Datums kiezen

Tower of Mangia, Siena

Tower of Mangia, Siena: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Siena: hoogtepunten Zelfgeleide speurtocht en stadstour

1. Siena: hoogtepunten Zelfgeleide speurtocht en stadstour

Leer Siena in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht die op je telefoon wordt afgespeeld. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Los puzzels op buiten tien attracties in Siena. Volg de aanwijzingen bij elke attractie om je volgende bestemming te vinden. Geniet van de uitdaging om logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest te gebruiken om het spel te voltooien. Voel de voldoening van het oplossen van elk raadsel. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Heb de vrijheid om de tour te pauzeren of te hervatten wanneer je maar wilt. Bewonder de stad in je eigen tempo. Ontdek interessante informatie en feiten over de stad. Maak zoveel foto's als je wilt. Begin je tour vanuit de veel gefotografeerde Duomo. Bezoek de unieke doopkapel van St. John met zijn gevel die nog in aanbouw is, je zult nog steeds de beroemde heuvel van de imposantie van Palazzo Piccolomini tegenkomen. Maak een foto van het kleine centrale plein Loggia del Papa en verdwaal in de Torre del Mangia, die toen gebouwd een van de hoogste seculiere torens in middeleeuws Italië was. Bezoek het adembenemende Palazzo Pubblico en passeer het Palazzo Buonsignori met zijn unieke en wereldberoemde tentoonstellingen. Bewonder de exposities van Santa Maria della Scala, ooit een belangrijk stadsziekenhuis gewijd aan de zorg voor verlaten kinderen, armen, zieken en pelgrims. Wandel door Piazza del Campo, beschouwd als een van de grootste middeleeuwse pleinen van heel Europa.

Siena: Rondleiding door de stad met kathedraal Skip-the-Line toegang

2. Siena: Rondleiding door de stad met kathedraal Skip-the-Line toegang

Ontdek de schoonheid van Siena tijdens een kleine groep of een privéwandeling. Bekijk de beroemde monumenten en verborgen schatten met een deskundige gids. Profiteer van vooraf gereserveerde tickets voor de kathedraal van Siena. Ontmoet je gids bij de San Domenico-basiliek en bewonder de gotische architectuur. Volg een kronkelende route en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad, inclusief de Duomo en Torre del Mangia. Lees meer over Siena in de Middeleeuwen, bekijk de imposante paleizen die naar verluidt de oudste in de omgeving zijn. Neem een pauze om de charme van het 14e-eeuwse schelpvormige plein Piazza del Compo in u op te nemen, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder de magnifieke Fonte Gaia-fontein met zijn zijreliëfs van 'De schepping van Adam' en 'De vlucht uit de tuin van Eden'. Leer meer over de geschiedenis van de contrada(districten) die elkaar twee keer per jaar uitdagen tijdens de paardenrace Palio in Siena. Loop naar een van de meest typische contradaen dompel jezelf onder in de authentieke sfeer. Volg je gids om een van de lokale banketbakkers te zien die de glorie van Italië weerspiegelen door de eeuwenoude recepten te gebruiken om traditionele Ricciarelli en Panforte te maken. Verken ten slotte een van de meest fascinerende kathedralen in Italië met vooraf gereserveerde tickets. Volg je gids en verwonder je over de prachtige marmeren mozaïekvloer, glas-in-loodramen en middeleeuwse meesterwerken van Duccio en Pisano. Bekijk de hoogtepunten uit de Renaissance: verschillende sculpturen van Donatello, Michelangelo en Bernini en fresco's van Pinturicchio in de Libreria Piccolomini. Gewapend met een schat aan kennis over Siena, neem je afscheid van je gids op het plein voor de kathedraal.

