Tower of London

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Tower of London: waar je op moet letten

De London Tower heeft een grote rol gespeeld in de Londense stadsgeschiedenis. Het is nog altijd een van de populairste attracties in het Verenigd Koninkrijk, met een millennium aan spannende verhalen, interessante informatie en de prachtige kroonjuwelen. Zorg dat je dit niet mist...

 • Raven

  1. Raven

  Als de raven de Tower verlaten, stort hij in! Misschien geen wetenschappelijk onderbouwde bewering, maar toch - de vogels zijn zo belangrijk dat ze hun eigen bewaker hebben!

 • Beefeaters

  2. Beefeaters

  De bewakers van de Tower of London staan bekend als Beefeaters, en tegenwoordig zijn ze meer gids dan bewaker. Noem ze Yeoman Warders voor een voorkeursbehandeling!

 • Kroonjuwelen

  3. Kroonjuwelen

  De mooiste schatten van de monarchie, waaronder de Keizerlijke Kroon, liggen in The Jewel House. Toegang is bij je ticket voor de Tower of London inbegrepen.

 • Plaats van executies

  4. Plaats van executies

  Hoewel de Tower of London een grimmige reputatie heeft, vonden er relatief weinig executies plaats. De meeste koppen rolden op Tower Hill richting het noorden.

 • Spoken

  5. Spoken

  Hier moet je extra alert op zijn... Beroemde verschijningen waren Anna Boleyn en Henry VI. Recentelijk zijn er minder spoken gespot - blijkbaar houden ze niet van toeristen.

Plan je bezoek

 • Hoe kom je er?

  De Tower ligt vlakbij de Tower Bridge, en het dichtstbijzijnde metrostation is Tower Hill op de District en Circle lijnen. Je kunt ook de DLR nemen naar Tower Gateway.

 • Hoe lang duurt het?

  Met 5 hectare land en genoeg te zien binnen de muren van de Tower kunnen geschiedenisfans er met gemak een volle dag doorbrengen! Je kunt ook binnen 3 uur weer buiten zijn, maar we raden aan om 6 uur uit te trekken en een officiële Beefeater tour te volgen. Sommige gebieden, zoals de kapel, kun je anders niet bezoeken!

 • Hoeveel kost een kaartje?

  Tickets voor de Tower of London kosten normaal gesproken £22 (kortingen mogelijk). Als je een London Pass aanschaft, is toegang tot de Tower inbegrepen, en dan hoef je niet in de rij te staan!

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  9:00 tot 17:30PM in het hoogseizoen (1 maart t/m 31 oktober), 9:00 tot 16:30PM in het laagseizoen (1 november t/m 28 februari). Op zondag en maandag vanaf 10:00 geopend.
 • Toegangsprijzen
  Toegang kost rond de £22.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeer aan te raden. Check onze populairste tours.
 • Hoe kom ik er?
  Lijnen District and Circle van de Tube, evenals de DLR, gaan naar respectievelijk Tower Hill en Tower Gateway.
 • Extra tips
  *Wees voorzichtig als het heeft geregend - het kan glad worden.
  *Draag goede schoenen - er zijn veel trappen en oneffen oppervlakten.

Sitemap Tower of London

Wil je alle activiteiten in Tower of London ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tower of London

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 10.529 beoordelingen

Het was geweldig en het personeel super vriendelijk en behulpzaam en de live speakers op.de bus waren leuk. Veel info gekregen. Gaan wij zeker nog een keer doen. Thanks BigBus Staff!

De Tower of London is een prachtige historische locatie. Een dorpje in een drukke stad. Bezoek het vooral in het laagseizoen, dan kun je het rustig bekijken.

ga wel vroeg,,,je moet alsnog een kaartje halen bij de groeptickets...neem er de tijd voor,,leuke rondleiding,,en goed restaurant op het terrein.

Wij hadden George, die echt goed vertelde en ook zeer behulpzaam was met de tour. Een echte aanrader.

Voor mijn zoon waren er ook leuke activiteiten zoals het aankleden van een ridder etc.