Belevingen in
Tours

Deze charmante stad in het Loiredal heeft onder andere kastelen en wijngaarden voor je in petto.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Topbezienswaardigheden in Tours

Tours: De beste dingen die je niet wil missen

Kasteel van Chenonceau: toegangsticket

1. Kasteel van Chenonceau: toegangsticket

Geniet van toegang tot het Kasteel van Chenonceau en zijn prachtige tuinen. Dit ongewone kasteel werd gebouwd op een brug over de Cher. Om meer te weten te komen over de geschiedenis van het kasteel zijn er audiogidsen beschikbaar in 16 talen. Het kasteel ligt in de buurt van het dorpje Chenonceaux in het departement Indre-et-Loire. Het kasteel van Chenonceau, ook bekend als het Chateau des Dames, is beroemd om de grote heldinnen die daar woonden, zoals Diane de Poitiers en Catherine de Medicis, en ook om de schoonheid van de renaissance-tuinen. Het Kasteel van Chenonceau werd ook gebruikt als militair hospitaal tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ontdek de rijke geschiedenis van dit ongelooflijke fort.

...
Le Clos Lucé: huis van Da Vinci & Wetenschapsmuseum

2. Le Clos Lucé: huis van Da Vinci & Wetenschapsmuseum

Leer over de geschiedenis van Leonardo da Vinci en zijn meesterwerken (inclusief de Mona Lisa) tijdens zijn verblijf in Château du Clos Lucé in Frankrijk. Op uitnodiging van koning Frans I van Frankrijk verliet Leonardo da Vinci Italië verlaten en nam hij in het najaar van 1516 zijn intrek in het Château du Clos Lucé. Da Vinci werd benoemd tot "eerste schilder, ingenieur en architect van de Koning" en diende de monarch met zijn talenten. Hij werkte onvermeoibaar aan tal van projecten en ontwikkelde ontwerpen voor het "ideale château". Met dit toegangskaartje krijg je toegang tot zowel het kasteel als het park. Het bezoek begint in de slaapkamer van Leonardo da Vinci, de plek waar de 67-jarige Leonardo in 1519 stierf. Door het raam zie je de kapel van Sint Hubert bij het koninklijk kasteel van Amboise, waar Da Vinci begraven ligt. In het Leonardo da Vinci Park leer je over de artistieke creaties en belangrijke uitvindingen van deze kunstenaar. Hier betreed je de visionaire wereld van Da Vinci en zie je de wereld zoals hij dat deed.

...
Kasteel van Azay-le-Rideau Skip-the-Line Ticket

3. Kasteel van Azay-le-Rideau Skip-the-Line Ticket

Het kasteel van Azay-le-Rideau werd gebouwd in het hart van de Loire-vallei tijdens het bewind van François I en biedt alle charme van de Renaissance. Het is een 16e-eeuws architectonisch meesterwerk, oprijzend vanaf een eiland gevormd door de rivier de Indre, en is gelegen in een romantisch 19e-eeuws park. Het kasteel heeft een kleurrijke geschiedenis. In 1510 verwierf Gilles Berthelot de heerlijkheid en het fort van Azay en herbouwde het in de weelderige Italiaanse stijl die toen populair was. Nadat Berthelots familielid Semblança, die Berthelot had geholpen bij het opbouwen van zijn rijkdom in de regio, werd beschuldigd van verduistering en geëxecuteerd, vluchtte Berthelot. Het kasteel werd vervolgens door François I geschonken aan zijn wapengezel, Antoine Rafin, en zijn nakomelingen, die er tot de 18e eeuw woonden, waarna het in het bezit kwam van de markies Charles de Biencourt, verantwoordelijk voor de prachtige tuinen. Na te hebben geprofiteerd van een uitzonderlijk restauratieprogramma, zal dit juweel van de Loire-vallei in de zomer van 2017 zijn pracht onthullen. romantisch park enzovoort. Niet te missen: de woonkamer en eetkamer van de markies van Biencourt (decors uit de 19e eeuw), de sfeervolle enscenering van de keuken, de nieuwe interpretatieruimte. De aanblik wordt beschermd door UNESCO en heeft gotische motieven, een koninklijk appartement dat in 1619 door Lodewijk XIII werd gebruikt, prachtige renaissance-versieringen en façades die uitkijken op de meren, met appartementen verfraaid met overhangende hoektorens. Bezoek vóór 19 september 2021 en bekijk de tijdelijke tentoonstelling DE CHANTILLY À AZAY-LE-RIDEAU. DE RETOUR DES PORTRAITS DE LA RENAISSANCE. Deze tentoonstelling omvat 36 portretten geschilderd tussen de heerschappij van Karel VII en Lodewijk XIV, en bevat een portret van Catherine de Médicis en haar kinderen.

