Kies data

Torcello

  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
  • Hop on, hop off-tours
  • Privétours
  • Avonturen
28 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 28

Torcello: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Boottocht: een glimp van Murano, Torcello en Burano

1. Boottocht: een glimp van Murano, Torcello en Burano

Maak een reis naar de beroemde Venetiaanse eilanden, bekend om hun pittoreske landschap, ambachtstradities en unieke geschiedenis. Je vertrekt van vlakbij het San Marcoplein of het treinstation Santa Lucia, volgt een plezierig reisje over het Bekken van San Marco richting de Lido, en vaart dan langs de noordelijke kustlijn van de stad. Op de boot, zal een live-gids de geschiedenis van de lagune en de drie eilanden vertellen. Je zult eerst uitstappen op het eiland Murano, dat soms ook wel "het Eiland van het Glas" wordt genoemd. Je zult een van de beroemde glasfabrieken bezoeken en zien hoe het glas gemaakt en geblazen wordt. Ga daarna  door naar Torcello, de oudste van de bewoonde eilanden. Daarna ga je verder naar Burano, waar je de natuurlijke omgeving en de kleine eilanden die aan alle kanten liggen kunt bewonderen. DGeniet van wat vrije tijd in Burano, een typisch visserseiland met zijn kleurrijke contrasten en lieflijk geschilderde huizen. Het eiland staat bekend om het beroemde kantklossen en de borduurwerkindustrie. Probeer ook wat van Burano's bijzondere zelfgemaakte gebak. Let op: dit is, eenmaal aangekomen, geen rondleiding. De gids zal je begeleiden naar de glasfabriek in Murano en de kantwinkel in Burano. Daarna heb je de tijd om elk eiland op eigen gelegenheid te verkennen.

Venetië: Murano, Burano en Torcello meertalige boottocht

2. Venetië: Murano, Burano en Torcello meertalige boottocht

Vertrek vanuit Venetië en reis over de lagune om de drie eilanden van de lagune van Venetië te bezoeken: Murano, Burano en Torcello. De excursie begint op het San Marcoplein, waar u aan boord gaat van een panoramische boot en vertrekt naar het noordelijke deel van de lagune. Tijdens de boottochten wordt enige uitleg gegeven in het Engels, Spaans, Frans, Duits en Italiaans. De eerste stop is het eiland Murano, beroemd om zijn glasproductie en schilderachtige uitzichten. Hier kunt u een glasfabriek bezoeken en een lokale kunstenaar observeren die vorm geeft aan een glazen kunstwerk. Laat je verrassen door het eiland Murano, maar denk er ook aan om op tijd terug te gaan naar de boot om te vertrekken naar het volgende hoogtepunt. De volgende stop is Burano Island, beroemd om zijn kleurrijke huizen. Behalve dat het een paradijs is voor fotografieliefhebbers, herbergt het ook een lange traditie van kantproductie. Er blijft voldoende vrije tijd over om over het eiland te wandelen en te genieten van de rustige sfeer die hier nog steeds te vinden is. Als je de optie voor de Drie Eilanden hebt gekozen, is de volgende stop Torcello, bekend als de Moeder van Venetië. Je hebt de kans om de basiliek te bezoeken, die een van de oudste in de lagune is en een aantal prachtige mozaïeken heeft, of misschien een bezoek brengt aan het museum. Zo niet, dan kunt u gewoon uw tijd besteden aan het rondlopen op dit betoverende en zeer historische eiland. Met ogen vol schoonheid en camerakaarten vol herinneringen om te koesteren, ga je vervolgens op je motorboottocht terug naar Venetië.

Venetië & Lagune-eilanden: hop-on hop-off boottocht

3. Venetië & Lagune-eilanden: hop-on hop-off boottocht

Ontspan op een boot met grote ramen en open ruimtes, voor je hop-on hop-off tours door Venetië. Volg de tour in één keer om een goed eerste overzicht van Venetië te krijgen, of stop onderweg waar en hoe lang het jou het beste uitkomt Vanaf het centraal station van Santa Lucia brengt de boot u naar het hart van Venetië: de schatten van het San Marcoplein en het eiland Murano, waar u getuige zult zijn van de kunst van het maken van glas. Ga vanuit Murano richting de eilanden Burano, beroemd om zijn felgekleurde huizen en kantproductie, en Torcello, een kleine oase van rust in het midden van de lagune. U kunt ook naar Punta Sabbioni gaan, of gewoon terugkeren naar het station Santa Lucia, met slechts één stop bij Zattere bij het Canale della Giudecca, waar u de kunst van het gondel maken kunt leren. Download de 5 audiogidsen met 7 verschillende routes aan/uit boord om het meeste uit uw bezoek te halen. U kunt gratis audiogidsen downloaden via onze app. Offline-modus is ook beschikbaar.

