Kies data

Tränenpalast

Tränenpalast: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Berlijn: stadsrondvaart van 1 uur

1. Berlijn: stadsrondvaart van 1 uur

Ga mee met een 1 uur durende boottocht die begint in de buurt van de Hackescher Markt bij de pier 'Alte Börse'. Leun achterover en ontspan terwijl je meer te weten komt over de boeiende geschiedenis van Berlijn via het commentaar van de audiogids aan boord. Eerst vaar je op de Spree naar het oostelijk deel van de stad, waar je de Berliner Dom, het pas ingehuldigde Humboldt Forum en de concertzaal Marstall kunt zien. Voor de sluis, de Mühlendammschleuse, keer je terug en vaar je in westelijke richting langs het oudste deel van Berlijn: het Nikolaiviertel. Iets verder op de rivier kom je meer te weten over het Museumeiland voordat je langs de Friedrichstraße vaart om vervolgens het Parlementskwartier binnen te varen. Bekijk het Rijksdaggebouw, het centraal station van Berlijn en de Bundeskanzleramt. Bij het Haus der Kulturen der Welt zal de boot weer omkeren en je terugbrengen naar de pier.

Berlijn: privéwandeling The Wall en Koude Oorlog

2. Berlijn: privéwandeling The Wall en Koude Oorlog

Ervaar de fascinerende geschiedenis van Berlijn van dichtbij tijdens deze privéwandeling. Kom meer te weten over de bouw en val van de Berlijnse Muur, bekijk de overblijfselen en ontdek plaatsen waar ontsnappingspogingen werden ondernomen met je lokale gids. Begin de tour op de Bernauer Strasse, een straat waar nu een openluchtdocumentatiemuseum is gevestigd, en volg de voormalige grenslijn door het centrum van Berlijn. Luister onderweg naar waargebeurde verhalen over de ervaringen van de Berlijnse burgers tijdens de Koude Oorlog. Bekijk een origineel grensovergangsstation in het Palace of Tears. Als het open is, ga je naar een uitkijkplatform om de "death strip" te zien die bedoeld was om ontsnappingspogingen te voorkomen. De tour eindigt bij een ander grensovergangsstation, Checkpoint Charlie.

Berlijn: privétour met locals - hoogtepunten en verborgen juweeltjes

3. Berlijn: privétour met locals - hoogtepunten en verborgen juweeltjes

Zie Berlijn op zijn best vanuit de ogen van een local in slechts 3 uur. Bekijk belangrijke bezienswaardigheden zoals de East Side Gallery, het Holocaust-monument, het Museumeiland en hoor unieke inzichten die alleen een local zou weten. Ontdek onderweg verborgen juweeltjes en stadsgeheimen die je een authentieke kant van de stad laten zien met de hulp van een deskundige lokale gids. Ervaar de lokale flair volledig met een inbegrepen lokale traktatie om van je stadstour een complete ervaring te maken.

Berlijn: Koude Oorlog en Berlijnse Muur Tour in het Spaans

4. Berlijn: Koude Oorlog en Berlijnse Muur Tour in het Spaans

Deze tour volgt de geschiedenis van de Koude Oorlog en neemt je mee op ontdekkingstocht door een belangrijke periode die de stad Berlijn heeft gevormd. Verken de plaatsen die Berlijn tijdens de Koude Oorlog bepaalden, waaronder het Bernauer Strasse-muurmonument, het Sovjetmonument in Tiergarten en de Reichstag. Ontdek hoe het was om in een verdeelde stad te wonen en verken de voormalige spookstations van de metrolijnen. Bezoek het Stasi-museum en ontdek welke methoden de geheime dienst gebruikte om de bevolking van Oost-Berlijn onder controle te houden. Bekijk wat er nog over is van de Berlijnse Muur en de beruchte Death Strip, leer waarom de muur werd gebouwd en ontdek de ingenieuze manieren waarop sommige Berlijners de Berlijnse Muur probeerden over te steken. Je leert ook waarom de muur uiteindelijk viel, hoe de stad zich sindsdien heeft ontwikkeld en wat er is veranderd in het leven van Berlijners.

Oost-Berlijn: privé sightseeingtour in een Russisch busje

5. Oost-Berlijn: privé sightseeingtour in een Russisch busje

Verken de hoogtepunten van het voormalige Oost-Berlijn in een vintage Sovjet "Bukhanka", ook wel een "pan loaf" -busje genoemd, tijdens deze privérondleiding van 2,5 uur. Begin je tour op treinstation Friedrichstraße, waar het Palace of Tears ooit de centrale grensovergang voor Berlijners was. Veel tranen vloeiden hier tijdens de deling van Berlijn, die veel families scheidde. De volgende stop is het beroemde monument voor de Berlijnse muur in de Bernauer Strasse. Dit is de enige plek in de stad waar je de voormalige binnenstedelijke grensstrook in zijn volle omvang kunt ervaren. Ga vervolgens naar Ernst Thälmann Park, een voormalig prestigieus stadsontwikkelingsproject uit de late DDR. Bewonder de wolkenkrabbers en het enorme monument voor Ernst Thälmann, dat slechts 3 jaar voor het einde van de DDR werd voltooid. Ga verder om het voormalige Lenin-plein en de Karl-Marx-boulevard te zien, die Sovjet-neoclassicisme combineert met socialistisch modernisme en brutalisme. Bezoek ten slotte de Alexanderplatz, waar u een enorm socialistisch mozaïek en de 365 meter hoge tv-toren zult zien. Rond de tour af bij station Friedrichstraße.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Wateractiviteiten
17 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 17

Sitemap Tränenpalast

Wil je alle activiteiten in Tränenpalast ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tränenpalast

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.571 beoordelingen

Het was indrukwekkend om Berlijn vanaf de waterkant te leren kennen en een heel ander beeld van de stad te krijgen. Alle bezienswaardigheden werden in het Duits en Engels uitgelegd op een manier die gemakkelijk te begrijpen was. Met een duur van 1 uur was de reis vermakelijk en gevarieerd. Iedereen kreeg een comfortabele stoel en er werden verfrissende drankjes aangeboden tegen eerlijke prijzen. Het personeel was beleefd, goed georganiseerd en straalde die mooie Berlijnse charme uit. Een rondom mooie rondreis waar wij en onze familieleden uit Canada veel plezier en plezier aan hebben beleefd.

Hele aardige mensen die je ontvangen om je de rit te geven, de vertaling van de tour is alleen Engels en Duits, de reis is erg goed en bestrijkt verschillende belangrijke plaatsen in de omgeving

Ondanks de zonneschijn is het in de late herfst al behoorlijk fris. Een uur op het schip is prima, maar voor langere tochten is zeer warme kleding aan te raden!

Goede starter voor Berlijn. De informatie is goed geselecteerd en het personeel is in een goed humeur en erg vriendelijk.

Zeer goede tocht over de Spree met commentaar op de te zien gebouwen.