Kies data
Dingen om te doen

Troms

Troms: De beste dingen die je niet wil missen

Tromsø: all-inclusive minibustour naar het noorderlicht

1. Tromsø: all-inclusive minibustour naar het noorderlicht

Reis vanaf Tromsø, weg van de lichtvervuiling van de stad, op zoek naar het noorderlicht samen met een ervaren gids. Bewonder de grootsheid van het noordpoolgebied terwijl je verhalen deelt met je metgezellen bij een knetterend vreugdevuur. Vertrek vanaf het ontmoetingspunt in het centrum van Tromsø en begin aan een unieke ervaring in de Arctische wildernis. Je ervaren gids zal je dan leiden in de achtervolging van het betoverende natuurfenomeen: de Aurora Borealis. Terwijl je op meerdere locaties de lucht doorzoekt, kun je de ruige schoonheid van je omgeving in je opnemen. Luister naar lokale mythen en verhalen over de lichten, evenals een wetenschappelijke uitleg over waarom ze bestaan. Nadat je de beste plek hebt gevonden om naar de lichten te kijken, loop je door het verse sneeuw omringd door torenhoge bergen en diepe fjorden. Neem de tijd om dit ongelooflijke natuurlijke lichtspektakel te bewonderen, waar de kleuren in de lucht dansen in prachtige, betoverende patronen. Houd je energie op peil met warme dranken en snacks, gekookt boven het kampvuur. Then be taken back to memories of summer camp as you roast marshmallows on a smoky bonfire. Neem de hele nacht veel fantastische foto's met het meegeleverde statief. Je gids geeft advies om je camera goed in te stellen en maakt ook foto's van je groep met het noorderlicht op de achtergrond. Na een onvergetelijke avond word je afgezet bij je accommodatie in Tromsø.

Tromsø: excursie aurora borealis

2. Tromsø: excursie aurora borealis

Vertrek vanaf het trefpunt in Tromsø en ga op jacht naar de dansende lichten van de aurora borealis. Het is ook wel bekend als het noorderlicht, en werkelijk ontzettend mooi. Ga naar de plek waar de meteorologen voorspellen dat je het licht het beste kunt zien. Je ervaren gidsen geven je een eerlijke schatting van de kans op het zien van de lichten op jouw avond. Voor indrukwekkend zicht op de lucht, mik je op gebieden met goede zonne-activiteit, en een heldere hemel. Je bezoekt verschillende locaties met de grootste kans om Moeder Natuur aan het werk te zien. Reizen in een kleine groep betekent grotere flexibiliteit wat betreft pauzes, activiteiten, en beslissingen over de lengte van de excursie. Je gids helpt met je camera-instellingen, zodat je de beste foto's kunt maken van dit natuurfenomeen. Na de excursie word je teruggebracht naar je hotel.

Tromsø: zelf een slee met husky's besturen

3. Tromsø: zelf een slee met husky's besturen

Ga mee op een begeleide slede-ervaring vanuit Tromsø. Bestuur om de beurt de slee of geniet gewoon van het ongelooflijke poollandschap. Na afloop kun je verhalen uitwisselen rond een warm vuur met warme chocolademelk en cake. Stap in de comfortabele minibus en rijd naar de kennel op het eiland Kvaløya. Eenmaal uitgedost ga je naar de kennel en zie je de 130 Alaskan Huskies, die altijd enthousiast zijn om gasten te ontmoeten. Je krijgt een korte demonstratie over hoe je een slee moet besturen en je kunt al je vragen stellen. Volg daarna je gids en ontmoet je husky's. Elk paar, bestaande uit een passagier en een bestuurder, heeft een eigen slee. Je hebt verschillende mogelijkheden om van rol te wisselen zodra de reis begint. Ga tenslotte naar de sneeuw en volg de gids over het pad. Maak foto's tijdens de hele reis en geniet van de ongelooflijke landschappen.Na je 90 minuten durende slee-avontuur ga je naar de Sami Lavvo voor warme dranken en Hege's beroemde zelfgemaakte chocoladetaart. Rond de gezellige open haard kun je je ervaringen met elkaar delen, totdat het tijd is om je pakken uit te trekken en weer in de bus te stappen.Je wordt weer teruggebracht naar het oorspronkelijke trefpunt. 

