Trogir

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Trogir: de beste attracties

7 activiteiten en bezienswaardigheden in Trogir

Het charmante plaatsje Trogir, met nabijgelegen stranden, is een Middeleeuwse schat in Kroatië. De grandioze bouwwerken in het stadje zullen je het gevoel geven, in een tijdmachine te zijn gestapt!

 • Historisch Trogir

  1. Historisch Trogir

  Historisch Trogir heeft zijn Middeleeuwse architectuur goed bewaard. Bezoek restaurants en winkels in hun originele Middeleeuwse gebouwen.

 • Centraal plein in Trogir

  2. Centraal plein in Trogir

  Op het centrale plein in Trogir geniet je van het levendige rumoer terwijl je van een maaltijd geniet of een koffietje drinkt. Dé plek om mensen te kijken!

 • Kathedraal van St. Lovro

  3. Kathedraal van St. Lovro

  De Kathedraal van Sint Lovro is gebouwd in rooms-katholieke stijl en is één van de meest imposante gebouwen in Trogir.

 • Fort Kamerlengo

  4. Fort Kamerlengo

  In de zomer komt het Karmerlengofort tot leven met concerten en een grote verscheidenheid aan optredens. Check het complex voor of na de show, het is indrukwekkend!

 • Stadhuis

  5. Stadhuis

  Neem een momentje om de beroemde klok van het Stadhuis van Trogir te bewonderen.

 • Klooster van St. Nicholas

  6. Klooster van St. Nicholas

  In dit Benedictijnse klooster bewonder je een aantal eeuwenoude relikwieën. Schakel een lokale gids in als je meer historische duiding wilt.

 • Grand Cipiko

  7. Grand Cipiko

  Mis het paleis Grand Cipiko niet tijdens je verkenning door de historische stad. De architectuur brengt de Middeleeuwen het stadje in.

Plan je bezoek

 • Wat eet je in Trogir?

  Het eten in Trogir is heerlijk. Begin de dag met koffie en een Kroatisch gebakje. Ga rond lunchtijd naar de vismarkt en kijk wat je kunt vangen, en eindig met een Kroatisch biertje op het centrale plein van Trogir.

 • Vervoer in Trogir

  Wandelen is een feest in Trogir, vooral in de historische wijk. Er zijn ook bussen beschikbaar in de stad. Als je een dagtrip wil maken, kun je gebruik maken van treinen, bussen en veerboten.

Goed om te weten

 • Taal
  Kroatisch
 • Valuta
  Kroatische Kuna
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +385
 • De beste periode voor een bezoek
  De temperatuur in Trogir daalt het hele jaar niet veel lager dan 15 graden - jaarlijks geniet de stad 3.000 zonuren! De zomer is het toeristische seizoen, en dat is niet gek: het weer is op zijn best en de stad bruist.

Sitemap Trogir

Wil je alle activiteiten in Trogir ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Trogir

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.737 beoordelingen

Deze excursie was geweldig! Tino en Vana waren briljante, attente en vriendelijke begeleiders. Deze excursie was compleet, rijk aan prachtige landschappen en spanning. De kleine omvang van de groep bevordert de gezelligheid ondanks de taalbarrière. Kortom, we raden deze excursie ten zeerste aan.

fantastic. Only if they ask if you want to stay longer on the beach with the two cliffs say yes! It is more beautiful then the blue lagoon… we wished we had chose that Ask for Ivan he is a great guide! We really had fun with him, and (to believe my wife) he is Hanson too

Zeker een dagje uit waard. Zulke mooie stops en een behoorlijke hoeveelheid tijd besteed aan elke stop om alles te kunnen zien. De speedboten waren zeker een belevenis op zich

Erg leuk geweldig verkennen! Geweldige haltes. Zorg ervoor dat je naar het fort loopt als je bij HVAR aankomt!

Het was perfect! Het leukste was de boottocht met Lukas en pop! Het perfecte duo om niet uit elkaar te gaan!