Tower Bridge

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wat te zien op en rond Tower Bridge

De iconische Tower Bridge in Londen is zo Brits als maar kan, en zeker niet te missen - maar hoe maak je nu het meeste van je bezoek aan deze brug met haar bijzondere architectuur en unieke bouwstijl? Hier wat meer informatie over de Tower Bridge.

 • Glazen vloer

  1. Glazen vloer

  Op 42 meter boven de rivier kun je met bibberende knietjes over de glazen vloer wandelen om de boten en voetgangers onder je te bekijken. Geen zorgen, het is veilig!

 • East Walkway

  2. East Walkway

  De East Walkway biedt niet alleen prachtig zicht op de historische handelhavens en -gebouwen; het is ook één van de uniekste expositieruimten van de stad.

 • Victoriaanse stoomkamers

  3. Victoriaanse stoomkamers

  Tegenwoordig wordt de brug elektrisch geopend, maar de oude stoomkamers tonen de methode van vroeger. Je blik op het voormalig logistieke wonder wordt compleet met authentieke geluiden en geuren.

 • North Bank

  4. North Bank

  Een korte wandeling in westelijke richting van de Tower Bridge brengt je uitzicht op City Hall, HMS Belfast en The Shard!

 • Tower of London

  5. Tower of London

  Als je toch al bij Tower Bridge in Londen bent, heb je eigenlijk geen excuus om de Tower of London niet te bezoeken. Heb je weinig tijd? Dan zijn de tuinen van St. Dunstan-in-the-East een waardig alternatief.

Plan je bezoek

 • Hoe kom je er?

  Het dichtstbijzijnde metrostation is Tower Hill op de District en Circle lijnen. Het DLR-station Tower Gateway is net zo dichtbij.

 • Hoe vaak opent de brug?

  Het openen van de brug is vooraf geboekt door de voorbij varende schepen. Er is geen vast rooster, maar als je het wil zien, kun je op de site van Tower Bridge de actuele tijden vinden. Als dat niet lukt, kun je zelf gratis een brugopening boeken. Het enige wat je nodig hebt, is een hele grote boot!

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De openingstijden van de Tower Bridge zijn makkelijk te onthouden: je kunt de brug 24 uur per dag bekijken en bewandelen - let vooral op wanneer die opent!
 • Toegangsprijzen
  Gratis om op te lopen. Tickets voor de Tower Bridge expositie kosten rond de £10, dit is afhankelijk van voor welke kaartjes je uiteindelijk kiest.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check onze populairste tours.
 • Hoe kom ik er?
  De brug ligt op loopafstand van de meeste hotels in het centrum!
 • Extra tips
  *Het kan koud en winderig worden bij de rivier, dus neem genoeg warms mee.
  *Tower Bridge en Tower of London maken samen een topdag - het is geen slecht idee om een ticket te kopen waar beide aan bod komen.

Tower Bridge: as melhores coisas para fazer

Deseja descobrir tudo o que há para fazer em Tower Bridge? Clique aqui para uma lista completa.

Wat anderen zeggen over Tower Bridge

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 8.461 beoordelingen

een heel fijne manier om veel te kunnen zien in korte tijd. voor lopen zijn de afstanden net is te groot om te wandelen.

De fiets is een perfecte manier om meer van de stad te verkennen. Londen blijkt fietsvriendelijker dan je zou denken.

Fantastische manier om door de stad te reizen en alle belangrijke/toeristische plaatsen te bezoeken!

Het was fantastisch om mee te reizen. De boottocht die inclusief is, was ook erg leuk!

Wel volle boten, maar dankzij prachtig weer genoten van de vaartocht over de Thames.