Dingen om te doen Toledo

Deze middeleeuwse Spaanse stad met christelijk, joods en islamitisch erfgoed is een smeltkroes van stijlen.

Toledo: De beste dingen die je niet wil missen

Madrid: dagtocht naar Toledo en Segovia met optie Avila

1. Madrid: dagtocht naar Toledo en Segovia met optie Avila

Dompel jezelf onder in de geschiedenis, architectuur en culturele hoogtepunten van Toledo, Segovia en breng een bezoek aan het historische en prachtige Alcázar. Kies tussen een gedeelde of privétour met vertrek vanuit Madrid. Jouw reis naar Toledo begint met een adembenemend uitzicht op de stad aan de Mirador del Valle, een perfecte gelegenheid om een prachtige panoramische foto te maken. Wanneer je de oude wijk van Toledo binnengaat, leidt een wandeltour je door de historische Joodse wijk. De tweede helft van jouw excursie brengt je naar de historische stad Segovia, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie.Bewonder het indrukwekkende Romeinse aquaduct, de prachtige kathedraal en de architectuur uit de antieke Romeinse tijd en de middeleeuwen.  Het beste komt als laatst: je bezoekt het Alcázar van Segovia, een van de beroemdste kastelen van Spanje uit de 12e eeuw. Neem daarna de tijd om de stad op eigen houtje te verkennen, samen met de insidertips van jouw gids om verborgen juweeltjes te ontdekken.  Verrijk je ervaring met een optionele rondleiding door de stad Avila. Begin je rondleiding bij het uitkijkpunt Four Postes en bewonder de skyline van deze oude stad. Volg daarna je gids door de historische straten. Wandel langs de San Vicente-kerk, de stadsmuren en de indrukwekkende kathedraal van Avila. Luister naar de geschiedenis achter elke bocht en verken de pleinen Adolfo Suárez en Mercado grande.

Vanuit Madrid: dagtrip Segovia & Toledo met Alcazar

2. Vanuit Madrid: dagtrip Segovia & Toledo met Alcazar

Vertrek vanuit Madrid en reis naar de historische stad Segovia om het Romeinse aquaduct te zien, dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Bewonder dit beroemde monument uit de 1e eeuw, dat gezien wordt als een van de belangrijkste voorbeelden van civiele bouwkunde uit de Romeinse tijd in Spanje. Bezoek het koninklijk paleis de Alcázar van Segovia, dat op een uitstekende klif boven de samenloop van twee rivieren gebouwd is in de buurt van de Sierra de Guadarrama. Ga verder naar de keizerlijke stad Toledo. Tijdens de busreis kun je deze 2 uur durende tour upgraden door een Spaans gastronomisch lunchmenu toe te voegen, bestaande uit 2 typische gerechten, een dessert en een drankje. Eenmaal in Toledo ontdek je de middeleeuwse wijken en historische monumenten van de stad op een wandeltocht en leer je waarom Toledo de stad van de drie culturen (christelijk, joods en islamitisch) wordt genoemd. Als je voor die optie hebt gekozen, eindig je met een rondleiding door de kathedraal van Toledo. Keer aan het einde van je trip weer terug naar het centrum van Madrid.

Toledo: kathedraaltour met een lokale gids

3. Toledo: kathedraaltour met een lokale gids

Ontmoet je gids op het Stadhuisplein en bewonder de westelijke façade van de Santa María de Toledo-kathedraal. Ga vervolgens met je gids op tournee naar een van de grootste kathedralen van Spanje en bewonder de spitsbogen, de geribbelde gewelven en de glas-in-loodramen in de grootste gotische kathedraal van Spanje. Leer meer over de geschiedenis van deze basiliek vanaf de bouw in de 12e eeuw tot de moderne tijd. Ontdek dat vóór de kathedraal hier andere tempels werden gebouwd boven dit heilige land. Wandel door de beuken om de schatkapel te zien en om de fantastische monstrans te bewonderen, gemaakt door Enrique de Arfe in de 16e eeuw. Verken het hoofdaltaarstuk, dat prachtig is uitgesneden en het leven van Jezus samenvat. Luister naar de verhalen over de afbeeldingen in de koorbanken. Bekijk de enorme orgels die nog steeds in gebruik zijn. Neem de tijd om een uniek raam te bewonderen, de Clear, gemaakt van prachtig marmer, brons en albast. Mis de prachtige kunstwerken van El Greco, Velazquez, Goya en Caravaggio niet.