Tromsø: noorderlichttour met gratis professionele foto's

4. Tromsø: noorderlichttour met gratis professionele foto's

Ga op zoek naar het noorderlicht met een deskundige gids die op de avond van je uitje de beste plek vindt om de mogelijkheden te bekijken. Geniet van warme chocolademelk en koekjes terwijl je rond een vreugdevuur zit en luister naar fascinerende verhalen van je gids. Laat je ophalen bij het ontmoetingspunt en rijd weg van de vervuiling van de stadslichten en de duisternis van de fjorden, bossen en bergen in. Je gids kiest de beste plek voor die nacht en brengt je erheen, binnen een gebied van 300 km. Terwijl je wacht om te zien of de lichten verschijnen, geniet je van warme chocolademelk met koekjes voor een warme en zoete start. Ga dan, als het weer het toelaat, bij een kampvuur zitten en geniet van zelfgemaakte sandwiches en geroosterde marshmallows. Je gids zal de feiten, verhalen, tradities, overtuigingen en bijgeloof over het noorderlicht met je delen. Wanneer de Aurora Borealis verschijnt, zal uw gids professionele foto's maken en deze gratis met u delen. Ze helpen je ook om het beste uit je camera's en zelfs mobiele telefoons te halen.

Tromsø: fjordrondvaart en walvissafari per catamaran

5. Tromsø: fjordrondvaart en walvissafari per catamaran

Ga aan boord van een comfortabele catamaran in het centrum van Tromsø. Terwijl je vaart leer je alles over Noorse fauna, visserij, watercultuur, dorpen en het weer dankzij jouw deskundige gids. Bewonder het Arctische landschap en de prachtige fjorden. Maak foto's vanaf het binnen- of het buitendek. Geniet van warme koffie of thee terwijl je naar de unieke omgeving kijkt. Als je nog steeds honger hebt, is er een kiosk aan boord waar je warme maaltijden, snacks en koude drankjes kunt kopen. Van eind oktober tot eind januari bezoeken enkele van 's werelds grootste zoogdieren de kust voor Tromsø om haringen te eten. Tijdens deze periode heb je de grootste kans om bultruggen, orka's of bruinvissen te spotten. Misschien heb je geluk en zie je zelfs een vinvis. Zodra je bij de plek bent gekomen waar de walvissen voedsel zoeken, heb je 1 - 1,5 uur de tijd om dit feest van dichtbij te bekijken. Houd er rekening mee dat de weersomstandigheden in het noordpoolgebied op sommige dagen zwaar kunnen zijn. Als je verwacht last van zeeziekte te krijgen, neem dan medicijnen tegen zeeziekte mee en neem deze een half uur voor vertrek in.

Vanaf Tromsø: walvissen spotten per hybride-catamaran

6. Vanaf Tromsø: walvissen spotten per hybride-catamaran

Je vertrekt 's ochtends vanuit Tromsø en vaart naar de plek waar de walvissen op tijd zijn om te genieten van het daglicht dat van korte duur is. Onderweg zie je het adembenemende uitzicht op de bevroren landschappen in comfortabele, panoramische lounges en op meerdere niveaus. Er is een selectie van eten en drinken te koop aan boord. De boot maakt gebruik van een hybride motor om de foerageergebieden van de walvis te bereiken. Als je de walvissen benadert, schakelt de kapitein over naar een stille elektrische motor, waarmee je dichtbij kunt komen zonder ze te storen. Houd er rekening mee dat de duur van deze reis afhankelijk is van de locatie van de walvissen en dus kan variëren van 6 tot 8 uur. Er is geen garantie, maar de touroperator zal altijd zijn best doen om de walvissen te zien.

Tromsø: rendiersleeën & rendieren voeren met een Sami-gids

7. Tromsø: rendiersleeën & rendieren voeren met een Sami-gids

Geniet van een korte rit langs de kust vanuit het centrum van de stad naar de rendieren en de sleeën. Spring aan boord en laat je gids je op een slee door de sneeuw leiden. Daarna krijg je een kans om het kamp te bezoeken en de kudde te voederen - bijna 300 rendieren. Verzamel binnen de lavuu (Sami tent) voor wat warmte en een traditionele warme maaltijd. Luister rond het kampvuur naar je gids die verhalen vertelt over de Sami cultuur en een traditionele Sami-lied joikt.  De tour eindigt weer in Tromsø.

Vanuit Tromsø: dagtrip naar arctische natuur

8. Vanuit Tromsø: dagtrip naar arctische natuur

Tijdens deze 5 uur durende dagtrip bewonder je de natuur in een van de zuiverste natuurgebieden ter wereld. Je gids kent het gebied op zijn duimpje en neemt je mee naar de meest pittoreske plekken. Tijdens deze dagtrip wordt alles verzorgd: ophaal- en terugbrengservice van en naar je accommodatie, foto's van jou en het landschap, zelfgemaakte lunch en warme drankjes. Geniet van de arctische schoonheid tijdens deze onvergetelijke ervaring!

