Datums kiezen

Toren van Lotrščak

Toren van Lotrščak: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Zagreb: stadswandeling

1. Zagreb: stadswandeling

Maak een wandeling van een paar uur met ons terwijl we je de hoogtepunten van Zagreb laten zien. Je gids heeft de lokale inzichten en handige tips zodat je meer wilt ontdekken. Begin de tour in het beroemde Zrinjevac-park in Zagreb, waar je geweldige selfies en fotomomenten kunt maken. Ga vanaf het park verder naar de Bogovićeva-straat, bekend om zijn bars en restaurants. Vervolgens loop je over het Ban Jelačić-plein naar de volgende halte bij de historische kathedraal van Zagreb. Loop na de kathedraal door Dolac Farmers Market naar de WW2-tunnels voor meer recente geschiedenis over de stad. Geniet van een kleine rustpauze op de kabelbaan naar de top van de Grič-heuvel. Op de top van de heuvel ligt Gradec (de bovenstad) waar u kunt genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Vanaf Gradec daalt u af naar de Tkalčićeva-straat. De straat staat ook bekend om zijn bars en restaurants, dus u kunt zelf bepalen waar u wilt stoppen voor een hapje. Rond de tour af op het Ban Jelačić-plein.

Zagreb: Historische privéwandeling met een lokale gids

2. Zagreb: Historische privéwandeling met een lokale gids

Ontmoet je gids in het oudste en mooiste park van Zagreb, park Zrinjevac. Vanuit Zrinjevac loop je naar het Ban Jelačić-plein en de gids vertelt je het verhaal van de oorsprong van Zagreb en hoe Zagreb zijn naam kreeg. Je loopt langs Ilica naar de kabelbaan, die je naar Gradec brengt, een van de middeleeuwse nederzettingen. Slenter door de straten van de bovenstad, dompel je onder in de rijke geschiedenis en luister naar interessante verhalen over de stad. Je ziet de oudste apotheek van Zagreb en hoort iets over de behandelmethode in de middeleeuwen en de bereiding van medicijnen. Je verlaat de Bovenstad via de enige bewaard gebleven poort - de Stenen Poort. U zult ontdekken waarom er een kapel in de deur is en over de patroonheilige van de stad Zagreb. Ook waarom en van wie de inwoners van Gradec in de middeleeuwen bescherming nodig hadden. Je daalt de Radićeva-straat af en gaat de Tkalčićeva-straat binnen via een kleine straat genaamd Bloody Bridge. De gids vertelt je waarom dit straatje zo'n symbolische naam heeft. Je loopt door de beroemdste en drukste voetgangersstraat van de stad en leert iets over de manier van leven van de inwoners van Zagreb. Je loopt door het Opatovina-park naar de groene markt Dolac ('s ochtends geopend), waar je deel uitmaakt van de drukte van het beroemdste symbool van Zagreb. Vanaf de groene markt loop je naar de kathedraal, het beroemdste symbool van Zagreb en de gids vertelt je de meest interessante feiten uit zijn turbulente geschiedenis. De tour eindigt op het Ban Jelačić-plein, waar je afscheid neemt van je gids.

Zagreb: privé stadswandeling & berg Medvednica

3. Zagreb: privé stadswandeling & berg Medvednica

Zagreb is een levendige, kleurrijke stad vol cultuur, geschiedenis en erfgoed, omringd door een magnifieke Medvednica-berg. U zult het lokale leven uit de eerste hand willen ervaren, want zodra u de straat op stapt, wordt u naar binnen gesleurd. Als je deze stadstour doet, krijg je precies dat - een kijkje in de levensstijl van Zagreb. Ontdek het stadscentrum waarna de tour verder gaat naar de Medvednica-berg door een kabelbaan helemaal naar de top te nemen. Hier krijgt u de gelegenheid om wat lokaal eten en drinken te proberen, te genieten van het prachtige uitzicht en gewoon te ontspannen. ROUTEBESCHRIJVING: 10.00 uur - ontmoetingspunt bij hostel Swanky Mint - ILICA 50 10.15u – 12.30u – privéwandeling door Zagreb 12.30 uur - rit met het openbaar vervoer naar de Medvednica-heuvel 13.00u – Sljeme kabelbaan (rit naar de top) 14.00u – proeverij van lokaal eten en drinken 15.30 uur – terugrit per kabelbaan en tram naar het stadscentrum 17:00 uur – Centrum van Zagreb

