Toledo
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Toledo

Toledo: bekijk alle tours en activiteiten

Toledo: 8 bezienswaardigheden en hoogtepunten

Toledo staat bekend als "stad van drie culturen," omdat christenen, moslims en Joden er sinds de 8e eeuw in vrede hebben samengeleefd. Maak een reis door de tijd in deze Spaanse stad vol cultuur.

Kathedraal van Toledo

Kathedraal van Toledo

De Kathedraal van Toledo is een perfect voorbeeld van hooggothische architectuur; sommigen noemen de kerk de mooiste van zijn soort in Spanje.

Museum van Santa Cruz

Museum van Santa Cruz

In dit kunstmuseum staat kwaliteit boven kwantiteit. Hoogtepunt is de collectie van El Greco, en met name het schitterende Retablo de la Asuncion.

Puente de San Martín

Puente de San Martín

Deze epische Middeleeuwse brug loopt over de Taag. De 14e-eeuwse brug is met zijn vijf bogen nog altijd een architectonisch wonder.

Castillo de San Servando

Castillo de San Servando

Let op: dit prachtige kasteel is niet open voor publiek! Bewonder het dus van buiten, of boek een hotelkamer in het kasteel bij Residencia Juvenil Castillo San Servando.

Alcazar van Toledo

Alcazar van Toledo

Dit enorme complex dat uitkijkt over de stad mag je niet missen. Je vindt er een oneindig militair museum; de Spaanse veroveringen zijn een essentieel deel van de landsgeschiedenis.

Klooster van San Juan de los Reyes

Klooster van San Juan de los Reyes

Het is onmogelijk dit prachtige gotische kloostercomplex te beschrijven. Het hoofdgebouw met zijn hoge plafonds is het hoogtepunt; de €2,50 entree valt in het niet bij de schoonheid ervan.

Rivier Taag

Rivier Taag

De Taag omringt de stad aan drie kanten en vormt een schilderachtig decor. Neem hapjes mee en misschien zelfs een vishenge; een middag aan deze rivier is een must.

Puerta de Bisagra Nueva

Puerta de Bisagra Nueva

De Puerta de Bisagra Nueva is de grootste van Toledo's stadspoorten en een mooi voorbeeld van de Moorse invloed op de stad.

Plan je bezoek aan Toledo

Boek tours

Toledo barst van de historie, en een tour met gids brengt alle kennis binnen handbereik. Bezoek het Toledo Tourist Office op Plaza del Consistorio voor meer informatie en een gratis stadskaart!

Toledo’s 24 Hour Card

Vooral als je vanuit Madrid komt is de Toledo Card een goede optie: de treinrit vanuit de Spaanse hoofdstad is erbij inbegrepen. Andere fijne extraatjes: toegang tot musea, monumenten en tours.

Goed om te weten

 • Taal
  Spaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +34
 • De beste periode voor een bezoek
  De beste tijd om te gaan is het eind van de lente, wanneer de stad in bloei staat, het weer lekker genoeg is om buiten te zijn en de drukte nog beperkt is.

Activiteiten in Toledo

De must-see bezienswaardigheden in Toledo

Steden in Spanje

Sitemap Toledo

Wil je alle activiteiten in Toledo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Toledo

Prachtige excursie met hele goede gids Lydia

Veel gezien, we hadden overal ruim de tijd voor. De bus was op tijd op het ophaalpunt en we waren ook keurig op tijd weer terug. Vriendelijke gids, Lydia, vertelde veel, sprak zeer goed Engels en was heel behulpzaam. Heel erg genoten van deze dagtocht.