Toledo: hop on, hop off-bus, stadswandeling & Alcazar

4. Toledo: hop on, hop off-bus, stadswandeling & Alcazar

Reis terug in de tijd om een unieke stad te verkennen, waar eeuwenlang 3 culturen in harmonie samenleefden. Ga aan boord van een sightseeingbus in Toledo en ontdek de vele bezienswaardigheden op je eigen gemak. Omarmd door de rivier de Taag werpt Toledo je terug naar een tijd waarin religie eerder leek te harmoniseren dan te verdelen. Vanaf een open dubbeldeksbus zie je het bewijs christelijke, joodse en islamitische gemeenschappen die met elkaar samenleefden. Bewonder Sefardische synagogen en moskeeën met hoefijzervormen. De hele stad is uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed en er zijn vele monumenten uit het verleden. Met je ticket kun je onbeperkt gebruik maken van de hop on-, hop off-bus  die elke 30 minuten bij de Alcazar vertrekt. De hele route duurt 50 minuten, maar je ticket is 24 uur geldig, waardoor je genoeg tijd hebt om de stad op je gemak te verkennen. Met het zilveren ticket heb je ook toegang tot het Alcazarpaleis, plus recht op een gratis rondleiding. Als je je ticket opwaardeert naar een voorrangsticket voor de kathedraal heb je, naast de hierboven genoemde voordelen, toegang tot Toledo's beroemde kathedraal. Bushaltes: Halte 1 - Alcazar de Toledo Halte 2 - Bisagrapoort Halte 3 - Estacion Renfe (treinstation) Halte 4 - Remonte Safont Halte 5 - Mirador del Valle Halte 6 - Cigarrales Halte 7 - Puente San Martin (Brug van San Martin) Halte 8 - Cardenal Halte 9 - Tavera Halte 10 - Bisagrapoort

Toledo: wandeltocht met toegangspas voor toeristenpolsband

5. Toledo: wandeltocht met toegangspas voor toeristenpolsband

Ontmoet je gids op het Stadhuisplein en loop door de charmante geplaveide straten van Toledo. Aankomst in de Joodse wijk, waar zich de 3 monumenten bevinden die u met uw gids zult bezoeken. Ontdek waarom de katholieke vorsten in de 15e eeuw het fantastische klooster St. John of the Kings in gebruik namen. Deze uitzonderlijke kerk is een prachtig voorbeeld van flamboyante gotische architectuur, gebouwd door de meest populaire architecten van die tijd. Bewonder het meesterwerk van El Greco, The Burial of the Lord of Orgaz, waar de kunstenaar de samenleving van zijn tijd portretteerde. Luister naar het verhaal achter dit iconische schilderij om te weten waarom de Heer van Orgaz door de heilige werd geëerd terwijl zijn lichaam werd begraven in 1323. Bekijk de binnenkant van de oude synagoge genaamd Santa Maria La Blanca. Binnen de muren roept de sfeer op van de stad van de drie religies, waar de christenen, moslims en joden naast elkaar konden bestaan.