...
Van Tours & Amboise: dagtocht naar Chambord en Chenonceau

4. Van Tours & Amboise: dagtocht naar Chambord en Chenonceau

Profiteer van de pick-up door een 8-persoons busje met airconditioning en ga naar het pittoreske Château de Chenonceau met prachtige renaissancetuinen. Ga dan naar Amboise voor een wijntour met proeverijen. Bezoek Les Caves Ambacia voor een wijnervaring en proef enkele van de wijnen van de Loire-vallei tijdens een proeverij met een sommelier. Vrije lunch in Amboise. Ga verder naar Chambord voor een rondleiding door het kasteel. Bewonder de fijne details van het grootste kasteel in de Loire-vallei, inclusief een dubbele helixtrap van Da Vinci. Laat je afzetten in Tours om 17.30 uur of Amboise om 18.00 uur. Bewonder de fijne details van het grootste kasteel in de Loire-vallei, inclusief een dubbele helixtrap van Da Vinci. Laat je afzetten in Tours om 18:00 uur of Amboise om 18:45 uur.

...
Vanuit Tours/Amboise: dagtour Chambord, Blois & Cheverny

5. Vanuit Tours/Amboise: dagtour Chambord, Blois & Cheverny

Vertrek vanaf Tours of Amboise om naar de Loiredal te reizen en ontdek enkele van haar beroemde kastelen. Bezoek het Château de Blois, opmerkelijk voor zijn unieke mix van middeleeuwse, gotische, renaissance en klassieke architectuur. Het voormalige huis van de koningen Lodewijk XII en François I, is door de geschiedenis doordrenkt van tragedie en is opmerkelijk als de plaats waar Jeanne d'Arc naartoe ging om gezegend te worden door de aartsbisschop van Reims om daarna met haar leger te vertrekken om de Engelsen uit Orléans weg te drijven. Pauzeer voor een wijnproeverij en proef de wijnen van Cheverny en Cour-Cheverny. Cheverny produceert elegante rode wijn van pinot noir en Gamay druiven, evenals fruitige witte wijnen van chardonnay en sauvignon druiven. Geniet van een prachtige witte wijn gemaakt van de Romorantin druif, door koning François I ingevoerd in de Loire-vallei. Volg een  rondleiding door het kasteel van Cheverny, in handen van dezelfde familie sinds de dagen van Louis XIII. Zie een aantal van de mooiste meubels in de Loiredal en kom meer te weten over de rijke geschiedenis van het kasteel kennen, zoals de verwijzing van Kuifje stripboeken en de indrukwekkende jachten te paard met 100 honden die vroeger plaatsvonden. Je kunt zelfs naar het spectaculaire dagelijkse "soep van de honden!" evenement gaan. Ga verder naar het kasteel van Chambord, een van de meest herkenbare châteaux in de wereld voor zijn kenmerkende Franse renaissance-architectuur. Ontdek het grote nationale wildpark van het grootste kasteel in de Loire-vallei en leer meer over de fascinerende geschiedenis van het monument, waaronder het betwiste verhaal van de betrokkenheid van Leonardo da Vinci in de bouw. Ga terug naar de stad waarvan je bent vertrekken met een drop-off in Tours om 18:00 uur of in Amboise om 18:45 uur.

...
Privéwandeling door het historische centrum van Tours

6. Privéwandeling door het historische centrum van Tours

Weet jij welke stad in de 15e eeuw de hoofdstad van Frankrijk was? Waar werd de beroemde Franse romanschrijver Honoré de Balzac geboren? Welke stad wordt beschouwd als de Tuin van Frankrijk? Of waar je de puurste Franse gesproken taal kunt horen? Het antwoord op al deze vragen is Tours, een historische stad uit de Middeleeuwen, gelegen in het hart van Frankrijk, op slechts een uur rijden van Parijs. Sluit je aan bij onze behulpzame en deskundige gidsen om de rijke geschiedenis en prachtige middeleeuwse gebouwen van Tours te ontdekken. Bezoek de geliefde Cathédrale Saint-Gatien van de stad, die dateert uit 1170. De kathedraal is een prachtige mix van verschillende architecturale stijlen, met grote delen die tussen de 13e en 15e eeuw zijn voltooid. Een andere bezienswaardigheid is misschien wel de middeleeuwse Tour Charlemagne, gelegen in het centrum van de oude stad. Of bezoek het beroemde Museum voor Schone Kunsten op eigen gelegenheid en bewonder de indrukwekkende collectie met werken van Franse, Italiaanse, Vlaamse en Nederlandse meesters. Geniet vervolgens van een voorproefje van de heerlijke wijn uit de regio, die door velen wordt beschouwd als een van de beste in heel Frankrijk. Laat ons je de prachtige stad Tours laten zien door de ogen van een local!

