Kies data

Trinity College, Dublin

Bekijk het beroemde Book of Kells en verken de vorstelijke campus, die uit 1592 stamt.

Trinity College, Dublin: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Dublin: rondvaart over de rivier de Liffey

1. Dublin: rondvaart over de rivier de Liffey

Stap aan boord van een rivierboot voor 48 personen, geschikt voor alle weersomstandigheden. Maak een rondvaart van 45 minuten over de rivier de Liffey in Dublin en bekijk de stad vanaf het water. Krijg inzicht in de geschiedenis van de stad, en de Liffey in het bijzonder, van de komst van de Vikingen meer dan 1.000 jaar geleden tot de snelle ontwikkeling van Dublin in de 18e en 19e eeuw, tot het daaropvolgende verval en de meer recente transformatie van Dublin Docklands. Luister naar de iconische Ha'penny-brug en het meesterwerk van Gandon, het Custom House. Volg het verhaal van Dublin's Royal en Grand Canals en zie waar Oliver Cromwell in 1649 landde. Ontdek hoe kapitein William Bligh Dublin Bay inspecteerde in 1800, en hoeveel van de huidige stad Dublin nu op drooggelegd land ligt, inclusief Trinity College en de Spire in O'Connell Street.

Book of Kells en Dublin Castle: tour met voorrangstoegang

2. Book of Kells en Dublin Castle: tour met voorrangstoegang

Ontdek wat in de Annalen van Ulster uit 1007 het "meest waardevolle object in de westerse wereld" wordt genoemd, tijdens een culturele tour met voorrangstoegang naar het Book of Kells in Trinity College in Dublin. Je ontmoet je lokale gids bij de hoofdingang van Trinity College, waar je verstelt zult staan van de rijke versiering en complexe symboliek van het Book of Kells, een verlucht manuscript uit de 8e eeuw dat de Evangeliën van Mattheüs, Markus, Lukas en Johannes bevat. Zie een van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse boekverluchting van dichtbij. Tijdens het tweede deel van deze fascinerende tour bezoek je het 12e-eeuwse Dublin Castle, gebouwd door koning John. Hier laat een professionele, Engelssprekende gids je de hoogtepunten van de buitenkant zien, inclusief de kasteeltuinen. Dit is een van de beste rondleidingen in Ierland. Een deskundige lokale gids vertelt je alles over de geschiedenis en verhalen rond het beroemde kasteel van Dublin.

Dublin: DoDublin hop on, hop off-bustour

3. Dublin: DoDublin hop on, hop off-bustour

Ontdek Dublin in je eigen tempo met een hop on, hop off-stadsbustour. Stap zo vaak je wilt op en af met een ticket dat 24 of 48 uur geldig is. Je leert alles over de geschiedenis en cultuur van de stad dankzij het livecommentaar in verschillende talen. Hop on, hop off-bustour Met de dubbeldeksbus kom je langs de interessantste bezienswaardigheden van Dublin. Wandel tussen de studenten over de geplaveide paadjes en bezoek Book of Kells in Trinity College, maak een wandeling in het prachtige Phoenix Park en krijg korting op toegang tot het Guinness Storehouse, de National Museums en de Teelings Whiskey Distillery in Newmarket Square. • Aanvang van de tour: O'Connell Street/DoDublin hoofdkwartier • Parnell Square North – Schrijversmuseum • Connell Street/Abbey Street – GPO • Busáras – Douanekantoor  • Custom House Quay – EPIC en Jeanie Johnston • North Wall Quay – Samuel Beckett-brug en CCD • Cardiff Lane - Grand Canalplein • Pearse Street - Pearse St. bibliotheek • Westland Row  • Merrion Square West – National Gallery • Merrion Street - Leinsterhuis en Nationaalhistorisch museum • St. Stephen's Green – Little Museum en Grafton Street • Nassau Street – Nationale bibliotheek, Nationaal Museum & Trinity College • Westland Row – Oscar Wilde's Geboorteplek • Pearse Street  • College Green – Trinity College en Irish Whiskey-museum • Dame Street – Stadshuis en Temple Bar • Cork Hill - Dublin Castle  • Christ Church Cathedral • St Patrick's Cathedral • Newmarket Square – Teeling's whiskey-distilleerderij • St. James Gate – Guinness Storehouse • Royal Hospital – Museum of Modern Art • Old Kilmainham – Kilmainham Gaol • War Memorial Gardens • Heuston treinstation • Phoenix Park – Dublin Zoo • Parkagate Street – Ryan's Victorian Bar • Colins Barracks – Nationaal Museum van Geschiedenis • Arran Quay – Kerk van St. Michan • Smithfield – Jameson Destilleerderij Bow Street • The Four Courts • Bachelor's Walk - Dublin Discovered Cruise