Venetië: dagtrip eilanden Murano, Burano en Torcello

4. Venetië: dagtrip eilanden Murano, Burano en Torcello

Ontdek gedurende een 6,5 uur durende tocht de beroemde en zeer charmante eilanden in de Venetiaanse Lagune. Tijdens deze dagtocht zul je versteld staan van de prachtige omgeving rond Venetië en meer leren over het Venetiaanse leven en lokale tradities. Je begint de tocht in een comfortabele motorboot die vanaf de omgeving van het San Marcoplein vertrekt. Je eerste stop is het eiland Murano (ongeveer 1,5 uur). Hier heb je de kans een glasfabriek te bezoeken en bij een demonstratie te leren hoe de glasblazers hun meesterwerken creëren. Neem de tijd om het eiland te verkennen: je mag de enorme Basilica di Santa Maria e Donato zeker niet missen. Dit is een van de oudste kerken in de Venetiaanse Lagune en werd oorspronkelijk gebouwd in de 7e eeuw. Eenmaal bij de motorboot teruggekeerd vaar je naar de tweede stop, het eiland Burano (ongeveer 2 uur). Dompel jezelf onder in de schilderachtige en kleurrijke huizen op het eiland. Er wordt gezegd dat Burano op een regenboog lijkt dankzij de vissers die er leefden. Zij schilderden hun huizen in felle kleuren, zodat ze gemakkelijk hun weg terug naar huis konden vinden vanaf de zee. Het eiland staat ook bekend om zijn zeldzaam en ambachtelijk kantwerk. Eenmaal terug aan boord van de motorboot vaar je naar de laatste stop, het eiland Torcello (ongeveer 1 uur). Torcello vormde de eerste nederzetting in de Venetiaanse Lagune, met een geschiedenis die teruggaat naar het jaar 452. Je mag de kathedraal gewijd aan Santa Maria Assunta, gesticht in 639, zeker niet missen. Maak een selfie met de Troon van Attila op de achtergrond, een oude stenen stoel die werd gebruikt bij de inwijding van belangrijke magistraten. Je kunt ook de klokkentoren beklimmen, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Aan het einde van de tocht keer je terug naar je vertrekpunt.

Venetië: panoramische boottocht naar Murano, Burano en Torcello

5. Venetië: panoramische boottocht naar Murano, Burano en Torcello

Ontdek enkele van de beroemdste eilanden van de lagune van Venetië tijdens deze boottocht van een hele dag. Reis met je gids door de kanalen van Venetië op een panoramisch schip en bekijk de eilanden Murano, Burano en Torcello. Begin uw dag vol avontuur aan boord van uw comfortabele panoramische boot terwijl u vertrekt vanaf St. Mark's. Geniet ongeveer 30 minuten van de bezienswaardigheden van deze oude stad totdat u uw eerste bestemming, Murano, bereikt. Geniet van een glasblazende demonstratie met een glasmeester vergezeld van een historische uitleg van het ambacht. Kom zeker langs bij de souvenirwinkel bij de glasfabriek en geniet van 20% korting op je aankopen. Je geplande tijd in Murano omvat ook vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Laat Murano achter u terwijl u naar het nabijgelegen eiland Burano reist. Wees getuige van de schilderachtige en kleurrijke huizen op het eiland en observeer de kantwerksters aan het werk. Maak kennis met hun zeldzame vaardigheid die als een van de beste ter wereld wordt beschouwd. Stop voor een hapje tijdens je verblijf in Burano en probeer zeker wat van de lokale biscotti die inheems is op het eiland. Reis naar je laatste stop, Torcello. Geniet van een bezoek van 1 uur aan het eiland en bezoek historische bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Santa Maria Assunta, Attila's Throne, de Devil's Bridge en de Bell Tower. Sluit je avontuur af met een reis van 1 uur terug naar Venetië en geniet van de adembenemende sfeer van de Venetiaanse lagune.

