Troms
Kleine groepen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Troms Kleine groepen: Onze meest aanbevolen

Tromsø: Noorderlichttour met kleine groepen

1. Tromsø: Noorderlichttour met kleine groepen

Ga op zoek naar het noorderlicht tijdens een begeleide excursie vanuit Tromsø. Verken de arctische wildernis, leer over lokale verhalen en smul de hele avond van stevige traditionele Noorse gerechten. Ontmoet je gids en luister terwijl ze informatie geven over het weer, de activiteit van de lichten en je kansen om de lichten op die specifieke avond te zien. Bezoek vervolgens een locatie die het meest geschikt is voor de avondomstandigheden, soms tot diep in buurland Finland. Bij aankomst zal je gids een vreugdevuur opzetten en je camera helpen opzetten om het noorderlicht het beste vast te leggen. Geniet van warme chocolademelk en snacks. Geniet later van een barbecue in picknickstijl en geniet van traditionele Noorse fiskekake (visburgers) of worstjes met tortillabrood. Maak een professionele foto van het noorderlicht. Je gidsen zullen het fenomeen van het noorderlicht uitleggen en de tradities, overtuigingen en bijgeloof die ermee verbonden zijn. Na je tour eindigt je ervaring als je gids je afzet bij je accommodatie dicht bij het stadscentrum van Tromsø.

...
Tromsø: excursie aurora borealis

2. Tromsø: excursie aurora borealis

Vertrek vanaf het trefpunt in Tromsø en ga op jacht naar de dansende lichten van de aurora borealis. Het is ook wel bekend als het noorderlicht, en werkelijk ontzettend mooi. Ga naar de plek waar de meteorologen voorspellen dat je het licht het beste kunt zien. Je ervaren gidsen geven je een eerlijke schatting van de kans op het zien van de lichten op jouw avond. Voor indrukwekkend zicht op de lucht, mik je op gebieden met goede zonne-activiteit, en een heldere hemel. Je bezoekt verschillende locaties met de grootste kans om Moeder Natuur aan het werk te zien. Reizen in een kleine groep betekent grotere flexibiliteit wat betreft pauzes, activiteiten, en beslissingen over de lengte van de excursie. Je gids helpt met je camera-instellingen, zodat je de beste foto's kunt maken van dit natuurfenomeen. Na de excursie word je teruggebracht naar je hotel.

...
Tromsø: all-inclusive noorderlichtjacht minibustour

3. Tromsø: all-inclusive noorderlichtjacht minibustour

Reis buiten Tromsø, weg van de lichtvervuiling van de stad, op zoek naar het noorderlicht samen met een ervaren gids. Bewonder de immense majesteit van het noordpoolgebied terwijl je verhalen deelt met je metgezellen bij een knetterend vreugdevuur. Vertrek vanaf het ontmoetingspunt in het centrum van Tromsø en begin aan een echt once-in-a-lifetime ervaring in de Arctische wildernis. Je ervaren gids zal je dan leiden bij het nastreven van het betoverende natuurverschijnsel dat de Aurora Borealis is. Terwijl je op meerdere locaties de lucht doorzoekt, kun je de ruige schoonheid van je omgeving in je opnemen. Luister naar lokale mythen en verhalen over de lichten, evenals een wetenschappelijke verklaring over waarom ze bestaan. Nadat je de beste plek hebt gevonden om naar de lichten te kijken, knisper je door verse sneeuw omringd door torenhoge bergen en diepe fjorden. Neem de tijd om deze ongelooflijke natuurlijke weergave van licht, waar kleuren in de lucht dansen in prachtige, betoverende patronen, echt te bewonderen. Houd uw energie op peil met warme dranken, snacks en een traditionele Noorse maaltijd. Ga dan terug naar herinneringen aan het zomerkamp terwijl je marshmallows roostert op een rokerig vreugdevuur. Maak de hele nacht veel geweldige foto's met het meegeleverde statief. Je gids geeft advies om je camera goed in te stellen en maakt ook foto's van je groep met het noorderlicht op de achtergrond. Na een gedenkwaardige avond keert u terug naar het startpunt in Tromsø.

...
Van Tromsø: Tour met kleine groepstochten door het noorden

4. Van Tromsø: Tour met kleine groepstochten door het noorden

Sluit je aan bij deze nachttocht naar de wildernis in Noord-Noorwegen op zoek naar de beste plek om het noorderlicht te zien. Rijd weg van de lichtvervuiling in de stad naar verschillende afgelegen bestemmingen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Uw gids bepaalt de route op basis van de meest actuele weersvoorspellingen en rijdt soms helemaal naar de Finse grens. In de regio zijn er veel verschillende microklimaten, dus het is mogelijk om een heldere hemel te vinden, zelfs als het bewolkt is in Tromsø. Nadat je je gids hebt ontmoet, zul je stoppen om je te kleden in thermische kleding. Tijdens deze stop zal er een korte introductie en tijd voor u zijn om uw camera's in te stellen en naar enkele fotografie-tips te luisteren. Dan start je de jacht op het noorderlicht. Zodra je gids de beste plek heeft gevonden om te genieten van de aurora borealis, stop je en wacht je tot de lichten verschijnen. Als de omstandigheden het toelaten, kun je een vreugdevuur maken om warm te blijven. Ontspan, geniet van een warme zelfgemaakte maaltijd, maak kennis met je groep en fotografeer het verbazingwekkende natuurlijke fenomeen van het noorderlicht. Tijdens de reis zal uw gids u helpen met uw camera en aanvullende foto's maken om deze na de reis met u te delen. Aan het einde van de tour wordt je afgezet in je hotel in Tromsø.

