Tonlé Sap

Tonlé Sap: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Siem Reap: Kompong Phluk Drijvend Dorp Halve Dag Tour

1. Siem Reap: Kompong Phluk Drijvend Dorp Halve Dag Tour

Begin met het ophalen van het hotel of ga naar het ontmoetingspunt om aan boord te gaan van uw voertuig, een gedeelde minibus met airconditioning en een gids, of privévoertuig (met optionele gids), afhankelijk van de gekozen optie. Kompong Phluk ligt 30 kilometer ten zuidoosten van Siem Reap. Bezoek eerst de pagode of de lokale markt en ga vervolgens met een gemotoriseerde boot op een rondleiding door de paalwoningen. Zie waar de mensen zich moedig hebben aangepast aan enkele van de meest onvoorstelbare omstandigheden, allemaal met een grote glimlach op hun gezicht. Geniet van de prachtige sfeer in dit unieke dorp vanuit het comfort van de boten. De gids, indien aanwezig, legt de geschiedenis, cultuur en levensstijl van de dorpelingen uit. De dorpen zijn omgeven door mangrovebossen. Maak een optionele uitstap door het overstroomde bos op een roeiboot, beschikbaar van oktober tot januari. De motorboot stopt bij een klein drijvend café, een goede plek om de zon onder te zien gaan. Na deze ontzagwekkende ervaring keert u rond 13.30 uur terug naar het hotel voor uw eigen vrije tijd.

Tonlé Sapmeer: zonsondergangsboottocht met dinerbuffet

2. Tonlé Sapmeer: zonsondergangsboottocht met dinerbuffet

Luister naar het geluid van het klokkende water tegen de boot en vergaap je aan het drijvende dorp dat machtig oprijst tegen de achtergrond van het uitgestrekte Tonlé Sapmeer. In dit idyllische dorp, op nog geen 15 km van Siem Reap, ga jij tijdens een fantastische zonsondergangsexcursie op verkenning uit. Om ongeveer 15:30 uur haalt een comfortabele auto of minibus met airconditioning je op bij je hotel of pension. Je gaat op weg met een deskundige gids die je in het Engels (of Khmer natuurlijk) meer kan vertellen over de cultuur en het dagelijks leven van de locals. Bezichtig dit verbluffende dorp op een onvergetelijke manier. Je komt onderweg langs rijst- en lotusvelden, waar je een foto kunt nemen van de voor boeddhisten zo belangrijke lotusbloem (houd wel in gedachte dat het uitzicht op de lotus- en rijstvelden seizoensafhankelijk is). Bij aankomst in de haven stap je aan boord van een Tara-bootje, met een ervaren stuurman aan het roer. Op het water wordt de boot stilgelegd bij de krokodillen- en vissenkwekerij (afhankelijk van het waterpeil) en kom je meer te weten over de broodwinning van de bewoners rondom het meer. Er is een souvenirwinkel om cadeautjes te kopen of je kunt een foto maken vanaf het observatiedek. Na dit bezoek keer je terug naar de boot. Je vaart door het drijvende dorp en krijgt zo een impressie van het dagelijks leven van de locals. Na een kalme vaart door de stad kom je aan bij Queen Tara, de grootste boot van het meer, in het hart van het drijvende dorp. Hier is het tijd voor een welverdiend maaltijdbuffet en all-inclusive drankjes. En dan eindelijk het moment daar, de reden van je komst: de zonsondergang. Ontspan met een drankje in de hand en laat de schoonheid om je heen bezinken. Als de laatste lichtstralen zijn verbleekt, brengt een voertuig met airconditioning je weer terug naar je pension of hotel.

