Toscane

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Toscane: de beste attracties

Toscane: de beste activiteiten en bezienswaardigheden

Hoewel wijn drinken en huisgemaakt brood in olijfolie dippen in Italië al leuk genoeg is, heeft Toscane nog veel meer te bieden. Ervaar de prachtige natuur en cultuur met deze 10 hoogtepunten tijdens een vakantie in deze Italiaanse streek.

 • Abdij van Sant'Antimo

  1. Abdij van Sant'Antimo

  Op het klassieke Toscaanse platteland vind je deze vredige abdij, waar je met een beetje geluk gregoriaanse zang kunt horen.

 • Piazza dei Miracoli

  2. Piazza dei Miracoli

  Op dit plein word je haast gebombardeerd door schitterende architectuur: de Dom van Pisa, de Scheve Toren, het Baptisterium en het Camposanto Monumentale.

 • Toren van Pisa

  3. Toren van Pisa

  Dit Italiaanse icoon kreeg zijn scheve stand al tijdens de bouw: aan de ene kant was de grond een tikkeltje zachter dan aan de andere! De Toren van Pisa moet je hebben gezien.

 • Dom van Florence

  4. Dom van Florence

  De Cattedrale di Santa Maria del Fiore is de belangrijkste kerk in Florence. De gigantische stenen koepel is de grootste van zijn soort.

 • Palazzo Vecchio

  5. Palazzo Vecchio

  Het enorme stadhuis van Florence is eerder een paleis. De ingang is majestueus, er zijn drie binnenplaatsen en talloze grote kamers.

 • Ponte Vecchio

  6. Ponte Vecchio

  Deze beroemde brug
  loopt over de Arno en staat bekend om de winkeltjes die erop staan - vroeger slagerijen, tegenwoordig juweliers en kunsthandelaren.

 • San Gimignano

  7. San Gimignano

  San Simignano ligt in de provincie Siena. Het charmante stadje staat vol indrukwekkende middeleeuwse architectuur en de historie is te voelen.

 • Biblioteca Piccolomini

  8. Biblioteca Piccolomini

  Je zou bijna vergeten dat hier een waanzinnige collectie teksten staat wanneer je verloren raakt in de levendige fresco's. De bibliotheek vind je in de Siena Duomo.

 • Galleria degli Uffizi

  9. Galleria degli Uffizi

  In de Galleria degli Uffizi zie je werk van de meesters van de Italiaanse renaissance: Botticelli, Michelangelo, Titiaan en da Vinci. Eén van de beste musea ter wereld!

 • Palazzo Comunale Siena

  10. Palazzo Comunale Siena

  Dit paleis in Siena staat bekend om zijn klokkentoren en schitterende fresco's. Een ultiem voorbeeld van Italiaanse middeleeuwse architectuur met gotische invloeden.

Plan je bezoek

 • Hoe veel dagen heb je nodig in Toscane?

  Toscane is geen regio die je in een weekendje bezoekt. Neem 1-3 dagen voor zowel Florence als Siena en Pisa en rijd dan naar de kust om een veerpont te pakken naar de eilandstranden. Na 10 dagen in Toscane heb je la dolce vita wel te pakken!

 • Wat voor kleding neem je mee?

  Draag laagjes - de zon kan overdag heet zijn en 's avonds koelt het af. Houd het gemakkelijk en pak licht!

 • Hoe beweeg je je in Toscane?

  Alleen met een auto kun je volop genieten van de natuur en geschiedenis in de regio. Fietstours zijn een mooi alternatief.

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  De lente en de herfst zijn de beste tijden om fijn weer te hebben, maar minder drukte.

Sitemap Toscane

Wil je alle activiteiten in Toscane ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Toscane

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 51.960 beoordelingen

We would absolutely recommend this tour to everyone considering it. We found it an well organized and unforgettable trip. Our guide Olivia was kind and knowledgeable. Like said the trip was very well organized with a good time schedule, handy maps, an earpiece to hear the guide outside of the bus and, ofcourse a great bus. It even has small tv screens to illustrate the provided information. By participating you will get to see the best highlights of the smaller cities in Tuscany in only one day, how efficient! Although we didn’t feel like we were short on time. Well balanced. While visiting the different sites, local guides interested us with worthy information. We did book the lunch, when in doubt, it is worth it! A stunning view while tasting the local specialties made it unforgettable. Thanks and grazie for the great experience!

Deze dagtour mag je niet missen als je naar Toscane gaat. Onze gids Olivia was buitengewoon bekwaam, gedreven en enthousiast. Eerste stop Siena met rondleiding was geweldig. Vervolgens reden we naar Chianti. We hadden geen lunch met wijn geboekt maar kregen onderweg de mogelijkheid om alsnog aan te sluiten en hebben hier geen spijt van. Volgende stop was San Gimignano, ook boeiend. Laatste stop Pisa. Je moet het gezien hebben. Een echte aanrader!

Heel fijne ervaring!! Vriendelijke gids Valentina en chauffeur Raoul. Zowel een grotere als een kleinere wijngaard bezocht en veel interessante weetjes over de regio gehoord. Bij het proeven zijn de wijnboeren zeker niet zuinig en alle vragen worden krijgen een antwoord.

Combinatie van kerk, mooie stukken, vaardige zangers. Maar vooral heel kleinschalig. Prima aperitief voor diner.

We gingen vroeg waardoor het heerlijk rustig was! Een prachtig paleis om te zien