Kies data

Trollfjord

Trollfjord: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Lofoten: stille Trollfjord-cruise

1. Lofoten: stille Trollfjord-cruise

Ontdek Trollfjord tijdens een natuurgerichte maar comfortabele en ontspannende catamarantocht met een deskundige gids en bemanning. Kom meer te weten over de wilde dieren die je onderweg ziet, waaronder adelaars, en verken de onderwaterwereld met de onderwaterdrone. Je vertrekt 's ochtends vanuit de haven van Svolvær en zet koers naar Trollfjord, ongeveer een uur verderop. Onderweg kun je vanuit een comfortabele, panoramische lounge en dekken verdeeld over meerdere niveaus genieten van het adembenemende uitzicht. Ervaar een uniek perspectief op de mysterieuze diepten van deze fjord dankzij de beelden van een ongelofelijke onderwaterdrone. Wat denk je dat er onder het oppervlak schuilt? Breng wat tijd door in Trollfjord en zie de zeearenden zweven tegen de achtergrond van hoge bergen. De boeiende bemanning vertelt je over de natuur, het landschap en de geschiedenis van de veerkrachtige gemeenschappen die in dit epische kustlandschap leven. Aan boord is een selectie van dranken en lokale gerechten te koop.

Vanuit Svolvaer: zeearendsafari naar de Trollfjorden

2. Vanuit Svolvaer: zeearendsafari naar de Trollfjorden

Dompel jezelf onder in het dramatische landschap van de Trollfjorden tijdens een schilderachtige boottocht vanuit Svolvaer. Bewonder de zeearenden die boven je vliegen, en kom meer te weten over de geschiedenis van de Vikingen in dit gebied terwijl je door de fjord reist. Zorg dat je een aantal geweldige foto's maakt die je helpen herinneren aan deze unieke ervaring. Begin de zeearendsafari vanaf de kade in Svolaerr. Je reist per boot door de mooie straat van Raftsundet naar de Trollfjorden. Profiteer van de open boot om de spectaculaire natuurlijke schoonheid in je op te nemen. Hoor meer over de slag om de Trollfjord en de belangrijkste locaties uit de tijd van de Vikingen. Kijk of je de majestueuze zeearenden kunt spotten, met de grootste spanwijdte ter wereld, met een lengte van tot wel 2,65 meter. Houd je camera in de aanslag om foto's van deze vogels te maken, en als je geluk hebt, ze boven de boot te zien cirkelen.

Van Svolvaer: Trollfjorden Wildlife RIB-cruise

3. Van Svolvaer: Trollfjorden Wildlife RIB-cruise

Ervaar de bergachtige Lofoten-eilanden vanaf het water en geniet van het opvallende natuurlijke landschap tijdens een boottocht naar Trollfjord. Sluit je aan bij je professionele gids en ga aan boord van een RIB vanuit Svolvaer om een verscheidenheid aan vogels en dieren in het wild te zien. Als je geluk hebt, spot je misschien zowel adelaars als zeehonden. Vertrek vanuit het centrum van Svolvaer en dobber door de zeestraat van Øyhellsundet, helemaal naar Trollfjord. Vind historische bezienswaardigheden, witte zandstranden en een van de meest dramatische fjorden van Noorwegen, omgeven door ongelooflijk steile bergen. Bezoek het walviseiland Skrova met zijn charmante haven. Bewonder het ongeëvenaarde Noorse landschap terwijl je lokale gids je alles vertelt wat er te weten valt over het gebied, de natuurlijke bezienswaardigheden en de verschillende soorten dieren in het wild die je onderweg zult zien.

