Datums kiezen

Ontdek het beste van
Toledo

Deze middeleeuwse Spaanse stad met christelijk, joods en islamitisch erfgoed is een smeltkroes van stijlen.

Onze aanbevelingen voor Toledo

Madrid: Segovia en Toledo tour, Alcazar en kathedraal

1. Madrid: Segovia en Toledo tour, Alcazar en kathedraal

Ontdek de historische steden Toledo en Segovia tijdens een dagtocht met gids vanuit Madrid. Bewonder het imposante Alcázar van Segovia en de kathedraal van Toledo, en maak een wandeling door beide steden waarin je meer over hun fascinerende geschiedenis te weten komt. Vertrek vanuit Madrid en reis eerst naar Segovia. Bekijk het Romeinse aquaduct dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder dit beroemde monument uit de 1e eeuw, dat gezien wordt als een van de belangrijkste voorbeelden van civiele bouwkunde uit de Romeinse tijd in Spanje. Bezoek het koninklijke paleis Alcázar van Segovia, dat op een uitstekende klif boven de samenloop van twee rivieren in de buurt van de Sierra de Guadarrama is gebouwd. Dan vervolg je de reis naar de keizerlijke stad Toledo. Eenmaal in Toledo ontdek je de middeleeuwse wijken en historische monumenten van de stad tijdens een wandeling, en kom je te weten waarom het de Stad van de Drie Culturen wordt genoemd. Afhankelijk van de gekozen optie eindig je de tour met een rondleiding in de kathedraal van Toledo. Na afloop van de tour keer je weer terug naar het centrum van Madrid.

Vanuit Madrid: Toledo & Segovia met optionele rondleiding door Ávila

2. Vanuit Madrid: Toledo & Segovia met optionele rondleiding door Ávila

Maak kennis met de geschiedenis, architectuur en culturele highlights van Toledo en Segovia. Kies tussen een gedeelde of privétour, altijd met vertrek vanuit Madrid. Op weg naar Toledo pauzeer je onderweg bij de Mirador del Valle, een uitkijkpunt met een prachtig weids uitzicht. De perfecte plek om adembenemende foto's te maken van de stad. Je busreis gaat verder naar de historische wijk van Toledo, waar je gids een rondleiding geeft. Daarna ga je naar de stad Segovia voor een bezoek aan het beroemde Romeinse aquaduct en de imposante kathedraal. Hierna kun je in je eigen tempo op ontdekking gaan in het Alcázar van Segovia, een van de beroemdste kastelen van Spanje. Na afloop is er vrije tijd om de stad te verkennen. Je gids deelt een paar handige insidertips om de verborgen juweeltjes te ontdekken. Je kunt je tour als je wilt nog uitbreiden met een begeleid bezoek aan Ávila. Deze rondleiding begint bij het uitzichtpunt Four Postes. Hier heb je een prachtig uitzicht op de skyline van de eeuwenoude stad. Kuier daarna met je gids door de oude straatjes, langs de kerk San Vicente, de indrukwekkende kathedraal van Ávila en nog veel meer bijzondere plekken. Je gids vertelt je over de geschiedenis die achter elke straathoek verborgen ligt.

Van Madrid: volledige dagtrip naar Toledo

3. Van Madrid: volledige dagtrip naar Toledo

Geniet van een complete rondleiding door de magische stad Toledo, beroemd om zijn smalle middeleeuwse straatjes, prachtige architectuur en rijke geschiedenis. Ga comfortabel aan boord vanuit het centrum van Madrid. Geniet van een korte introductie van uw deskundige gids over wat u kunt zien en bezoeken in Toledo. Bij aankomst in Toledo maak je een panoramische rondleiding door de stad vanaf een van de mooiste uitzichtpunten en begin je aan de rondleiding door het historische centrum (de rondleiding duurt ongeveer 45 minuten). Daarna heeft u vrije tijd om de rest van de stad op eigen gelegenheid te verkennen en bezienswaardigheden zoals de kerk van Santo Tomé of de kathedraal te bezoeken. Als alternatief, als je gewoon wilt zitten en genieten van een biertje of lunch op een prachtig terras, heb je daar ook tijd voor. Aan het einde van je Toledo Tour (de totale ervaring duurt ongeveer 9 uur), keer je terug naar het centrum van Madrid in een comfortabele bus, waar je gids dingen kan aanbevelen die je 's avonds of voor de rest van je verblijf kunt doen.

