Kies data

Dingen om te doen Toledo

Deze middeleeuwse Spaanse stad met christelijk, joods en islamitisch erfgoed is een smeltkroes van stijlen.

Toledo: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Madrid: dagtour naar Toledo

1. Vanuit Madrid: dagtour naar Toledo

De bus haalt je op in het centrum van Madrid. Tijdens de busrit naar Toledo deelt de reisbegeleider alvast een aantal interessante feiten over de stad. Ontdek Toledo, een stad die in 1986 door de UNESCO werd uitgeroepen tot Werelderfgoedlocatie.  Eenmaal in Toledo aangekomen, geniet je van een prachtige panoramische rondleiding. De bus zal onderweg een paar stops maken zodat je de meest indrukwekkende uitzichten van de stad kunt fotograferen. De gids neemt je mee naar het centrale plein van Zocodover om Toledo te verkennen. Geniet vervolgens van een wandeling met gids langs de bezienswaardigheden van de stad. Breng een bezoek aan de kathedraal van Toledo, het op één na rijkste katholieke gebouw ter wereld, na de Sint-Pieterskathedraal in Rome. Bewonder het Alcázar, een indrukwekkende vesting evenals het beroemdste schilderij van El Greco, de 'Begrafenis van de Graaf van Orgaz'. Proef de zoete marsepein van Toledo, gemaakt van amandelen en honing. Verken de smalle straatjes van de Joodse wijk, de Santa María la Blanca-synagoge, het San Juan de Los Reyes-klooster en de Christus van het Licht-moskee. 

Toledo: hop on, hop off-bus, stadswandeling & Alcazar

2. Toledo: hop on, hop off-bus, stadswandeling & Alcazar

Reis terug in de tijd om een unieke stad te verkennen, waar eeuwenlang 3 culturen in harmonie samenleefden. Ga aan boord van een sightseeingbus in Toledo en ontdek de vele bezienswaardigheden op je eigen gemak. Omarmd door de rivier de Taag werpt Toledo je terug naar een tijd waarin religie eerder leek te harmoniseren dan te verdelen. Vanaf een open dubbeldeksbus zie je het bewijs christelijke, joodse en islamitische gemeenschappen die met elkaar samenleefden. Bewonder Sefardische synagogen en moskeeën met hoefijzervormen. De hele stad is uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed en er zijn vele monumenten uit het verleden. Met je ticket kun je onbeperkt gebruik maken van de hop on-, hop off-bus  die elke 30 minuten bij de Alcazar vertrekt. De hele route duurt 50 minuten, maar je ticket is 24 uur geldig, waardoor je genoeg tijd hebt om de stad op je gemak te verkennen. Met het zilveren ticket heb je ook toegang tot het Alcazarpaleis, plus recht op een gratis rondleiding. Als je je ticket opwaardeert naar een voorrangsticket voor de kathedraal heb je, naast de hierboven genoemde voordelen, toegang tot Toledo's beroemde kathedraal. Bushaltes: Halte 1 - Alcazar de Toledo Halte 2 - Bisagrapoort Halte 3 - Estacion Renfe (treinstation) Halte 4 - Remonte Safont Halte 5 - Mirador del Valle Halte 6 - Cigarrales Halte 7 - Puente San Martin (Brug van San Martin) Halte 8 - Cardenal Halte 9 - Tavera Halte 10 - Bisagrapoort

