Torcal de Antequera: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Malaga: VIP Antequera Torcal Wandelen en Dolmens Site

1. Vanuit Malaga: VIP Antequera Torcal Wandelen en Dolmens Site

Verken de natuurlijke schoonheid en fascinerende geschiedenis van Antequera in kleine groepen tijdens deze reis van een halve dag vanuit Malaga. Je maakt een wandeling van 3 km door het natuurpark El Torcal, stopt bij het Torcal Visitor Centre en ziet de beroemde UNESCO-werelderfgoedsite Dolmens. Je ervaring in Antequera begint in het stadscentrum van Malaga, in de buurt van het treinstation María Zambrano, waar je je gids zult ontmoeten en aan boord van je vervoer zult stappen. Je stopt eerst in Antequera voor een geleid bezoek aan de Dolmens-site, waar je je zult verbazen over de indrukwekkende prehistorische Dolmens, Menga en Viera, voordat je naar het natuurpark El Torcal gaat. In natuurpark Torcal geniet je van een geweldige rondleiding over een wandeling van 3 km langs indrukwekkende spookachtige rotsformaties die zijn ontstaan door de natuurlijke erosie op de karststeen. Geniet na je wandeling van wat vrije tijd om te eten en bezoek het Torcal Visitor Centre. waar je de bar, souvenirwinkel, toiletten en een klein museum kunt bekijken voordat je terugkeert naar Malaga.

Vanuit Malaga: Wandeltocht Torcal de Antequera

2. Vanuit Malaga: Wandeltocht Torcal de Antequera

Jouw dag vol avontuur begint met een comfortabele rit in een minibusje. Na aankomst zal je gids je door het UNESCO-werelderfgoed leiden om de sfinx-, robot-, schroef- en kathedraalrotsformaties te zien en de verborgen Ammonieten in het park te ontdekken. El Torcal de Antequera wordt beschouwd als een van de meest indrukwekkende karstlandschappen van Europa en staat vol met unieke geologische rotsformaties die je kunt ontdekken. Tijdens het wandelen eert je lokale gids je hoe deze oude rotsvormen werden gevormd. Geniet van het landschap om je heen met meerdere stops bij verschillende uitkijkpunten. En vergeet niet uit te kijken naar vale gieren, wilde geiten, reptielen en wilde vossen die soms op zoek zijn naar voedsel.

Antequera: Dolmens en El Torcal Tour met transfer

3. Antequera: Dolmens en El Torcal Tour met transfer

Ontdek drie neolithische graven die de dood niet als het einde van het leven laten zien, maar als een overgang naar een andere manier van zijn. Leer meer over het verband tussen de graven en de natuur van je deskundige gids. Alle drie hunebedden vormden rotskamers met lateidaken en werden gebruikt voor rituelen en begrafenissen. Op 1200 meter boven zeeniveau vertonen deze megalithische structuren fossielen en kalksteenformaties. Maak een wandeling waar miljoenen jaren geleden vissen zwommen en geniet van het adembenemende landschap om je heen.

El Torcal de Antequera-wandeling met transfer

4. El Torcal de Antequera-wandeling met transfer

Je wordt opgehaald bij je hotel in het centrum van Antequera in een vintage blauw busje en reist 20 minuten naar het startpunt van de wandeling, 1200 meter (4000 voet) boven de zeespiegel. Dan begint je avontuur. Begin de 4,5 km lange wandeling langs de Ammonietenroute. Luister naar je gids die uitleg geeft over alle verschillende stappen die betrokken zijn bij de geologische vorming van het natuurpark van El Torcal. Terwijl je over de stenen en fossielen loopt, voel je het mysterie van deze plek, die alleen is veranderd door miljoenen jaren van erosie. Geniet van de buitengewone uitzichten en merkwaardige steenvormen die je het gevoel geven dat je helemaal over een andere planeet loopt.

Málaga: begeleide dagtrip met hunebedden en El Torcal de Antequera

5. Málaga: begeleide dagtrip met hunebedden en El Torcal de Antequera

Ontmoet elkaar op de handige ontmoetingsplek in Málaga en geniet van een comfortabele transfer tijdens deze begeleide dagtocht. Tijdens de tour ontdekt u het natuurreservaat en zijn wonderlijke rotsformaties, genaamd karsttorens. Verken dit eigenaardige landschap dat nergens anders is, en leer over het terrein en hoe de torens worden gevormd door je deskundige gids. Dan kun je drie neolithische graven onderzoeken, ook wel hunebedden genoemd. Deze rotskamers werden gebruikt voor rituelen en begrafenissen. Op 1200 meter boven zeeniveau tonen de megalithische structuren fossielen en kalksteenformaties en hoor je de verhalen over wat hier miljoenen jaren geleden leefde, evenals de begrafenisrituelen en cultuur van de mensen die daar begraven liggen.