Zagreb: privéwandeling met kabelbaanrit en transfers

4. Zagreb: privéwandeling met kabelbaanrit en transfers

Je ontmoet je vriendelijke gids in het stadscentrum. Aan het begin van de tour passeer je de kathedraal, het hoogste religieuze gebouw in de stad en misschien wel het meest herkenbare van allemaal. Na een grondige rondleiding door het interieur van de kathedraal, gaat u verder met een bezoek aan de levendige open markt van Dolac. Je gids geeft je enig inzicht in de lokale keuken, aangezien alle verse of zelfgemaakte ingrediënten elke dag op deze markt worden verkocht, dus aarzel niet om tips te vragen wat het beste cadeau zou zijn voor je dierbaren thuis. De volgende stop is Tkalčićeva Street, de drukste straat van het stadscentrum en het middelpunt van het nachtleven. Deze smalle straat is tegenwoordig gevuld met trendy bars, clubs en restaurants, maar in het verleden was er een kreek die de zustersteden Kaptol en Gradec, de voorgangers van Zagreb, van elkaar scheidde. De wandeltocht neemt je vervolgens mee door de met bloed bevlekte brug, de Radićeva-straat en de stenen poort terwijl je omhoog klimt naar de bovenstad - Gradec. Onder de bezienswaardigheden bevinden zich de barokke Jezuïetenkerk van St. Catherine, de St. Mark's Church met zijn kenmerkende kleurrijke dak, de zetels van het Kroatische parlement en de regering, het stadhuis en diverse musea. Daarna is uw volgende stop de Lotrščak-toren, bekend om zijn kanon dat elke dag om 12.00 uur afgaat om de exacte tijd aan te geven. Dit is ook een geweldige plek voor een panoramisch uitzicht over Zagreb en je volgende selfie. Maak vanaf daar een wandeling over de prachtige Strossmayer-promenade, de favoriete locatie van de lokale bevolking voor romantische wandelingen, en maak een aangename rit met de kabelbaan van Zagreb, bekend als de kortste kabelbaan ter wereld (slechts 66 meter lang) richting de benedenstad . De laatste stops op de privétour door Zagreb zijn het Bloemenplein en het Jelačić-plein, genoemd naar Ban Josip Jelačić, de meest prominente figuur uit de geschiedenis van Kroatië. Je tour eindigt met nog meer interessante verhalen en nieuwsgierige feiten van je inzichtelijke gids

Mooie kerst in Zagreb - Wandeltocht

5. Mooie kerst in Zagreb - Wandeltocht

Magische kersttours zijn alleen beschikbaar in de winter, omdat de winter in combinatie met de kerstperiode Zagreb een vleugje mystiek en unieke schoonheid geeft. Met een lokale gids maak je een rondleiding en zie je de meest prachtig ingerichte delen van Zagreb, zoals de Tkalieva-straat, de kathedraal van Zagreb en de Lotrscak-toren. De prachtige ambiance op het Ban Jelai-plein, die alleen in deze tijd van het jaar aanwezig is, zal u betoveren en nieuwe energie geven terwijl u zich verbindt met de lokale cultuur en gewoonten. Leer meer over unieke bezienswaardigheden en verhalen over Zagreb tijdens een wandeling door pittoreske gebieden waarvan elke hoek charmeert en inspireert.

Zagreb: Fotowandeling met gids

6. Zagreb: Fotowandeling met gids

Bewonder de bekende bezienswaardigheden van Zagreb en laat je verrassen door spannende verhalen uit het verleden, terwijl je door de charmante straten en parken slentert en de meest fotogenieke plekjes vastlegt. Bewonder de kathedraal in gotische stijl, geniet van het prachtige uitzicht vanaf de Strossmayer Promenade en duik in de gezellige steegjes die rond het San Marcoplein kronkelen, om de tour te beëindigen bij het prachtige Nationale Theater. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, hoor de verhalen achter de mensen die de stad door de eeuwen heen hebben gevormd en krijg handige fotografietips.

Zagreb: Eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

7. Zagreb: Eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

Wandel door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen juweeltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plek en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de 'World City Trail'-app uit de store en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en de binnenkant van de locatie. Lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende controlepunt. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de volgende dagen! Begin je wandeling op elk gewenst moment, zonder schema. Pauzeer voor de lunch, neem een drankje, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs op een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je tour bij de Botanische Tuin van de Faculteit der Wetenschappen! Bezoek het wereldberoemde Kroatische Nationale Theater in Zagreb. Fotografeer het Oktogon en bewonder de beroemde Markt Dolac. De kathedraal van Zagreb zal je sprakeloos achterlaten met zijn unieke architectuur van binnen en van buiten. Leer meer over de Stenen Poort. Marcuskerk met zijn imposante architectuur zal je verrassen! Het Museum van Gebroken Relaties is de tijd en ruimte in je mobiele geheugen waard. De volgende stap is de beroemde Lotrščak Toren, een bezienswaardig gebouw in Zagreb, terwijl de kers op de taart van deze unieke rondleiding Tunel Grič is. Download de ''World City Trail'' app uit de store. Start dan je tour en geniet!

Zagreb: Hoogtepunten zelfzoektocht en rondleiding

8. Zagreb: Hoogtepunten zelfzoektocht en rondleiding

Leer Zagreb in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht die je op je telefoon afspeelt. Ontcijfer raadsels, ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontrafel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor beginnende bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige teambuildingactiviteit. Om te beginnen download je de app op je apparaat en gebruik je de app en geïntegreerde kaarten om je weg te vinden naar 10 attracties in Londen. Leer bij elke halte meer over de attractie en los een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het sightseeing spel te onthullen. Los bij elke attractie een locatiegebonden raadsel op om de volgende locatie te ontgrendelen. Werk als een team en gebruik logica, verbeelding, observatie en probleemoplossing om je een weg door de stad te banen. Onderweg kun je op elk moment stoppen voor koffie, lunch of pauze. Begin je tour bij de Botanische Tuin van de Faculteit der Wetenschappen! Bezoek het wereldberoemde Kroatische Nationale Theater in Zagreb. Fotografeer het Oktogon en bewonder de beroemde Markt Dolac. De kathedraal van Zagreb zal je sprakeloos achterlaten met zijn unieke architectuur van binnen en van buiten. Leer meer over de Stenen Poort. Marcuskerk met zijn imposante architectuur zal je verrassen! Het Museum van Gebroken Relaties is de tijd en ruimte in je mobiele geheugen waard. De volgende stap is de beroemde Lotrščak Toren, een bezienswaardig gebouw in Zagreb, terwijl de kers op de taart van deze unieke rondleiding Tunel Grič is. Download de ''World City Trail'' app uit de store. Start dan je tour en geniet!

Beschikbare activiteiten

Andere activiteiten in Toren van Lotrščak

Wil je alle activiteiten in Toren van Lotrščak bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.