Datums kiezen

Torre dei Prendiparte o Torre Coronata

Torre dei Prendiparte o Torre Coronata: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Bologna: proef lokale specialiteiten tijdens een begeleide wandeling

1. Bologna: proef lokale specialiteiten tijdens een begeleide wandeling

Ervaar het bruisende historische centrum van Bologna tijdens deze wandeltocht. Bewonder bezienswaardigheden zoals de basiliek van San Petronio en de Loggia of Merchants. Stop om specialiteiten te proberen in drie etablissementen en geniet van een glas verrukkelijke lokale wijn. Begin je tour op Piazza del Nettuno, waar je gids inzichten in de Bolognese cultuur met je zal delen. Bekijk een uitstekend voorbeeld van Italiaanse gotische architectuur in de basiliek van San Petronio. Bewonder de twee torens die het symbool van Bologna zijn. Bekijk de Loggia of Merchants, waar handels- en handelsactiviteiten in Bologna al honderden jaren worden gecontroleerd. Loop naar de levendige Quadrilatero-markt. Dwaal door de bezienswaardigheden en geuren op deze markt die al sinds de middeleeuwen bestaat.

Bologna: verkenningsspel met verborgen juweeltjes in de oude stad

2. Bologna: verkenningsspel met verborgen juweeltjes in de oude stad

Laat je leiden op een spannende, zelfgeleide tour door de oude binnenstad van Bologna terwijl je een mobiele zoektocht speelt met je vrienden en familie. Los aanwijzingen op en ontdek de fascinerende geschiedenis achter de monumenten en attracties. Download de app, ga naar het startpunt en begin aan het avontuur. Volg aanwijzingen die je terug in de tijd brengen om meer te weten te komen over de oorsprong van enkele van de meest iconische gebouwen en toeristische bezienswaardigheden van de stad. Hier is een voorproefje van de verhaallijn: “Je bent een opkomende schrijver uit Londen, wiens debuutroman een succes was. Maar nu heeft het writersblock toegeslagen. Het is 1815. [...] In je wanhoop ben je naar Bologna gekomen. Je hoorde dat de vele geheimen en artistieke flair van de stad veel kunstenaars inspireerden. Je hoopt de volgende te zijn...." Ontgrendel de geheime verhalen van de plaatsen die je bezoekt terwijl je het probleem oplost en de antwoorden raadt. Kom meer te weten over de zeven geheimen die Bologna in mysterie verhullen, de straten van de Quadrilatero en meer. Gebruik de aanwijzingen om u van de ene site naar de andere te leiden. Elke aanwijzing geeft je exacte aanwijzingen, zodat je geen kaart, GPS of gids nodig hebt. Voltooi de tour in ongeveer 1,5 uur, maar er is geen tijdslimiet, zodat je in je eigen tempo kunt gaan. Speel als een groep of splits in kleinere groepen/teams en neem het op tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de groep ontmoeten aan het einde van de tour.

Bologna begeleide fietstocht

3. Bologna begeleide fietstocht

Belangrijk de tour moet 24 uur van tevoren worden geboekt of u moet ons bellen voor een definitieve bevestiging. Wist je dat er onder de stad een netwerk van ondergrondse kanalen loopt? En dat hier in 1088 de oudste universiteit ter wereld werd gesticht? Stap op de fiets en volg ons om de hoogtepunten van Bologna te ontdekken met onze 2,5 uur durende fietstocht! De eerste stop is Piazza Maggiore, in het hart van de stad, met uitzicht op enkele van de beroemdste gebouwen en monumenten van Bologna: de basiliek van San Petronio, het Palazzo Re Enzo en de Neptunus-fontein. Volg onze gids naar de Archiginnasio, ooit de thuisbasis van de Universiteit van Bologna, de twee torens en de Prendiparte-toren, een van de weinige torens die nog overeind staan in het historische centrum. In de wijk Manifattura delle Arti kom je meer te weten over het ontstaan van de oude haven van Bologna en de kanalen die nog steeds onder het wegdek doorstromen, zo belangrijk voor de economische ontwikkeling van de stad in de Middeleeuwen. Over kanalen gesproken, een andere must-see plek is via Piella, waar je vanuit een klein raam het water van het Moline-kanaal in de open lucht kunt zien stromen. De laatste haltes van onze fietstocht door Bologna zijn de prachtige Basilica di Santo Stefano, ook wel Sette Chiese (zeven kerken) genoemd, en de Basilica San Domenico, waar een werk van Michelangelo te zien is. De tour start bij minimaal 4 deelnemers

Beschikbare activiteiten

3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Torre dei Prendiparte o Torre Coronata

Wil je alle activiteiten in Torre dei Prendiparte o Torre Coronata bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.