Tour Montparnasse
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 must-sees vanaf de Tour Montparnasse

Met 210 meter is de Tour Montparnasse het hoogste gebouw in Parijs, maar toch weten maar weinig toeristen hoe spectaculair het uitzicht vanaf de hoogte op de top is. Als je het observatieplatform op gaat, houd dan in elk geval je ogen open voor deze vijf dingen!

Eiffeltoren

Eiffeltoren

Een hele dag in de wachtrij staan om uiteindelijk een uitzicht te hebben op Parijs waarin het meest iconische bouwwerk ontbreekt... Hm. Dat is een bezoek aan de Eiffeltoren. Zo niet de Tour Montparnasse!

Cimetière du Montparnasse

Cimetière du Montparnasse

Het uitzicht op de tuinen van Luxemburg is al prachtig, maar misschien nog wel beter is het perspectief op de begraafplaats waar beroemdheden als Jean-Paul Sartre begraven liggen.

Luchthaven Orly

Luchthaven Orly

Het moet wel een heldere dag zijn, maar met een beetje geluk zie je piepkleine vliegtuigjes landen en opstijgen vanaf de meest zuidelijke luchthaven van Parijs.

Zonsondergang

Zonsondergang

Natuurlijk, de Sacré-Cœur is een magische plek om de stadslichten aan te zien gaan. Maar voor het beste uitzicht moet je toch echt bij de Tour Montparnasse zijn!

Gare Montparnasse

Gare Montparnasse

Als je er 's avonds bent, draai je blik dan ook een moment naar de verlichte treinen die vanaf Gare Montparnasse richting de buitensteden gaan.

Onze insidertips

Wat zijn de openingstijden?

Tussen 1 april en 30 september is de toren dagelijks open van 9:30 tot 23:30. De rest van het jaar is de toren van zondag tot donderdag open van 9:30 tot 22:30, en in het weekend en voor feestdagen tot 23:00. Boek je tickets van tevoren om lange rijen te vermijden!

Wanneer gaan?

Op een heldere dag is er meer te zien, dus check het weerbericht voordat je gaat. Je kunt dineren in restaurant Ciel de Paris op de 56ste verdieping, of 's zomers op vrijdagavond voor een drankje als er vanaf 19:00 live muziek is in de bar van het dakterras!

Hoe kom je er?

Het dichtstbijzijnde metrostation is Montparnasse-Bienvenüe, op lijn 4, 6, 12 en 13.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Tussen 1 april en 30 september dagelijks van 9:30 tot 23:30. Check de website voor de rest van het jaar; tijden verschillen.
 • Toegangsprijzen
  Tickets voor volwassenen kosten €15.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check onze populairste tours voor inspiratie.
 • Hoe kom ik er?
  Neem metro 4, 6, 12 of 13 naar Montparnasse-Bienvenüe.
 • Extra tips

  • De 59ste verdieping is alleen per trap te bereiken vanaf de 56ste.

Wat anderen zeggen over Tour Montparnasse

Gemiddelde beoordeling
4.5 / 5
based on 825 reviews

Wat lijkt de Eifeltoren klein, terwijl die hoger is!

Hier geweest in december, als het helemaal aangekleed is in kerstsfeer. Wat een prachtig uitzicht hadden we over de lichtstad. Wat lijkt de Eifeltoren klein, terwijl die hoger is! Natuurlijk loopt iedereen hier zelfies te maken op het terras op de allerhoogste verdipeing dat geheel met alleen maar glas is. 1 verdieping lager, waar je de lift in en uit gaat is ook nog een soort buffetreataurant, maar ook een binnenterras. Er is ook een podium met optredens van straatartiesten. Fastpass aanbevolen via de App Get Your Guide!

Parijs: ticket dakterras Tour Montparnasse Beoordeeld door

In 30 sec. naar 200m hoogte! Je hebt het nauwelijks in de gaten. Mooi overzicht over de stad. Leuk om te zien hoe Parijs een paar honderd jaar geleden eruit zag. Wat een verschil met nu zeg! Dakterras is ook de moeite waard. Zeker wanneer er een windje staat een hele ervaring.

Parijs: ticket dakterras Tour Montparnasse Beoordeeld door

Het uitzicht is in 1 woord: wauw! Je kan lekker wat drinken in het restaurantje en je kunt nog verder naar boven lopen om op het dak het uitzicht te bekijken. Kan er wel uren staan kijken.

Parijs: ticket dakterras Tour Montparnasse Beoordeeld door

Heel erg mooi uitzicht op Parijs vanaf het dakterras. Wij mochten helaas niet naar buiten omdat het te hard waaide. Maar ook vanaf binnen was het uitzicht prachtig!

Parijs: ticket dakterras Tour Montparnasse Beoordeeld door

Het was mooi, wij gingen in de avond in het donker. Je zag mooie lichtjes alleen je kan hierdoor geen goeie foto's maken.

Parijs: ticket dakterras Tour Montparnasse Beoordeeld door