Belevingen in
Toruń

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Toruń: De beste dingen die je niet wil missen

Torun: privérondleiding met gids door de oude binnenstad

1. Torun: privérondleiding met gids door de oude binnenstad

Bezoek Torun, een middeleeuwse stad met een van de mooiste stadspleinen in heel Europa. Als een historische plek, scoort Torun zo hoog als Krakau of Gdansk. Het stond zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bekijk de overblijfselen van de oude stad die niet zijn verwoest tijdens de oorlogen. Begin je 2-uur durende tour vanuit Theatre of Wilam Horzycy en bewonder de architectuur van dit gebouw. Vervolg dan het pad naar het Planetarium en leer interessante feiten over het universum. Ontdek de vele beelden in de stad, waaronder de beelden van Johannes Paulus II, Nicolaus Copernicus, de ezel van Torun en meer. Kijk vervolgens in de sublieme barokke kerk van de Heilige Geest. Bezoek het middeleeuwse deel van de oude stad en luister naar verhalen en legendes. Vervolgens. probeer rechtop te staan onder de scheve toren. Ga naar Arthur's Court, de voormalige ontmoetingsplaats van de kooplieden van de stad, en bekijk de levendige sfeer. Stop op een schilderachtige plek met uitzicht op de prachtige rivier de Vistula. Ga vervolgens naar de indrukwekkende kathedraal van St. John, de Baptist en St. John, de Evangelist. Als u de touroptie van 3 uur kiest, gaat u verder met de tour naar de ruïnes van de kerk en het Dominicaanse klooster. Passeer het Teutonic Knights Castle en de middeleeuwse verdedigingsmuren. Bewonder de unieke architectuur en buitenkant van het Baj-theater. De rondleiding van 4 uur geeft je toegang tot het fantastische Museumhuis van Nicolas Copernicus. Leer meer over de geschiedenis, het leven en de prestaties van de beroemde Poolse wetenschapper en astronoom.

Torun: gezinsvriendelijke historische wandeltocht

2. Torun: gezinsvriendelijke historische wandeltocht

Bezoek Torun, een middeleeuwse stad met een van de mooiste pleinen van heel Europa. Als historische site scoort Torun even hoog als Krakau of Gdansk. Zie waarom het werd opgenomen in de UNESCO World Cultural and Natural Heritage List, als de geboorteplaats van Nicolaus Copernicus - een astronoom bekend om zijn astronomische observaties en heliocentrische theorie van het universum. Bereid je voor op je rondreis om het Amber Court Museum en People-Ships-Ports te ontdekken. Geef je kleine ontdekkingsreizigers de kans om professionele klimmers of astronomen te worden. Verover ongeveer 200 trappen en zie Toruń vanaf een hoogte van 40 meter. Aan het einde van de tour gaat u de volledig onbekende wereld van de peperkoek van Toruń binnen met een bezoek aan het Living Museum Of Gingerbread, een geweldige plek om tijd door te brengen voor zowel kinderen als volwassenen. Bereid jezelf voor op veel opwindende ervaringen en taken. Naast deze ongelooflijke avonturen zal uw gids historische architectuur beschrijven, u vertellen over gebeurtenissen uit de Middeleeuwen en de hedendaagse geschiedenis.

