Belevingen in
Toledo

Deze middeleeuwse Spaanse stad met christelijk, joods en islamitisch erfgoed is een smeltkroes van stijlen.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Toledo: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Madrid: dagtrip Segovia & Toledo met Alcazar

1. Vanuit Madrid: dagtrip Segovia & Toledo met Alcazar

Vertrek vanuit Madrid en reis naar de historische stad Segovia om het Romeinse aquaduct te zien, dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Bewonder dit beroemde monument uit de 1e eeuw, dat gezien wordt als een van de belangrijkste voorbeelden van civiele bouwkunde uit de Romeinse tijd in Spanje. Bezoek het koninklijk paleis de Alcázar van Segovia, dat op een uitstekende klif boven de samenloop van twee rivieren gebouwd is in de buurt van de Sierra de Guadarrama. Ga verder naar de keizerlijke stad Toledo. Tijdens de busreis kun je deze 2 uur durende tour upgraden door een Spaans gastronomisch lunchmenu toe te voegen, bestaande uit 2 typische gerechten, een dessert en een drankje. Eenmaal in Toledo ontdek je de middeleeuwse wijken en historische monumenten van de stad op een wandeltocht en leer je waarom Toledo de stad van de drie culturen (christelijk, joods en islamitisch) wordt genoemd. Als je voor die optie hebt gekozen, eindig je met een rondleiding door de kathedraal van Toledo. Keer aan het einde van je trip weer terug naar het centrum van Madrid.

Tour door de kathedraal van Toledo met een lokale gids

2. Tour door de kathedraal van Toledo met een lokale gids

Ontmoet je gids op het Stadhuisplein en bewonder de westelijke façade van de Santa María de Toledo-kathedraal. Ga vervolgens met je gids op tournee naar een van de grootste kathedralen van Spanje en bewonder de spitsbogen, de geribbelde gewelven en de glas-in-loodramen in de grootste gotische kathedraal van Spanje. Leer meer over de geschiedenis van deze basiliek vanaf de bouw in de 12e eeuw tot de moderne tijd. Ontdek dat vóór de kathedraal hier andere tempels werden gebouwd boven dit heilige land. Wandel door de beuken om de schatkapel te zien en om de fantastische monstrans te bewonderen, gemaakt door Enrique de Arfe in de 16e eeuw. Verken het hoofdaltaarstuk, dat prachtig is uitgesneden en het leven van Jezus samenvat. Luister naar de verhalen over de afbeeldingen in de koorbanken. Bekijk de enorme orgels die nog steeds in gebruik zijn. Neem de tijd om een uniek raam te bewonderen, de Clear, gemaakt van prachtig marmer, brons en albast. Mis de prachtige kunstwerken van El Greco, Velazquez, Goya en Caravaggio niet.

Vanuit Madrid: dagtour naar Toledo

3. Vanuit Madrid: dagtour naar Toledo

De comfortabele toeristische bus haalt je op in het centrum van Madrid. Tijdens de busreis naar Toledo deelt een reisbegeleider enkele van de meest relevante en interessante feiten over de stad. Je ontvangt een stadsplattegrond met de belangrijkste toeristische attracties en bekijkt vervolgens een korte documentaire over de wonderen van Toledo, een stad die door UNESCO in 1986 is uitgeroepen tot werelderfgoed.  Eenmaal aangekomen in Toledo kun je genieten van een prachtige rondleiding. De bus stopt op een paar punten waarvandaan je de meest indrukwekkende uitzichten over de stad kunt fotograferen. De gids neemt je mee naar Zocodover, het belangrijkste plein. Daar heb je 6 uur vrije tijd om Toledo te verkennen. Aangeraden wordt om de kathedraal van Toledo te bezoeken, het op één na rijkste katholieke gebouw ter wereld, na de Sint-Pieterskathedraal in Rome. Bewonder de Alcazar, een indrukwekkende vesting, evenals het beroemdste schilderij van El Greco, de 'Begrafenis van de Graaf van Orgaz'. Verken de smalle straatjes van de Joodse wijk en sla de Sinagoga de Santa María la Blanca, het Monasterio San Juan de los Reyes en de Mezquita de las Tornerías zeker niet over. Proef de zoete marsepein, gemaakt van amandelen en honing, waar Toledo bekend om staat.

