Tour Montparnasse
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot
Regel nu je ticket!

Tour Montparnasse: Tours & Tickets

Bekijk alle tours en activiteiten in Tour Montparnasse
Bekijk alle 716 tickets en tours

5 must-sees vanaf de Tour Montparnasse

Met 210 meter is de Tour Montparnasse het hoogste gebouw in Parijs, maar toch weten maar weinig toeristen hoe spectaculair het uitzicht vanaf de hoogte op de top is. Als je het observatieplatform op gaat, houd dan in elk geval je ogen open voor deze vijf dingen!

Eiffeltoren

Een hele dag in de wachtrij staan om uiteindelijk een uitzicht te hebben op Parijs waarin het meest iconische bouwwerk ontbreekt... Hm. Dat is een bezoek aan de Eiffeltoren. Zo niet de Tour Montparnasse!

Cimetière du Montparnasse

Het uitzicht op de tuinen van Luxemburg is al prachtig, maar misschien nog wel beter is het perspectief op de begraafplaats waar beroemdheden als Jean-Paul Sartre begraven liggen.

Luchthaven Orly

Het moet wel een heldere dag zijn, maar met een beetje geluk zie je piepkleine vliegtuigjes landen en opstijgen vanaf de meest zuidelijke luchthaven van Parijs.

Zonsondergang

Natuurlijk, de Sacré-Cœur is een magische plek om de stadslichten aan te zien gaan. Maar voor het beste uitzicht moet je toch echt bij de Tour Montparnasse zijn!

Gare Montparnasse

Als je er 's avonds bent, draai je blik dan ook een moment naar de verlichte treinen die vanaf Gare Montparnasse richting de buitensteden gaan.

Tour Montparnasse: Onze tips

Wat zijn de openingstijden?

Tussen 1 april en 30 september is de toren dagelijks open van 9:30 tot 23:30. De rest van het jaar is de toren van zondag tot donderdag open van 9:30 tot 22:30, en in het weekend en voor feestdagen tot 23:00. Boek je tickets van tevoren om lange rijen te vermijden!

Wanneer gaan?

Op een heldere dag is er meer te zien, dus check het weerbericht voordat je gaat. Je kunt dineren in restaurant Ciel de Paris op de 56ste verdieping, of 's zomers op vrijdagavond voor een drankje als er vanaf 19:00 live muziek is in de bar van het dakterras!

Hoe kom je er?

Het dichtstbijzijnde metrostation is Montparnasse-Bienvenüe, op lijn 4, 6, 12 en 13.

Tips & informatie

 • Wanneer bezoeken
  Tussen 1 april en 30 september dagelijks van 9:30 tot 23:30. Check de website voor de rest van het jaar; tijden verschillen.
 • Toegangsprijzen
  Tickets voor volwassenen kosten €15.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check onze populairste tours voor inspiratie.
 • Hoe kom ik er?
  Neem metro 4, 6, 12 of 13 naar Montparnasse-Bienvenüe.
 • Extra tips
  • De 59ste verdieping is alleen per trap te bereiken vanaf de 56ste.

Wat anderen zeggen over Tour Montparnasse

Het was echt de moeite om dit te doen; hebben er van genoten

Op aanraden van een vriend gingen we naar Montparnasse. Dit was een meevaller van formaat; we hadden mooi weer en een prachtig zicht over de stad. We hebben er op ons gemak onze tijd genomen, foto's genomen, rondgekeken en de lunch genomen. We hadden misschien het geluk dat het niet druk was in deze periode van het jaar, maar wat ons betreft, is dit zeker een aanrader !

Montparnasse panorama 56e verdieping en dakterras Beoordeeld door Marc, 25-01-2017

Geweldig!!!!! Aanrader....en helemaal met kinderen.

Oooh.......wat heerlijk om niet in die MEGA rij te staan! Echt aan te raden....zeker met kinderen (klein of groot). Ik zeg....doen!!! Engelse gids was ook super leuk...(Thyago) en verteld het ook nog leuk! Het was een top dag.

Skip-the-Line: Eiffeltoren 2e verd. en Seine Rondvaart Beoordeeld door Nathalie Shanna, 08-01-2017

Goede en makkelijke manier om de stad te verkennen

De haltes zijn goed te vinden. Je kunt heel makkelijk in en uitstappen. Op het bovendek van de bus heb je goed uitzicht op de diverse locaties. Combineren door over te stappen op een andere lijn is echt een uitkomst. Voor een tweedaags ticket betaal je maar een paar euro meer. Dit is echt aan te raden als je wat van de stad wilt zien. Wij hebben hierdoor veel metroreisjes kunnen laten vervallen. Wel even goed plannen. Bij elke buschauffeur krijg je een duidelijke routekaart zodat je precies weet waar je heen kunt. Voor ons helemaal top geweest, heeft een heleboel kilometers "in de benen" gescheeld. En al rij je een route 2x maakt dat niet uit. Onbeperkt genieten.

Parijs: 1-, 2- of 3-daags hop on, hop off ticket Beoordeeld door L.P., 25-09-2016

Super, vanaf hier kun je ook mooi de eifeltoren zien.

Heel vriendelijke ontvangst waarbij aangeraden werd de volgende dag te komen. Het uitzicht was op onze geplande ticketdag slecht. Volgende dag met redelijk weer met veel plezier naar boven en genoten van het uitzicht.

Montparnasse panorama 56e verdieping en dakterras Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 23-10-2015

Mooi uitzicht over heel Parijs en de Eiffeltoren.

Wij waren er op een stralende zomerdag en hadden dus goed zicht op Parijs en omgeving. Stuk minder druk dan bij de Eiffeltoren zelf en ook mooi om de Eiffeltoren in zijn geheel vanaf deze hoogte te zien.

Montparnasse panorama 56e verdieping en dakterras Beoordeeld door Nicole, 04-08-2015

Activiteiten in de buurt van Tour Montparnasse


Tour Montparnasse
4.5
Gebaseerd op 342 beoordelingen van GetYourGuide-klanten