Madrid: dagtocht naar Toledo en Segovia, met optie Avila

3. Madrid: dagtocht naar Toledo en Segovia, met optie Avila

Dompel jezelf onder in de geschiedenis, architectuur en culturele hoogtepunten van Toledo, Segovia en breng een bezoek aan het historische en prachtige Alcázar. Kies tussen een gedeelde of privétour met vertrek vanuit Madrid. Je reis naar Toledo begint met een adembenemend uitzicht op de stad aan de Mirador del Valle, een perfecte gelegenheid om een prachtige panoramische foto te maken. Wanneer je de oude wijk van Toledo binnenkomt, leidt een wandeltour je door de historische Joodse wijk. De tweede helft van de excursie brengt je naar de historische stad Segovia, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie.Bewonder het indrukwekkende Romeinse aquaduct, de prachtige kathedraal en de architectuur uit de antieke Romeinse tijd en de middeleeuwen.  Ten slotte bezoek je het Alcázar van Segovia, een van de beroemdste kastelen van Spanje uit de 12e eeuw. Neem daarna de tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen, samen met de insidertips van je gids om verborgen juweeltjes te ontdekken.  Verrijk je ervaring met een optionele rondleiding door de stad Avila. Begin je rondleiding bij het uitkijkpunt Four Postes en bewonder de skyline van deze oude stad. Volg daarna je gids door de historische straten. Wandel langs de San Vicente-kerk, de stadsmuren en de indrukwekkende kathedraal van Avila. Luister naar de verhalen over de geschiedenis van de stad en verken de pleinen Adolfo Suárez en Mercado grande.

Toledo: wandeltocht met toegangspas voor toeristenpolsbandjes

4. Toledo: wandeltocht met toegangspas voor toeristenpolsbandjes

Ontmoet je gids op het Stadhuisplein en loop door de charmante geplaveide straten van Toledo. Kom aan in de Joodse wijk, waar de 3 monumenten staan die je met je gids gaat bezoeken. Ontdek waarom de katholieke vorsten in de 15e eeuw opdracht gaven voor het fantastische klooster St. John of the Kings. Deze uitzonderlijke kerk is een prachtig voorbeeld van flamboyante gotische architectuur, gebouwd door de meest populaire architecten van die tijd. Bewonder het meesterwerk van El Greco, The Burial of the Lord of Orgaz, waarin de kunstenaar de samenleving van zijn tijd portretteerde. Luister naar het verhaal achter dit iconische schilderij om te weten te komen waarom de heer van Orgaz werd geëerd door de heilige terwijl zijn lichaam werd begraven in 1323.  Bekijk de binnenkant van The Old Synagogue genaamd Santa Maria La Blanca. Binnen de muren roept de sfeer op van de stad van de drie religies, waar de christenen, moslims en joden naast elkaar konden bestaan.

Toledo: rondleiding door de kathedraal met een lokale gids

5. Toledo: rondleiding door de kathedraal met een lokale gids

Ontmoet je gids op het Stadhuisplein en bewonder de westelijke façade van de kathedraal Santa María de Toledo. Ga vervolgens met je gids op tournee naar een van de grootste kathedralen van Spanje en bewonder de spitsbogen, de geribbelde gewelven en de glas-in-loodramen in de grootste gotische kathedraal van Spanje. Kom meer te weten over de geschiedenis van deze basiliek vanaf de bouw in de 12e eeuw tot de moderne tijd. Ontdek dat vóór de kathedraal hier andere tempels werden gebouwd over dit heilige land. Wandel door de beuken om de Schatkapel te zien en de fantastische monstrans te bewonderen, gemaakt door Enrique de Arfe in de 16e eeuw. Verken het hoofdaltaarstuk, dat prachtig is gebeeldhouwd en het leven van Jezus samenvat. Luister naar de verhalen over de afbeeldingen in het koorgestoelte. Bekijk de enorme orgels die nog steeds in gebruik zijn. Neem de tijd om een uniek raam genaamd Clear te bewonderen, gemaakt van prachtig marmer, brons en albast. Mis de voortreffelijke kunstwerken van El Greco, Velazquez, Goya en Caravaggio niet.

