Kies data

Trapani Activiteiten in kleine groep

Trapani Activiteiten in kleine groep: Onze meest aanbevolen

Trapani: 2 uur durende zoutvlakte-tour

1. Trapani: 2 uur durende zoutvlakte-tour

Natuur en traditie komen samen tijdens deze 2 uur durende rondleiding door de zoutvlakten van Trapani. Sluit je aan bij een lokale gids die de traditie van het maken van zout zal uitleggen tijdens het verkennen van een zoutpan in familiebezit. Betreed het zoutmuseum in een gerenoveerde oude molen om de gereedschappen te zien en probeer zelfs enkele voorbeelden van gearomatiseerd zout. Bezoek 3 verschillende zoutpannen terwijl je uitkijkt naar zwermen flamingo's. Deze trekvogels veranderen in de loop van de tijd van kleur en het is bekend dat ze van de flats hun tijdelijke thuis maken. Loop aan het eind van de dag langs de rand van de flats en bewonder de weerspiegeling van de middagzon in de zoutpoelen. De tour eindigt met een retourtransfer naar het ontmoetingspunt.

Van Trapani: Egadische Eilanden Favignana & Levanzo Cruise

2. Van Trapani: Egadische Eilanden Favignana & Levanzo Cruise

Ga mee op een cruise rond het eiland Favignana vanuit Trapani. Spring aan boord van een comfortabele boot die veiligheid en comfort garandeert voor kinderen en volwassenen. Stop bij Cala Rossa, Blue Marino, Cala Azzurra, Favignana, Lovers' Cave, Levanzo, Cala Fredda en Cala Minnola. Vaar naar uw eerste stop van Cala Rossa, een uitgestrekt kristalhelder water. Ga verder naar Blue Marino om de oude tufsteengroeve van het eiland te ontdekken. Uw derde stop is Cala Azzurra, een zandstrand dat zijn naam ontleent aan de intense kleur van het water. Bezoek het eilanddorp, de voormalige tonijnverwerkingsfabriek van Florio, of lunch in een typisch restaurant op het eiland. Verlaat de haven van Favignana om naar de Lovers' Cave te varen. Zwem met de hulp van je schipper en de meegeleverde snorkeluitrusting in de grot en verken de 2 ingangen. Ga de grot in om een klein kiezelstrand te vinden, beschut door het dak. Vaar langs de majestueuze zeestapel van Levanzo, vertrek naar Cala Fredda, een prachtige baai met een zeebodem bedekt met zeeplanten en een kiezelstrand dat u kunt bereiken door te zwemmen. Ga ten slotte naar Cala Minneola, de laatste stop van de tour. Terwijl de kapitein het anker laat vallen, neem je afscheid van de eilanden.

Van Trapani: Salt Road Tour met bezoek aan wijnmakerij en boottocht

3. Van Trapani: Salt Road Tour met bezoek aan wijnmakerij en boottocht

Ontdek het beste van Sicilië's gastronomie, cultuur en landschap tijdens deze excursie vanuit Trapani. Begin je tour met een bezoek aan de Donnafugata-, Florio-, Caruso- of Mininni-wijnmakerijen, die tot de beste van de regio behoren. Geniet bij de wijnmakerij van een proeverij van enkele lokale producten, weggespoeld met een selectie van de beste wijnen. Stap vervolgens aan boord van een traditionele laguneboot voor een boottocht door de Stagnone-lagune. Ontdek in het midden van de lagune het oude eiland Motya, dat nu is omgebouwd tot een openluchtmuseum. Leer meer over de geschiedenis van het eiland en zijn bewoners van je lokale gids. Bezoek ten slotte de kustplaats Marsala. Geniet van een rondleiding door het stadscentrum en leer meer over het levendige verleden van de stad, terwijl je onderweg oude ruïnes ziet.

Van Trapani: dagtrip Stagnone-eilanden van Marsala

4. Van Trapani: dagtrip Stagnone-eilanden van Marsala

Bewonder de zoutpannen van Marsala op deze dagtrip vanuit Trapani. Vaar door de lagune op een boot met platte kiel. Kom meer te weten over de oude geschiedenis van de regio en kom meer te weten over traditionele methoden voor het verzamelen van zout. Ontmoet je gids in Trapani. Leun achterover en ontspan in een auto met airconditioning op weg naar het natuurlijke stuwmeer in Marsala. Spring aan boord van een boot met platte kiel en vaar rond de eilanden Lunga, Schola en Santa Maria in de prachtige lagune. Maak foto's van de oude windmolens en leg vast hoe het licht op de witte en roze zoutpannen valt. Zoek naar lokale dieren in het wild terwijl je over het water glijdt. Hoor over traditionele methoden voor het verzamelen van zout en ontdek de geschiedenis van de regio. Proef enkele lokale producten voordat je terugkeert naar Trapani.

Overzicht activiteiten in Trapani

Wil je alle activiteiten in Trapani ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.