Wandeling in El Torcal de Antequera vanuit Málaga

6. Wandeling in El Torcal de Antequera vanuit Málaga

Ontdek een van de meest verbazingwekkende karstlandschappen ter wereld tijdens deze wandeltocht van Málaga naar het natuurreservaat Torcal de Antequera. Begeef je op een magische reis van 3 mijl, waarbij je miljoenen jaren in het verleden reist terwijl je door stenen loopt die onder de Tethyszee lagen. Nadat u bent opgehaald, steekt u de bergen van Málaga over, eerst via de snelweg en vervolgens over de weg, het prachtige landschap in. Kom 1200 meter boven zeeniveau aan bij het startpunt, het Torcal Alto Visitor Centre, en begin aan je 4,5 km lange wandeling via de Ammonites-route. Verken alle verschillende geologische formaties van het natuurpark. Voel het mysterie van deze plek, alleen veranderd door miljoenen jaren van erosie. Ontdek unieke landschappen en steenvormen die je het gevoel geven dat je naar een andere planeet of tijd bent gereisd. Eindig je tour terug in het bezoekerscentrum.

Van Málaga: rondleiding door Torcal de Antequera en Dolmens

7. Van Málaga: rondleiding door Torcal de Antequera en Dolmens

Verken deze twee prachtige Unesco-werelderfgoedlocaties, Los Dolmenes en de Torcal de Antequera, tijdens een excursie van een halve dag. We vertrekken in een comfortabele bus vanuit Malaga onder begeleiding van een gids die ons meeneemt in de geschiedenis van deze twee locaties. Bewonder de enorme monolithische monumenten. Bekijk de hunebedden van Menga en Viera, Tholos van El Romeral, La Peña de los Enamorados en El Torcal voordat je naar het natuurpark El Torcal rijdt. Ga in het park met je gids mee op een wandeling van 3 km langs spookachtige rotsformaties. Geniet na je wandeling van wat vrije tijd om te eten en bezoek het Torcal Visitor Centre. Bekijk de bar, souvenirwinkel, toiletten en een klein museum voordat je terugkeert naar Malaga.

Antequera en Torcal uit Malaga

8. Antequera en Torcal uit Malaga

Verken de prachtige Antequera en ongelooflijke Torcal op deze dagtrip vanuit Malaga met een deskundige lokale gids. Je eerste stop op de tour is Antequera. Antequera heeft een grote historische relevantie sinds de vroegste nederzettingen in de paleolithische periode plaatsvonden, en werd later een zeer belangrijk punt dankzij de drukke commerciële activiteit omdat het in het midden van verschillende provincies lag. De stad met meer kerken per hoofd van de bevolking in Spanje staat vol met paleizen, witte huizen, kloosters en kloosters. Je stopt bij de collegiale kerk van Santa María voor een fantastisch uitzicht over de hele stad, over de Romeinse archeologische vindplaats, het Arabische fort van Alcazaba en het natuurlijke landschap rond de berg Peñón de los Enamorados, onderwerp van een interessante lokale legende . Je zult diep in de geschiedenis doordringen met een bezoek aan het archeologische complex van Antequera's Dolmens, uitgeroepen tot Cultureel Goed. Vanaf hier reist u slechts een paar kilometer om de Torcal te zien, een unieke geologische natuurlijke site, uitgeroepen tot werelderfgoed door Unesco. Gedurende de hele dag wordt u begeleid door een deskundige gids, die u niet alleen de hele dag zal vergezellen, maar u ook zal vergasten op belangrijke feiten over de plaatsen die u zult bezoeken om u te helpen de lokale geschiedenis en gebruiken te begrijpen.

Van Granada: Torcal & Antequera Dolmens Archeologische Tour

9. Van Granada: Torcal & Antequera Dolmens Archeologische Tour

Antequera heeft een grote historische relevantie sinds de vroegste nederzettingen in de paleolithische periode plaatsvonden, en werd later een zeer belangrijk punt dankzij de drukke commerciële activiteit omdat het in het midden van verschillende provincies lag. De stad met meer kerken per hoofd van de bevolking in Spanje toont ons een populaire en bijzondere architectuur van paleizen, witte huizen, kloosters en kloosters en ook een fantastisch uitzicht over de hele stad vanaf de collegiale kerk van Santa María, waar je de Romeinse archeologische vindplaats, het Arabische fort Alcazaba en het natuurlijke landschap rond de berg Peñón de los Enamorados, die niemand onverschillig laat met zijn interessante legende. We zullen diep in de geschiedenis doordringen met het bezoek aan het archeologische complex van Antequera's Dolmens, uitgeroepen tot cultureel bezit en slechts een paar kilometer verderop ligt de Torcal, een unieke en karstachtige natuurlijke site, uitgeroepen tot werelderfgoed door Unesco. Gedurende de hele dag wordt u vergezeld door een van onze gidsen, die u niet alleen zal meenemen, maar u ook belangrijke feiten zal uitleggen over de plaatsen die u zult bezoeken om u tijdens de rit onze geschiedenis en kostuums te helpen begrijpen.

Andere activiteiten in Torcal de Antequera

Wil je alle activiteiten in Torcal de Antequera bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Torcal de Antequera

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 168 beoordelingen

Hele leuke gids, tocht aangepast aan de deelnemers, kleine groep, goed vervoer in aangename mini bus. Algemeen alles dik inorde!