Dublin: hop on, hop off-sightseeingtour

4. Dublin: hop on, hop off-sightseeingtour

Verken Dublin in jouw eigen tempo aan boord van een ruime open-top bus met deze hop-on hop-off tour. Kies een 1-, 2- of 3-daags ticket en bekijk top bezienswaardigheden zoals St. Patrick's Cathedral, Dublin Castle en St. Stephen's Green. Begin je reis op de rode lijn bij de eerste bushaltes, gelegen aan Upper O'Connell Street. De rode lijn heeft 25 haltes, dus je tour zit boordevol Iers plezier! Je kunt in en uit de bus stappen bij de aangewezen Big Bus-haltes, zo vaak als je wilt binnen de geldigheid van je ticket. Elke 30 minuten passeren er bussen, dus je kunt weer instappen als je er klaar voor bent. Stap uit en verken de schoonheid van Nassau Street en plan vervolgens een bezoek aan de National Art Gallery. Ontdek Merrion Square, waar je door de tuinen in Georgiaanse stijl kunt wandelen en vervolgens een hapje kunt eten in Temple Bar. Bezoek twee van de meest bekende kathedralen in Ierland, de Christ Church Cathedral en St. Patrick's. Als je echt de Dublin-levensstijl wilt ervaren, kun je je dorst lessen met een lekkere, koude pint Guinness, vers gebrouwen door het Guinness Storehouse. Nadat je alle bezienswaardigheden in de bus hebt gezien, ga je mee met de Yellow Umbrella Walking Tour. Duik in de mysteries van Dublin, bezoek Trinity College, en verken het bruisende stadscentrum met charmante en geestige gidsen. Premium en Deluxe tickets zijn inclusief een 1-uur durende panoramische Dublin Night Tour. Geniet van een spannende avondrondleiding door de stad terwijl jouw live gids fascinerende feiten en verhalen vertelt. Leer fascinerende inzichten in de geschiedenis, architectuur en gedenkwaardige personages van Dublin. Met het deluxe ticket kun je een halve dag genieten van een kusttour naar het schilderachtige Howth Summit en zijn vissersdorpje. Ga vanuit Dublin naar Howth, verken de kliffen van Howth tijdens een wandeltocht met gids en wandel in je eigen tijd door het pittoreske Howth Village. Geniet van een heerlijk bord zeevruchten voor je terugkeert. Reis door de straten van Dublin met deze gecombineerde hop-on-hop-off, hop-off sightseeing bustour en wandeltour. Ontdek Dublin met de vrijheid om de stad te verkennen waar en wanneer je wilt.

Dublin: historische wandelroute van 2 uur

5. Dublin: historische wandelroute van 2 uur

Ontdek het bruisende Dublin en zijn fascinerende geschiedenis in slechts 2 uur. Onder leiding van afgestudeerden geschiedenis van Trinity College en University Colleges Dublin, is deze tour niet alleen informatief maar ook leuk. Bezoek bezienswaardigheden en luister naar verhalen over de complexe geschiedenis van Ierland. Leer meer over de invloed van de Amerikaanse en Franse revoluties, de Ierse hongersnood, de opstand van 1916 en de Onafhankelijkheidsoorlog. Bezoek plekken zoals het kasteel van Dublin, Temple Bar, het stadhuis en de middeleeuwse stad. Duik ook in de moderne geschiedenis en verken de implicaties van het vredesproces in Noord-Ierland. Maak een wandeling door de stad en beleef het alledaagse Dublin. Deze bekroonde tour scoort tegelijkertijd hoog op het gebied van onderwijzen en entertainment. De gidsen zijn typisch Iers en combineren geschiedenis met humor.