...
Van Tours: middag wijntour door de Loire naar Vouvray

7. Van Tours: middag wijntour door de Loire naar Vouvray

Ontmoet je gids bij het toeristenbureau in Tours en rijd in een minivan naar Vouvray. Ontdek dit prachtige wijngebied vol gepassioneerde wijnbouwers. Ontmoet een Franse wijnmaker in een charmant familiebedrijf. Bekijk de wijnstokken en bezoek de traditionele vatkamer en de kelders. Tijdens dit bezoek verbeter je je kennis over het maken van wijn en natuurlijk het wijnproeven. In dit gebied worden elegante mousserende wijnen en witte wijnen geproduceerd. Na dit eerste bezoek ontdekt u een van de beroemde ondergrondse grotten die in de 10e eeuw werden gegraven om stenen te ontginnen en die vandaag worden gebruikt door een beroemd wijnhuis van de Loire-vallei voor het produceren en opslaan van wijnen. Gedurende de middag zal uw gids zijn kennis met u delen, om u te helpen de diversiteit van Loire-wijnen en het specifieke terroir ervan te begrijpen. U leert de verschillende stappen van het wijnproeven en traint uw neus om veel wijnaroma's te identificeren. Je proeft ook wijnen uit de andere benamingen van de regio. Maak gebruik van de tips en trucs van uw gids en leer proeft u als een professional. Geniet daarna van een aperitief van lokale producten zoals kaas, rillettes en vers brood, de perfecte match met Loire-wijnen. Daarna wordt je teruggereden naar Tours, waar je tour eindigt.

...
Van Tours: Chambord, Chenonceau & Lunch in Family Chateau

8. Van Tours: Chambord, Chenonceau & Lunch in Family Chateau

Reis terug naar de dagen van de Franse Renaissance tijdens een dagtour door de kastelen van de Loire-vallei en geniet van een optionele lunch in een particulier - en nog steeds bezet - kasteel. Ontmoet je gids bij het VVV-kantoor in Tours om 9.00 uur en rijd per minibus naar Chambord. Ontdek glorieuze kunstwerken en architectuur terwijl je gids de meest emblematische kamers selecteert om te bezoeken. Luister naar gedenkwaardige anekdotes terwijl ze wijzen op verborgen details. Krijg een adembenemend uitzicht op het kasteel tijdens een koffiepauze in Chambord Park. De lunch wordt geserveerd op een locatie buiten de gebaande paden, georganiseerd door de Franse gravin die daar permanent woont. Proef lokale gerechten in de kleinste van alle kastelen van de Loire-vallei. Ga verder naar Chenonceau, langs de onmisbare kastelen van de Franse "Vallei der Koningen", waaronder Chaumont, Amboise en Clos Lucé. Bij aankomst in het Château de Chenonceau (het meest bezochte historische monument in Frankrijk), bewonder je het ongewone kasteel gebouwd op een brug over de rivier de Cher. Wandel door de verzorgde tuinen die vernoemd zijn naar de "Catherine de Médicis" en "Diane de Poitiers", de beroemde dames die er woonden. Neem de tijd om de verfijnde architectuur en vrouwelijke invloed van elke kamer te waarderen en bekijk prachtig antiek en mooie arrangementen van verse bloemen. Dan biedt je gids je een aperitief van lokale producten aan in een geheime hoek van het park. Geniet van het meest opvallende uitzicht op Château de Chenonceau, voordat je om 19:00 uur terugkeert naar Tours.

...
Vanuit Tours/Amboise: Chenonceau, Clos Lucé & wijnproeverij

9. Vanuit Tours/Amboise: Chenonceau, Clos Lucé & wijnproeverij

Laat je in de ochtend ophalen voordat je naar de Loire-vallei rijdt, waar je dag begint met het verkennen van het Château de Chenonceau. De brug Chateau des Dames gebouwd over de Cher is beroemd om de grote heldinnen die er woonden (Diane de Poitiers en Catherine de Medicis) en om de schoonheid van de Renaissance-tuinen. Geniet vervolgens van een lunch en wijnproeverij met een wijnspecialist.De oenoloog Daniel verwelkomt je in zijn kelder, voormalige tufstenen steengroeven, voor een rondleiding gevolgd door een wijnproeverij van Vouvray, Montlouis, Chinon, Bourgueil en Saint Nicolas de Bourgueil-wijn. Om je maaltijd te overstijgen, koppel je de wijnen aan een selectie kazen. Na de lunch bezoek je het koninklijk kasteel van Amboise, de residentie van Charles VIII en de jonge François d'Angoulème, toekomstige Francois I. Ontdek een perfect voorbeeld van de overgang van gotische naar renaissancistische architectuur en de kapel van Saint Hubert, waar tegenwoordig de graf van Leonardo da Vinci. Je gaat tenslotte naar het Manor du Clos Lucé, een paar meter verwijderd van het koninklijk kasteel. Leonardo da Vinci bracht de laatste drie jaar van zijn leven daar door en stierf daar in 1519. Zie zijn slaapkamer, kantoor, ontvangstruimte en keuken, en bewonder zijn inventieruimte, met modellen van zijn meest spectaculaire uitvindingen. Sluit je dag af en wordt teruggebracht in Amboise om 17:15 uur of in Tours om 18:00 uur.