Zonsondergang in Siena & diner in Chianti Tour vanuit Florence

3. Zonsondergang in Siena & diner in Chianti Tour vanuit Florence

Tijdens deze middag- en avondtour vertrek je vroeg in de middag uit Florence voor de rit van 1 uur naar Siena. Geniet onderweg van het schilderachtige landschap van de Chianti met prachtige heuvels en wijngaarden. Je hebt vrije tijd in Siena om de middeleeuwse sfeer op te snuiven terwijl je door de smalle straatjes dwaalt. Bewonder het artistieke erfgoed van deze stad, geïllustreerd door de gotische kathedraal en de indrukwekkende Torre del Mangia op het prachtige, wereldberoemde Piazza del Campo. Voordat u Siena verlaat, krijgt u de kans om de zonsondergang vanaf een panoramisch uitzichtpunt te ervaren. Daarna gaat u verder naar een typisch wijndomein in het hart van de Chianti-streek. Genesteld tussen de Toscaanse heuvels en te midden van wijngaarden wordt u een heerlijk diner geserveerd met typisch Toscaanse producten zoals salami, bruschetta en andere unieke delicatessen. Het diner wordt begeleid door lokale wijnen van topkwaliteit, persoonlijk geselecteerd door de eigenaren van de wijnmakerij. Geniet van deze perfecte manier om je middag in Chianti af te sluiten!

Vanuit Rome: San Gimignano, Siena, Chianti-wijn en lunch

4. Vanuit Rome: San Gimignano, Siena, Chianti-wijn en lunch

Begin je tour vroeg in de ochtend vanuit Rome, waar we naar onze eerste bestemming gaan, het iconische San Gimignano. Daar krijgt u de gelegenheid om de middeleeuwse architectuur en de ommuurde straten te ontdekken. Bovendien kunt u door het iconische Piazza della Cisterna lopen en de representatieve Torre Grossa bezoeken. De volgende stop is een wijnkelder, een groot symbool van de Toscaanse cultuur. Tijdens een rondleiding leer je hoe deze kostbare delicatessenzaak wordt gemaakt en krijg je de kans om het te proeven. U kunt uzelf verwennen met de geur van de prestigieuze Chianti. Je hebt het geluk om 15 soorten wijn en olie uit de regio te proeven, naast hapjes zoals Toscaanse kazen, salami en de beroemde bruschetta! U zult genieten van een traditionele lunch en de beste gerechten uit de omgeving proeven, als u de optie selecteert. Na dit gastronomische bezoek gaan we naar Siena, bekend om zijn tradities en cultureel erfgoed. Daar kunt u het historische centrum binnengaan en over Piazza il Campo slenteren. Met zijn eigenaardige schelpvorm wordt het beschouwd als een van de mooiste middeleeuwse pleinen van Europa. Evenmin mag u de karakteristieke Duomo di Siena en de oude Toren van Mangia missen. Eindelijk, met een volle maag en een rugzak vol met prachtige landschappen en pittoreske steden, keren we terug naar Rome door de serene Val d'Orcia.

Het best van Toscane: dagvullende tour vanuit Florence

5. Het best van Toscane: dagvullende tour vanuit Florence

Geniet van een sightseeingtour door de steden, dorpen en het platteland van Toscane tijdens een privéexcursie van een hele dag vanuit Florence en reis terug in de tijd naar de tijd van de Romeinen, Etrusken en Middeleeuwen. Je begint met een rit naar Pisa, een vriendelijke stad die herinnert aan de tijd van de Pisaanse Republiek. De focus zal liggen op het verbazingwekkende Piazza dei Miracoli (Plein der Wonderen), de thuisbasis van de middeleeuwse Duomo, de doopkapel en de legendarische scheve toren. Ga verder naar het Etruskische dorp San Gimignano, beroemd om zijn Vernaccia-wijnen en middeleeuwse torens. Wandel door de smalle straatjes van deze parel van het Toscaanse Middeleeuws, voordat u naar de ommuurde nederzetting Monteriggioni rijdt, gebouwd in de 13e eeuw door de Sienese om de Romeinse Via Cassia te bewaken vanaf de heuvelachtige locatie. Siena is de volgende stop, waar je een rondleiding krijgt door het romantische centrum, vooral bekend om de jaarlijkse Palio-paardenrace op het schelpvormige Piazza del Campo. De middeleeuwse skyline van de stad wordt gedomineerd door de gotische kathedraal en de strakke naald van de Torre del Mangia. Ook niet te missen is het Palazzo Pubblico, de thuisbasis van een belangrijk museum en een groots architectonisch werk op zich. Op de terugweg naar Florence zie je het charmante Chianti-gebied, gekenmerkt door glooiende heuvels bezaaid met wijngaarden, cipressen, olijfboomgaarden en kleine gehuchten.