Punta Sabbioni: boottocht met gids door Murano, Burano en Torcello

6. Punta Sabbioni: boottocht met gids door Murano, Burano en Torcello

Een assistent wacht 10 minuten voor vertrek op het ontmoetingspunt. Snel inchecken en wij laten u aan boord! De boot vertrekt om 10.30 uur vanuit Punta Sabbioni. Via de lagune van Venetië arriveert u rond 11.40 uur in Murano - 's werelds beroemdste glazen eiland. Hier is een bezoek aan een van de glasfabrieken voor de glasdemonstratie (je kunt zien hoe ze het voor je ogen doen!) en vrije tijd - ongeveer 1 uur verblijf op het eiland voor wat foto's en winkelen in een van de vele glas winkels. Vertrek om 12:45 naar Burano, beroemd om zijn kant en felgekleurde huizen - aankomst om 13:20. De gids brengt je naar het hart van de stad en vertrekt ongeveer 1 uur om te genieten van het meest kleurrijke en levendige eiland in de omgeving. Hier kunt u plaatsnemen en genieten van typisch Venetiaanse aperitieven of ijsjes in een van de vele kleine restaurants en koffies op het eiland! Om 15:15 vertrek van Burano naar Torcello, het eerste centrum van de beschaving in het estuarium - aankomst om 15:30 uur. Vertrektijd van Torcello naar Punta Sabbioni om 16:30 uur. Tijdens de excursie kunt u het noordelijke deel van de lagune bewonderen vanaf het panoramische terras op de boot, luisteren naar het interessante commentaar van de gids, assisteren bij een glasproductie in Murano, genieten van typisch Italiaans eten in Burano en de verbazingwekkende archeologische werken bewonderen in Torcello - is er een betere manier om de eilanden van Venetië te ervaren?

Van Jesolo: dagtocht naar Murano, Burano en Torcello

7. Van Jesolo: dagtocht naar Murano, Burano en Torcello

Ontsnap aan de drukte in Venetië en spring op een boot op weg naar de drie beroemdste Venetiaanse eilanden: Murano, Burano en Torcello. Vaar vanuit Punta Sabbioni en maak een korte stop in Venetië om andere deelnemers aan de tour op te halen voordat je naar Murano gaat. Geniet van het prachtige uitzicht op de lagune en de verspreide eilanden terwijl je leert over de geschiedenis van Venetië en de eilanden die je gaat bezoeken vanuit je deskundige gids. Eenmaal in Murano heb je een uur om het eiland te verkennen, wereldberoemd om zijn lange traditie van glas maken. Kies ervoor om een demonstratie van 15 minuten door een meester-glasmaker bij te wonen en wat lokaal glaswerk op te halen of bezoek de kathedraal van Santa Maria en Donato en dwaal door de schilderachtige straatjes van de stad. Ga verder naar Burano, waar je ongeveer twee uur hebt om te genieten van het uitzicht op de beroemde gekleurde huizen van het eiland. Bekijk de winkels die bekend Burano-kant verkopen en bezoek werkplaatsen waar het gebruikelijk is om vrouwen te zien die verschillende kantproducten willen borduren. Geniet van de betoverende achtergrond van felgekleurde huizen, bloemrijke balkons, vissers die komen en gaan in hun boten, en de scheve klokkentoren. Eet een lunch waar je maar wilt of krijg tips van je lokale gids over de beste plekken voor verschillende budgetten. Maak ten slotte een stop van een uur bij Torcello. Ooit het meest bevolkte eiland in de Republiek Venetië en het handelscentrum van de stad, werd Torcello door de eeuwen heen geleidelijk verlaten en heeft vandaag iets meer dan 10 inwoners. Geniet van de slaperige, landelijke omgeving van dit ideale toevluchtsoord op het eiland, weg van de drukte van Venetië. Bekijk de kathedraal van Santa Maria dell'Assunta, de Duivelsbrug, de kerk van Santa Fosca en de oude stenen stoel genaamd Attila's Throne.

Eilanden van Venetië Tour: Murano, Burano en Torcello

8. Eilanden van Venetië Tour: Murano, Burano en Torcello

Klim aan boord van een gran turismo-boot voor een tour van een halve dag langs de eilanden van de lagune van Venetië. Je excursie begint vanaf de waterkant van San Marco en gaat om het eiland San Giorgio Maggiore en het Lido. Ga verder naar de betoverende eilanden Murano, Burano en Torcello in het hart van de noordelijke lagune en ontdek een meer authentieke kant van Venetië. Nadat u langs San Giorgio Maggiore, de openbare tuinen en de punt van Sant'Elena bent gevaren, arriveert u in Murano, over de hele wereld bekend om zijn glasindustrie. Geniet van een bezoek van 75 minuten aan een van de glasfabrieken. Ga vervolgens naar het pittoreske eiland Burano, beroemd om zijn kant en vissershuizen die in felle kleuren zijn geschilderd. Stap uit de boot voor een wandeling van 75 minuten langs de grachten, voordat je verder reist naar Torcello. Hier bevindt u zich op de plaats van het vroegste centrum van de beschaving in het estuarium. De kathedraal, met zijn prachtige mozaïeken, en de kerk van Santa Fosca blijven getuigen van zijn vroegere glorie.