Vanuit Madrid: Dagtrip met gids naar Toledo

4. Vanuit Madrid: Dagtrip met gids naar Toledo

Doe mee aan een begeleide dagtrip vanuit Madrid en bezoek de historische stad Toledo. De stad staat op de lijst van Nationaal Monumenten en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is de thuisbasis van enkele van de beste monumenten van Spanje. Toledo staat bekend als de stad van 3 culturen, omdat gedurende een langere periode christelijke, islamitische en joodse inwoners vreedzaam samenleefden binnen de muren. Dwaal door de smalle straatjes en steegjes en verken de cultuur en geschiedenis van de stad tijdens een rondleiding. Bewonder de gotische en renaissancistische architectuur en de goed bewaarde monumenten. Als u liever zelf plekken ontdekt, kunt u de stad op uw gemak bezoeken om de monumenten en historische buurten zonder gids te ontdekken.

Vanuit Madrid: Toledo en Segovia met optionele toegangsbewijzen

5. Vanuit Madrid: Toledo en Segovia met optionele toegangsbewijzen

Mis Toledo niet, een stad op het kruispunt van verschillende beschavingen, culturen, tijdperken en stijlen. Geniet van het gemak van een retourtransfer vanuit Madrid. Ontmoet je gids net buiten het centrum en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad voordat je door de oude stad dwaalt, die is uitgeroepen tot Nationaal Monument en Unesco-werelderfgoedlocatie. Laat je gids je wijzen op prachtige voorbeelden van Mudejar, Romaanse, Gotische, Renaissance en Barokke architectuur die als erfenis van de verschillende culturen en beschavingen die binnen de stadsmuren bloeiden. Geniet van vrije tijd om door de kronkelende straatjes van het historische centrum te dwalen en misschien een hapje te eten. Ontmoet je gids weer bij de beroemde kathedraal van Toledo voor een rondleiding door het interieur van dit toonbeeld van Spaanse gotische architectuur. Voordat de kathedraal in de 13e eeuw werd gebouwd, bevond zich hier de moskee van de stad. De kathedraal bevat een aantal aspecten van de Mudejar stijl en architectonische elementen. Na je bezoek aan de kathedraal heb je vrije tijd om op eigen gelegenheid te lunchen en ga je terug naar het startpunt van de tour om de bus terug naar Madrid te nemen en vervolgens door te rijden naar Segovia. Bij aankomst begint de ervaring met een wandeltour rond Plaza del Azoguejo waar je het Romeinse Aquaduct kunt bewonderen. Daarna wandelen we verder door de oude stad om het Stadhuisplein te zien, de buitenkant van de gotische kathedraal te bewonderen en natuurlijk het kasteel Alcázar uit de 12e eeuw, de voormalige versterkte residentie van de koningen van Castilië.

Tour van een halve dag naar Toledo vanuit Madrid

6. Tour van een halve dag naar Toledo vanuit Madrid

Vertrek vanuit Madrid naar de middeleeuwse stad Toledo, schilderachtig gelegen aan de oevers van de rivier de Taag. De tour van een halve dag biedt een volledige introductie tot de historische stad, dwalende kronkelende straatjes naar monumenten die haar fascinerende verleden onthullen. Begin met een panoramische wandeling door de oude wijken en bezoek de Plaza del Ayuntamiento om de prachtige façade van de Primaat-kathedraal van Saint Mary, het oude Paleis van Justitie en het stadhuis van Toledo te zien. Ga verder door de voormalige Joodse wijk, dwaal door de smalle straatjes naar de kerk van St. Tomé, de locatie van het beroemde schilderij van El Greco, "The Burial of Count Orgaz." Bezoek de oude synagoge van Ste. Maria la Blanca, die blijft als een symbool van het naast elkaar bestaan van Toledo's "3 Culturen". Eindig met een bezoek aan een typische Damasquino (Damascene) fabriek om de kostbare sieraden te zien die door de Arabieren zijn geperfectioneerd en door de Moren naar Spanje zijn gebracht.

