Toledo
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Toledo

Bekijk alle tours en activiteiten in Toledo

Toledo: 8 bezienswaardigheden en hoogtepunten

Toledo staat bekend als "stad van drie culturen," omdat christenen, moslims en Joden er sinds de 8e eeuw in vrede hebben samengeleefd. Maak een reis door de tijd in deze Spaanse stad vol cultuur.

Kathedraal van Toledo

De Kathedraal van Toledo is een perfect voorbeeld van hooggothische architectuur; sommigen noemen de kerk de mooiste van zijn soort in Spanje.

Museum van Santa Cruz

In dit kunstmuseum staat kwaliteit boven kwantiteit. Hoogtepunt is de collectie van El Greco, en met name het schitterende Retablo de la Asuncion.

Puente de San Martín

Deze epische Middeleeuwse brug loopt over de Taag. De 14e-eeuwse brug is met zijn vijf bogen nog altijd een architectonisch wonder.

Castillo de San Servando

Let op: dit prachtige kasteel is niet open voor publiek! Bewonder het dus van buiten, of boek een hotelkamer in het kasteel bij Residencia Juvenil Castillo San Servando.

Alcazar van Toledo

Dit enorme complex dat uitkijkt over de stad mag je niet missen. Je vindt er een oneindig militair museum; de Spaanse veroveringen zijn een essentieel deel van de landsgeschiedenis.

Klooster van San Juan de los Reyes

Het is onmogelijk dit prachtige gotische kloostercomplex te beschrijven. Het hoofdgebouw met zijn hoge plafonds is het hoogtepunt; de €2,50 entree valt in het niet bij de schoonheid ervan.

Rivier Taag

De Taag omringt de stad aan drie kanten en vormt een schilderachtig decor. Neem hapjes mee en misschien zelfs een vishenge; een middag aan deze rivier is een must.

Puerta de Bisagra Nueva

De Puerta de Bisagra Nueva is de grootste van Toledo's stadspoorten en een mooi voorbeeld van de Moorse invloed op de stad.

Toledo: Plan uw bezoek

Boek tours

Toledo barst van de historie, en een tour met gids brengt alle kennis binnen handbereik. Bezoek het Toledo Tourist Office op Plaza del Consistorio voor meer informatie en een gratis stadskaart!

Toledo’s 24 Hour Card

Vooral als je vanuit Madrid komt is de Toledo Card een goede optie: de treinrit vanuit de Spaanse hoofdstad is erbij inbegrepen. Andere fijne extraatjes: toegang tot musea, monumenten en tours.

Tips & informatie

 • Taal
  Spaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +34
 • De beste periode voor een bezoek
  De beste tijd om te gaan is het eind van de lente, wanneer de stad in bloei staat, het weer lekker genoeg is om buiten te zijn en de drukte nog beperkt is.

Activiteiten in Toledo

De must-see bezienswaardigheden in Toledo

Sitemap Toledo

Wil je alle activiteiten in Toledo ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Toledo

Een aanrader wie vanuit Madrid Toledo wenst te bezoeken.

Engelssprekende gids met zwaar Spaans accent. Goede, rustige rondleiding in Toledo. Jammer van enkele commerciële aanbiedingen onderweg, terwijl de voordelige toegangskaart/armband om meerdere musea/kerken te bezoeken niet werd vermeld.

Toledo dagtour vanuit Madrid Beoordeeld door Christine, 09-11-2016

Toledo
3.8
Gebaseerd op 87 beoordelingen van GetYourGuide-klanten