Torun: Private Copernicus Trail en Old Town Walking Tour

3. Torun: Private Copernicus Trail en Old Town Walking Tour

Bezoek het museum gewijd aan de grote astronoom Nicolaus Copernicus en maak vervolgens een wandeltocht door de oude binnenstad van Torun. Profiteer van de diensten van een privégids voor experts exclusief voor uw groep. Selecteer de optie van 2 uur voor een meer verkorte verkenning van de oude binnenstad, of upgrade naar de optie van 3 uur om de omgeving nog beter te verkennen. Ontmoet eerst je gids in het House of Nicolaus Copernicus Museum, vermoedelijk de geboorteplaats van Copernicus Eenmaal binnen ontdek je documenten en herinneringen aan zijn leven en werk, evenals interactieve tentoonstellingen die zijn geweldige prestaties tot leven brengen. Verken echte artefacten, 3D-displays, lichtshows met uitzicht op het heelal en meer. Het museum behandelt niet alleen de man en zijn werk, maar ook andere onderwerpen, zoals de periode waarin hij leefde, middeleeuwse Torun, de geschiedenis van de astronomie, architectuur, de aarde en het zonnestelsel, en zelfs economie. Volg na je fantastische les je gids om de paden te zien die Copernicus eeuwen geleden liep. Zie het grote gebeeldhouwde monument voor hem in het centrum van Market Square, een icoon van Torun. De tour eindigt hier voor de optie van 2 uur, maar als u de optie van 3 uur selecteert, kunt u doorgaan met een langere wandeling in de oude binnenstad. Ga met je gids naar het Planetarium en kom meer te weten over het bestaan van het universum. Bewonder een van de beste uitzichten in de stad aan de rivier de Vistula en probeer rechtop te staan onder de scheve toren. Zie ten slotte de middeleeuwse stadsmuren, de overblijfselen van een Duits kasteel.

Torun: privérondleiding van 3 uur

4. Torun: privérondleiding van 3 uur

Begin je tour in het hart van Torun - Rynek (hoofdplein). Midden op het plein vind je een gotisch stadhuis met het stadsmuseum. Binnen zie je een rijke verzameling sculpturen, schilderijen en glas in lood. Beklim de toren (extra) om een prachtig panorama van Torun en de rivier de Vistula te bewonderen. Voor de ingang staat een bronzen standbeeld van Mikołaj Kopernik (Nicolaus Copernicus). Bekijk rond Rynek de huizen van de Hansa-verkopers zoals Pod Gwiazdą of Dwór Artusa. De meeste zijn rijkelijk versierd en goed bewaard gebleven. Vlak naast het centrale plein bezoekt u de kerk van de Heilige Geest en de kerk van St. Mary. De tweede komt uit de 14e eeuw en werd gesticht door de Franciscanen. U zult gecharmeerd zijn door het echte orgel uit het begin van de 16e eeuw, middeleeuwse grafstenen en kleurrijk glas in lood. Daarna kunt u de prachtige Sint-Janskathedraal bewonderen. Enkele van de oudste elementen van dit enorme gebouw dateren uit de 13e eeuw. Door de jaren heen was deze kerk een religieus centrum voor de lokale gemeenschap en was een getuige van belangrijke christelijke ceremonies. Mikołaj Kopernik is hier bijvoorbeeld gedoopt. Luister tijdens een bezoek aan de kathedraal naar de geschiedenis van Tuba Dei - de grootste middeleeuwse bel in Polen uit 1500. U passeert de verdedigingsmuren en verschillende torens zoals Sailor's Gate of Bridge Gate, en u bereikt de kasteelruïnes van de Duitse Ridder - het hoofdkwartier van de commandant op de Vistula Bank. In het nieuwere deel van het historische Torun - Nowe Miasto, ziet u representatieve commerciële woningen zoals een apotheek met een gouden leeuw en Pod Modrym Fartuchem Inn. Een ander historisch object is de voormalige kerk van de Heilige Drie-eenheid (die nu als galerij functioneert) en de Sint-Jacobskerk.

Torun: privé Poolse bierproeverij

5. Torun: privé Poolse bierproeverij

Ga op een leuke reis door Pools bier met deze privé-bierproeverij in Torun. Proef bier van grote Poolse brouwerijen, speciale regionale bieren uit de regio Groot-Polen en ambachtelijk bier van microbrouwerijen in Torun. Geniet van traditionele Poolse hapjes met uw drankjes en leer over de bieren met een deskundige lokale gids. Krijg tijdens je tour een inzichtelijke introductie tot Pools bier en kom meer te weten over de geschiedenis, tradities en gebruiken in het land. Ontdek de enorme traditie van ambachtelijk bier van Torun en breng alleen tijd door met je vrienden of familie op een privétour. Elke locatie die u bezoekt, biedt een andere ervaring, inclusief een andere sfeer en een selectie bieren waaruit u kunt kiezen. Deze tour heeft 3 opties. Bij de budgetoptie van 2 uur proef je een set van 7 bieren en wat hapjes op 3 verschillende locaties. Om meer bieren te proberen, selecteert u de optie van 3 uur, die 11 bieren op 4 verschillende locaties met perfect op elkaar afgestemde hapjes omvat. Of geniet van de complete ervaring met de 4-uur durende optie bier en eten. Geniet van 13 bieren en meer voedsel dan u kunt eten.

