Tokio
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Tokio

Tokio: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Tokio

Tokyo: 10 hoogtepunten en bezienswaardigheden

De Japanse hoofdstad is zowel trots als bescheiden, zowel chaotisch als ordelijk, met mensen zo interessant als de attracties. Ontdek heerlijk eten, bijzonder winkelen en een uniek nachtleven - en vergeet deze essentiële plekken niet!

Tokyo Tower

De Tokyo Tower heeft meer te bieden dan alleen een observatieplatform: bezoek het Guinness World Records Museum, het aquarium of het wassen beeldenmuseum!

Harajuku

Deze wijk staat bekend als centrum van de jeugdcultuur in Tokyo en is bomvol unieke winkeltjes en restaurants om te bezoeken. Of drink rustig een Macha en kijk naar wie er allemaal voorbij loopt!

Senso-ji

De meest bezochte tempel van Tokyo is nog altijd een plek van spirituele verering, alsmede een toeristische hotspot. Het prachtige gebouw wil je niet overslaan.

Meiji altaar

Als je Senso-ji een tikje te druk vindt, ga dan naar het rustigere Meiji-jingu, het altaar gewijd aan de 19de-eeuwse keizer die Japan opende voor het Westen.

Tokyo Skytree

Op heldere dagen kun je zo ver zien als de Fuji, maar 's avonds is het uitzicht vanaf het hoogste gebouw in Japan pas echt waanzinnig. Dagelijks open van 8:00 tot 22:00.

Tokyo keizerlijk paleis

De prachtige paleistuinen bieden zich perfect voor uitgebreide geschiedenistours. Ze zijn gratis, maar je moet je er wel online voor aanmelden.

Tokyo Nationaal Museum

Hier bevindt zich de grootste collectie Japanse kunst en artefacten ter wereld - van eeuwenoude potten tot majestueze standbeelden en samuraizwaarden. Niet te missen!

Shibuya kruispunt

Op zoek naar een gratis verzetje? 's Werelds drukste voetgangerskruispunt barst elke 2 minuten los in georganiseerde chaos. Ga in de spits voor het meest indrukwekkende spektakel.

Kattencafé

Kattencafe's komen verrassend veel voor, dus welke moet je bezoeken? Voor een sprookjesachtig decor ga je naar Temari no Ouchi in Musashino, en voor zeldzame soorten naar Neko JaLaLa in Chiyoda.

Tsukiji vismarkt

Vroeg wakker door je jetlag? De grootste en levendigste vismarkt ter wereld opent dagelijks zijn deuren om 5:00 voor de tonijnveiling. Je sushi-ontbijt was nog nooit zo vers!

Plan je bezoek aan Tokio

Beste tijd om te gaant?

In de zomer komen veel mensen naar Tokyo. De beste tijd om te gaan is tussen september en november, wanneer het weer nog steeds lekker is, maar het hoogsezoen ten einde is. De herfstbladeren transformeren de stad op magische wijze, en natuurlijk is ook de lente een heerlijke tijd om te gaan en de parken en bomen in bloei te zien staan.

Hoe veel dagen?

Blijf minstens 5 dagen om Tokyo te zien, maar boek extra dagen om ook andere steden als Kyoto en Osaka te kunnen bezoeken. Niet dat je in de hoofdstad om activiteiten verlegen zal zitten!

Vervoer in de stad

Taxi's zijn ontzettend duur en je loopt altijd risico om vast te komen te staan in een eindeloze file. Maak liever gebruik van het uitgebreide metronetwerk. Let wel: informatie in het Engels is zeldzaam, dus plan je reis van tevoren en schroom niet om mensen om hulp te vragen!

Goed om te weten

 • Taal
  Japans
 • Valuta
  JPY (¥)
 • Tijdzone
  UTC (+09:00)
 • Landnummer
  81
 • De beste periode voor een bezoek
  In de herfst is het weer mild, zijn de rijen kort en de bomen magisch!

Activiteiten in Tokio

De must-see bezienswaardigheden in Tokio

Steden in Japan

Sitemap Tokio

Wil je alle activiteiten in Tokio ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tokio

Erg vriendelijke en goed Engels sprekende gids met veel informatie!

Ik was de enige deelnemer maar de tour ging toch door met gids die erg vriendelijk en veel leuke gaf en attent was. De chauffeur was prima! Observatorium met duidelijke uitleg. In de oude stad uitleg over rituelen en samen met gids wens gekocht en tempels bezocht. Tijdens de busrit en bij paleis info over de keizerlijke familie maar ook over normale Japanse dingen gepraat. De boottocht was goed maar kreeg pas achteraf de plattegrond helaas. Hierdoor minder goed te volgen. Uiteindelijk afgezet bij beginpunt ivm avondspits. Gids bracht me naar de metro zeer vriendelijk !!!

Tokyo Middag Tour met Sumida River Cruise Beoordeeld door Anoniem, 14-02-2018

Fantastisch Japans gegeten en heerlijke sake gedronken

joko en Norma hebben een voor een zeer gezellige avond gezorgd. De prijs was t dubeel en dwars waard. Heerlijk gegeten in uitstekende gezellige Japanse restaurants. Nu weet ik dat warme sake eigenlijk niet de beste sake is. Deze tocht is echt een aanrader wil je meer van Tokyo leren kennnen

Informatieve ochtend met heerlijke hapjes

Een leuke ochtend met gids Kumi, die de markt en omgeving uitstekend kent. De binnen- en de buitenmarkt bezocht, die we zonder haar veel minder intensief hadden kunnen bezoeken. De hapjes waren afwisselend en de afsluiting met sushi heerlijk. Een echte aanrader.

Prima georganiseerd, een goede begeleiding, meer informatie vooraf

De reis begon met een lunch in een speciaal hotel. Pima natuurlijk al hadden we net een zwaar ontbijt genoten en was 11 uur lunch voor ons te vroeg. De twee musea waren prima. Ook de timing was perfect.