Madrid: tour Segovia en Toledo, Alcazar en kathedraal

6. Madrid: tour Segovia en Toledo, Alcazar en kathedraal

Ontdek de historische steden Toledo en Segovia tijdens een dagtocht met gids vanuit Madrid. Bewonder het imposante Alcázar van Segovia en de kathedraal van Toledo, en maak een wandeling door beide steden waarin je meer over hun fascinerende geschiedenis te weten komt. Vertrek vanuit Madrid en reis eerst naar Segovia. Bekijk het Romeinse aquaduct dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder dit beroemde monument uit de 1e eeuw, dat gezien wordt als een van de belangrijkste voorbeelden van civiele bouwkunde uit de Romeinse tijd in Spanje. Bezoek het koninklijke paleis Alcázar van Segovia, dat op een uitstekende klif boven de samenloop van twee rivieren in de buurt van de Sierra de Guadarrama is gebouwd. Dan vervolg je de reis naar de keizerlijke stad Toledo. Eenmaal in Toledo ontdek je de middeleeuwse wijken en historische monumenten van de stad tijdens een wandeling, en kom je te weten waarom het de Stad van de Drie Culturen wordt genoemd. Afhankelijk van de gekozen optie eindig je de tour met een rondleiding in de kathedraal van Toledo. Na afloop van de tour keer je weer terug naar het centrum van Madrid.

Madrid: dagtocht naar Toledo met bezoek aan de kathedraal

7. Madrid: dagtocht naar Toledo met bezoek aan de kathedraal

Ontdek de schatten van Toledo tijdens een begeleide dagtocht vanuit Madrid. Geniet van het uitzicht op de middeleeuwse stad vanaf de Mirador del Valle en bekijk El Greco's meesterwerk in de kerk van Santo Tomé. Vertrek uit Madrid en reis naar de Mirador del Valle. Hier kun je het uitzicht op Toledo bewonderen vanaf de overkant van de rivier de Taag. Vervolgens ga je naar het historische centrum van Toledo, dat erkend is als UNESCO-werelderfgoed. Leer van je gids over de coëxistentie van joden, christenen en moslims die de stad door de eeuwen heen heeft vormgegeven. Stap de kerk van Santo Tomé binnen en bekijk El Greco's "De begrafenis van graaf Orgaz". Ga verder naar de Synagoge van Sint Maria en eindig je rondleiding bij de imposante Primada-kathedraal.

Vanuit Madrid: dagtocht naar Toledo

8. Vanuit Madrid: dagtocht naar Toledo

Geniet van een uitgebreid bezoek aan de magische stad Toledo, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat vanwege de beroemde, smalle middeleeuwse straatjes, prachtige architectuur en rijke geschiedenis. De stad kent een diverse christelijke, joodse en islamitische geschiedenis en staat bekend als de Keizerlijke Stad, omdat koning Karel I er zijn hof vestigde. De stad wordt ook geassocieerd met het leven en werk van Miguel de Cervantes. Ontdek de geschiedenis en architectuur van de stad, verken de Joodse wijk en alle beroemde monumenten. Als je liever ontspannen en van een biertje of lunch wilt genieten op een prachtig terras, vind je daarvoor ook genoeg mogelijkheden. Aan het einde van je bezoek aan Toledo keer je weer in je comfortabele bus terug naar Madrid.

Van Madrid: rondleiding door Segovia, Ávila en Toledo met lunch

9. Van Madrid: rondleiding door Segovia, Ávila en Toledo met lunch

Ontdek drie steden op één dag tijdens een dagtour door Segovia, Ávila en Toledo vanuit Madrid. Vertrek vroeg en ga naar Segovia, waar je begint met een rondleiding onder begeleiding van een officiële gids, die je rondleidt door het historische centrum van Segovia. Ontdek waarom deze stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Slenter over het belangrijkste plein van de stad - Plaza Mayor, en bewonder monumenten zoals het aquaduct en de kathedraal. Vertrek vervolgens naar Ávila, bezoek het historische centrum van Ávila en ontdek de erfenis van deze stad die door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard. Laat je verrassen door de fascinerende geschiedenis! Ga verder langs de beroemde muren van Ávila en ontdek hoe de stad zichzelf door de geschiedenis heen heeft bewaard. Bewonder belangrijke monumenten, waaronder de kathedraal. Maak vervolgens een stop om te lunchen in een lokaal restaurant in de oude stad, waar u kunt genieten van een traditionele Iberische lunch. Vervolg uw reis naar Toledo, uw derde stop van de dag en uw derde stad die door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard. Toledo heeft een lange christelijke, joodse en islamitische traditie. Daarom wordt het ook wel de stad van drie culturen genoemd. Bekijk belangrijke monumenten en juweeltjes buiten de gebaande paden die alleen bekend zijn bij de lokale bevolking. Ontdek de geheimen van de op een na grootste kathedraal van Spanje met je officiële gids. De tour eindigt in Toledo en bezoekt een van de meest magische en verborgen juweeltjes van de stad. Steek de stad over door de smalle en pittoreske straatjes, onvergetelijk om onvergetelijke foto's te koesteren, bovendien wordt u meegenomen naar een van de beste panoramische uitzichten van de stad, waar u zeker uw beste foto zult maken. Aan het einde van je tour keer je terug naar het centrum van Madrid in een comfortabele minibus, waar je gids dingen kan aanbevelen die je tijdens de rest van je verblijf kunt doen.