Siem Reap: Kampong Phluk drijvende dorpstour met transfer

3. Siem Reap: Kampong Phluk drijvende dorpstour met transfer

Het drijvende dorp Kampong Phluk ligt 28 km ten oosten van Siem Reap en ligt tussen weelderige, vaak overstroomde mangroven. Dit vissersdorp met karakteristieke paalwoningen heeft een steeds veranderend landschap vanwege de dramatische natte en droge seizoenen in Cambodja. Tijdens deze tour met kleine groepen kun je de levensstijl en cultuur van deze unieke Zuidoost-Aziatische merengemeenschap van dichtbij bekijken. Verre van een 'menselijke dierentuin' te zijn, zijn de mensen van Kampong Phluk voor het grootste deel welvarend en blij om buitenlanders te zien. Ze staan altijd klaar met een glimlach en je zult merken dat vooral de kinderen vriendelijk en leergierig zijn. Hun levensstijl is duurzaam en zelfvoorzienend en toerisme is een belangrijk onderdeel van de lokale economie. Onze deskundige Khmer-gids zal je ervaring verrijken en je inzicht geven in de manier van leven van deze gemeenschappen. Er is overal gekoeld water en een charterboot is de perfecte manier om de machtige Tonle Sap te ervaren! Onze gids en chauffeur halen u voor aanvang van de tour op bij uw accommodatie. Vervolgens gaan we naar Roluos, een klein stadje op weg naar de Tonle Sap, waar je een traditionele, authentieke Cambodjaanse markt zult verkennen en de kans krijgt om heerlijk straatvoedsel te proberen. Daarna gaan we naar de waterkant, waar je in een charterboot stapt om de reis over de rivier voort te zetten. Dwaal tussen de paalwoningen en zie de lokale bevolking hun gang gaan. Daarna gaan we van boord bij een prachtige hindoeïstische / boeddhistische kerk, bedekt met kleurrijke muurschilderingen die illustreren hoe hindoeïsme en boeddhisme naast elkaar bestaan in Cambodja. Ga ten slotte naar de machtige Tonle Sap zelf voor een koel drankje en een zonsondergang die je nooit zult vergeten. Na zonsondergang brengen de gids en chauffeur je terug naar je accommodatie in Siem Reap.

Siem Reap: Tonle Sap en Kampong Phluk Tour met Street Food

4. Siem Reap: Tonle Sap en Kampong Phluk Tour met Street Food

Je wordt tussen 14.30 en 15.00 uur opgehaald bij je hotel in Siem Reap en dan gaan we rechtstreeks naar het Kampong Phluk, het overstroomde en vissersdorp Tonle Sap-meer, gelegen op slechts 21 kilometer van Siem Stad oogsten. Eenmaal in de haven van het meer, nemen we een lokale boot vanaf de veerboot om de beroemde drijvende dorpen van Kampong Phluk te verkennen. Daar kunt u met eigen ogen zien hoe het dagelijks leven eruitziet voor de vele gezinnen die voornamelijk van de visserij leven. De meeste gezinnen wonen aan de oever van het meer in felgekleurde huizen aan lange palen, dus de hoge waterstanden zijn geen probleem tijdens het regenseizoen. Verken het ondergelopen mangrovebos rondom het gebied, waar een verscheidenheid aan soorten leeft, waaronder krabetende makaken en 3.000 inwoners. We nemen je dan mee naar een boeddhistisch klooster gebouwd op een kunstmatig eiland. Laten we na de cruiseboot de voedselwinkels verkennen, de fruitwinkel in de beroemde nacht van Siem Reap. Geniet van authentiek Cambodjaans straatvoedsel zoals loempia's en zoete desserts, en proef de smaak van vlees aan een spies, gebakken krekels, gebakken spin en zachtgekookte eendeneieren - ze zijn lekkerder dan je zou verwachten. Verwerk uw overvloedige banket en we brengen u terug naar uw accommodatie in een comfortabel transport.

Siem Reap: Drijvend Dorp Half-Day Tour

5. Siem Reap: Drijvend Dorp Half-Day Tour

Ontdek het drijvende dorpje op het Tonle Sap Lake op een halfdag begeleide tour van Siem Reap. De tour is de perfecte optie als u geen tijd hebt om Prek Toal of Kompong Phluk te bezoeken. Na een pick-up van uw hotel of pension, overstappen met een airco naar de haven in de buurt van Phnom Krom. Uw Engelse en Khmer-sprekende gids wijst op gebieden van lokale interesse onderweg en beantwoordt u eventuele vragen. Passeer rijstvelden en velden van lotusbloemen - een heel belangrijke bloem in het boeddhisme. Let op: de standpunten van de lotus- en rijstvelden zullen variëren afhankelijk van het tijdstip van het jaar. Ga door naar een krokodil en visboerderij op het meer (afhankelijk van de huidige waterstanden). Leer meer over de handel van de mensen op het meer. Als katvis, krokodillen en grote slangen je niet interesseren, is er een souvenirwinkel en kijkdek aan boord waar je souvenirs kunt kopen en wat prachtige foto's van de uitzichten kunt maken. Tijdens de boottocht door het drijvende dorp, kijk naar de lokale bevolking over hun dagelijks leven. Vul de rand van het Great Lake binnenkort in voordat u aan de Queen Tara, de grootste boot op het meer, in het hart van het drijvende dorp gaat dokken. Geniet van een welverdiende maaltijd en 2 gratis drankjes. Na de middageten zit je op het kijkdek en kijk naar de wereld. Vertrek de koningin Tara en ga terug naar de haven. Hier zal een airco wachten om u terug te brengen naar uw hotel of pension in Siem Reap.