Vanuit Madrid: dagtour naar Toledo

6. Vanuit Madrid: dagtour naar Toledo

De toeristische bus haalt je op in het centrum van Madrid. Tijdens de busreis naar Toledo deelt een reisbegeleider enkele van de interessantste feiten over de stad. Ontdek Toledo, een stad die in 1986 door de UNESCO werd uitgeroepen tot werelderfgoed.  Eenmaal in Toledo aangekomen, geniet je van een prachtige panoramische rondleiding. De bus zal een paar haltes maken zodat je de indrukwekkendste uitzichten van de stad kunt fotograferen. De gids neemt je mee naar het centrale plein van Zocodover om Toledo te verkennen. Breng een bezoek aan de kathedraal van Toledo, het op één na rijkste katholieke gebouw ter wereld, na de Sint-Pieterskathedraal in Rome. Bewonder de Alcazar, een indrukwekkende vesting evenals het beroemdste schilderij van El Greco, de 'Begrafenis van de Graaf van Orgaz'. Proef de zoete marsepein van Toledo, gemaakt van amandelen en honing. Verken de smalle straatjes van de Joodse wijk, de Santa María la Blanca-synagoge, het San Juan de Los Reyes-klooster en de Christus van het Licht-moskee. 

Toledo: toeristenarmband met toegang tot 7 attracties

7. Toledo: toeristenarmband met toegang tot 7 attracties

Bezoek enkele van de meest populaire monumenten van Toledo om een volledig beeld te krijgen van de geschiedenis, cultuur en waarden van de stad. Je armband is je ticket om de kerk van El Salvador, de moskee van Cristo de la Luz, de synagoge van Santa Maria la Blanca en meer Spaanse schatten te ontdekken. Begin aan een zelfgeleide tour door Toledo met toegang tot 7 bezienswaardigheden die een sleutelrol spelen in de lokale geschiedenis. Neem de tijd om elke locatie in de door u gewenste volgorde te verkennen en bezoek uw favorieten opnieuw zolang u uw armband draagt. Kom meer te weten over de opvoeding van jonge vrouwen door de eeuwen heen aan het Royal College of Noble Maidens. Vind het mooiste werk van de renaissancekunstenaar El Greco in Santo Tomé. Bekijk het klooster van San Juan de los Reyes en leer over de politieke betekenis ervan. Begrijp de diversiteit van het religieuze verleden van de stad met een bezoek aan de kerk van El Salvador, de kerk van de jezuïeten, de moskee van Cristo de la Luz en de synagoge van Santa Maria la Blanca. Bewonder de unieke architectuur en aanbiddingsrituelen in elk.

Uit Madrid: Toledo met 7 monumenten & optionele kathedraal

8. Uit Madrid: Toledo met 7 monumenten & optionele kathedraal

Bezoek Toledo, de stad waar christelijke, joodse en moslimgemeenschappen vreedzaam samenleefden. Wandel door de middeleeuwse straten en zie monumenten waarvan er velen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staan. Je vertrekt in comfort vanuit centraal Madrid. De gids zorgt ervoor dat je elk essentieel monument in Toledo ziet, met rondleidingen in 3 belangrijke plekken zoals de kerk van Santo Tomé, de joodse wijk en de voormalige synagoge van Santa María La Blanca. In totaal bezoek je de 7 belangrijkste historische districten van de stad, met snelle toegang tot 7 gebouwen (3 met gids, 4 zelfstandig). Je kunt er ook voor kiezen om de kathedraal van Toledo te bezoeken met je gids. De tour omvat ook vrije tijd om de rest van de stad op eigen gelegenheid te verkennen - met de mogelijkheid om terug te keren naar plaatsen die al zijn bezocht of om gratis naar andere locaties te gaan met kaartjes die door ons zijn verstrekt, inclusief de Kerk van de Verlosser en het Colegio de las Doncellas Nobles. Heb je meer zin om lekker te lunchen en een biertje te drinken? De gids heeft tips om de beste plekjes te vinden. Aan het einde van de dag, die zo'n 9 uur duurt, word je teruggebracht naar centraal Madrid.