Torun: Private Traditional Polish Food and Sightseeing Tour

6. Torun: Private Traditional Polish Food and Sightseeing Tour

Ontdek de eetcultuur die sterke wortels heeft bij de Polen tijdens een begeleide wandeling in Torun. Ontmoet je professionele gids die je meeneemt op een begeleide wandeling om de belangrijkste hoogtepunten van Torun te zien. Je krijgt dan de beste gerechten uit de Poolse keuken te zien op 2, 3 of 4 zorgvuldig gekozen lokale locaties - afhankelijk van de lengte van de tour die je wilt maken. Grijp op deze locaties de kans om een rijk scala aan traditionele gerechten te proberen. Kies de 2,5 uur durende tour en probeer op 2 plaatsen een basisset eten. Proef gerechten met verschillende soorten knoedels, Pools vlees en andere specialiteiten. Deze optie is inclusief 1 frisdrank en cake en koffie / thee. Het bevat geen soep of bier. U kunt ook kiezen voor de 3,5 uur durende tour en op 3 locaties traditionele Poolse gerechten proeven. Deze optie omvat 3 soorten knoedels, verschillende soorten Pools vlees, andere specialiteiten en traditionele soep. Geniet ook van 1 frisdrank, bier, evenals cake en koffie / thee. Tijdens de proeverij vertelt uw gids u over enkele Poolse tradities en gebruiken en welke maaltijden met welke gelegenheid verband houden. Als je de cultuur van Polen nog verder wilt verkennen, selecteer dan de speciale 5-uur durende touroptie. Geniet van traditionele gerechten op 4 verschillende locaties, gecombineerd met een keuze uit een proeverij van 8 soorten wodka of 8 soorten bier. Deze optie omvat een langere begeleide wandeling door de stad.

Torun: Living Museum of Gingerbread & Old Town Private Tour

7. Torun: Living Museum of Gingerbread & Old Town Private Tour

Ontdek de diepe regionale traditie van het maken van peperkoek in Torun in het Living Museum of Gingerbread, het eerste interactieve museum in zijn soort in Europa. Maak vervolgens een wandeling door de oude binnenstad van Torun en bekijk de bezienswaardigheden. Geniet van een privétour met een gelicentieerde gids exclusief voor uw groep. Nadat je je gids hebt ontmoet, ga je naar het Living Museum of Gingerbread. Geniet van een speciale show, een innovatieve geschiedenisles en een interessante lezing van een lokale specialist. Ontdek niet alleen peperkoek, maar ook het middeleeuwse tijdperk, de eerste koningen en de Poolse gewoonten. Aan het einde van je museumtour help je de Gingerbread Master om je eigen koekje te maken. Volg na je peperkoekles je gids om de hoogtepunten van de stad in de buurt te zien. Maak een korte wandeling en bewonder het marktplein, het stadhuis en het Nicolaus Copernicus-monument, evenals het huis van de beroemde astronoom. Bekijk het Planetarium en de scheve toren, luister naar ongelooflijke legendes en probeer rechtop onder de toren te staan. Deze reis duurt 2 uur, maar als je honger hebt naar kennis, upgrade dan naar de optie van 3 uur. Volg je gids voor een van de beste uitzichten in de stad aan de rivier de Vistula en bewonder de landschappen. Ga vervolgens naar het pictogram van Torun, de middeleeuwse verdedigingsmuren, de overblijfselen van een Duits kasteel. Ga ten slotte naar de Torun-kathedraal van St. Johannes de Doper en St. Johannes de Evangelist (toegang niet inbegrepen).

