als centrum van de jeugdcultuur in Tokyo en is bomvol unieke winkeltjes en restaurants om te bezoeken. Of drink rustig een Macha en kijk naar wie er allemaal voorbij loopt!

 • 3. Senso-ji

  De meest bezochte tempel van Tokyo is nog altijd een plek van spirituele verering, alsmede een toeristische hotspot. Het prachtige gebouw wil je niet overslaan.

 • 4. Meiji altaar

  Als je Senso-ji een tikje te druk vindt, ga dan naar het rustigere Meiji-jingu, het altaar gewijd aan de 19de-eeuwse keizer die Japan opende voor het Westen.

 • 5. Tokyo Skytree

  Op heldere dagen kun je zo ver zien als de Fuji, maar 's avonds is het uitzicht vanaf het hoogste gebouw in Japan pas echt waanzinnig. Dagelijks open van 8:00 tot 22:00.

 • 6. Tokyo keizerlijk paleis

  De prachtige paleistuinen bieden zich perfect voor uitgebreide geschiedenistours. Ze zijn gratis, maar je moet je er wel online voor aanmelden.

 • 7. Tokyo Nationaal Museum

  Hier bevindt zich de grootste collectie Japanse kunst en artefacten ter wereld - van eeuwenoude potten tot majestueze standbeelden en samuraizwaarden. Niet te missen!

 • 8. Shibuya kruispunt

  Op zoek naar een gratis verzetje? 's Werelds drukste voetgangerskruispunt barst elke 2 minuten los in georganiseerde chaos. Ga in de spits voor het meest indrukwekkende spektakel.

 • 9. Kattencafé

  Kattencafe's komen verrassend veel voor, dus welke moet je bezoeken? Voor een sprookjesachtig decor ga je naar Temari no Ouchi in Musashino, en voor zeldzame soorten naar Neko JaLaLa in Chiyoda.

 • 10. Tsukiji vismarkt

  Vroeg wakker door je jetlag? De grootste en levendigste vismarkt ter wereld opent dagelijks zijn deuren om 5:00 voor de tonijnveiling. Je sushi-ontbijt was nog nooit zo vers!

Plan je bezoek

 • Beste tijd om te gaant?

  In de zomer komen veel mensen naar Tokyo. De beste tijd om te gaan is tussen september en november, wanneer het weer nog steeds lekker is, maar het hoogsezoen ten einde is. De herfstbladeren transformeren de stad op magische wijze, en natuurlijk is ook de lente een heerlijke tijd om te gaan en de parken en bomen in bloei te zien staan.

 • Hoe veel dagen?

  Blijf minstens 5 dagen om Tokyo te zien, maar boek extra dagen om ook andere steden als Kyoto en Osaka te kunnen bezoeken. Niet dat je in de hoofdstad om activiteiten verlegen zal zitten!

 • Vervoer in de stad

  Taxi's zijn ontzettend duur en je loopt altijd risico om vast te komen te staan in een eindeloze file. Maak liever gebruik van het uitgebreide metronetwerk. Let wel: informatie in het Engels is zeldzaam, dus plan je reis van tevoren en schroom niet om mensen om hulp te vragen!

Goed om te weten

 • Taal
  Japans
 • Valuta
  JPY (¥)
 • Tijdzone
  UTC (+09:00)
 • Landnummer
  81
 • De beste periode voor een bezoek
  In de herfst is het weer mild, zijn de rijen kort en de bomen magisch!

Sitemap Tokio

Wil je alle activiteiten in Tokio ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tokio

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 8.010 beoordelingen

Een prachtige plek, een park, eeuwenoude bomen, schone, kristallen lucht, een tempelcomplex zijn erg mooi en interessant, het was zeer informatief om rond het grondgebied te wandelen. Het weer op deze dag was ijzig maar zonnig, ondanks dit bleven de indrukken van de waterval en het uitzicht op het meer het meest rooskleurig en gunstig. Ze verwachtten meer van Onsen, in de vrouwelijke helft twee zwembaden met warm water, waarvan er één rook naar waterstofsulfide, waarschijnlijk echt thermaal water, alleen dit maakte de algemene indruk van de spa glad. We waren tevreden met de wandeling.

Geweldige leuke tour dat goed verzorgt is. Vrolijke begeleider die veel verteld en je genoeg vrijheid geeft. Aan het einde keus of winkelen of naar het park. Geweldig zeker een aanrader

Hele leuke trip. Centrale opstap in Shinjuku en op een mooie dag krijg je prachtige uitzichten te zien op Mt. Fuji! Zeker waard en een must do wanneer je een side trip wilt!

Ideaal en onmisbaar wanneer je reist door Japan en niet continu in een hotel zit.

Prachtige dag met ongelooflijke vergezichten.... Topattractie