Siena: ontsnappingsspel en rondleiding

6. Siena: ontsnappingsspel en rondleiding

Combineer de opwinding van een stadsrondrit met een spelplezier tijdens deze zelfgeleide smartphonewandeling in Siena. Vind gemakkelijk attracties met de navigatiefunctie van de app. Download de app en start het spel door naar de eerste locatie te gaan. Gebruik observatie, logica, verbeeldingskracht en teamwerk om het raadsel op elke locatie op te lossen, de raadsels zijn altijd moeilijk. Pauzeer de app op elk moment als je even wilt pauzeren, koffie wilt drinken of wat meer tijd wilt besteden aan het bezoeken van een van de bezienswaardigheden. Speel het spel in je eigen tempo. Begin je tour vanuit de veel gefotografeerde Duomo. Bezoek de unieke doopkapel van St. John met zijn gevel die nog in aanbouw is, je zult nog steeds de beroemde heuvel van de imposantie van Palazzo Piccolomini tegenkomen. Maak een foto van het kleine centrale plein Loggia del Papa en verdwaal in de Torre del Mangia, die toen gebouwd een van de hoogste seculiere torens in middeleeuws Italië was. Bezoek het adembenemende Palazzo Pubblico en passeer het Palazzo Buonsignori met zijn unieke en wereldberoemde tentoonstellingen. Bewonder de exposities van Santa Maria della Scala, ooit een belangrijk stadsziekenhuis gewijd aan de zorg voor verlaten kinderen, armen, zieken en pelgrims. Wandel door Piazza del Campo, beschouwd als een van de grootste middeleeuwse pleinen van heel Europa.

Siena: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

7. Siena: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

Wandel door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen pareltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app ‘World City Trail’ uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en het interieur van de locatie. Lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende controlepunt. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling wanneer u maar wilt, zonder schema. Pauzeer even voor de lunch, drink iets, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je tour vanaf de veel gefotografeerde Duomo. Bezoek de unieke doopkapel van Sint-Jan met zijn gevel die nog in aanbouw is, je zult nog steeds de beroemde heuvel van de imposante Palazzo Piccolomini tegenkomen. Maak een foto van het kleine centrale plein Loggia del Papa en laat jezelf verdwalen in de Torre del Mangia, die toen hij werd gebouwd een van de hoogste eeuwenoude torens in middeleeuws Italië was. Bezoek het adembenemende Palazzo Pubblico en passeer het Palazzo Buonsignori met zijn unieke en wereldberoemde tentoonstellingen. Bewonder de tentoonstellingen van Santa Maria della Scala, ooit een belangrijk stadsziekenhuis gewijd aan de zorg voor verlaten kinderen, armen, zieken en pelgrims. Wandel door Piazza del Campo, beschouwd als een van de grootste middeleeuwse pleinen van heel Europa. Download de ‘’World City Trail’’ app uit de winkel. Start dan uw tour en geniet ervan!

