Troms
Walvis- & dolfijnspottours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Troms Dolfijn- & walvisspotten: Onze meest aanbevolen

Vanaf Tromsø: walvissen spotten per hybride-catamaran

1. Vanaf Tromsø: walvissen spotten per hybride-catamaran

Je vertrekt 's ochtends vanuit Tromsø en vaart naar de plek waar de walvissen op tijd zijn om te genieten van het daglicht dat van korte duur is. Onderweg zie je het adembenemende uitzicht op de bevroren landschappen in comfortabele, panoramische lounges en op meerdere niveaus. Er is een selectie van eten en drinken te koop aan boord. De boot maakt gebruik van een hybride motor om de foerageergebieden van de walvis te bereiken. Als je de walvissen benadert, schakelt de kapitein over naar een stille elektrische motor, waarmee je dichtbij kunt komen zonder ze te storen. Houd er rekening mee dat de duur van deze reis afhankelijk is van de locatie van de walvissen en dus kan variëren van 6 tot 8 uur. Er is geen garantie, maar de touroperator zal altijd zijn best doen om de walvissen te zien.

...
Tromsø: Boottocht door fjorden & walvissafari

2. Tromsø: Boottocht door fjorden & walvissafari

Ga aan boord van een comfortabele catamaran in het centrum van Tromsø. Terwijl je vaart leer je alles over Noorse fauna, visserij, watercultuur, dorpen en het weer dankzij jouw deskundige gids. Bewonder het Arctische landschap en de prachtige fjorden. Maak foto's vanaf het binnen- of het buitendek. Geniet van warme koffie of thee terwijl je naar de unieke omgeving kijkt. Als je nog steeds honger hebt, is er een kiosk aan boord waar je warme maaltijden, snacks en koude drankjes kunt kopen. Van eind oktober tot eind januari bezoeken enkele van 's werelds grootste zoogdieren de kust voor Tromsø om haringen te eten. Tijdens deze periode heb je de grootste kans om bultruggen, orka's of bruinvissen te spotten. Misschien heb je geluk en zie je zelfs een vinvis. Zodra je bij de plek bent gekomen waar de walvissen voedsel zoeken, heb je 1 - 1,5 uur de tijd om dit feest van dichtbij te bekijken. Houd er rekening mee dat de weersomstandigheden in het noordpoolgebied op sommige dagen zwaar kunnen zijn. Als je verwacht last van zeeziekte te krijgen, neem dan medicijnen tegen zeeziekte mee en neem deze een half uur voor vertrek in.

...
Tromsø: walvisspotten in magisch Skjervøy

3. Tromsø: walvisspotten in magisch Skjervøy

Zie indrukwekkende bultrugwalvissen en orka's zich voeden aan scholen haring tijdens hun migratie naar Skjervøy tussen november en januari. Geniet van een panoramische busrit van Tromsø naar Skjervøy, en spring dan in een rubberboot met harde bodem (RIB) voor een unieke en onvergetelijke ervaring voor een kleine groep van 4 tot 12 personen. Tref je gids lekker vroeg, om 06:00 uur, bij het Scandic Ishavshotel in Tromsø. Rijd vanaf hier voor 3,5 uur naar Skjervøy om je Engelssprekende gids te ontmoeten. Eenmaal in Skjervøy aangekomen ontvang je een warm drijfpak en stap je in de RIB. Dan ga je 2,5 uur lang op excursie, walvisspotten in het Kvaenangen Fjord. Bewonder de natuurlijke omgeving en houd een oogje in het zeil voor orka's, bultrugwalvissen en andere lokale wilde dieren. Na je excursie kun je je opfrissen met broodjes, thee en koffie. Daarna rijdt je terug naar Tromsø.

...
Van Tromsø: all-inclusive boottocht met walvissen & vogels

4. Van Tromsø: all-inclusive boottocht met walvissen & vogels

Stap aan boord van een safariboot in Tromsø voor een comfortabele boottocht van 6-7 uur naar Walviseiland en de open zee. Luister naar het commentaar van je gids over de verschillende vis- en walvissoorten die goed gedijen in het water met een overvloed aan haring en plankton. De kust van Tromsø in het noorden van Noorwegen behoort tot de beste gebieden om walvissen in de omgeving te spotten. Sta op de uitkijk voor nieuwsgierige bultrugwalvissen en orka's die rondzwemmen en jagen en krijg vogels, zoals zeearenden, meeuwen, zeekoeten, eidereenden en aalscholvers te zien. Leg alle gebeurtenissen vast met je fototoestel. Dankzij het buitendek en de zitplaatsen met verwarming binnen aan boord van de boot kun je de wilde dieren in de omgeving van Noorwegen van heel dichtbij meemaken.

