Basilique du Sacré-Cœur
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Bestsellers

Basilique du Sacré-Cœur: tours & tickets

Basilique du Sacré-Cœur: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Parijs

Bekijk alle 754 tickets en tours

De geschiedenis en architectuur van de Sacré-Cœur in Montmarte

De Sacré-Coeur is met zijn prachtige gevel, indrukwekkende interieur en adembenemend uitzicht over Parijs zowel bij toeristen als locals immens populair. Hier een paar interessante feiten die licht werpen op de relatie van dit 'Heilige Hart' met de stad.

De bouw begon na de Frans-Duitse Oorlog

De bouw begon na de Frans-Duitse Oorlog

Na het verlies der Fransen verkondigde bisschop Fournier dat het land was gestraft om haar morele achteruitgang sinds de Revolutie. De basiliek moest Parijs van haar zonden zuiveren!

Uitkijk over een rebelse buurt

Uitkijk over een rebelse buurt

Het hoogste punt in Parijs was niet altijd een gezellige boel van toeristen en bohemièns. Tijdens de revolutie werd de oude abdij neergehaald, en later schopte de Commune van Parijs er de nodige herrie.

De bouw werd afgerond in 1914

De bouw werd afgerond in 1914

Na het leggen van de eerste steen in 1875 duurde de constructie van de basiliek 29 jaar. Door het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog werd het gebouw pas in 1919 gewijd.

Gebouwd als antwoord op het Palais Garnier

Gebouwd als antwoord op het Palais Garnier

Het Romaans-Byzantijnse ontwerp van Paul Abadie was ongebruikelijk in zijn tijd, maar was bedoeld om de schaamteloze weelde van het recent gebouwde operahuis van tegenwicht te voorzien.

Er werd een nieuwe uitgestorven soort ontdekt

Er werd een nieuwe uitgestorven soort ontdekt

Tijdens het graven van de diepe funderingen werd een tand gevonden, die later werd geïdentificeerd als behorende tot de Palaeotherium - een nog ontontdekte prehistorische tapir-soort!

Onze insidertips

Tickets boeken

Een bezoek aan de Sacré-Coeur is gratis! Een tour kan je bezoek verrijken, maar omdat het een religieuze plaats is, worden groepstours niet in de kapellen gelaten.

Wat zijn de openingstijden?

De Sacré-Cœur is van mei tot september open tussen 8:00 en 20:00, en van oktober tot april tussen 9:00 en 17:00.
De mis vindt maandag t/m vrijdag plaats om 7:00, 11:15, 15:00 (alleen vrijdag), 18:30 en 22:00. De weekendtijden zijn 7:00, 11:00, 18:00 (alleen zondag) en 22:00.

Hoe kom je er?

De beste manier om de Sacré-Coeur te bereiken is met metro 2, naar halte Anvers. Daarvandaan is het slechts een korte wandeling naar de kabelbaan, mocht de wandeling omhoog je een tikje te heftig lijken! Bussen 30, 31, 80 en 85 rijden ook naar de heuvel.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  s Zomers open van 8:00 tot 20:00, 's winters van 9:00 tot 17:00.
 • Toegangsprijzen
  De Sacré-Cœur is gratis te bezoeken!
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker, hoewel groepstours de kapellen niet binnen mogen. Check onze populairste tours voor inspiratie.
 • Hoe kom ik er?
  Neem metro 2 naar Anvers en ga lopend of met de kabelbaan omhoog, of neem bus 30, 31, 80 of 85.
 • Extra tips

  • Wees in drukke gebieden alert op je bezittingen en je omgeving.

  • Bezoek de basliek op een heldere dag, het uitzicht over de stad is ongelooflijk!

Wat anderen zeggen over Basilique du Sacré-Cœur

Gemiddelde beoordeling
4.6 / 5
gebaseerd op 2.128 beoordelingen

Mathilda is degene waar je mee door MONT Marte moet wandelen

Kortom vraag naar Mathilda uit Texas... haar verhalen blijven je nog lang bij. Mont Marte is al levendig maar het kan nog beter..... Het verhaal van Vincent wil je niet missen, Dalida, mistie, gaugain, toulouse lautrec en natuurlijk de moulin rouge....de enige echte laatste molen (bijna onzichtbaar en prive)... de wijngaard, cabaret.... Ik en mijn kinderen (14 en 15) hebben 2 uur lang genoten. Geschiedenis is wat Parijs, mede het Parijs van nu maakt. eerlijk is eerlijk.... dankzij Mathilda. Inmiddels genoeg rondleidingen gehad om te weten dat alles valt of staat met de gids die je krijgt. En dit was een schot in de rood. DANK Mathilde....

Parijs: 2 uur durende wandeltocht door Montmartre Beoordeeld door

Enthousiaste gids met heel veel weetjes!

Super leuke tour! We hadden met z’n drieeen een privé tour. De Spanse tour was heel druk maar onze Engelse tour was alleen voor ons ;)! We hadden een leuke spontane gids. Hij wist heel veel leuke weetjes te vertellen over de kunstenaars & artiesten en de buurt. Het bleef ons boeien tot het einde ondanks dat het best koud was. Een aanrader! Zelfs als je al vaker in Montmartre bent geweest!

Parijs: 2 uur durende wandeltocht door Montmartre Beoordeeld door

Prachtig! Aanrader! Zowel buiten als binnenkant.

De toegang in de kerk is gratis. Alleen naar de top moet je betalen. Hadden prive tour. Erg fijne man met humor. Begint eerst met uitleggen van basiskennis zodat je zelf ook de historische gebouwen kan begrijpen en ontdekken. Erg leuk om deze rondleiding mee te maken en prachtig uitzicht vanaf de top.

Roberto vertelde de geschiedenis van Montmartre

Onze gids, Roberto, had/ heeft een aangename manier om een groep in het Engels te begeleiden. Hij weet veel van de historie en kan dit op een vlotte en leuke manier aan zijn gasten overbrengen. Een top gids.

Parijs: 2 uur durende wandeltocht door Montmartre Beoordeeld door

Interessante rondleiding door Nederlands sprekende gids die daar woont

Leuke onderdelen van de wijk gezien. Geschiedenis behandelt van het gebied en aantal interessante panden bekeken. Fijne wandeling om dit te leren kennen.

Wandeltocht door Montmartre Beoordeeld door