Toledo: Stadsbezichtiging Hop-on-hop-off-bustour & Extra's

7. Toledo: Stadsbezichtiging Hop-on-hop-off-bustour & Extra's

Reis terug in de tijd en ontdek een unieke stad waar 3 culturen eeuwenlang historisch in harmonie hebben geleefd. Spring aan boord van de stadsbus in Toledo en ontdek de vele bezienswaardigheden in je eigen tempo. Omarmd door de rivier de Taag, is Toledo een terugkeer naar een tijd waarin religie eerder leek te harmoniseren dan te verdelen. Vanaf het dak van een dubbeldekkerbus met open dak zie je bewijs van christelijke, joodse en moslimgemeenschappen die naast elkaar leefden. Bewonder Sefardische synagogen en moskeeën met hoefijzervormige vormen. De hele stad is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en er zijn veel monumenten uit het verleden. Geniet met je ticket van onbeperkte hop on, hop off-busritten, met bussen die elke 30 - 60 minuten rijden (afhankelijk van het tijdstip van de dag) en vertrekken vanaf het Alcazar. Je kunt een volledige lus maken in slechts 50 minuten, maar je ticket is 24 uur geldig, zodat je genoeg tijd hebt om op je gemak te verkennen. Tourstops: Halte 1 - Alcazar de Toledo Halte 2 - Bisagra-poort Halte 3 - Estacion Renfe (treinstation) Halte 4 - Remonte Safont Halte 5 - Mirador del Valle Halte 6 - Cigarrales Halte 7 - Puente San Martin (San Martin-brug) Halte 8 - Cardenal Halte 9 - Tavera Halte 10 - Bisagra-poort

Madrid: dagtocht naar Toledo met bezoek aan de kathedraal

8. Madrid: dagtocht naar Toledo met bezoek aan de kathedraal

Ontdek de schatten van Toledo tijdens een begeleide dagtrip vanuit Madrid met de bus. Geniet van het uitzicht op de middeleeuwse stad vanaf de Mirador del Valle en wees getuige van het meesterwerk van El Greco in de kerk van Santo Tomé. Vertrek vanuit Madrid en reis naar de Mirador del Valle. Bewonder hier het uitzicht op Toledo vanaf de overkant van de rivier de Taag. Ga vervolgens naar het historische centrum van Toledo, erkend als UNESCO-werelderfgoed. Leer meer over het naast elkaar bestaan van joden, christenen en moslims die de stad door de eeuwen heen hebben gevormd vanuit je gids. Stap de kerk van Santo Tomé binnen en bekijk El Greco's "The Burial of Count Orgaz". Ga verder naar de synagoge van Sint-Maria en eindig je tour bij de imposante Primada-kathedraal.

Uit Madrid: Toledo met 7 monumenten & optionele kathedraal

9. Uit Madrid: Toledo met 7 monumenten & optionele kathedraal

Bekijk de UNESCO-werelderfgoedmonumenten van Toledo op deze dagtrip vanuit Madrid met een bus met airconditioning. Wandel door middeleeuwse straten om het verhaal te leren over hoe christelijke, joodse en moslimgemeenschappen in harmonie leefden in deze keizerlijke stad. Vertrek aan boord van een comfortabele en ruime bus vanuit het centrum van Madrid en ontspan tijdens de rit naar Toledo. Bezoek karakteristieke plekken zoals de kerk van Santo Tomé, de Joodse wijk en de synagoge van Santa María La Blanca. Ga naar de belangrijkste historische wijken en monumenten van de stad met snelle toegang. Verken 3 sites met je gids en 4 sites in je eentje. Afhankelijk van de optie die u selecteert, kunt u met onze gids de kathedraal van Toledo bezoeken. Heb vrije tijd om de rest van de stad op eigen houtje te verkennen. Keer terug naar reeds bezochte plaatsen of betreed vrijelijk andere locaties met kaartjes van uw gids, waaronder de Kerk van de Verlosser en het Colegio de las Doncellas Nobles. Breng vrije tijd door met het kopen van een lunch of een drankje om op een mooi terras van te genieten. Ontvang aanbevelingen van uw gids en wat u kunt zien en waar u kunt eten en drinken. Aan het einde van je Toledo-tour keer je met de bus terug naar het centrum van Madrid en krijg je advies over wat je kunt doen in Madrid.