Toledo: hop on, hop off-bus, stadswandeling & Alcazar

4. Toledo: hop on, hop off-bus, stadswandeling & Alcazar

Reis terug in de tijd om een unieke stad te verkennen, waar eeuwenlang 3 culturen in harmonie samenleefden. Ga aan boord van een sightseeingbus in Toledo en ontdek de vele bezienswaardigheden op je eigen gemak. Omarmd door de rivier de Taag werpt Toledo je terug naar een tijd waarin religie eerder leek te harmoniseren dan te verdelen. Vanaf een open dubbeldeksbus zie je het bewijs christelijke, joodse en islamitische gemeenschappen die met elkaar samenleefden. Bewonder Sefardische synagogen en moskeeën met hoefijzervormen. De hele stad is uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed en er zijn vele monumenten uit het verleden. Met je ticket kun je onbeperkt gebruik maken van de hop on-, hop off-bus  die elke 30 minuten bij de Alcazar vertrekt. De hele route duurt 50 minuten, maar je ticket is 24 uur geldig, waardoor je genoeg tijd hebt om de stad op je gemak te verkennen. Met het zilveren ticket heb je ook toegang tot het Alcazarpaleis, plus recht op een gratis rondleiding. Als je je ticket opwaardeert naar een voorrangsticket voor de kathedraal heb je, naast de hierboven genoemde voordelen, toegang tot Toledo's beroemde kathedraal. Bushaltes: Halte 1 - Alcazar de Toledo Halte 2 - Bisagrapoort Halte 3 - Estacion Renfe (treinstation) Halte 4 - Remonte Safont Halte 5 - Mirador del Valle Halte 6 - Cigarrales Halte 7 - Puente San Martin (Brug van San Martin) Halte 8 - Cardenal Halte 9 - Tavera Halte 10 - Bisagrapoort

Toledo: wandeltocht met toegangspas voor toeristenpolsband

5. Toledo: wandeltocht met toegangspas voor toeristenpolsband

Ontmoet je gids op het Stadhuisplein en loop door de charmante geplaveide straten van Toledo. Aankomst in de Joodse wijk, waar zich de 3 monumenten bevinden die u met uw gids zult bezoeken. Ontdek waarom de katholieke vorsten in de 15e eeuw het fantastische klooster St. John of the Kings in gebruik namen. Deze uitzonderlijke kerk is een prachtig voorbeeld van flamboyante gotische architectuur, gebouwd door de meest populaire architecten van die tijd. Bewonder het meesterwerk van El Greco, The Burial of the Lord of Orgaz, waar de kunstenaar de samenleving van zijn tijd portretteerde. Luister naar het verhaal achter dit iconische schilderij om erachter te komen waarom de heer van Orgaz door de heilige werd geëerd terwijl zijn lichaam werd begraven in 1323. Bekijk de binnenkant van de oude synagoge genaamd Santa Maria La Blanca. Binnen de muren roept de sfeer op van de stad van de drie religies, waar de christenen, moslims en joden naast elkaar konden bestaan.

Madrid: tour naar Toledo en Segovia met ticket voor Alcázar

6. Madrid: tour naar Toledo en Segovia met ticket voor Alcázar

Dompel jezelf onder in de geschiedenis, architectuur en culturele hoogtepunten van Toledo, Segovia en breng een bezoek aan het historische en prachtige Alcázar. Kies tussen een gedeelde of privétour met vertrek vanuit Madrid. Jouw reis naar Toledo begint met een adembenemend uitzicht op de stad aan de Mirador del Valle, een perfecte gelegenheid om een prachtige panoramische foto te maken. Wanneer je de oude wijk van Toledo binnengaat, leidt een wandeltour je door de historische Joodse wijk. De tweede helft van jouw excursie brengt je naar de historische stad Segovia, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie.Bewonder het indrukwekkende Romeinse aquaduct, de prachtige kathedraal en de architectuur uit de antieke Romeinse tijd en de middeleeuwen.  Het beste komt als laatst: je bezoekt het Alcázar van Segovia, een van de beroemdste kastelen van Spanje uit de 12e eeuw. Neem daarna de tijd om de stad op eigen houtje te verkennen, samen met de insidertips van jouw gids om verborgen juweeltjes te ontdekken. 

Vanuit Madrid: dagtocht naar Toledo

7. Vanuit Madrid: dagtocht naar Toledo

Geniet van een uitgebreid bezoek aan de magische stad Toledo, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat vanwege de beroemde, smalle middeleeuwse straatjes, prachtige architectuur en rijke geschiedenis. De stad kent een diverse christelijke, joodse en islamitische geschiedenis en staat bekend als de Keizerlijke Stad, omdat koning Karel I er zijn hof vestigde. De stad wordt ook geassocieerd met het leven en werk van Miguel de Cervantes. Ontdek de geschiedenis en architectuur van de stad, verken de Joodse wijk en alle beroemde monumenten. Als je liever ontspannen en van een biertje of lunch wilt genieten op een prachtig terras, vind je daarvoor ook genoeg mogelijkheden. Aan het einde van je bezoek aan Toledo keer je weer in je comfortabele bus terug naar Madrid.

Toledo: toeristenarmband met toegang tot 7 attracties

8. Toledo: toeristenarmband met toegang tot 7 attracties

Bezoek enkele van de meest populaire monumenten van Toledo om een volledig beeld te krijgen van de geschiedenis, cultuur en waarden van de stad. Je armband is je ticket om de kerk van El Salvador, de moskee van Cristo de la Luz, de synagoge van Santa Maria la Blanca en meer Spaanse schatten te ontdekken. Begin aan een zelfgeleide tour door Toledo met toegang tot 7 bezienswaardigheden die een sleutelrol spelen in de lokale geschiedenis. Neem de tijd om elke locatie in de door u gewenste volgorde te verkennen en bezoek uw favorieten opnieuw zolang u uw armband draagt. Kom meer te weten over de opvoeding van jonge vrouwen door de eeuwen heen aan het Royal College of Noble Maidens. Vind het mooiste werk van de renaissancekunstenaar El Greco in Santo Tomé. Bekijk het klooster van San Juan de los Reyes en leer over de politieke betekenis ervan. Begrijp de diversiteit van het religieuze verleden van de stad met een bezoek aan de kerk van El Salvador, de kerk van de jezuïeten, de moskee van Cristo de la Luz en de synagoge van Santa Maria la Blanca. Bewonder de unieke architectuur en aanbiddingsrituelen in elk.

