Tower of London
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Regel nu je ticket!

Tower of London: tours & tickets

Tower of London: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Londen

Bekijk alle 777 tickets en tours

Tower of London: waar je op moet letten

De London Tower heeft een grote rol gespeeld in de Londense stadsgeschiedenis. Het is nog altijd een van de populairste attracties in het Verenigd Koninkrijk, met een millennium aan spannende verhalen, interessante informatie en de prachtige kroonjuwelen. Zorg dat je dit niet mist...

Raven

Raven

Als de raven de Tower verlaten, stort hij in! Misschien geen wetenschappelijk onderbouwde bewering, maar toch - de vogels zijn zo belangrijk dat ze hun eigen bewaker hebben!

Beefeaters

Beefeaters

De bewakers van de Tower of London staan bekend als Beefeaters, en tegenwoordig zijn ze meer gids dan bewaker. Noem ze Yeoman Warders voor een voorkeursbehandeling!

Kroonjuwelen

Kroonjuwelen

De mooiste schatten van de monarchie, waaronder de Keizerlijke Kroon, liggen in The Jewel House. Toegang is bij je ticket voor de Tower of London inbegrepen.

Plaats van executies

Plaats van executies

Hoewel de Tower of London een grimmige reputatie heeft, vonden er relatief weinig executies plaats. De meeste koppen rolden op Tower Hill richting het noorden.

Spoken

Spoken

Hier moet je extra alert op zijn... Beroemde verschijningen waren Anna Boleyn en Henry VI. Recentelijk zijn er minder spoken gespot - blijkbaar houden ze niet van toeristen.

Onze insidertips

Hoe kom je er?

De Tower ligt vlakbij de Tower Bridge, en het dichtstbijzijnde metrostation is Tower Hill op de District en Circle lijnen. Je kunt ook de DLR nemen naar Tower Gateway.

Hoe lang duurt het?

Met 5 hectare land en genoeg te zien binnen de muren van de Tower kunnen geschiedenisfans er met gemak een volle dag doorbrengen! Je kunt ook binnen 3 uur weer buiten zijn, maar we raden aan om 6 uur uit te trekken en een officiële Beefeater tour te volgen. Sommige gebieden, zoals de kapel, kun je anders niet bezoeken!

Hoeveel kost een kaartje?

Tickets voor de Tower of London kosten normaal gesproken £22 (kortingen mogelijk). Als je een London Pass aanschaft, is toegang tot de Tower inbegrepen, en dan hoef je niet in de rij te staan!

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  9:00 tot 17:30PM in het hoogseizoen (1 maart t/m 31 oktober), 9:00 tot 16:30PM in het laagseizoen (1 november t/m 28 februari). Op zondag en maandag vanaf 10:00 geopend.
 • Toegangsprijzen
  Toegang kost rond de £22.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeer aan te raden. Check onze populairste tours.
 • Hoe kom ik er?
  Lijnen District and Circle van de Tube, evenals de DLR, gaan naar respectievelijk Tower Hill en Tower Gateway.
 • Extra tips
  *Wees voorzichtig als het heeft geregend - het kan glad worden.
  *Draag goede schoenen - er zijn veel trappen en oneffen oppervlakten.

Wat anderen zeggen over Tower of London

Gemiddelde beoordeling
4.4 / 5
gebaseerd op 10.587 beoordelingen

De tijd is echt precies genoeg, had fijn geweest als dat iets ruimer was. Daarbij zijn sommige rijen (bij de ingang, bij het eten) erg lang, dat had misschien wat beter verdeeld kunnen worden als je toch al in timeslots werkt. Verder is de tour ontzettend mooi, veel te zien en interessant om zo achter de schermen mee te kunnen kijken. Al met al heeft het wel een goede indruk achter gelaten.

Londen: ticket Tower of London en kroonjuwelen-expositie Beoordeeld door

Mooie routes. Het enige wat mist is een systeem in de bus om te zien waar je bent, welke halte en welke route. Nu moet je de app downloaden, oortelefoontje in doen en de folder met kaart erbij hebben. Zo niet dan mis je evt. wijzigingen. Voor de rest niets dan lof. Vriendelijke gidsen en goeie chauffeurs.

Londen: sightseeingtour in Big Bus met open dak Beoordeeld door

Omdat wij wat aan de late kant waren en er 1 uur wachttijd was bij de kroonjuwelen werd ons geadviseerd om de volgende dag terug te komen. Was geen probleem en achteraf ook een prima advies. Dankjewel hiervoor.

Londen: ticket Tower of London en kroonjuwelen-expositie Beoordeeld door

Het was geweldig en het personeel super vriendelijk en behulpzaam en de live speakers op.de bus waren leuk. Veel info gekregen. Gaan wij zeker nog een keer doen. Thanks BigBus Staff!

Londen: sightseeingtour in Big Bus met open dak Beoordeeld door

prima manier om de mooiste plekjes van Londen te bezoeken. hulp bij bijna alle stop and go punten. erg vriendelijk personeel. En ook belangrijk voor een. redelijke prijs.

Londen: sightseeingtour in Big Bus met open dak Beoordeeld door