Belevingen in
Tours

Deze charmante stad in het Loiredal heeft onder andere kastelen en wijngaarden voor je in petto.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Tours

Tours: De beste dingen die je niet wil missen

Kasteel van Chenonceau: toegangsticket

1. Kasteel van Chenonceau: toegangsticket

Geniet van toegang tot het Kasteel van Chenonceau en zijn prachtige tuinen. Dit ongewone kasteel werd gebouwd op een brug over de Cher. Om meer te weten te komen over de geschiedenis van het kasteel zijn er audiogidsen beschikbaar in 16 talen. Het kasteel ligt in de buurt van het dorpje Chenonceaux in het departement Indre-et-Loire. Het kasteel van Chenonceau, ook bekend als het Chateau des Dames, is beroemd om de grote heldinnen die daar woonden, zoals Diane de Poitiers en Catherine de Medicis, en ook om de schoonheid van de renaissance-tuinen. Het Kasteel van Chenonceau werd ook gebruikt als militair hospitaal tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ontdek de rijke geschiedenis van dit ongelooflijke fort.

Van Tours & Amboise: dagtocht naar Chambord en Chenonceau

2. Van Tours & Amboise: dagtocht naar Chambord en Chenonceau

Profiteer van de pick-up door een 8-persoons busje met airconditioning en ga naar het pittoreske Château de Chenonceau met prachtige renaissancetuinen. Ga dan naar Amboise voor een wijntour met proeverijen. Bezoek Les Caves Ambacia voor een wijnervaring en proef enkele van de wijnen van de Loire-vallei tijdens een proeverij met een sommelier. Vrije lunch in Amboise. Ga verder naar Chambord voor een rondleiding door het kasteel. Bewonder de fijne details van het grootste kasteel in de Loire-vallei, inclusief een dubbele helixtrap van Da Vinci. Laat je afzetten in Tours om 17.30 uur of Amboise om 18.00 uur. Bewonder de fijne details van het grootste kasteel in de Loire-vallei, inclusief een dubbele helixtrap van Da Vinci. Laat je afzetten in Tours om 18:00 uur of Amboise om 18:45 uur.

Van Tours: Chambord, Chenonceau & Lunch in Family Chateau

3. Van Tours: Chambord, Chenonceau & Lunch in Family Chateau

Reis terug naar de dagen van de Franse Renaissance tijdens een dagtour door de kastelen van de Loire-vallei en geniet van een optionele lunch in een particulier - en nog steeds bezet - kasteel. Ontmoet je gids bij het VVV-kantoor in Tours om 9.00 uur en rijd per minibus naar Chambord. Ontdek glorieuze kunstwerken en architectuur terwijl je gids de meest emblematische kamers selecteert om te bezoeken. Luister naar gedenkwaardige anekdotes terwijl ze wijzen op verborgen details. Krijg een adembenemend uitzicht op het kasteel tijdens een koffiepauze in Chambord Park. De lunch wordt geserveerd op een locatie buiten de gebaande paden, georganiseerd door de Franse gravin die daar permanent woont. Proef lokale gerechten in de kleinste van alle kastelen van de Loire-vallei. Ga verder naar Chenonceau, langs de onmisbare kastelen van de Franse "Vallei der Koningen", waaronder Chaumont, Amboise en Clos Lucé. Bij aankomst in het Château de Chenonceau (het meest bezochte historische monument in Frankrijk), bewonder je het ongewone kasteel gebouwd op een brug over de rivier de Cher. Wandel door de verzorgde tuinen die vernoemd zijn naar de "Catherine de Médicis" en "Diane de Poitiers", de beroemde dames die er woonden. Neem de tijd om de verfijnde architectuur en vrouwelijke invloed van elke kamer te waarderen en bekijk prachtig antiek en mooie arrangementen van verse bloemen. Dan biedt je gids je een aperitief van lokale producten aan in een geheime hoek van het park. Geniet van het meest opvallende uitzicht op Château de Chenonceau, voordat je om 19:00 uur terugkeert naar Tours.

