Tower Bridge


Wat te zien op en rond Tower Bridge

De iconische Tower Bridge in Londen is zo Brits als maar kan, en zeker niet te missen - maar hoe maak je nu het meeste van je bezoek aan deze brug met haar bijzondere architectuur en unieke bouwstijl? Hier wat meer informatie over de Tower Bridge.

 • Glazen vloer

  1. Glazen vloer

  Op 42 meter boven de rivier kun je met bibberende knietjes over de glazen vloer wandelen om de boten en voetgangers onder je te bekijken. Geen zorgen, het is veilig!

 • East Walkway

  2. East Walkway

  De East Walkway biedt niet alleen prachtig zicht op de historische handelhavens en -gebouwen; het is ook één van de uniekste expositieruimten van de stad.

 • Victoriaanse stoomkamers

  3. Victoriaanse stoomkamers

  Tegenwoordig wordt de brug elektrisch geopend, maar de oude stoomkamers tonen de methode van vroeger. Je blik op het voormalig logistieke wonder wordt compleet met authentieke geluiden en geuren.

 • North Bank

  4. North Bank

  Een korte wandeling in westelijke richting van de Tower Bridge brengt je uitzicht op City Hall, HMS Belfast en The Shard!

 • Tower of London

  5. Tower of London

  Als je toch al bij Tower Bridge in Londen bent, heb je eigenlijk geen excuus om de Tower of London niet te bezoeken. Heb je weinig tijd? Dan zijn de tuinen van St. Dunstan-in-the-East een waardig alternatief.

Plan je bezoek

 • Hoe kom je er?

  Het dichtstbijzijnde metrostation is Tower Hill op de District en Circle lijnen. Het DLR-station Tower Gateway is net zo dichtbij.

 • Hoe vaak opent de brug?

  Het openen van de brug is vooraf geboekt door de voorbij varende schepen. Er is geen vast rooster, maar als je het wil zien, kun je op de site van Tower Bridge de actuele tijden vinden. Als dat niet lukt, kun je zelf gratis een brugopening boeken. Het enige wat je nodig hebt, is een hele grote boot!

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De openingstijden van de Tower Bridge zijn makkelijk te onthouden: je kunt de brug 24 uur per dag bekijken en bewandelen - let vooral op wanneer die opent!
 • Toegangsprijzen
  Gratis om op te lopen. Tickets voor de Tower Bridge expositie kosten rond de £10, dit is afhankelijk van voor welke kaartjes je uiteindelijk kiest.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check onze populairste tours.
 • Hoe kom ik er?
  De brug ligt op loopafstand van de meeste hotels in het centrum!
 • Extra tips
  *Het kan koud en winderig worden bij de rivier, dus neem genoeg warms mee.
  *Tower Bridge en Tower of London maken samen een topdag - het is geen slecht idee om een ticket te kopen waar beide aan bod komen.

Wat anderen zeggen over Tower Bridge

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 11.159 beoordelingen

Een prima manier om snel iets van de stad te zien en te horen. Er is een apart commentaar voor kinderen, maar deze is alleen in het Engels. Onze buschauffeur gaf ook zelf commentaar, wat erg leuk en vaak grappig was! Hij praatte alleen wel erg snel.

Interessant want toch zo'n 60 euro korting in totaal voor 4 attracties (2 volwassenen + 1 kind van 9). Minder interessant dat je evenzeer telkens aan de ticket office moest gaan aanschuiven voor de toegangskaartjes.

Twee dagen hop on hop off bus inclusief boot varen over de Theems en de Londen eye. Zoveel te zien, dus twee dagen eigenlijk nog te weinig.

Greenwich is ook de moeite maar wel moeilijk om daar terug weg te geraken tenzij terug met de boot maar dat duurt wel weer even

Tour was great. We loved tour guide Bruce who was very knowledgeable and had lots of jokes. We loved this tour very much.