Trevifontein

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 feiten en verhalen over de Trevifontein

"De Trevifontein op het Trevi plein in Rome trekt massa's toeristen en is zeker een must in een rondje sightseeing. We hoeven je niet te vertellen dat je er een muntje in moet gooien, maar hier lees je waarom - plus meer feiten en informatie over de wereldberoemde fontein.

 • Een muntje over de schouder

  1. Een muntje over de schouder

  De oude traditie luidt: één muntje is een veilige terugkeer naar Rome, twee brengt je liefde en drie een bruiloft!

 • De fontein is liefdadig

  2. De fontein is liefdadig

  Tegenwoordig wordt de fontein elke dag leeggehaald, met een gemiddelde opbrengst van €3000 per dag. De opbrengsten gaan naar katholiek goed doel Caritas.

 • Geen muntjes uit de fontein halen!

  3. Geen muntjes uit de fontein halen!

  Niet eens per se omdat het ongeluk zou brengen - het is illegaal! Dus als de goden niet al boos op je worden, heb je nog met de beveiligers te maken...

 • Eén van de oudste waterbronnen in Rome

  4. Eén van de oudste waterbronnen in Rome

  De fontein werd al in het oude Rome gebouwd als knooppunt van drie wegen van het Aquaduct dat water door de stad leidde. Hier komt ook de naam vandaan: drie straten - 'tre vie'.

 • Hij is gigantisch!

  5. Hij is gigantisch!

  De fontein is 26 meter hoog en 22 meter breed, geen wonder dat enorme hoeveelheden water over de rand vloeien. Verstandig genoeg wordt het water nu terug de fontein in gerecycled.

Plan je bezoek

 • Wanneer is de beste tijd?

  Uiteraard kun je de fontein het hele jaar door bezoeken, maar een warme zomeravond is ideaal. Houd wel rekening met de restauratie die momenteel gaande is; delen van de fontein staan in de steigers. Aan het eind van 2016 is de fontein in volle glorie hersteld.

 • Zijn er tours beschikbaar?

  De Trevifontein is bij een groot aantal stadstours door Rome inbegrepen. Het is zeker een goed idee om meer over de stad en haar rijke geschiedenis te leren.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Je kunt altijd een kijkje komen nemen.
 • Toegangsprijzen
  Gratis!
 • Heb ik een gids nodig?
  Een gids is niet nodig, maar aan te raden voor mensen die van historie houden.
 • Hoe kom ik er?
  Te voet! De fontein ligt centraal, in de buurt van de meeste stadshotels en attracties.
 • Extra tips
  De Trevifontein wordt 24 uur per dag bewaakt door politie. Weersta de neiging om een plonsje te maken, anders krijg je een boete!

Wat anderen zeggen over Trevifontein

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 13.877 beoordelingen

zeer vriendelijk personeel handig om alles rustig te bekijken en dan hop on naar de volgende hop off plaats met de bus die via een app op gsm te volgen is, waardoor je weet wanneer je moet klaar staan gids-uitleg via oortjes die je krijgt bij het opstappen

we hadden voor 3 dagen omdat dat goedkoper was in verhouding.. maar was niet nodig, t s echt goed te lopen 1 dag was genoeg en stap je op de verste halte uit. wij zaten 600m van colloseum

Wad echt heel leuk om alles zo op de fiets te bekijken. Alle kleine straatjes van Rome waren niet vergeten. Ik zou dit aan iedereen aanbevelen. Ook onze gids Carmen was top!

Very kind guide. You can visit all these things for free but she made it worth it. During the tour she pointed out different buildings and told us al lot about rome.

Die oude Romeinen waren al modern, zie hun watertechnologie, en de huidige laten zich niet onbetuigd. Zie hoe de huizen stabiel worden gehouden boven de opgraving.