Murano, Burano en Torcello Reis per motorboot

9. Murano, Burano en Torcello Reis per motorboot

Ontdek het artistieke hart van Venetië tijdens een onvergetelijke cruise per motorboot. Krijg een prachtig uitzicht op de lagune vanaf de panoramische boot terwijl je vaart naar de eilanden Murano, Burano en Torcello. Geniet van een audiogids met een digitale kaart om zelf de geschiedenis en legendes van de 3 eilanden te ontdekken en prachtige foto's te maken van Venetië en zijn lagune. Bekijk het 16e-eeuwse benedictijnenklooster op San Giorgio Maggiore en passeer het beroemde Lido van Venetië voordat je aankomt in Murano. Bezoek een van de glasblazerijen van de glasindustrie, over de hele wereld bekend om zijn verfijnde technieken en kleurgebruik. Ga verder naar het naburige eiland Burano en bewonder de felgekleurde vissershuizen. Bekijk enkele van de kantproducten die op het eiland zijn gemaakt en vaar vervolgens naar het dunbevolkte eiland Torcello, waar het estuarium voor het eerst werd gesticht in 452 na Christus. Bewonder de mozaïeken van de kathedraal van Santa Maria Assunta en zie de aangrenzende kerk van Santa Fosca als de enige herinnering aan het glorieuze verleden van het eiland.

Lagune van Venetië: bezoek Murano, Burano en Torcello

10. Lagune van Venetië: bezoek Murano, Burano en Torcello

Je bezoekt tijdens deze 4 of 6 uur durende middagtour de mooiste eilanden in de lagune van Venetië. Je stopt eerst bij het eiland Murano, de thuisbasis van de wereldberoemde glasblazers. Vervolgens ga je naar Burano, bekend om haar kant, en tenslotte bezoek je de oude nederzetting Torcello. Je hebt ongeveer 45 minuten de tijd op Murano en woont een demonstratie van een glasblazer bij. De traditie van glasblazen in Murano is doorgegeven van generatie op generatie. De tweede bezichtiging is Torcello. Je bezoekt het centrale plein, de kerk van Santa Fosca, Ponte del Diavolo en andere interessante bezienswaardigheden. Als laatste ga je naar Burano. Het eiland is wereldberoemd om haar met de hand gemaakte kloskant, maar ook om haar kleine, felbeschilderde huizen die populair zijn bij kunstenaars. Je hebt hier 45 minuten de tijd voordat je weer naar het vasteland terugkeert.  Je tour eindigt weer op het San Marcoplein. Als je wilt, kun je aan boord blijven en rechtstreeks naar het station gebracht worden voor een meerprijs - je kunt hierom vragen bij je gids.

Sitemap Torcello

Wil je alle activiteiten in Torcello ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Torcello

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 13.993 beoordelingen

Geweldig bezoek, raad ik aan Jammer dat de tijd doorgebracht in Murano (1u15) te kort is, na de demonstratie van de glasblazer en het bezoek aan de winkel (die een klein museum zou kunnen zijn met enkele van hun creaties) is er weinig tijd over om bezoek het eiland ik raad je aan om op het eiland Burano naar de eerste kantwinkel "dalla olga" te gaan, je vindt er een demonstratie en de mensen zijn super aardig Je moet geld voorzien om de kathedraal santa Maria assunta op het eiland te bezoeken torcello mooie ervaring, dag die heel snel voorbij ging maar zeer de moeite waard?

Een erg fijne en leerrijke ervaring. We kwamen reeds enkele uren voor aanvang aan op de ontmoetingsplaats om onze vouchers in te wisselen voor tickets. Op dat moment stond er al een rij klaar voor de boottocht. We mochten meteen mee en hoefden dus niet te wachten tot 11:00. Het bezoek aan de glasfabriek was impressionnant en voor mij het hoogtepunt van de boottocht. De live commentaar van de audiogids op de boot was soms moeilijk te verstaan door ruis.

Goed georganiseerde en aanbevolen boottocht. Informatie over de eilanden wordt in vele talen gegeven en een demonstratie van de glasblaasworkshop van Murano is inbegrepen. In 45 minuten verblijf per eiland kun je de belangrijkste dingen zien, maar niet meer. Absoluut een aanrader voor de prijs.

Bij Murano zat info rondom het glas blazen bij. Omdat we in de recensies gelezen hadden dat het nogal lang duurde zijn we meteen doorgelopen naar buiten. Dat was geen enkel probleem. Dus voel je vrij om een keuze te maken.

Echt een aanrader ! Jammer echter dat we niet wisten dat we ten allen tijde een latere boot mochten nemen. De voorgeschreven tijd is zeer krap. Pas in Burano wisten we dat.