Vanuit Madrid: rondleiding door Segovia, Ávila en Toledo

10. Vanuit Madrid: rondleiding door Segovia, Ávila en Toledo

Ontdek met ons drie unieke steden, Werelderfgoedlocaties! We bezoeken Segovia, Ávila en Toledo vanuit Madrid. We vertrekken vroeg en gaan naar Toledo, waar we beginnen met een rondleiding onder begeleiding van onze officiële gids. Toledo heeft een lange christelijke, joodse en islamitische traditie. Daarom wordt het ook wel de stad van drie culturen genoemd. Tijdens deze tour zullen we niet alleen de meest representatieve plaatsen van elk van deze steden bezoeken, maar we zullen ook enkele kostbare verborgen hoekjes en gaatjes bezoeken die alleen bekend zijn bij een paar lokale bewoners. Ga met ons mee en ontdek de geheimen van de op één na grootste kathedraal van Spanje met onze officiële gids. Om afscheid te nemen van Toledo, zullen we de stad doorkruisen door zijn smalle en pittoreske straatjes, gedenkwaardig om onvergetelijke beelden te koesteren, daarnaast zal ik je een van de beste panoramische uitzichten over de stad laten zien, waar je zeker je beste foto zult maken! Daarna vertrekken we naar Ávila. Bezoek het historische centrum van Ávila en ontdek de erfenis van deze stad die door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard. Laat u verrassen door de fascinerende geschiedenis! De route gaat verder langs een stuk van de beroemde muren van Ávila. Hoe is het tot op de dag van vandaag bewaard gebleven? We zullen deze vragen onthullen op de dikke muur die het hele historische centrum van de stad omringt terwijl we richting de kathedraal en andere monumenten gaan. Als de upgrade-optie is geselecteerd, maken we een stop om te lunchen in een lokaal restaurant in de oude stad, waar we zullen genieten van een typische "Iberische traditionele maaltijd", zo niet, dan kun je genieten van vrije tijd voor de lunch, de gids geeft aanbevelingen van restaurants in de omgeving. We vervolgen onze reis naar Segovia, onze derde stop van de dag en onze derde stad die door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard. We komen aan in het historische centrum van Segovia, beginnen dan aan een wandeling door het centrale plein van de stad, de Plaza Mayor, en overwegen monumenten zoals het majestueuze Romeinse aquaduct. We gaan verder door de oude wijk van de stad totdat we de kathedraal bereiken, en uiteindelijk komen we aan in het majestueuze Alcazar, het oude koninklijke paleis en fort. Daar heb je vrije tijd om op eigen gelegenheid een klein stukje van de stad te ontdekken, goede foto's te maken en leuke souvenirs te kopen. Aan het einde van je tour (de ervaring duurt ongeveer 12 uur), keer je terug naar het centrum van Madrid in een comfortabele minibus, waar je gids je dingen kan aanbevelen om te doen tijdens de rest van je verblijf.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Toledo

Alle activiteiten

119 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Toledo

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Toledo?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Madrid

Andere activiteiten in Toledo

Wil je alle activiteiten in Toledo bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Toledo

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 7.550 beoordelingen

Zowel Segovia als Toledo hebben veel historische bezienswaardigheden, en onze gids, Rocio, heeft veel kennis van de geschiedenis en spreekt vloeiend Engels, dus zijn uitleg was heel gemakkelijk te begrijpen en interessant. Aanbevolen.

Geweldige ervaring. Geweldige locatie en deskundige gids. Meneer Khan maakte gewoon mijn dag goed, hield iedereen geïnteresseerd en zorgde ervoor dat we de plaatsen goed zagen. Het was ook een goed beheerde en georganiseerde tour.

Super reis met veel tijd om rond te lopen en de stad te zien. De "Fly Toledo" was een leuke kleine toevoeging waar we niet van hadden gehoord als de gids het ons niet had verteld.

Toledo is prachtig! Zeer goede excursie. De gids legt goed uit en de bus is zeer comfortabel

De aandacht van de uitzonderlijke gids, vriendelijke behandeling en veel voorbereiding