DoDublin Freedom Card: openbaar vervoer en hop-on, hop-off-bus

6. DoDublin Freedom Card: openbaar vervoer en hop-on, hop-off-bus

Verplaats je probleemloos door de DoDublin Freedom Card te gebruiken voor onbeperkte toegang tot het openbaar vervoer in de stad en een 48-uurs hop on, hop off buspas. U kunt 72 uur lang gebruikmaken van het Dublin Bus-netwerk, het Go-Ahead-busnetwerk, de Dart- en Commuter-treinen en alle Luas-tramlijnen. Leap Visitor CardHaal het meeste uit uw vakantie in Dublin met 72 uur onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer in de stad. Reis met het Dublin Bus-netwerk, het Go-Ahead-busnetwerk, de Dart- en Commuter-treinen en alle Luas-tramlijnen. Vervoer gemakkelijk van en naar de luchthaven met de Dublin Bus route 41, die de hele dag, zeven dagen per week rijdt. Navigeer je een weg door de stad of breng een bezoek aan prachtige kustplaatsen zoals Malahide en Dun Laoghire. Hop-on, hop-off-busSpring op de groene bus met open dak voor een sightseeingtour die je nooit zult vergeten met ongelooflijke gidsen naar doorlopend commentaar geven. Leer alles over de geschiedenis van Dublin en stop bij alle belangrijke bezienswaardigheden. Krijg toegang tot meer dan 25 haltes met uw pas voor 48 uur, waaronder het Guinness Storehouse, Trinity College, Dublin Zoo en nog veel meer.

Dublin: 2-uur durende Gravedigger Ghost bustocht

7. Dublin: 2-uur durende Gravedigger Ghost bustocht

Ga terug in de tijd met een deskundige gids die je het spookachtige deel van Dublin toont en je allerlei griezelige details vertelt over de donkere kant van de stad. De 2-uur durende Gravedigger Ghost bustocht begint bij Trinity College, de voormalige plek van het pesthuis en de oude Augustijner Priorij. Je wordt meegenomen naar de poort aan de achterkant van de katholieke St. Audeons kerk, beter omschreven als 'De Hel' en bekend om geestverschijningen van rusteloze melaatsen. Ga verder naar Kilmainham Jail, waar enkele van de meest tragische gebeurtenissen uit de Ierse geschiedenis hebben plaatsgevonden. Bezoek bullebak Acre en verken een kerkhof dat 1000 jaar oud is. Er wordt gezegd dat hier honderdduizenden lijken liggen, waaronder slachtoffers van beroemde 'body snatchers'. Onderweg kom je langs Croppies Acre en St. Michans Church, alvorens bij Prospect Square en The Gravediggers Pub uit te komen. Hier geniet je van een gratis Ghoulish Brew - als je durft!

Dublin: wandeltocht langs hoogtepunten en verborgen juweeltjes

8. Dublin: wandeltocht langs hoogtepunten en verborgen juweeltjes

Dublin is een kleine stad met een enorme geschiedenis. Je ontdekt meer dan 1000 jaar geschiedenis tijdens een wandeltocht door het stadscentrum, waarbij je je waagt van Dublins Viking-oorsprong, door middeleeuwse straten, naar Georgische boulevards en Victoriaanse sloppenwijken. We nemen je mee door de eeuwen van Dublin en verkennen de verhalen die de kleurrijke en soms turbulente geschiedenis hebben doorspekt. Schrijvers en rebellen, rocksterren en schurken, we brengen je oog in oog met enkele van de meest geliefde en beruchte personages van de stad. De opkomst, ondergang en wederopstanding van Dublin is een ongelooflijk verhaal dat we graag met u delen. Wandeltocht door het centrum van Dublin; van de must-sees tot enkele van de verborgen hoekjes, met een volledig geaccrediteerde, professionele gids. Ga naar het hart van Dublin, bezoek enkele van de beroemdste plekken van de stad, luister naar de verhalen die ze hebben gemaakt tot wat ze zijn, terwijl we je ook enkele van onze favoriete geheimen laten zien die de hoofdstad van Ierland te bieden heeft . Als je Dublin wilt ontdekken en de essentie van de stad wilt doorgronden, de eigenaardigheden wilt ontdekken en meer wilt weten over het karakter ervan, terwijl je ook de kans krijgt om geweldige tips op te doen over waar je kunt eten , drinken, livemuziek zien, souvenirs kopen etc. dit is de tour voor jou. We houden van Dublin en laten je graag Dublin zien. Enkele van de plaatsen die je gaat bezoeken - - Temple Bar- Dublin Castle- Christchurch Cathedral- Viking Dublin- Middeleeuws Dublin - Smock Alley Theatre- River Liffey- Ha'Penny Bridge- O'Connell Bridge- De GPO- Trinity College