Toruń: dagtour door de stad Copernicus

8. Toruń: dagtour door de stad Copernicus

Reis terug in de tijd en verken de charmante oude stad Toruń aan de oevers van de rivier de Vistula. Met gemakkelijke pick-ups van de driestedensteden Gdańsk, Sopot en Gdynia, rijd je naar het zuiden om alle belangrijkste monumenten van het UNESCO-werelderfgoed te zien. Bij aankomst zal een gids je ontmoeten om je door de oude stad te leiden, te beginnen met de scheve toren, een deel van de middeleeuwse stadsmuren. De oude binnenstad van Toruń is onbeschadigd achtergelaten door de Tweede Wereldoorlog en werd in 1997 door UNESCO ingeschreven vanwege het grotendeels intacte middeleeuwse stratenplan en uitstekende gebouwen. Je zult ook de aangrenzende Nieuwe Stad verkennen, gesticht in 1264 en 12 jaar later samengevoegd tot de Hanze. Bewonder de rode bakstenen koopmanshuizen en gotische torenspitsen van kerken, zoals de laatgotische kerk van St. James. Ga naar de ruïnes van het kasteel van de Duitse Orde, verwoest door de inwoners van de stad in 1454. Stap het huis binnen waar Nicolaus Copernicus werd geboren en leer meer over zijn leven en werk in de astronomie, voortgezet in het Planetarium. Proef tot slot wat van Toruń's beroemde peperkoek, gebakken volgens een 16e-eeuws recept.

Van Warschau: privébezoek van een hele dag aan Torun

9. Van Warschau: privébezoek van een hele dag aan Torun

Kom meer te weten over de charmante stad Torun, een van de weinige Poolse steden die in de Tweede Wereldoorlog aan grote schade is ontsnapt. Maak foto's van de prachtig bewaard gebleven oude binnenstad, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, die in 2007 op de lijst van de zeven wonderen van Polen stond. De dag begint met ophalen bij uw accommodatie in een Mercedes Benz. Reis met maximaal 6 passagiers naar Torun met je Engels sprekende chauffeur en ontmoet je lokale gids. Verken de oude stad, de nieuwe stad en het Teutoonse kasteel en bewonder de verdedigingsmuren van de stad en de versterkte torens die deel uitmaken van de skyline. Kom meer te weten over de oprichting van Torun door de Duitse Orde in de 13e eeuw en bekijk de ruïnes van het kasteel, dat vrijwel onveranderd is gebleven sinds de vernietiging ervan door ontevreden middeleeuwse stedelingen. Bezoek St John's Cathedral, de thuisbasis van de zeven ton zware Tuba Dei (God's Trumpet), een van de grootste middeleeuwse klokken in Europa. Naar verluidt de plaats waar de wereldberoemde astronoom Nicolaus Copernicus werd gedoopt, maar ook waar het hart van koning Jan Olbracht begraven ligt. Verken de pittoreske oude binnenstad en bewonder de scheve toren, die 1,5 meter is verplaatst van waar het zou zijn als de toren volledig verticaal zou staan. Kies vervolgens tussen in de voetsporen treden van Nicolaus Copernicus tijdens een bezoek aan zijn voormalige, thuis veranderde multimediamuseum of ga naar het Gingerbread Museum, een voormalige fabriek die peperkoek over de hele wereld populair maakte. Neem een lunchpauze tijdens de tour voordat je terugkeert naar Warschau.

Van Gdansk: privé Torun-busje en wandeltocht

10. Van Gdansk: privé Torun-busje en wandeltocht

Begin aan een privéreis van Gdansk naar Torun in het comfort van uw eigen auto of busje, afhankelijk van de grootte van uw groep. Bekijk de gotische architectuur van het UNESCO-werelderfgoed, proef de beroemde peperkoek en leer meer over de astronoom Copernicus van je lokale gids. Ontmoet je chauffeur in Gdansk, leun achterover en ontspan tijdens je 2 uur durende rit, terwijl je geniet van het landschap langs je route. Eenmaal in Torun ontmoet je je gids en maak je een wandeltocht. Onderweg zie je het stadsplein met het gotische stadhuis, het Artushof, het Nicolaus Copernicus-monument en zijn geboortehuis. Bewonder de St. Johns' Cathedral, de middeleeuwse scheve toren, de Raftsman Fountain en meer. Na de rondleiding stop je voor een lunch in je eigen tempo en probeer je wat van de peperkoek waar de stad bekend om staat.

Sitemap Toruń

Wil je alle activiteiten in Toruń ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.