Kies data

Dingen om te doen Trapani

Trapani: De beste dingen die je niet wil missen

Trapani: bootshuttle Favignana en Levanzo-eilanden

1. Trapani: bootshuttle Favignana en Levanzo-eilanden

Ontmoeting in de haven van Trapani en aan boord van de boot, waarna de reis van 40 minuten naar het eiland Favignana begint. Je wordt dan afgezet in de haven van Favignana om te genieten van 4 uur vrije tijd op het eiland. Verken het charmante dorp, wandel over het eiland of ontspan en dineer in het plaatselijke restaurant. Stap dan aan boord van de boot die verder gaat van Favignana naar Levanzo. Ontspan en geniet van het prachtige uitzicht tijdens de reis van 20 minuten. Het bezoek aan Levanzo duurt in totaal ongeveer 2 uur, waarin u kunt genieten van een panoramische tocht langs de kust, zeilend naar de Faraglioni, een stop om te zwemmen in een van de baaien van het eiland en een stop van een uur op het eiland om het karakteristieke dorp te bezoeken.

Vanuit Trapani: dagcruise naar Favignana en Levanzo

2. Vanuit Trapani: dagcruise naar Favignana en Levanzo

Vertrek in de ochtend vanuit de haven van Trapani aan boord van een comfortabele boot en vaar naar het eiland Favignana. Ga voor anker om 2 uur lang het stadscentrum op je gemak te verkennen. Neem de tijd om de prachtige stranden te verkennen waar je kunt genieten van de zon of zwemmen in de Middellandse Zee. Of bezoek de bloedrode baai van Cala Rossa. Geniet van een heerlijke lunch aan boord van de boot inclusief drankjes, waaronder wijn en water. Ga dan verder naar Levanzo, de kleinste van de drie belangrijkste Egadische eilanden. Breng een uurtje vrije tijd door met het bekijken van de neolithische grotschilderingen van de Grotta del Genovese of geniet van de relaxte sfeer in de haven.  Stap vervolgens weer op de boot en vaar in een rustig tempo terug naar Trapani. Vaar rond de eilanden en stop voor een duik in zee.

Vanuit Palermo: dagtrip Segesta, Erice en zoutpannen Trapani

3. Vanuit Palermo: dagtrip Segesta, Erice en zoutpannen Trapani

Deze populaire 8 uur durende tour neemt je mee naar de meest interessante bezienswaardigheden van West-Sicilië. Onder begeleiding van een gids ga je naar Segesta, een archeologische vindplaats uit de Griekse tijd. Reis verder naar Nubië en de zoutpannen bij Trapani terwijl je onderweg het prachtige landschap bewondert. Ook bezoek je ook Erice, een middeleeuwse plaats op een heuvel. Geniet de hele dag van spectaculaire uitzichten. Alle plekken die je bezoekt liggen relatief dicht bij Palermo, dus je hebt voldoende tijd om ze allemaal goed te verkennen. Deze route staat ook bekend als de weg van de Elymiërs, genoemd naar de Elymiërs die tot de eerste bewoners van dit gedeelte van Sicilië behoorden.

Trapani: 2 uur durende zoutvlakte-tour

4. Trapani: 2 uur durende zoutvlakte-tour

Natuur en traditie komen samen tijdens deze 2 uur durende rondleiding door de zoutvlakten van Trapani. Sluit je aan bij een lokale gids die de traditie van het maken van zout zal uitleggen tijdens het verkennen van een zoutpan in familiebezit. Betreed het zoutmuseum in een gerenoveerde oude molen om de gereedschappen te zien en probeer zelfs enkele voorbeelden van gearomatiseerd zout. Bezoek 3 verschillende zoutpannen terwijl je uitkijkt naar zwermen flamingo's. Deze trekvogels veranderen in de loop van de tijd van kleur en het is bekend dat ze van de flats hun tijdelijke thuis maken. Loop aan het eind van de dag langs de rand van de flats en bewonder de weerspiegeling van de middagzon in de zoutpoelen. De tour eindigt met een retourtransfer naar het ontmoetingspunt.

