Dingen om te doen Toruń

Toruń: De beste dingen die je niet wil missen

Tour met kleine groepen van Warschau naar Torun met lunch

1. Tour met kleine groepen van Warschau naar Torun met lunch

Begin je stadstour in het hart van Torun - Rynek (hoofdplein). In het midden van het plein vindt u een gotisch stadhuis, waarin het stadsmuseum is gevestigd. Binnen zie je een rijke verzameling sculpturen, schilderijen en glas in lood. U wordt sterk aanbevolen om de toren te beklimmen (extra betaald) om het prachtige panorama van Torun en de rivier de Vistula te bewonderen. Voor de ingang staat een bronzen standbeeld van Mikołaj Kopernik (Nicolaus Copernicus). Rond de Rynek een kijkje nemen in herenhuizen van de Hansa-verkopers zoals Pod Gwiazdą of Dwór Artusa. De meeste zijn rijkelijk versierd en goed bewaard gebleven. Net naast het hoofdplein bezoekt u de kerk van de Heilige Geest en de kerk van St. Mary. De tweede komt uit de 14e eeuw en werd gesticht door Franciscanen. U zult gecharmeerd zijn door echt orgel uit het begin van de 16e eeuw, middeleeuwse grafstenen en kleurrijk glas in lood. Daarna kunt u de prachtige Sint-Janskathedraal bewonderen. Enkele van de oudste elementen van dit enorme gebouw dateren uit de 13e eeuw. Door de jaren heen was deze kerk een religieus centrum voor de lokale gemeenschap en was een getuige van een belangrijke christelijke ceremonies - Mikołaj Kopernik werd hier gedoopt. Bezoek de kathedraal en luister naar de geschiedenis van "Tuba Dei" - de grootste middeleeuwse bel in Polen uit 1500. De tour omvat ook een bezoek aan een van de volgende plaatsen: Live Gingerbread Museum, The Nicholas Copernicus House, Planetarium of Ethnographic Museum.

Torun Old Town Hoogtepunten privéwandeling

2. Torun Old Town Hoogtepunten privéwandeling

Klein, schattig, charmant en grote geschiedenis. Al deze woorden beschrijven de stad Torun perfect. Bewonder een authentieke oude binnenstad die niet is verwoest tijdens de oorlogen. Het heeft een van de mooiste stadspleinen van heel Europa. Als historische plaats staat Torun even hoog als Krakau of Gdansk. Het werd zelfs opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst voor cultureel en natuurlijk erfgoed. Begin je 2-uur durende tour vanuit Theater van Wilam Horzycy en bewonder dit witte en mooie gebouw. Vervolgens ziet u het Planetarium - de unieke attractie die een les over het universum toont. Tijdens deze reis ontdekt u vele interessante monumenten zoals Johannes Paulus II, Nicolaus Copernicus, de ezel en meer. Kijk binnen eerlijke Kerk van Heilige Geest. Luister naar de legende en probeer rechtop te staan onder de scheve toren. Voel de sfeer van Market Square en Arthur's Court. Stop op een schilderachtige plek en kijk naar de prachtige rivier de Vistula. Ga dan verder naar de prachtige kathedraal van St. Johannes de Doper en St. Johannes de Evangelist. Om de stad nog beter te verkennen, kiest u de optie van 3 uur en volgt u de gids om de ruïnes van de kerk en het Dominicaanse klooster te ontdekken. Loop naar overblijfselen van Teutonic Knights - Middeleeuwse verdedigingsstadsmuren die de oude macht van ridders symboliseren. Nu kun je als een van hen stappen. Zie ook een unieke en mooie constructie van Baj Theater. In de optie van 4 uur ga je ook het fantastische Museumhuis van Nicolas Copernicus binnen. De tentoonstellingen tonen zijn leven, zijn geschiedenis en prestaties. Maak kennis met de geschiedenis van de bekendste astronoom en wetenschapper die de manier van denken over de wereld heeft veranderd. Stap in zijn kosmoswereld in zijn authentieke huis.