Vanuit Madrid: dagtocht naar Toledo

9. Vanuit Madrid: dagtocht naar Toledo

Geniet van een uitgebreid bezoek aan de magische stad Toledo, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat vanwege de beroemde, smalle middeleeuwse straatjes, prachtige architectuur en rijke geschiedenis. De stad kent een diverse christelijke, joodse en islamitische geschiedenis en staat bekend als de Keizerlijke Stad, omdat koning Karel I er zijn hof vestigde. De stad wordt ook geassocieerd met het leven en werk van Miguel de Cervantes. Ontdek de geschiedenis en architectuur van de stad, verken de Joodse wijk en alle beroemde monumenten. Als je liever ontspannen en van een biertje of lunch wilt genieten op een prachtig terras, vind je daarvoor ook genoeg mogelijkheden. Aan het einde van je bezoek aan Toledo keer je weer in je comfortabele bus terug naar Madrid.

Van Madrid: stadstour door Toledo en wijnproeverij

10. Van Madrid: stadstour door Toledo en wijnproeverij

Ontsnap aan de drukte van Madrid voor een dag en ervaar de schoonheid van het UNESCO-werelderfgoed Toledo, een van de oudste steden van Europa. Ontdek een eclectische mix van architecturale stijlen, waaronder Arabisch, Gotisch, Mudejar, Renaissance en Barok. Dompel jezelf onder in het hart en de ziel van de stad met de hulp van je officiële gids. Bezoek de Joodse wijk en het gebied van de kloosters, met verhalen en legendes die teruggaan tot de eeuwen vóór de islamitische verovering. Ontdek tijdens je tour de meest emblematische plekken van de stad, haar geschiedenis, haar hoeken en anekdotes, en de belangrijkste monumenten zoals de kathedraal van Toledo, een prachtig voorbeeld van de Spaanse gotische stijl. Ga later naar een prestigieuze lokale wijngaard en bewonder onderweg adembenemende landschappen. Bij aankomst in de wijnmakerij kunt u genieten van een rondleiding door de kelders, waar u meer te weten komt over de bereidings-, verouderings- en stabilisatieprocessen van de landgoedwijnen. Proef vervolgens een fijne selectie van 3 verschillende lokale wijnen, onder leiding van een deskundige oenoloog. Geniet ten slotte van een rondleiding door de wijngaarden en leer wat deze druiven zo speciaal maakt voordat je aan de reis terug naar Madrid begint.

Veelgestelde vragen over Toledo

Welke topattracties zijn een must-see in Toledo?

Sitemap Toledo

Wil je alle activiteiten in Toledo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Toledo

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 6.065 beoordelingen

Het was een uitstekende tour dat we samen in één dag twee mooie steden Segovia en Toledo konden bezoeken. De toerist bracht ons de mooie uitzichten en vertelde ons over hun geschiedenis door middel van verschillende diagrammen. De timing was vrij krap dat we een uur vrije tijd per stad hadden, inclusief teruglopen naar het afzetpunt, een uur lunchtijd in Toledo en we hadden beperkte tijd om foto's te maken van de mooie steden, vooral Segovia, hoewel het een lange dag was. Als ze ongeveer 30 minuten meer vrije tijd kunnen geven om de grotere stad Segovia te verkennen, zou dat perfect zijn.

Goed georganiseerde tour met nieuwe en comfortabele bussen. We hebben de tour gedaan van 9.00 - 16.00 uur met een bezoek aan de kathedraal. Jesús, een aardige gids in het historische centrum van Toledo, liet ons de belangrijkste bezienswaardigheden zien. De rondleiding door de kathedraal is de ticketprijs waard, voor de schoonheid van de decoraties en voor de vaardigheid en bekwaamheid van onze gids Susanna.

De reiservaring was geweldig! Onze Guia Rosso, op 09/04, was een spectaculair persoon! Vertelde alles over Segovia en Toledo met professionele eigendom en kennis. Het feit dat we vroeg vertrokken, gaf ons de mogelijkheid om geweldige foto's te maken zonder dat er iemand in de buurt was. Ik raad aan!

Uitstekende ervaring, de gidsen en de buschauffeur waren altijd vriendelijk en legden heel gemakkelijk uit hoe je de tour kon maken om er ten volle van te genieten.

Het fijne van de bus is dat je er zo vaak in en uit kunt stappen als je wilt. Zo word je niet moe en geniet je zonder haast!