Van Trapani: Egadische Eilanden Favignana & Levanzo Cruise

5. Van Trapani: Egadische Eilanden Favignana & Levanzo Cruise

Ga mee op een cruise rond het eiland Favignana vanuit Trapani. Spring aan boord van een comfortabele boot die veiligheid en comfort garandeert voor kinderen en volwassenen. Stop bij Cala Rossa, Blue Marino, Cala Azzurra, Favignana, Lovers' Cave, Levanzo, Cala Fredda en Cala Minnola. Vaar naar uw eerste stop van Cala Rossa, een uitgestrekt kristalhelder water. Ga verder naar Blue Marino om de oude tufsteengroeve van het eiland te ontdekken. Uw derde stop is Cala Azzurra, een zandstrand dat zijn naam ontleent aan de intense kleur van het water. Bezoek het eilanddorp, de voormalige tonijnverwerkingsfabriek van Florio, of lunch in een typisch restaurant op het eiland. Verlaat de haven van Favignana om naar de Lovers' Cave te varen. Zwem met de hulp van je schipper en de meegeleverde snorkeluitrusting in de grot en verken de 2 ingangen. Ga de grot in om een klein kiezelstrand te vinden, beschut door het dak. Vaar langs de majestueuze zeestapel van Levanzo, vertrek naar Cala Fredda, een prachtige baai met een zeebodem bedekt met zeeplanten en een kiezelstrand dat u kunt bereiken door te zwemmen. Ga ten slotte naar Cala Minneola, de laatste stop van de tour. Terwijl de kapitein het anker laat vallen, neem je afscheid van de eilanden.

Mini-boottocht Favignana en Levanzo

6. Mini-boottocht Favignana en Levanzo

Je verzamelt in de haven van Trapani, Via Ammiraglio Staiti, Marinella-kade, stapt aan boord en verlaat Trapani om 09:30 uur. Om 10:15 uur kom je aan bij het eiland Favignana, waar je 2 uur lang pauzeert. Dit geeft je de tijd om Favignana te verkennen voordat je om 12:30 uur je kusttocht begint. Op je kusttocht ga je in noord-oostelijke richting langs de oostkant van het eiland richting het beroemde Cala Rossa, Bue Marino en Cala Azzurra. Afhankelijk van weersomstandigheden en getijden is het wellicht mogelijk om te gaan zwemmen. Je reist verder naar Levanzo en kunt onderweg genieten van een traditionele lunch (pasta met Trapanese pesto) aan boord, evenals het fantastische uitzicht. Om 15:05 uur kom je aan bij Levanzo, waar je 1 uur de tijd hebt om rond te kijken. Vanuit de haven van Levanzo heb je een schilderachtig uitzicht op het Mediterraanse dorp, de enige bewoonde plek op het eiland. Na 1 uur gaat je tocht verder, naar het beroemde Faraglioni, en van de meest spectaculaire uitzichten van het eiland, varend langs de kustlijn. Om 17:15 uur keer je terug naar Trapani; je arriveert in de haven om 18:00 uur en eindigt je dagje kust-verkennen.

Vanuit Palermo: dagtrip Erice, zoutpannen en Segesta

7. Vanuit Palermo: dagtrip Erice, zoutpannen en Segesta

Ontdek de geschiedenis van Sicilië van de Grieken tot de Middeleeuwen met deze dagtocht naar Erice, de zoutpannen van Trapani en Segesta. Nadat je bent opgehaald bij geselecteerde locaties in Palermo, rijd je naar het westen van Sicilië om Erice te bereiken. Het oude Elymische volk stichtte deze middeleeuwse stad, ooit een belangrijke religieuze plaats in verband met de godin Venus. Ga verder naar Trapani waar de oude traditie van het oogsten van zout uit de zee nog steeds wordt beoefend. Ga 's middags naar Segesta, een andere stad gesticht door de Elymians. Bezoek de 5e-eeuwse Dorische tempel gebouwd op een heuveltop net buiten de oude stad. Bewonder de verbazingwekkende uitzichten voordat u terugkeert naar Palermo.