Torun Copernicus-pad en privéwandeling door de oude stad

3. Torun Copernicus-pad en privéwandeling door de oude stad

Bezoek het museum gewijd aan de grote astronoom Nicolaus Copernicus en maak vervolgens een wandeltocht door de oude binnenstad van Torun. Profiteer van de diensten van een privégids voor experts exclusief voor uw groep. Selecteer de optie van 2 uur voor een meer verkorte verkenning van de oude binnenstad, of upgrade naar de optie van 3 uur om de omgeving nog beter te verkennen. Ontmoet eerst je gids in het House of Nicolaus Copernicus Museum, vermoedelijk de geboorteplaats van Copernicus Eenmaal binnen ontdek je documenten en herinneringen aan zijn leven en werk, evenals interactieve tentoonstellingen die zijn geweldige prestaties tot leven brengen. Verken echte artefacten, 3D-displays, lichtshows met uitzicht op het heelal en meer. Het museum behandelt niet alleen de man en zijn werk, maar ook andere onderwerpen, zoals de periode waarin hij leefde, middeleeuwse Torun, de geschiedenis van de astronomie, architectuur, de aarde en het zonnestelsel, en zelfs economie. Volg na je fantastische les je gids om de paden te zien die Copernicus eeuwen geleden liep. Zie het grote gebeeldhouwde monument voor hem in het centrum van Market Square, een icoon van Torun. De tour eindigt hier voor de optie van 2 uur, maar als u de optie van 3 uur selecteert, kunt u doorgaan met een langere wandeling in de oude binnenstad. Ga met je gids naar het Planetarium en kom meer te weten over het bestaan van het universum. Bewonder een van de beste uitzichten in de stad aan de rivier de Vistula en probeer rechtop te staan onder de scheve toren. Zie ten slotte de middeleeuwse stadsmuren, de overblijfselen van een Duits kasteel.

Torun: privérondleiding van 3 uur

4. Torun: privérondleiding van 3 uur

Begin je tour in het hart van Torun - Rynek (hoofdplein). Midden op het plein vind je een gotisch stadhuis met het stadsmuseum. Binnen zie je een rijke verzameling sculpturen, schilderijen en glas in lood. Beklim de toren (extra) om een prachtig panorama van Torun en de rivier de Vistula te bewonderen. Voor de ingang staat een bronzen standbeeld van Mikołaj Kopernik (Nicolaus Copernicus). Bekijk rond Rynek de huizen van de Hansa-verkopers zoals Pod Gwiazdą of Dwór Artusa. De meeste zijn rijkelijk versierd en goed bewaard gebleven. Vlak naast het centrale plein bezoekt u de kerk van de Heilige Geest en de kerk van St. Mary. De tweede komt uit de 14e eeuw en werd gesticht door de Franciscanen. U zult gecharmeerd zijn door het echte orgel uit het begin van de 16e eeuw, middeleeuwse grafstenen en kleurrijk glas in lood. Daarna kunt u de prachtige Sint-Janskathedraal bewonderen. Enkele van de oudste elementen van dit enorme gebouw dateren uit de 13e eeuw. Door de jaren heen was deze kerk een religieus centrum voor de lokale gemeenschap en was een getuige van belangrijke christelijke ceremonies. Mikołaj Kopernik is hier bijvoorbeeld gedoopt. Luister tijdens een bezoek aan de kathedraal naar de geschiedenis van Tuba Dei - de grootste middeleeuwse bel in Polen uit 1500. U passeert de verdedigingsmuren en verschillende torens zoals Sailor's Gate of Bridge Gate, en u bereikt de kasteelruïnes van de Duitse Ridder - het hoofdkwartier van de commandant op de Vistula Bank. In het nieuwere deel van het historische Torun - Nowe Miasto, ziet u representatieve commerciële woningen zoals een apotheek met een gouden leeuw en Pod Modrym Fartuchem Inn. Een ander historisch object is de voormalige kerk van de Heilige Drie-eenheid (die nu als galerij functioneert) en de Sint-Jacobskerk.