Madrid: dagtocht naar Toledo met bezoek aan de kathedraal

9. Madrid: dagtocht naar Toledo met bezoek aan de kathedraal

Ontdek de schatten van Toledo tijdens een begeleide dagtocht vanuit Madrid. Geniet van het uitzicht op de middeleeuwse stad vanaf de Mirador del Valle en bekijk El Greco's meesterwerk in de kerk van Santo Tomé. Vertrek uit Madrid en reis naar de Mirador del Valle. Hier kun je het uitzicht op Toledo bewonderen vanaf de overkant van de rivier de Taag. Vervolgens ga je naar het historische centrum van Toledo, dat erkend is als UNESCO-werelderfgoed. Leer van je gids over de coëxistentie van joden, christenen en moslims die de stad door de eeuwen heen heeft vormgegeven. Stap de kerk van Santo Tomé binnen en bekijk El Greco's "De begrafenis van graaf Orgaz". Ga verder naar de Synagoge van Sint Maria en eindig je rondleiding bij de imposante Primada-kathedraal.

Van Madrid: begeleide dagtrip naar Toledo

10. Van Madrid: begeleide dagtrip naar Toledo

Bezoek de historische stad Toledo tijdens een begeleide dagtrip vanuit Madrid. De stad zelf is als een immens museum dat de thuisbasis is van enkele van de belangrijkste monumenten van Spanje. Bekend als de Stad van 3 Culturen, omdat christelijke, islamitische en joodse inwoners lange tijd vreedzaam samenleefden binnen de muren. De stad staat op de monumentenlijst en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dwaal door de smalle straatjes en steegjes om de cultuur en geschiedenis van de stad te ontdekken tijdens een rondleiding. Bewonder de gotische en renaissance-architectuur, samen met de goed bewaarde monumenten. Als u liever uw eigen plekjes ontdekt, kunt u de stad op uw gemak bezoeken om de monumenten en historische buurten zonder gids te ontdekken.

Veelgestelde vragen over Toledo

Welke topattracties zijn een must-see in Toledo?

Plan je bezoek

 • Boek tours

  Toledo barst van de historie, en een tour met gids brengt alle kennis binnen handbereik. Bezoek het Toledo Tourist Office op Plaza del Consistorio voor meer informatie en een gratis stadskaart!

 • Toledo’s 24 Hour Card

  Vooral als je vanuit Madrid komt is de Toledo Card een goede optie: de treinrit vanuit de Spaanse hoofdstad is erbij inbegrepen. Andere fijne extraatjes: toegang tot musea, monumenten en tours.

Goed om te weten

 • Taal
  Spaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +34
 • De beste periode voor een bezoek
  De beste tijd om te gaan is het eind van de lente, wanneer de stad in bloei staat, het weer lekker genoeg is om buiten te zijn en de drukte nog beperkt is.

Sitemap Toledo

Wil je alle activiteiten in Toledo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Toledo

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 4.627 beoordelingen

Geweldige stad en super aanbevolen ervaring dankzij onze getalenteerde gids Arantza. Ze was een buitengewoon zonnig persoon en slaagde erin om de geschiedenis van de stad en haar heilige plaatsen aan ons uit te leggen door al haar passie over te brengen zonder ooit zwaar te zijn. Een speciale vermelding gaat naar zijn perfecte beheersing van de talen: naast het geven van uitleg in zowel het Spaans als het Engels, spreekt hij ook perfect Italiaans en Frans. Zeer goede Arantza, ga zo door.

Meedoen met dit pakket was heel praktisch. Behalve dat we de trein niet hoefden te nemen (die druk was en praktisch geen tijd beschikbaar was), hadden we tijdens deze tour een gids die de belangrijkste punten doornam en de hele geschiedenis van die plek uitlegde. Ik geloof dat ik zonder de gids niet zoveel over Toledo had geweten.

Uitstekende organisatie. Punctueel in de tijd. Comfortabele coach. Deskundige en beleefde gids. Voordat hij naar Toledo ging, liet hij ons een typische fabriek in Toledo bezoeken. Toledo prachtige locatie Alles goed

Leuke tour van een halve dag. Toledo is een prachtige stad. Het enige waar je vooraf over moet nadenken, is hoe lang je in Toledo wilt blijven (halve dag of hele dag). Ik zou deze reis opnieuw boeken

Geweldige gids. We hadden het geluk om te genieten van mooi weer. Prachtige kathedraal. Absoluut een must om Toledo te bezoeken - hele dag.