Svolvær: luxe TrollFjord-cruise op de Lofoten-eilanden met lunch

4. Svolvær: luxe TrollFjord-cruise op de Lofoten-eilanden met lunch

Deze vijf uur durende cruise is een schilderachtige tocht door de open zee van Vestfjord, in de smalle inham van Raftsundet en helemaal in Trollfjord. De route is spectaculair vanwege de steile bergen, de vele waarnemingen van zeearenden en walvissen en de afwezigheid van wegen. Afgelegen gebieden, zoals Trollfjord, zijn alleen per boot bereikbaar, waardoor deze wilde en magische plek jarenlang behouden kan blijven. Dit zeilavontuur is een geweldige optie voor kleine groepen, families of koppels die een privétour willen om zichzelf onder te dompelen in de natuur terwijl ze de kans krijgen om naar een van de meest unieke fjorden op de Lofoten-eilanden te gaan. We vertrekken vanuit de haven van Svolvær, de belangrijkste stad van de Lofoten-eilanden. Kijk uit voor orka's, bruinvissen en bultruggen terwijl we over de Lofoten varen naar Vestfjorden. Eenmaal binnen in de inham van Raftsundet, voel je de onmetelijkheid van het omliggende landschap. Deze zeestraat van 25 km verbindt de Vestfjorden in het zuiden met de Hadselfjorden in het noorden. Terwijl we onze koers naar Trollfjord zetten, zult u misschien onder de indruk zijn. Trollfjord is een zeer smalle fjord, slechts 100 meter breed bij de opening. Het is ook een korte fjord, slechts 1 km lang. Met torenhoge bergen van 1000 meter hoog die recht uit de zee oprijzen, zal het dramatische landschap je woorden tekort doen. Eenmaal door de nauwe opening gaat de fjord open en biedt een uitzicht van 360 graden. Afhankelijk van de tijd van het jaar kan deze prachtige fjord omzoomd zijn met met sneeuw bedekte bergen, overspoeld met zonlicht en watervallen of zelfs bedekt met noorderlicht. Leun achterover in de lounge op het bovendek, haal diep adem en geniet van het landschap en de stilte. Uw lokale gidsen zullen de geschiedenis en cultuur van de lokale sites delen terwijl u langskomt. Noord-Noorwegen, bekend als Nord Norge, heeft een unieke geschiedenis - een speciale combinatie van geologie, meer dan 10.000 jaar menselijke bewoners die de Noorse en Samische cultuur vermengen. Dit onderscheidt deze regio van de rest van Noorwegen. Tijdens onze luxe fjordcruise heb je ook de mogelijkheid om een traditionele langzaam gegaarde rendierstoofpot te proeven. De retourcruise is informeel met tijd om te eten, te genieten van de bezienswaardigheden en fotografie. Als je Lofoten-avontuur ten einde loopt, glijden we terug de haven van Svolvær in. Je kunt nu zeggen dat je de Lofoten hebt bezocht en de Trollfjord, een van de beste plekken op de Lofoten, volledig hebt ervaren.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
4 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Trollfjord

Wil je alle activiteiten in Trollfjord ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Trollfjord

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 702 beoordelingen

Onze gids, Julie, was een bron van kennis over de cultuur, verhalen en de omgeving die we verkennen. Het hebben van een zeebioloog is altijd een pluspunt, vooral iemand die meertalig is en oprecht enthousiast over de ervaring die ze opleverde. De toevoeging van de onderwaterdrone was fascinerend en leerzaam. Ik waardeer het dat er een sterke boodschap was over het behoud van het milieu!

Mooie tocht door de Trollfjord met bekwaam en opgeleid personeel. Zeer goede Italiaanse gids, vriendelijk en erg aardig die (in het Engels) de eigenaardigheden van de plaats en de onderwaterfauna illustreerde die we met een onderwaterdrone zagen. De boot, erg mooi, stopte in alle bezienswaardigheden waardoor we ten volle konden genieten van de prachtige tour. Niet te missen!

Zeer goede gidsen die weten waar de adelaars hun nesten hebben en je kunt de vogels heel goed bekijken. Met de kleine wendbare boten kun je heel dichtbij komen. Geweldige ervaring.

Het was een geweldige ervaring voor de Lofoten. We hadden super weer en de gids vertelde interessante dingen over Noorwegen en de Lofoten. Aanrader!

Geweldig inzicht in de Seesdlern. En geweldige schipper. Top aanrader!