Ochtendtour naar Villandry en Chateau de l'Islette

4. Ochtendtour naar Villandry en Chateau de l'Islette

Ontmoet je gids voor het VVV-kantoor in Tours en reis per minibus naar de Loire-vallei. Je begint je dag in Chateau de Villandry, een juweel uit de Renaissance dat hoog in het Franse erfgoed staat. Tijdreizen naar het leven in Frankrijk in de 16e eeuw. Uw reisleider leidt u door alle kamers van het kasteel, met tal van grappige anekdotes. Ontdek daarna de prachtige tuinen van Villandry terwijl uw lokale expert al zijn kennis deelt en u verborgen hoekjes laat zien van waaruit u het beste uitzicht op het kasteel krijgt. Stap dan terug in de minibus voor een korte rit naar de volgende halte: Chateau de l'Islette. Dit kasteel in familiebezit wordt vandaag de dag nog steeds bewoond. Maak je klaar voor een zeer ongewoon bezoek, want je gids neemt je mee naar de meest intieme kamers zoals de ouderslaapkamer, de kinderhoek, de familiekeuken en zelfs de badkamer! Misschien krijg je zelfs de kans om de eigenaren te ontmoeten die hun dagelijkse leven in dit huis zullen delen! Een uniek aandenken! Een ervaring die je nooit zult vergeten. Aankomst terug in Tours rond 13.30 uur.

Mont Saint-Michel & Chateaux Country 3-daagse tour vanuit Parijs

5. Mont Saint-Michel & Chateaux Country 3-daagse tour vanuit Parijs

Rijd door het prachtige Franse platteland om de Middeleeuwen en Gotisch geïnspireerde architectuur te ontdekken en leer de intrigerende geschiedenis van Normandië en Frankrijk kennen van een deskundige gids. Steek over naar het getijdeneiland Mont Saint-Michel en geniet van de verfijning van prestigieuze kastelen in de Loire-vallei, zoals het uitgestrekte koninklijke Château de Chambord. Dag 1 (vrijdag): Reist u met een luxe touringcar met airconditioning, verlaat Parijs via de westelijke districten en neem de snelweg Normandië tot aan Mont Saint-Michel. Aankomst rond het middaguur, stop voor de lunch in het 4-sterrenhotel Relais Saint Michel, met een fantastisch uitzicht over het eiland. Na de lunch klim je naar de abdij op de top van de berg voor een geleid bezoek aan het gotische en romaanse interieur. Geniet van wat vrije tijd om de smalle, heuvelachtige straatjes te verkennen voordat u vertrekt naar Angers, de bakermat van de Plantagenet-dynastie, waar u zult genieten van een diner en een overnachting in Hotel Mercure Lac de Maine (of vergelijkbare accommodatie). Dag 2 (zaterdag): Na een stevig ontbijt rijdt u naar Langeais, onderweg langs Cunault en Saumur. Rijd langs wijngaarden en geniet van het uitzicht op romantische kastelen aan de horizon. Aankomst in Château de Langeais om een van de bekendste voorbeelden van laatmiddeleeuwse architectuur te verkennen. Ga verder met een geleid bezoek aan Clos-Lucé, de laatste woonplaats van Leonardo da Vinci. Wandel door de prachtige tuinen van Villandry en bezoek de oude historische wijk Tours aan de benedenloop van de Loire. Een avondmaaltijd wordt geserveerd bij uw overnachting in Tours in het Hotel Mercure. Dag 3 (zondag): Volg een rondleiding door het Château de Chenonceau, gebouwd op de plaats van een oude molen aan de overkant van de rivier de Cher. Ga verder naar het decoratieve Château de Cheverny, gebruikt door de maker van Kuifje, Hergé, als inspiratiebron voor zijn fictieve Château de Moulinsart. Na de lunch in Hotel Saint-Hubert gaat u naar het Château de Chambord om het grootste en meest imposante kasteel in de Loire-vallei te verkennen. Bewonder de kenmerkende Franse Renaissance-architectuur, die op indrukwekkende wijze samengaat met traditionele middeleeuwse vormen.

Privéwandeling door het historische centrum van Tours

6. Privéwandeling door het historische centrum van Tours

Weet jij welke stad in de 15e eeuw de hoofdstad van Frankrijk was? Waar werd de beroemde Franse romanschrijver Honoré de Balzac geboren? Welke stad wordt beschouwd als de Tuin van Frankrijk? Of waar je de puurste Franse gesproken taal kunt horen? Het antwoord op al deze vragen is Tours, een historische stad uit de Middeleeuwen, gelegen in het hart van Frankrijk, op slechts een uur rijden van Parijs. Sluit je aan bij onze behulpzame en deskundige gidsen om de rijke geschiedenis en prachtige middeleeuwse gebouwen van Tours te ontdekken. Bezoek de geliefde Cathédrale Saint-Gatien van de stad, die dateert uit 1170. De kathedraal is een prachtige mix van verschillende architecturale stijlen, met grote delen die tussen de 13e en 15e eeuw zijn voltooid. Een andere bezienswaardigheid is misschien wel de middeleeuwse Tour Charlemagne, gelegen in het centrum van de oude stad. Of bezoek het beroemde Museum voor Schone Kunsten op eigen gelegenheid en bewonder de indrukwekkende collectie met werken van Franse, Italiaanse, Vlaamse en Nederlandse meesters. Geniet vervolgens van een voorproefje van de heerlijke wijn uit de regio, die door velen wordt beschouwd als een van de beste in heel Frankrijk. Laat ons je de prachtige stad Tours laten zien door de ogen van een local!