Kompong Phluk en Tonlé Sapmeer: tour van een halve dag

6. Kompong Phluk en Tonlé Sapmeer: tour van een halve dag

Begin je reis met een rit van 45 minuten door het schilderachtige landschap. Onderweg  bezoek  je een lokaal dorpje. Eenmaal bij het Tonlé Sapmeer aangekomen stap je aan  boord van een boot voor een vaart van 1,5 uur. Hier heb je de kans om prachtige trekvogels te spotten die vaak aan de rand van het water te zien zijn.  Je reist verder naar het drijvende dorp Kompong Phluk: alles drijft op het water, van het politiebureau tot de school. De naam van dit unieke plekje betekent 'haven van de slagtanden'. Van februari tot augustus is het dorp droog en kun je de huizen op stelten zien. Na je indrukwekkende Tonlé Sapmeertocht, ga je weer terug naar Siem Reap en word je weer afgezet bij je hotel.

Floating Village en Tonlé Sap Sunset Tour

7. Floating Village en Tonlé Sap Sunset Tour

Ervaar het echte Cambodjaanse leven op het water! Mey Chrey is een van de minst bezochte drijvende dorpen in het gebied, en daarom is het zo geliefd bij de weinigen die het ervaren! Op 45 minuten rijden door enkele van de mooiste landschappen van Siem Reap, gaat u naar de aanlegsteiger waar u uw reis op het water begint. Geniet van een 30-minuten durende motorboottocht over de kleine waterwegen voordat je het dorp bereikt waar je de kans krijgt om af te stappen en een lokale familie te ontmoeten. Het leven in een drijvend dorp is heel anders dan het leven op het land en dit is je kans om met een aantal geweldige mensen in contact te komen, met behulp van je gids als vertaler. Terug aan boord geniet u van een spectaculaire zonsondergang boven het water vanuit het comfort van uw motorboot voordat u terugkeert naar het land.

Vanuit Siem Reap: trip drijvend dorp Kompong Phluk

8. Vanuit Siem Reap: trip drijvend dorp Kompong Phluk

Vertrek uit Siem Reap en reis naar het zuidoosten door landelijke dorpjes en rijstvelden om Tonlé Sapmeer te bereiken. Ga zo ver als je kunt over de weg om aan boord van een boot te gaan en vaar vervolgens de Kompong Phluk-rivier af. Kom aan in een Khmer-dorp van ongeveer 3000 inwoners, die voornamelijk van de visserij en de landbouw leven. Afhankelijk van het weer en de getijden, vaar je door de hoofdstraat of verken je te voet en ervaar je van dichtbij hoe het leven is op het platteland van Cambodja. Bezoek een paar scholen en zie de grote pagodetempel, samen met veel paalwoningen, sommige tot 10 meter lang. Maak verbinding met een minder hectische levensstijl en geniet van de rust en stilte. Ontspan terwijl je met een kleine boot door het overstroomde bos wordt geroeid naar Tonlé Sapmeer, waar het niveau kan variëren tot 10 meter, afhankelijk van het seizoen. Ga terug naar de rivier naar de minibus die je terug naar je hotel in Siem Reap brengt.

