Tower of London

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Tower of London: waar je op moet letten

De London Tower heeft een grote rol gespeeld in de Londense stadsgeschiedenis. Het is nog altijd een van de populairste attracties in het Verenigd Koninkrijk, met een millennium aan spannende verhalen, interessante informatie en de prachtige kroonjuwelen. Zorg dat je dit niet mist...

 • Raven

  1. Raven

  Als de raven de Tower verlaten, stort hij in! Misschien geen wetenschappelijk onderbouwde bewering, maar toch - de vogels zijn zo belangrijk dat ze hun eigen bewaker hebben!

 • Beefeaters

  2. Beefeaters

  De bewakers van de Tower of London staan bekend als Beefeaters, en tegenwoordig zijn ze meer gids dan bewaker. Noem ze Yeoman Warders voor een voorkeursbehandeling!

 • Kroonjuwelen

  3. Kroonjuwelen

  De mooiste schatten van de monarchie, waaronder de Keizerlijke Kroon, liggen in The Jewel House. Toegang is bij je ticket voor de Tower of London inbegrepen.

 • Plaats van executies

  4. Plaats van executies

  Hoewel de Tower of London een grimmige reputatie heeft, vonden er relatief weinig executies plaats. De meeste koppen rolden op Tower Hill richting het noorden.

 • Spoken

  5. Spoken

  Hier moet je extra alert op zijn... Beroemde verschijningen waren Anna Boleyn en Henry VI. Recentelijk zijn er minder spoken gespot - blijkbaar houden ze niet van toeristen.

Plan je bezoek

 • Hoe kom je er?

  De Tower ligt vlakbij de Tower Bridge, en het dichtstbijzijnde metrostation is Tower Hill op de District en Circle lijnen. Je kunt ook de DLR nemen naar Tower Gateway.

 • Hoe lang duurt het?

  Met 5 hectare land en genoeg te zien binnen de muren van de Tower kunnen geschiedenisfans er met gemak een volle dag doorbrengen! Je kunt ook binnen 3 uur weer buiten zijn, maar we raden aan om 6 uur uit te trekken en een officiële Beefeater tour te volgen. Sommige gebieden, zoals de kapel, kun je anders niet bezoeken!

 • Hoeveel kost een kaartje?

  Tickets voor de Tower of London kosten normaal gesproken £22 (kortingen mogelijk). Als je een London Pass aanschaft, is toegang tot de Tower inbegrepen, en dan hoef je niet in de rij te staan!

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  9:00 tot 17:30PM in het hoogseizoen (1 maart t/m 31 oktober), 9:00 tot 16:30PM in het laagseizoen (1 november t/m 28 februari). Op zondag en maandag vanaf 10:00 geopend.
 • Toegangsprijzen
  Toegang kost rond de £22.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeer aan te raden. Check onze populairste tours.
 • Hoe kom ik er?
  Lijnen District and Circle van de Tube, evenals de DLR, gaan naar respectievelijk Tower Hill en Tower Gateway.
 • Extra tips
  *Wees voorzichtig als het heeft geregend - het kan glad worden.
  *Draag goede schoenen - er zijn veel trappen en oneffen oppervlakten.

Sitemap Tower of London

Wil je alle activiteiten in Tower of London ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tower of London

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 11.783 beoordelingen

Geboekt via Get your Guide. Gedrukte tickets uit maar ook gedownloade app. Een dagpas gekocht, dus bedacht wat we op een dag konden doen met de pas. Gebruikte Big Bus Tours. Het duurt eeuwen om de hele cirkel van de stad te doorkruisen. We kregen 2 uur te horen, maar het is meer 2 en 1/2. Miste het zien van enkele van de bezienswaardigheden vanwege wegafsluitingen. We gingen naar Westminster Abbey. Geboekt van 15.00 tot 15.30 uur op straat Paul's. Stapte om 1.45 uur in de bus en kwam pas om 15.30 uur in de bus. De bus ging 3 of 4 keer langs de abdij, wat vreemd was. Van St Paul's maakten we onze boeking om 18.00 uur bij de Shard. Zou aanraden om de pas en de attracties die we bezochten te kopen.

Echt genoten van onze reis naar Londen en ons pakket dat we hebben gekocht. We wilden de London Eye doen en de hop on hop off bus doen - de riviercruise was een extraatje en werd uiteindelijk het hoogtepunt. We liepen het grootste deel van de weg door de stad, maar gebruikten de bus slechts twee keer - beide keren om slechts één halte te gaan. Prachtig uitzicht vanaf de London Eye - maar de cruise was gewoon geweldig. We gingen van Tower Bridge naar Westminster. De man die sprak was echt grappig en de feiten super interessant. De Baileys warme chocolademelk aan boord ook heerlijk. Zou absoluut aanraden.

Dit was de eerste keer dat we zoiets deden. Je hoeft niet in het paranormale te geloven om hiervan te genieten. Evenals de spookverhalen was de geschiedenis erachter erg interessant. Ik zou deze ervaring aan iedereen aanraden. Onze gids, John, was uiterst deskundig en leuk om mee te babbelen. Kan niet wachten tot onze volgende reis.

We hadden echt een heerlijke dag, we hebben veel geleerd, dingen die we niet wisten, het personeel was uitzonderlijk, erg behulpzaam, beleefd en deskundig.

Een hele leuke activiteit met (basisschoolleeftijd)kinderen.