Torun: gezinsvriendelijke historische wandeltocht

5. Torun: gezinsvriendelijke historische wandeltocht

Bezoek Torun, een middeleeuwse stad met een van de mooiste stadspleinen van heel Europa. Als historische plaats staat Torun even hoog als Krakau of Gdansk. Zie waarom het werd opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst voor cultureel en natuurlijk erfgoed, als geboorteplaats van Nicolaus Copernicus - een astronoom die bekend staat om zijn astronomische observaties en heliocentrische theorie van het universum. Bereid je tijdens je tour voor om het Amber Court Museum en People-Ships-Ports te ontdekken. Geef je kleine ontdekkingsreizigers de kans om professionele klimmers of astronomen te worden. Overwin ongeveer 200 trappen en zie Toruń vanaf een hoogte van 40 meter. Aan het einde van de tour betreedt u de volledig onbekende wereld van Toruń-peperkoek met een bezoek aan het Living Museum Of Gingerbread, een geweldige plek om tijd door te brengen voor zowel kinderen als volwassenen. Bereid je voor op vele spannende ervaringen en taken. Naast deze ongelooflijke avonturen, zal je gids historische architectuur beschrijven, je vertellen over gebeurtenissen uit de Middeleeuwen en de hedendaagse geschiedenis.

Torun privé Poolse bierproeverij

6. Torun privé Poolse bierproeverij

Ga op een leuke reis door Pools bier met deze privé-bierproeverij in Torun. Proef bier van grote Poolse brouwerijen, speciale regionale bieren uit de regio Groot-Polen en ambachtelijk bier van microbrouwerijen in Torun. Geniet van traditionele Poolse hapjes met uw drankjes en leer over de bieren met een deskundige lokale gids. Krijg tijdens je tour een inzichtelijke introductie tot Pools bier en kom meer te weten over de geschiedenis, tradities en gebruiken in het land. Ontdek de enorme traditie van ambachtelijk bier van Torun en breng alleen tijd door met je vrienden of familie op een privétour. Elke locatie die u bezoekt, biedt een andere ervaring, inclusief een andere sfeer en een selectie bieren waaruit u kunt kiezen. Deze tour heeft 3 opties. Bij de budgetoptie van 2 uur proef je een set van 7 bieren en wat hapjes op 3 verschillende locaties. Om meer bieren te proberen, selecteert u de optie van 3 uur, die 11 bieren op 4 verschillende locaties met perfect op elkaar afgestemde hapjes omvat. Of geniet van de complete ervaring met de 4-uur durende optie bier en eten. Geniet van 13 bieren en meer voedsel dan u kunt eten.

Torun: Private Traditional Polish Food and Sightseeing Tour

7. Torun: Private Traditional Polish Food and Sightseeing Tour

Ontdek de eetcultuur die sterke wortels heeft bij de Polen tijdens een begeleide wandeling in Torun. Ontmoet je professionele gids die je meeneemt op een begeleide wandeling om de belangrijkste hoogtepunten van Torun te zien. Je krijgt dan de beste gerechten uit de Poolse keuken te zien op 2, 3 of 4 zorgvuldig gekozen lokale locaties - afhankelijk van de lengte van de tour die je wilt maken. Grijp op deze locaties de kans om een rijk scala aan traditionele gerechten te proberen. Kies de 2,5 uur durende tour en probeer op 2 plaatsen een basisset eten. Proef gerechten met verschillende soorten knoedels, Pools vlees en andere specialiteiten. Deze optie is inclusief 1 frisdrank en cake en koffie / thee. Het bevat geen soep of bier. U kunt ook kiezen voor de 3,5 uur durende tour en op 3 locaties traditionele Poolse gerechten proeven. Deze optie omvat 3 soorten knoedels, verschillende soorten Pools vlees, andere specialiteiten en traditionele soep. Geniet ook van 1 frisdrank, bier, evenals cake en koffie / thee. Tijdens de proeverij vertelt uw gids u over enkele Poolse tradities en gebruiken en welke maaltijden met welke gelegenheid verband houden. Als je de cultuur van Polen nog verder wilt verkennen, selecteer dan de speciale 5-uur durende touroptie. Geniet van traditionele gerechten op 4 verschillende locaties, gecombineerd met een keuze uit een proeverij van 8 soorten wodka of 8 soorten bier. Deze optie omvat een langere begeleide wandeling door de stad.

