Treviso buurt: Tenute Tomasella/Wijnbelevenis
De Tomasella landgoederen liggen op de grens tussen Friuli en Veneto, tussen de gebieden DOC Friuli en Prosecco DOC Treviso. Dit zijn twee verschillende gebieden, qua geografische kenmerken, cultuur en tradities, die ons wijnhuis op verschillende manieren beïnvloeden. In deze gebieden zoeken we voortdurend naar details die een uitstekende wijn maken, luisteren we geduldig naar wat het land te zeggen heeft, zetten we een passie voort die al generaties lang wordt doorgegeven en produceren we gezonde wijnen die het grote werk van de natuur kunnen eren. Er gaat een nieuw hoofdstuk open voor ons wijnhuis, een verdere toewijding aan een duurzamere toekomst. In samenwerking met Saving Bees en Centoboschi zijn we enthousiast begonnen aan een initiatief dat baanbrekend belooft te worden: de aanleg van een Forest for Pollinators, de eerste oase in de bomen die is gecreëerd voor bijen. Het bos, dat 17.000 m2 grond beslaat op ons landgoed, wordt een toevluchtsoord voor meer dan 550 bomen en struiken die zorgvuldig zijn geselecteerd om bestuivers aan te trekken en te voeden, in het bijzonder onze kostbare wilde bijen. We hebben in totaal 50 hectare wijngaarden in de DOC Friuli en Prosecco DOC Treviso gebieden, waarvan 10 in Friuli Venezia Giulia en 40 in Veneto. Deze gebieden worden al sinds de oudheid gebruikt voor wijnbouw en hebben een microklimaat dat perfect is afgestemd op de behoeften van de wijnstokken. Dankzij onze deskundige kennis van de wijnstokken kunnen we onze druiven tijdens het rijpingsproces op de meest duurzame en milieuvriendelijke manier verzorgen. De specialisatie en de verbetering van de wijncultuur zijn kwaliteiten die worden herkend door alle kenners die onze wijnmakerij bezoeken. We kennen onze wijngaarden en de druivensoorten door en door en weten hun kwaliteiten en potentieel te herkennen. Dit is hoe onze wijnen erin slagen de wijnstok, de druivensoort en de grenzen van onze smaak te overstijgen, ons gevoel voor verrassing te laten herontdekken en ons opnieuw te laten verbazen, net als de allereerste keer.