...
Ochtendtour naar Villandry en Chateau de l'Islette

10. Ochtendtour naar Villandry en Chateau de l'Islette

Ontmoet je gids voor het VVV-kantoor in Tours en reis per minibus naar de Loire-vallei. Je begint je dag op Chateau de Villandry, een juweel uit de Renaissance met een hoog Frans erfgoed. Tijdreizen naar het leven in Frankrijk in de 16e eeuw. Je reisleider leidt je door alle kamers van het kasteel, met veel grappige anekdotes. Ontdek daarna de prachtige tuinen van Villandry terwijl uw lokale expert al zijn kennis van deelt en u verborgen hoeken laat zien van waar u het beste uitzicht op het kasteel krijgt. Stap dan terug in de minibus voor een korte rit naar de volgende halte: Chateau de l'Islette. Dit door een familie beheerde kasteel wordt nog steeds bewoond. Maak je klaar voor een zeer ongewoon bezoek, want je gids neemt je mee naar de meest intieme kamers zoals de slaapkamer van de ouders, de kinderhoek, de familiekeuken en zelfs de badkamer! U kunt zelfs de kans krijgen om de eigenaars te ontmoeten die zullen delen met hun dagelijks leven in dit huis! Een uniek souvenir! Deel na het bezoek een heerlijk aperitief met uw groep, nabij de rivier in het park van het kasteel. Geniet van een glas lokale wijn gecombineerd met een lokale delicatesse. Een ervaring om nooit te vergeten. Aankomst rond 13:30 uur in Tours.

...

Plan je bezoek

 • Beste tijd om te gaan?

  Het Loiredal is het hele jaar relatief koel. Het hoogseizoen is niet voor niets tussen juni en augustus, en Tour is een extreem populaire bestemming voor een stad van haar grootte. Als je geen probleem hebt met een extra jasje in de avond, ga dan aan het eind van de zomer wanneer het minder druk is.

 • Hoe veel dagen?

  De bezienswaardigheden in en rond Tours zijn allemaal het bezoeken waard, maar vereisen wel het nodige reizen tussen de stad en de omliggende dorpen. Boek ongeveer een week en prop niet te veel in je dagprogramma's!

Goed om te weten

 • Taal
  Frans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +33
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen september en november zijn er minder toeristen (en koudere avonden!).

Sitemap Tours

Wil je alle activiteiten in Tours ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tours

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 563 beoordelingen

Het is absoluut noodzakelijk om dit huis te ontdekken, want het is niet echt een kasteel zoals je je het voorstelt, vooral omdat het heel dicht bij het grote kasteel van Amboise ligt! ... Ideale periode voor het bezoek; kies de maand oktober. Weinig mensen, geen eindeloze rij, kamers en exposities, vrij toegankelijk. Leonardo en de verschillende aspecten van zijn genie zijn alleen in alle vormen te zien bij Clos Lucé. Je ziet ook de versie van een andere Mona Lisa, tweelingbroer van de wereldberoemde !!!. Bezoek ook de tuinen van Leonardo. Alles is op "menselijke schaal", niets is opzichtig. Niet te missen!

Het kasteel van Chenonceau: een kasteel op menselijke maat, prachtig ingericht en gedecoreerd. Mis de keukens in de kelder niet. Ik raad ook de cruise op de Cher aan, die je onder de bogen van het kasteel met prachtig uitzicht op het kasteel brengt. Naar je smartphones voor de mooiste foto's die je ooit hebt gezien.

Hier is een zeer goed onderhouden kasteel, dat u zowel van binnen als van zijn grote en prachtige tuinen zal bevredigen, bedoeld om zowel te bewonderen als om rustig te wandelen. Let op het bestaan van grote parkeerplaatsen buiten en toiletten waarvan de netheid moet worden benadrukt en die beide gratis zijn.

Vermijd tijdens een Covid-periode, het is een plek waar we over een object willen blijven hangen en niet allemaal in hetzelfde tempo vooruit willen gaan Aan de andere kant is dit de 2e keer dat we gaan, het is erg interessant en het park is erg gezellig en spannend voor kinderen en volwassenen

Het beste kasteel om te zien in de Loire, het is echt een magisch sprookjeskasteel. En de skip the line tickets zijn fantastisch.