Drijvend dorp Kompong Khleang: een hele dag vanuit Siem Reap

9. Drijvend dorp Kompong Khleang: een hele dag vanuit Siem Reap

Je dagtour om het afgelegen vissersdorp Kompong Khleang te bezoeken, begint met een ochtendrit in comfort met airconditioning naar het grote Tonle Sap-meer en gaat verder met een reis over de Kleang-rivier aan boord van ons privé-riviervaartuig. Onze Engelssprekende gids zal u ontmoeten in uw Siem Reap pension of hotel. Als je naar het Tonle Sap-meer reist, passeer je markten en kleine dorpjes en langs de verhoogde weg naar de rand van het meer. Wanneer we de Khleang-rivier bereiken, stappen we over op een privé-riviervaartuig voor de volgende fase van onze reis - een rustige rit die ons langs vele overstroomde bossen voert en vervolgens naar het dorp Kompong Khleang. Als je het dorp bereikt, zul je merken dat veel van de huizen op palen zijn gebouwd, sommige wel 10 meter hoog. Met je gids bezoek je de drijvende school van het dorp waar je schoolspullen kunt uitdelen aan de leraren en studenten. Dit is een van de manieren waarop Tara Riverboat de lokale bevolking helpt. In een lokaal restaurant in Kompong Khleang geniet je van een gratis lunch en drankjes en heb je tijd om te ontspannen en de vredige natuurlijke omgeving te waarderen. Aangezien niet veel toeristen de reis naar dit afgelegen dorp maken, zult u genieten van een exclusieve kans om te zien hoe overvloedig het inheemse vogelleven hier is! Dit is een ontspannende kans om te genieten van het landschap en de koele bries en om een pauze te nemen van het verkennen van de vele tempels van Cambodja. Aan het einde van de tour gaan we terug naar Siem Reap en zetten we je af bij je pension of hotel.

Van Siem Reap: Tonle Sap drijvende dorpstour

10. Van Siem Reap: Tonle Sap drijvende dorpstour

Beleef een unieke ervaring in Siem Reap terwijl je naar het Tonle Sap-meer gaat om de beroemde drijvende dorpen te verkennen. Dompel jezelf onder in een intrigerende sfeer en kijk hoe de lokale bevolking hun dagelijkse leven leidt in hun buitengewone wateromgeving. Op weg naar de haven hebben we de gelegenheid om te stoppen en enkele foto's te maken van de lotusbloemen die een zeer belangrijke bloem zijn in het boeddhisme. Bezoek een van de grootste van de drijvende dorpen aan het Tonle Sap-meer en reis per boot met een privégids. De thuisbasis van Khmer en etnische Vietnamese en Cham-gemeenschappen, laat je gids uitleggen hoe het leven rond het meer is geëvolueerd, hoe het leven tot op de dag van vandaag voortduurt en met welke bedreigingen de gemeenschappen en hun woningen worden geconfronteerd. Bezoek de drijvende krokodil en viskwekerij (afhankelijk van de huidige waterstanden) en vervolgens naar de beroemde koningin Tara in het hart van het drijvende dorp voor lunch en een paar gratis drankjes. Kijk uit voor het lokale vogelleven. Het reservaat herbergt een vogelreservaat en trekt een rijk scala aan vogels aan, van geschilderde ooievaars tot een grote kolonie pelikanen met snavelbek. Vertrektijd 10.00 uur. Elke tour duurt ongeveer 4 uur van deur tot deur en brengt je van je accommodatie in Siem Reap naar het hart van het "Grote Meer", zoals het in de volksmond wordt genoemd.

Sitemap Tonlé Sap

Wil je alle activiteiten in Tonlé Sap ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tonlé Sap

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 803 beoordelingen

Net terug van de tour en het was een geweldige ervaring en Jose was een fantastische gastheer. We waren met een kleine groep van 6 personen die precies de juiste maat hadden en we stopten op de markt die fascinerend was. Hoewel het momenteel het droge seizoen is, konden we zien hoe de mensen van Kompong Phluk er op dit moment dagelijks leven, wat ondenkbaar zou zijn geweest als we het tijdens het droge seizoen hadden bezocht. Bedankt Jose voor het doorgeven van al je kennis van het gebied aan ons en voor een geweldige tour.

Deze tour heb ik geboekt op mijn laatste dag voor vertrek naar Nederland in Corona tijd. Het is jammer dat ik de enige in de bus was maar ben er 100% van overtuigd dat de bus normaal vol zit. Ik vond het een leuke dag. Het enige dat ik volgende reizigers wil meegeven is de overweging om in dry season te gaan. Het was nog steeds erg mooi maar wel anders dan dat het water tot hoog op de palen staat.

A must do when you visit Siem Reap

Na een lange verplaatsing kwamen we pas laat in ons logement aan en beslisten om die avond nog om via internet de uitstap te boeken. De shuttle had wat vertraging, maar dat was ook het enige minpunt. De gids sprak goed engels en bracht ons heel wat bij. Het werd een interessante rit langs pitoreske plaatjes. Veel gezien en het bezoek aan het paaldorp bracht ons terug met beide voeten op de grond.

Allemaal uitstekend, onze gids was fantastisch, zeer voorbereid, vriendelijk en vriendelijk. Het bezoek aan het drijvende dorp en de kanotocht waren geweldige ervaringen. We raden ten zeerste goed besteed geld aan.

Een prachtige tour, we waren met z’n 2jen. Veel gezien, prima vriendelijke gids.