Tromsø: rendieren voeren en Samische culturele ervaring

9. Tromsø: rendieren voeren en Samische culturele ervaring

Maak een onvergetelijke begeleide excursie in het noorden van Tromsø, waar je de vriendelijke rendieren van dichtbij zult zien terwijl je ze met de hand voert, meer te weten komt over de Sami-cultuur en geniet van een warme lunch met warme dranken. Nadat je bent opgehaald in Tromso, kun je onderweg genieten van het mooie uitzicht. Wanneer je aankomt, ontmoet je het zachte rendier. Voer ze met de hand, aai hun harige jassen en krijg voldoende tijd om magische foto's met ze te maken. Laat je verwelkomen in een lavvo-hut (Sámi-tent) om op te warmen. Binnen krijg je een scala aan warme dranken te drinken (koffie, thee, chocolade) en een warme maaltijd voor de lunch. Luister terwijl je gids je vertelt over de Sami-manier van leven met rendieren. Bekijk culturele Sami-artefacten en leer enkele geheimen over hoe te overleven in de extreme Arctische omgevingen.

Tromsø: Noorderlicht fotocruise

10. Tromsø: Noorderlicht fotocruise

Ga mee met een avondcruise vanuit Tromsø en beleef de Aurora Borealis. Kijk hoe de stadslichten vervagen wanneer je de serene duisternis van de fjorden binnentreedt. Maak het gezellig in de sauna of geniet van de jacuzzi buiten terwijl je naar boven kijkt. Je vertrekt vanuit de haven van Kystens Hus in het centrum van Tromsø. Bij het verlaten van de haven zal de gids jou veiligheidsinstructies geven en je rondleiden op het schip. Blijf tijdens de tocht uitkijken naar tekenen van het noorderlicht. Het verloop van de tocht zal afhangen van de weersvoorspellingen, en de wolkenvrije hemel zal bepalen of je het noorderlicht te zien krijgt. ALs de hemel rond Tromsø helder en sterrenrijk is, hoef je niet ver te reizen om het noorderlicht te zien. De juiste omstandigheden zijn: een donkere locatie, een sterrenhemel en eerdere zonnestormen. Als de omstandigheden goed zijn, zal de kapitein de boot langzamer laten varen en langzaam met de stroom meedrijven. Stel je camera op met jouw gids, kijk hoe het noorderlicht danst en maak foto's. Tenslotte drijf je zachtjes terug naar de haven van Tromsø waar jouw tocht eindigt.

Topbezienswaardigheden in Troms

Sitemap Troms

Wil je alle activiteiten in Troms ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Troms

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 10.444 beoordelingen

Spannende, fantastische ervaring. Het is niet de gebruikelijke tour georganiseerd door bureaus, de gids is een lokale en zeer ervaren. Hij besloot te wachten om te vertrekken om het beste moment af te wachten en ondanks een 100% bewolking vond hij het juiste punt waar de lucht openging en we het noorderlicht konden zien. Het was een onvergetelijke ervaring, de gids legde vervolgens de verschijnselen en wetenschappelijke wetten met betrekking tot het noorderlicht uit, bood ons warme chocolademelk en koekjes aan en stak het vuur aan om ons op te warmen onder een prachtige hemel! Ten slotte legde hij uit hoe de camera moest worden ingesteld om foto's van de Aurora Borealis te maken en nam hij zelf een aantal geweldige foto's van ons samen met de Aurora.

Geweldige tour van een lokale gids. We hadden lage verwachtingen om iets te zien, want het was onze eerste nacht op Tromso en vroeg in het seizoen. Brynjar gaf ons aan het begin een realistisch overzicht van de nacht en nam ons mee naar de westkust waar de lucht helderder was en om 23.00 uur danste de lucht voor ons. De warme chocolademelk en het kampvuur waren leuk om ons warm te houden terwijl we wachtten tot de lichten uitgingen. Ook de handige tips over camera-instellingen werden zeer op prijs gesteld.

Geweldige ervaring op slechts 30 minuten van Tromso! Zeer warm welkom, de honden zijn schattig, erg enthousiast om een ritje te maken. De uitleg is perfect om de cursus in alle veiligheid te doen... Als je het geluk hebt om verse sneeuw en mooi weer te hebben zoals wij: het is een paradijs! Op de terugweg warme drank en cake: perfect! Schone en functionele installaties, goede kwaliteit warme beveiligingen!

Ik wil onze gids Brynjar bedanken voor de geweldige ervaring. We verlieten Tromsø terwijl de lucht grotendeels bewolkt was en Brynjar nam ons mee naar een afgelegen gebied in het noorden. Met een beetje geluk is de lucht helemaal opengegaan en is de dageraad begonnen, een sprookje met open ogen. Aarzel niet om te reserveren

de walvissafari was erg interessant en met veel geluk kon je een aantal geweldige walvissen zien. Graag weer!