Dublin: wandeltocht langs hoogtepunten en verborgen plekjes

9. Dublin: wandeltocht langs hoogtepunten en verborgen plekjes

Deze wandeltocht van 2 uur door Dublin neemt je mee door de eeuwen aan historie en brengt je langs de verborgen schatten van de stad die andere bezoekers vaak missen. Vanaf de start in O'Connell Street zal je gids je de kenmerkendste bezienswaardigheden laten zien, zoals het General Post Office, dat in 1916 door de leiders van de Easter Rising als tijdelijk hoofdkwartier werd gebruikt. Tijdens deze tocht loop je door het hart van de noordelijke en zuidelijke delen van het centrum van het historische Dublin voor een bezoek aan zowel bekende locaties als verborgen juweeltjes en verrassingen die andere bezoekers vaak over het hoofd zien. Je komt onder andere langs het General Post Office, een plek met een revolutionair verleden. Bezoek de drukke Henry Street, de Rivier Liffey, het levendige culturele centrum van Temple Bar en de voormalige Viking- en middeleeuwse gebied rondom Christ Church Cathedral. Bekijk Dublin Castle en de pracht van Trinity College uit de 18e eeuw, om maar een paar van de vele intrigerende plekken te noemen. De lange geschiedenis en prachtige verhalen die de stad in overvloed heeft zullen je altijd bijblijven. Je gids is altijd in de buurt om al je vragen te beantwoorden om je verblijf in Dublin te verrijken. Je krijgt tijdens je wandeling ook de gelegenheid om onvergetelijke en unieke foto's te maken. Daarnaast krijg je met je voucher korting in de Church Bar and Café (een prachtige gerestaureerde kerk uit het begin van de 18e eeuw).

Dublin: Murder Mystery Game op Trinity College

10. Dublin: Murder Mystery Game op Trinity College

Stap in de schoenen van een getalenteerde detective terwijl je terugreist naar 1899 om een mysterieuze zaak op te lossen. Wandel door het prachtige Trinity College terwijl je een leuk spel speelt en neem deel aan unieke taken om aanwijzingen te ontgrendelen die je naar het laatste hoofdstuk van je onderzoek leiden. Pak je mysterieuze envelop op en ga naar Trinity College om je reis te beginnen. In de envelop vindt u alles wat nodig is voor uw onderzoek. Elk hoofdstuk bevat feiten, informatie en taken die licht kunnen werpen op de zaak. Geïnspireerd door een echte misdaadzaak, daagt de game je uit om je vaardigheden te gebruiken om de zaak van een vermiste professor op te lossen. Help professor Finn Flynn thuis te brengen bij zijn bezorgde vrouw Cecily Flynn. Tijdens je onderzoek los je spannende raadsels op terwijl je interactie hebt met de omgeving van Dublin. Uiteindelijk ontvang je het laatste hoofdstuk. Voordat je het opent om de waarheid te ontdekken, moet je beslissen wie de moordenaar is en op welk bewijs je dit baseert. Je avontuur eindigt aan de overkant bij de Irish Houses of Parliament.

24 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Trinity College, Dublin

Wil je alle activiteiten in Trinity College, Dublin ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Trinity College, Dublin

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.460 beoordelingen

Het was heerlijk, in het zonnetje op het buitendek van de bus rondgereden worden door deze prachtige stad. Op de achtergrond een typisch Iers muziekje en zo af en toe hilarische toespraakjes van de chauffeur! Echt een aanrader!

Een geweldige attractie waarmee je in korte tijd de meest interessante plekken in Dublin leert kennen. Jerr bleek een uitstekende gids te zijn als gids. De halte was goed aangegeven, service en uitrusting perfect. :)

Zeer leuke ervaring; nuttige informatie via de audiogids of chauffeur over de belangrijkste plaatsen waar je langskomt; zeer vriendelijke chauffeurs. Volledig aanbevolen de Coastal Tour.

Intensieve tour, heel veel informatie gekregen over de geschiedenis van Dublin en Ierland. Door een hele enthousiaste gids

Mooie rit en een hele goede chauffeur die op een leuke manier veel informatie had over de Tour