Van Florence: privétour van een hele dag juwelen van Toscane

8. Van Florence: privétour van een hele dag juwelen van Toscane

Laat je verleiden door de eeuwige charme van de juwelen van Toscane tijdens deze 12-uur durende tour. Wat zijn de juwelen van Toscane? De prachtige steden en dorpen, maar ook de kunst en de historische monumenten die deze unieke regio van Italië thuis noemen. In overeenstemming met de meer 'menselijke' manier van leven in Toscane, begint deze ontspannen tour wanneer jij dat wilt. U bepaalt zelf de ophaaltijd vanaf uw centraal gelegen hotel in Florence. U zult ook genieten van het vervoer, dat wordt verzorgd door een privévoertuig dat wordt bestuurd door een Engelssprekende chauffeur. Na de pick-up rijd je door het Toscaanse platteland tot je eerste stop, Siena, is bereikt. Siena is een middeleeuwse stad die bekend staat om zijn artistieke schatten, die door UNESCO zijn erkend. In Siena bezoekt u het schelpvormige Piazza del Campo. Hier vind je het Palazzo Comunale geflankeerd door de Torre del Mangia. Elk jaar vindt hier de beroemde Palio plaats. Je hebt ook vrije tijd om de kathedraal, gebouwd in de middeleeuwen, te bezoeken en de prachtige gebouwen en smalle straatjes te bewonderen. Vanuit Siena rijdt u door het Chianti-gebied op weg naar Monteriggioni. De rit biedt een panoramisch uitzicht over de wijngaarden en olijfboomgaarden. Monteriggioni is een kleine 13e-eeuwse stad die nog steeds wordt omringd door de originele stadsmuren. Hier maak je een wandeling binnen de beperkte omtrek van de muren, die elf torens hebben met een spectaculair uitzicht. Dit is een Toscaans juweeltje dat je terug in de tijd brengt. Op korte afstand, op een gezellig landgoed, krijgt u een typische lunch uit de Chianti-streek geserveerd. U zult ook genieten van een begeleide proeverij van Chianti- en Vernaccia-wijnen. Na de lunch verlaat u de landgoederen en gaat u naar San Gimignano, een andere prachtige stad en UNESCO-werelderfgoed. Beroemd om zijn kenmerkende middeleeuwse stadsplanning, wordt het het "Manhattan van de Middeleeuwen" genoemd. Tijdens een wandeling door het stadscentrum ontdekt u het Piazza della Cisterna, de koepel, het Palazzo del Podestà en de kerk van Sint Agostino. Je laatste stop is in de beroemde stad Pisa, die ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de Piassa dei Miracoli rijzen de meesterwerken in marmer uit het groene gazon, waaronder de beroemde scheve toren van Pisa, de prachtige doopkapel, de prachtige kathedraal en het monumentale kerkhof Toscane is een unieke regio van grenzeloze natuurlijke en culturele schoonheid. Deze kleine, persoonlijke rondleiding is een authentieke Toscaanse ervaring.

Siena & San Gimignano Dagtour & wijnproeverij vanuit Rome

9. Siena & San Gimignano Dagtour & wijnproeverij vanuit Rome

Bezoek de steden San Gimignano en Siena tijdens een dagexcursie vanuit Rome. Begin met het oversteken van de prachtige heuvels van Chianti om als eerste aan te komen in San Gimignano, een pittoresk, fascinerend, middeleeuws stadje dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en beroemd is om zijn witte wijn, de wereldberoemde Vernaccia. Je hebt tijd om je een weg te banen door de smalle straatjes en het landschap rondom het dorp te bewonderen. Ga dan verder naar Monteriggioni, een middeleeuws stadje met goed bewaarde muren en torens. Hier kunt u rode Chianti-wijn proeven samen met zelfgemaakte hapjes. Ga ten slotte naar Siena en bezoek het historische centrum, dat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Zie Piazza del Campo, een van de mooiste voorbeelden van gotische burgerlijke architectuur ter wereld. Bekijk het prachtige Palazzo Pubblico met zijn klokkentoren, Torre del Mangia. Loop vervolgens naar de kathedraal van Siena, een kerk die representatief is voor de Italiaanse romaans-gotische architectuur. Begin in de late namiddag aan uw terugreis naar Rome.

Beschikbare activiteiten

Andere activiteiten in Tower of Mangia, Siena

Wil je alle activiteiten in Tower of Mangia, Siena bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.