Tours: Great Escape Sidecar Tour

7. Tours: Great Escape Sidecar Tour

Een verzameling fantastische architecturale schatten, deze tour neemt je mee naar het hart van de Loire-vallei die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je begint met het ontdekken van de kathedraal Saint-Gatien, die beroemd is om zijn prachtige glas-in-loodramen. Van daaruit ontdekt u andere emblematische plekken van de stad, zoals de Karel de Grote-toren en de Horlogetoren, en twee overblijfselen van de basiliek Saint-Martin. Je komt dan de Place Plumereau tegen, een van de mooiste pleinen van Frankrijk. Bewonder de vele vakwerkhuizen van de stad, voordat u de Loire volgt naar Vouvray, waar u enkele van de mooiste wijngaarden van het gebied kunt zien. Aan het einde van uw ervaring keert u terug naar uw ontmoetingspunt voor de tour.

Vanuit Tours/Amboise: dagtour Chambord, Blois & Cheverny

8. Vanuit Tours/Amboise: dagtour Chambord, Blois & Cheverny

Vertrek vanaf Tours of Amboise om naar de Loiredal te reizen en ontdek enkele van haar beroemde kastelen. Bezoek het Château de Blois, opmerkelijk voor zijn unieke mix van middeleeuwse, gotische, renaissance en klassieke architectuur. Het voormalige huis van de koningen Lodewijk XII en François I, is door de geschiedenis doordrenkt van tragedie en is opmerkelijk als de plaats waar Jeanne d'Arc naartoe ging om gezegend te worden door de aartsbisschop van Reims om daarna met haar leger te vertrekken om de Engelsen uit Orléans weg te drijven. Pauzeer voor een wijnproeverij en proef de wijnen van Cheverny en Cour-Cheverny. Cheverny produceert elegante rode wijn van pinot noir en Gamay druiven, evenals fruitige witte wijnen van chardonnay en sauvignon druiven. Geniet van een prachtige witte wijn gemaakt van de Romorantin druif, door koning François I ingevoerd in de Loire-vallei. Volg een  rondleiding door het kasteel van Cheverny, in handen van dezelfde familie sinds de dagen van Louis XIII. Zie een aantal van de mooiste meubels in de Loiredal en kom meer te weten over de rijke geschiedenis van het kasteel kennen, zoals de verwijzing van Kuifje stripboeken en de indrukwekkende jachten te paard met 100 honden die vroeger plaatsvonden. Je kunt zelfs naar het spectaculaire dagelijkse "soep van de honden!" evenement gaan. Ga verder naar het kasteel van Chambord, een van de meest herkenbare châteaux in de wereld voor zijn kenmerkende Franse renaissance-architectuur. Ontdek het grote nationale wildpark van het grootste kasteel in de Loire-vallei en leer meer over de fascinerende geschiedenis van het monument, waaronder het betwiste verhaal van de betrokkenheid van Leonardo da Vinci in de bouw. Ga terug naar de stad waarvan je bent vertrekken met een drop-off in Tours om 18:00 uur of in Amboise om 18:45 uur.

Vanuit Tours/Amboise: Azay le Rideau, Langeais & Villandry

9. Vanuit Tours/Amboise: Azay le Rideau, Langeais & Villandry

Maak een rondleiding door het kasteel van Langeais voor een perfecte balans tussen tuinen, architectuur en hedendaagse kunst. Laat je verrassen door dit fort uit de 15e eeuw, dat zich onderscheidt met de eigenzinnige kunsttentoonstelling. De enorme tuin is geïnspireerd door sprookjes en stripverhalen. Een vertrouwelijke plek voor een originele ervaring. Vervolgens maak je eenrondleiding door Villandry, de spectaculairste tuinen van Touraine Als je één tuin in het Loiredal wil bezoeken, is het Villandry: zijn diversiteit en originaliteit zijn ongeëvenaard. Op een uitgestrekt domein van maar liefst 15 hectare bezoek je de liefdestuin, de keukentuin, de aromatische en geneeskundige plantentuin, de watertuin en de nieuwe zonnetuin. Met je gids waan je je een middeleeuwse tuinspecialist en leer je welke helende krachten tijm en basilicum hebben. Ter afsluiting van de rondleiding zet je gids je om 17:30 uur af in Tours of om 18:15 uur in Amboise.

