Tours
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Tours

Bekijk alle tours en activiteiten in Tours

Tours: 10 beste activiteiten

Tours is de hoofdstad van Touraine, de 'tuin van Frankrijk'. De stad staat bekend om haar eten, drinken en markten, maar dat betekent niet dat je tussen maaltijden door niets te doen hebt! Zie hier de beste historische bezienswaardigheden en culturele activiteiten.

Château de Chambord

Dit 17de-eeuwse koninkijke stulpje is een uiterst herkenbaar chateau. Binnen kun je allerhande tentoonstellingen bezoeken, maar de hoofdattractie is het uitzicht vanaf de torens!

Cathédrale Saint-Gatien

De kathedraal werd gebouwd tussen 1239 en 1484 en is misschien wel de meest grandioze kerk van de Loire-vallei. De details, vooral de glas-in-lood ramen, zijn fantastisch.

Foto: Elliott Brown @Flickr (CC BY 2.0)

Musée des Beaux-Arts

Het prachtige museum van de schone kunsten ligt een stukje naar het oosten, in Angers. Binnen zie je werk van de 14de eeuw tot nu, alsmede archeologische artefacten.

Chinon

Fort Chinon is een sleutelspeler in de Franse geschiedenis, van de Tempeliers tot Jeanne d'Arc. De klokkentoren luidt al sinds 1399!

Château de Chenonceau

Van de twee rivieren door Tours is de Loire het meest fotogeniek, maar vergeet de Cher niet - dit prachtige chateau staat er als een brug overheen!

Château d'Amboise

Amboise is een piepklein dorpje in de buurt, maar het voormalig kasteel was de plek van het gefaalde Amboise-complot en de dood van Charles VIII. Mis het niet!

Marmoutier Abdij

Sint Martinus van Tours stichtte dit klooster in 372. Van het originele gebouw is weinig over, maar de religieuze geschiedenis van de stad zit in elke steen.

Basiliek van Sint Martinus

Deze basiliek staat boven de tombe van Sint Martinus. Het gebouw werd tijdens de Franse Revolutie verwoest, maar de huidige basiliek is een waardig vervanger.

Jardin Botanique de Tours

In de botanische tuinen van Tours zie je naast thematuinen en allerlei flora een klein dierenpark. En het is gratis!

Place Plumereau

Het Place Plumerau is het oude centrum van Tours, met historische huizen en geweldige restaurants. Een tafel krijgen kan in het hoogseizoen nog lastig worden!

Tours: Plan uw bezoek

Beste tijd om te gaan?

Het Loiredal is het hele jaar relatief koel. Het hoogseizoen is niet voor niets tussen juni en augustus, en Tour is een extreem populaire bestemming voor een stad van haar grootte. Als je geen probleem hebt met een extra jasje in de avond, ga dan aan het eind van de zomer wanneer het minder druk is.

Hoe veel dagen?

De bezienswaardigheden in en rond Tours zijn allemaal het bezoeken waard, maar vereisen wel het nodige reizen tussen de stad en de omliggende dorpen. Boek ongeveer een week en prop niet te veel in je dagprogramma's!

Tips & informatie

 • Taal
  Frans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +33
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen september en november zijn er minder toeristen (en koudere avonden!).

Activiteiten in Tours

Sitemap Tours

Wil je alle activiteiten in Tours ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Tours
5
Gebaseerd op 1 beoordelingen van GetYourGuide-klanten