Torun Living Museum of Gingerbread en privéwandeling door de oude stad

8. Torun Living Museum of Gingerbread en privéwandeling door de oude stad

Ontdek de diepe regionale traditie van het maken van peperkoek in Torun in het Living Museum of Gingerbread, het eerste interactieve museum in zijn soort in Europa. Maak vervolgens een wandeling door de oude binnenstad van Torun en bekijk de bezienswaardigheden. Geniet van een privétour met een gelicentieerde gids exclusief voor uw groep. Nadat je je gids hebt ontmoet, ga je naar het Living Museum of Gingerbread. Geniet van een speciale show, een innovatieve geschiedenisles en een interessante lezing van een lokale specialist. Ontdek niet alleen peperkoek, maar ook het middeleeuwse tijdperk, de eerste koningen en de Poolse gewoonten. Aan het einde van je museumtour help je de Gingerbread Master om je eigen koekje te maken. Volg na je peperkoekles je gids om de hoogtepunten van de stad in de buurt te zien. Maak een korte wandeling en bewonder het marktplein, het stadhuis en het Nicolaus Copernicus-monument, evenals het huis van de beroemde astronoom. Bekijk het Planetarium en de scheve toren, luister naar ongelooflijke legendes en probeer rechtop onder de toren te staan. Deze reis duurt 2 uur, maar als je honger hebt naar kennis, upgrade dan naar de optie van 3 uur. Volg je gids voor een van de beste uitzichten in de stad aan de rivier de Vistula en bewonder de landschappen. Ga vervolgens naar het pictogram van Torun, de middeleeuwse verdedigingsmuren, de overblijfselen van een Duits kasteel. Ga ten slotte naar de Torun-kathedraal van St. Johannes de Doper en St. Johannes de Evangelist (toegang niet inbegrepen).

Van Gdansk, Sopot of Gdynia: begeleide dagtocht naar Torun

9. Van Gdansk, Sopot of Gdynia: begeleide dagtocht naar Torun

Maak een uitstapje naar de UNESCO-erfgoedlocatie Torun, door velen beschouwd als het beste voorbeeld van een middeleeuwse gotische stad en een van de oudste steden van Polen. Begin met ophalen bij je hotel in Gdansk, Sopot of Gydynia. Reis naar Torun en maak bij aankomst een begeleide wandeling door de stad. Bekijk tijdens de begeleide wandeling door de oude stad het Copernicus-huis en de kathedraal met zijn klokkentoren die een prachtig uitzicht over de stad biedt. Na een rondleiding door de oude stad kunt u uw tijd besteden aan het zoeken naar souvenirs. Misschien wilt u de lokale peperkoek proeven, een specialiteit van Torun, gemaakt volgens oude recepten en methoden die dateren uit de 16e eeuw. Na wat vrije tijd keert u terug naar uw accommodatie.

Torun privé wodka-proeverij

10. Torun privé wodka-proeverij

Neem je smaakpapillen mee op reis door het nationale drankje van Polen met deze privéwodka-proeverij in Turon. Breng je vrienden of familie samen en geniet van deze feesttour door de stad. Kies uit 3 verschillende touropties en geniet van voorgerechten die zijn afgestemd op de wodka's voor de best smakende ervaring. Geniet tijdens de tour van een geweldige combinatie van feiten met een extravagante smaak. Leer hoe je wodka op de traditionele manier drinkt met je deskundige lokale gids en kom meer te weten over de gelegenheden waarbij Polen wodka drinken. Verken de stad terwijl je gaat en ontdek meer over de geschiedenis en cultuur, evenals die van Polen als geheel. Alle plaatsen zijn zorgvuldig gekozen om u verschillende sferen te laten zien die verschillende periodes van de Poolse cultuur weerspiegelen. Drink witte wodka en gearomatiseerde wodka, evenals legendarische likeur, en speel een spel om de smaken met je groep te vergelijken. De samenstelling van de aangeboden Poolse wodka's omvat 4 verschillende soorten: • witte wodka (aardappel, graan) • gearomatiseerde wodka (noten, citroen) • likeur (goud water) • Absint van 70% Bij de optie van 2 uur proef je een set van 5 wodka's en wat hapjes op 3 verschillende locaties. Om meer smaken wodka te proberen, selecteert u de optie van 3 uur voor 7 wodka-opnamen op 4 verschillende locaties met perfect op elkaar afgestemde hapjes. Of ga helemaal op pad met de 4-uur durende wodka-proeverij en voedseloptie, die 10 wodka's en meer traditionele gerechten bevat dan je op 5 locaties kunt eten.

Sitemap Toruń

Wil je alle activiteiten in Toruń ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.