...
Vanuit Tromsø: 5-uur durende boottocht langs fjorden

5. Vanuit Tromsø: 5-uur durende boottocht langs fjorden

Profiteer van de ophaalservice in het centrum van Tromsø en laat je naar de haven brengen. Stap daarna aan boord van een klassieke houten boot genaamd 'Fjord Queen'. Vaar over de Noordelijke IJszee langs de schitterende fjorden en zeestraten van de regio. Geniet onderweg van heerlijke vis, drankjes en versnaperingen. Kom tot rust in een warme cabine of gebruik de thermopakken om op het dek te blijven en het uitzicht te bewonderen. Zorg ervoor dat je je fototoestel steeds klaar hebt voor geweldige fotomomenten! Ontdek wat voor dieren er in de regio van Tromsø leven en kijk uit naar vogels zoals zeeadelaren, zeekoeten en eidereenden. Kom papegaaiduikers (in het seizoen), aalscholvers, zeehonden en otters tegen. Zie kleine pilootwalvissen en dolfijnen spelen in het water. Focus op de kustlijn om te zien of je rendieren kunt spotten en bewonder de diversiteit van de flora en fauna van Tromsø.  Vaar daarna terug naar de haven waar je fantastische rondvaart eindigt.

...
Skjervoy: RIB-boottocht om walvissen te spotten

6. Skjervoy: RIB-boottocht om walvissen te spotten

Elk jaar komen eind oktober enorme scholen haringen aan rond Skjervoy en de Kvanangen Fjord 3,5 uur ten noordoosten van Tromso. Honderden orka's en vele bultruggen volgen deze scholen haring en blijven tot eind januari in de buurt van Skjervoy. Voor je excursie om walvissen te spotten, wordt je opgehaald bij het ontmoetingspunt in Skjervoy en voorzien van een warm drijfpak. Je gaat dan aan boord van een kleine RIB-boot om eropuit te gaan om te zien. Je zult veel walvissen zien, en zelfs horen en ruiken. Geniet van hun gezelschap en maak zoveel foto's als je wilt. Het zal koud zijn, dus zorg ervoor dat je warme en waterdichte kleding meeneemt voor de excursie. U krijgt van ons drijfpakken die u over uw eigen kleding draagt. Een ervaren instructeur zal er zijn om al uw vragen over de walvissen of het gebied te beantwoorden. Als de excursie voorbij is, heb je sandwiches, thee en koffie in het kantoor van de lokale operator om je op te warmen.

...
Tromsø: overnachting in Lavvo bij Fjords, Whales & Aurora

7. Tromsø: overnachting in Lavvo bij Fjords, Whales & Aurora

Orka's en bultruggen zijn in Skjervoy van november tot januari. De lokale provider haalt je om 05.30 uur op buiten Scandic Ishavshotel, brengt je naar Skjervoy, geeft je warme drijfpakken en neemt je mee op een once in a lifetime walviservaring op Rib-boten. Geniet van broodjes, thee en koffie en ga verder naar de Green Gold Villa in de Lyngen Alpen. Hier krijg je een lekker warm groepsdiner en een korte fotoworkshop. Ervaar 's nachts het noorderlicht en fotografeer het ongelooflijke fenomeen net buiten de Green Gold Villa. Accommodatie is op een van de zes privé Crystal Lavvos. Geniet de volgende ochtend samen van het ontbijt voordat u om 11:00 uur terugkeert naar Tromso.

...
Tromsø: luxe jacht walvissafari

8. Tromsø: luxe jacht walvissafari

Beleef een unieke en gezellige walvis-kijkervaring. Het prachtige jacht Arctic Queen is voor degenen die maximaal plezier willen hebben met goede vrienden of om nieuwe vrienden te maken tijdens een privéluxe cruise. Cruise onder besneeuwde bergen op smalle fjorden. Zie bultruggen en orka's. Deel verhalen en leer over de lokale geschiedenis tijdens het varen. Kom dicht bij de walvissen op de boot, die klein genoeg is om dicht bij de walvissen te komen zonder ze af te schrikken.

...

Sitemap Troms

Wil je alle activiteiten in Troms ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Troms

Het personeel/de crew was super aardig, enthousiast en behulpzaam. Wij hebben vandaag heel veel orka's (groepen) gezien. De kapitein deed erg zijn best voor ons om dichtbij de orka's te kunnen komen, en dit lukte hem! Wat een geweldige en prachtige ervaring. Ook waren zij zeer behulpzaam naar de mensen toe die zeeziek werden en gaven van te voren al wat tips wat je kan doen. In de middag wordt er heerlijke soep geserveerd met brood. Absoluut een aanrader!!

Geweldig. Ze zijn heel vriendelijk. Binnen is het lekker behaaglijk. De reis naar de foerageerplek is zeker indrukwekkend. We hadden het geluk zowel orka's als humpbackwhales te zien. Op de terugweg een heerlijke soep gegeten. De gids weet ontzettend veel en doet echt enorm zijn best om zoveel mogelijk te vertellen op soms zelfs een humoristische wijze. Echt een aanrader!!!

Een zeer goede tijd aan boord van deze prachtige elektrische boot. De bemanning is erg vriendelijk. Het uitzicht is prachtig gedurende de hele reis en de orka's waren er!

Zeer goed georganiseerd De snacks werden zeer gewaardeerd Prachtige dag met de kans om orka's, walvissen, zeehonden te zien, raad ik aan

Goed geregeld, erg gezellig, goed verzorgd! Kortom, echt een aanrader!!