Van Trapani: boottocht Favignana en Levanzo met lunch

8. Van Trapani: boottocht Favignana en Levanzo met lunch

Vertrek op een jacht vanuit Trapani voor een dagtocht op het water met een korte stop op het eiland Favignana. Vind afgelegen stranden en baaien tussen de Egadische eilanden om te zwemmen of snorkelen. Stop in de stad Favignana om de regionale keuken te proeven voordat je naar Levanza vaart. Start de tour in de haven van Trapani. Steek de zee over naar het eiland Favignana en vaar langs de kust. Ontdek verborgen inhammen waar je snorkelt in het heldere water van de Middellandse Zee of zwemt in een verfrissende kreek. Tegen de lunch legt u de haven van Favignana binnen. Dwaal door de smalle straatjes en pleinen om het karakter en de charme ervan te waarderen. Het Castello San Giacomo en het Palazzo Florio tonen de lange geschiedenis van het eiland. Sluit je aan bij de activiteitenaanbieder voor een proeverij van de lokale keuken. Als je klaar bent op Favignana, ga je naar het eiland Levanzo. Geniet van panoramische vergezichten vanaf de boot. Kijk of je een inham kunt zien waar je kunt zwemmen. Breng de late namiddag en vroege avond door in het water of ontspan voordat u terugkeert naar Trapani.

Van Trapani: Salt Road Tour met bezoek aan wijnmakerij en boottocht

9. Van Trapani: Salt Road Tour met bezoek aan wijnmakerij en boottocht

Ontdek het beste van Sicilië's gastronomie, cultuur en landschap tijdens deze excursie vanuit Trapani. Begin je tour met een bezoek aan de Donnafugata-, Florio-, Caruso- of Mininni-wijnmakerijen, die tot de beste van de regio behoren. Geniet bij de wijnmakerij van een proeverij van enkele lokale producten, weggespoeld met een selectie van de beste wijnen. Stap vervolgens aan boord van een traditionele laguneboot voor een boottocht door de Stagnone-lagune. Ontdek in het midden van de lagune het oude eiland Motya, dat nu is omgebouwd tot een openluchtmuseum. Leer meer over de geschiedenis van het eiland en zijn bewoners van je lokale gids. Bezoek ten slotte de kustplaats Marsala. Geniet van een rondleiding door het stadscentrum en leer meer over het levendige verleden van de stad, terwijl je onderweg oude ruïnes ziet.

Trapani: boottocht op het eiland Marettimo en de zeegrotten met lunch

10. Trapani: boottocht op het eiland Marettimo en de zeegrotten met lunch

Ontmoeting in de haven van Trapani en aan boord van de boot voor de reis van 1 uur en 30 minuten naar het eiland Marettimo, rond het eiland, met een bezoek aan de mooiste baaien en grotten. Er zijn ten minste twee stops waar u kunt zwemmen, met uw deskundige bemanning bij de hand om u te helpen. Stop bij de stad Marettimo, waar u kunt genieten van een lunch in een lokaal restaurant. Geniet van vrije tijd om de smalle straatjes van het dorp te verkennen of te zwemmen op het nabijgelegen strand. Vertrek 's middags naar Levanzo. Maak een korte stop voor een laatste duik en bewonder het fantastische uitzicht op het eiland.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Transfers
  • Wateractiviteiten
  • Meerdaagse tours
15 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Trapani

Wil je alle activiteiten in Trapani ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Trapani

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 809 beoordelingen

Dit was een perfecte dagtocht. Onze chauffeur Joshua was uitstekend, hij was geestig en gemoedelijk, hij heeft geweldig werk geleverd door onderweg naar onze bestemmingen te wijzen op bezienswaardigheden, wat een leuke toegevoegde bonus was, aangezien dit geen rondleiding is. Ik wou dat we meer tijd hadden in Segesta, maar de bezienswaardigheden waren prachtig.

Zeer leuke ervaring met perfecte organisatie. Het feit dat we direct aan de voet van onze accommodatie worden opgehaald is echt een pluspunt. De gids was erg vriendelijk en heeft ons veel geleerd. Denk er echter aan om ongeveer 20/30 € meer per persoon voor de dag te voorzien (toegang tot de verschillende sites + lunch)

Zeer vriendelijke gids, moest halverwege de reis naar het toilet :) was erg begripvol en nam meteen de eerste afslag…

Allemaal goed georganiseerd, punctueel en met veel informatie op de boot.

De excursie bovenaan en bovendien zijn de plaatsen in de schaduw.