Vanuit Madrid: begeleide dagtrip naar Toledo

10. Vanuit Madrid: begeleide dagtrip naar Toledo

Doe mee aan een begeleide dagtrip vanuit Madrid en bezoek de historische stad Toledo. De stad staat op de lijst van Nationaal Monumenten en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is de thuisbasis van enkele van de beste monumenten van Spanje. Toledo staat bekend als de stad van 3 culturen, omdat gedurende een langere periode christelijke, islamitische en joodse inwoners vreedzaam samenleefden binnen de muren. Dwaal door de smalle straatjes en steegjes en verken de cultuur en geschiedenis van de stad tijdens een rondleiding. Bewonder de gotische en renaissancistische architectuur en de goed bewaarde monumenten. Als u liever zelf plekken ontdekt, kunt u de stad op uw gemak bezoeken om de monumenten en historische buurten zonder gids te ontdekken.

Beschikbare activiteiten

76 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 5

Veelgestelde vragen over Toledo

Welke topattracties zijn een must-see in Toledo?

Andere activiteiten in Toledo

Wil je alle activiteiten in Toledo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Toledo

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 6.065 beoordelingen

Deze reis was zeer goed gepland en de gids was uitstekend voorbereid en had veel interessante informatie om te delen. Helemaal geen problemen, zeer punctueel, goede prijs-kwaliteitverhouding. Het enige dat ik niet leuk vond, was een korte stop bij een metaalwerkplaats / goudwerkplaats. In theorie zou het interessant zijn geweest om te zien hoe de sieraden worden gemaakt, maar die presentatie duurde niet eens 5 minuten voordat we naar een verkoopruimte werden geleid waar we sieraden konden kopen. Niemand dwong ons iets op, en ik kon gewoon zitten, het toilet gebruiken en wachten tot de anderen oorbellen etc. kochten, maar het leek niet zo echt als de rest van de tour. Afgezien daarvan vond ik de tour erg leuk en zal ik weer bij hen boeken.

De tour begon van Madrid naar Toledo en Segovia, de bus was echt heel comfortabel en de gidsen gaven ons informatie over de stad die we gingen bezoeken wanneer ze maar konden. De tour was erg goed en elke plaats waar we stopten had een indrukwekkend uitzicht en een geweldige beschrijving van de geschiedenis en belangrijke gegevens die het reizen in de geschiedenis en constructie van beide steden maakten. Ik raad het helemaal aan

Een uitstekende tour langs de meest karakteristieke plaatsen van Toledo en Segovia. Stipte vertrek vanaf het ontmoetingspunt en in comfortabele bussen. Prachtige landschappen en kleine groepen, afhankelijk van de taal. De gids Amanda gaf ons interessante informatie en deed haar uiterste best om ons een leuke tijd te bezorgen. Sterk aanbevolen, ik zou hem zonder twijfel zo weer inhuren.

Nacho fue nuestro guía por el día. Nos fuimos en bús por Toledo en Segovia, terminando por visitar el Alcázar. Als je ervaring hebt opgedaan, kun je kennismaken met de geschiedenis van deze stad en je kunt er nog meer komen om een traditionele ervaring op te doen voor een volledige ervaring. Het is aanbevolen. Veel agradecido.

Alles goed geregeld, gids sprak goed verstaanbaar engels. Mooie trip