Vanuit Tours/Amboise: Chenonceau, Clos Lucé & wijnproeverij

10. Vanuit Tours/Amboise: Chenonceau, Clos Lucé & wijnproeverij

Laat je in de ochtend ophalen voordat je naar de Loire-vallei rijdt, waar je dag begint met het verkennen van het Château de Chenonceau. De brug Chateau des Dames gebouwd over de Cher is beroemd om de grote heldinnen die er woonden (Diane de Poitiers en Catherine de Medicis) en om de schoonheid van de Renaissance-tuinen. Geniet vervolgens van een lunch en wijnproeverij met een wijnspecialist.De oenoloog Daniel verwelkomt je in zijn kelder, voormalige tufstenen steengroeven, voor een rondleiding gevolgd door een wijnproeverij van Vouvray, Montlouis, Chinon, Bourgueil en Saint Nicolas de Bourgueil-wijn. Om je maaltijd te overstijgen, koppel je de wijnen aan een selectie kazen. Na de lunch bezoek je het koninklijk kasteel van Amboise, de residentie van Charles VIII en de jonge François d'Angoulème, toekomstige Francois I. Ontdek een perfect voorbeeld van de overgang van gotische naar renaissancistische architectuur en de kapel van Saint Hubert, waar tegenwoordig de graf van Leonardo da Vinci. Je gaat tenslotte naar het Manor du Clos Lucé, een paar meter verwijderd van het koninklijk kasteel. Leonardo da Vinci bracht de laatste drie jaar van zijn leven daar door en stierf daar in 1519. Zie zijn slaapkamer, kantoor, ontvangstruimte en keuken, en bewonder zijn inventieruimte, met modellen van zijn meest spectaculaire uitvindingen. Sluit je dag af en wordt teruggebracht in Amboise om 17:15 uur of in Tours om 18:00 uur.

Plan je bezoek

 • Beste tijd om te gaan?

  Het Loiredal is het hele jaar relatief koel. Het hoogseizoen is niet voor niets tussen juni en augustus, en Tour is een extreem populaire bestemming voor een stad van haar grootte. Als je geen probleem hebt met een extra jasje in de avond, ga dan aan het eind van de zomer wanneer het minder druk is.

 • Hoe veel dagen?

  De bezienswaardigheden in en rond Tours zijn allemaal het bezoeken waard, maar vereisen wel het nodige reizen tussen de stad en de omliggende dorpen. Boek ongeveer een week en prop niet te veel in je dagprogramma's!

Goed om te weten

 • Taal
  Frans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +33
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen september en november zijn er minder toeristen (en koudere avonden!).

Sitemap Tours

Wil je alle activiteiten in Tours ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tours

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 574 beoordelingen

Magische plek zelfs in de regen.

Het bezoek aan Chenonceau was een van de beste momenten van onze vakantie in Frankrijk. We vreesden dat het zou worden geruïneerd door de regen, maar het gebeurde niet. De bewolkte hemel heeft bijgedragen om charme aan dit huis absoluut te geven om te bezoeken. Het enige negatieve was de enorme toestroom van toeristen in de maand augustus, maar ik moet zeggen dat het kasteel ook grote aantallen goed verwelkomt. De audiogidsen waren beperkt in aantal (om technische redenen), maar wij die de aankoop online hadden gedaan, waren gegarandeerd. Dat vonden we erg leuk.

Het kasteel van Chenonceau: een kasteel op menselijke maat, prachtig ingericht en gedecoreerd. Mis de keukens in de kelder niet. Ik raad ook de cruise op de Cher aan, die je onder de bogen van het kasteel met prachtig uitzicht op het kasteel brengt. Naar je smartphones voor de mooiste foto's die je ooit hebt gezien.

Hier is een zeer goed onderhouden kasteel, dat u zowel van binnen als van zijn grote en prachtige tuinen zal bevredigen, bedoeld om zowel te bewonderen als om rustig te wandelen. Let op het bestaan van grote parkeerplaatsen buiten en toiletten waarvan de netheid moet worden benadrukt en die beide gratis zijn.

Het beste kasteel om te zien in de Loire, het is echt een magisch sprookjeskasteel. En de skip the line tickets zijn fantastisch.