...
Tromsø: dagtocht noorderlicht met kampvuur en snacks

5. Tromsø: dagtocht noorderlicht met kampvuur en snacks

Vergroot je kansen om het noorderlicht te zien met een gids die meer dan 1000 waarnemingen van dit prachtige natuurverschijnsel heeft gezien tijdens deze tour vanuit Tromsø. Krijg cameratips over hoe je het beste foto's van het noorderlicht kunt maken van een fotograaf. Ontmoet je gids in Tromsø en reis naar een locatie buiten de stad met uitstekende kijkomstandigheden. Weet dat je gids je tot in Finland zal brengen om ervoor te zorgen dat je de optimale kijkomstandigheden krijgt. Eenmaal op locatie ga je in een campingstoel zitten en geniet je van een gezellig kampvuur met traditionele knekkebrød (c- rispbread) en gulrotcake (wortelcake). Houd je handen warm met een gloeiend heet drankje en een thermopak. Mocht je het toch te koud krijgen, dan kun je lekker warm blijven in de verwarmde bus. Maak gebruik van het camerastatief en krijg tips over welke camera-instellingen je moet gebruiken in je gids, zodat je foto's van de dansende aurora borealis kunt delen met je vrienden en familie thuis. Keer terug naar uw hotel in Tromsø.

...
Van Tromsø: 4x4 Arctic Roadtrip met kleine groepen

6. Van Tromsø: 4x4 Arctic Roadtrip met kleine groepen

Ga op een 4x4-avontuur om de arctische natuur en landschappen van Noorwegen te verkennen. Ga op verkenning in een 4x4-busje dat is uitgerust voor offroad-avonturen. Geniet op weg naar het eiland Kvaløya van de steeds veranderende landschappen en let op de rondzwervende dieren in het wild. Heb de mogelijkheid om stijgende zeearenden, inheemse rendieren en de verlegen elanden te spotten. Er zullen onderweg verschillende mooie fotostops zijn, foto's worden na de reis met je gedeeld. Geniet bij het bereiken van de eilanden van de archipel van een biologische, zelfgemaakte veganistische picknick en een warm drankje. Terwijl je door de bergvallei rijdt, passeer je schilderachtige vissersdorpjes en maak je een laatste stop bij een van de meest dramatische fjorden op het eiland. Leun achterover, ontspan en adem de kalmte en rust van het leven op de Noordpool in. Deze tour gaat onder alle weersomstandigheden door; regen, wind en sneeuw maken deel uit van een authentieke Noorse ervaring.

...
Tromsø: noorderlichtfoto-excursie

7. Tromsø: noorderlichtfoto-excursie

Zoek naar het noorderlicht boven de prachtige fjorden, bergen en meren rond Tromso. Geniet van september tot maart van de beste kansen op een heldere hemel en bewonder dit natuurverschijnsel in een kleine groep van niet meer dan 8 personen. Nadat je om 19.00 uur bent opgehaald bij het Radisson Blu Hotel, ga je naar het kantoor van de lokale partner waar je camera wordt bekeken. Stel uw camera in op de juiste nacht / noorderlicht fotografie-instellingen, nadat u in een korte fotografie-workshop hebt gezien hoe u dit moet doen. Ontvang vervolgens warme overalls, laarzen en wanten voordat u naar de beste plek rijdt. Ontspan met koffie en muffins terwijl je wacht op de Aurora Borealis of, als je geluk hebt, zie je haar dansen zodra je aankomt.

...
Tromsø: jacht op het noorderlicht met gratis foto's

8. Tromsø: jacht op het noorderlicht met gratis foto's

Doe mee aan deze door experts geleide excursie in kleine groepen om de mooiste lichtshow van de natuur te zien. Neem deel aan een achtervolging waarbij de bestemming verandert afhankelijk van de beste kans om de lichten te zien. Soms gaat de rit naar de kust, soms landinwaarts en soms langs drie fjorden tot aan de Finse grens. De uiteindelijke beslissing wordt zo laat mogelijk genomen om uw kans te maximaliseren om de majestueuze lichten in de lucht te zien dansen. Spring in het busje en ontmoet je groep en deskundige gids. Nadat je de perfecte plek hebt gevonden, ga je lekker zitten en wacht je tot de schitterende kleuren van het noorderlicht verschijnen. Je gids helpt je om je camera aan te passen, zodat je de beste foto's van ze kunt maken. Geniet van warme dranken en koekjes terwijl je de lucht in de gaten houdt. Geniet van een exclusieve achtervolging met een maximale groepsgrootte van 16 gasten. Je gids beantwoordt graag al je vragen en maakt foto's in hoge resolutie om na de rondleiding met de groep te delen.

...
Het Noorderlicht: tour met minibus

9. Het Noorderlicht: tour met minibus

In een kleine groep met maximaal 15 personen ga je het Noorderlicht achterna onder begeleiding van een lokale gids met veel ervaring in het opsporen van dit natuurfenomeen. Dankzij een grondige weeranalyse en overleg met andere gidsen vooraf, heb je de grootst mogelijke kans om een van de verbluffendste natuurfenomenen op aarde goed te kunnen zien. Als jij en je groep een goede locatie hebben gevonden neemt de gids professionele foto's met zijn camera. De gids zal je ook helpen om met je eigen camera vanuit de best mogelijke positie een foto van het Noorderlicht te maken.  Je gids blijft de hele avond bij je en zorgt ervoor dat het comfortabel en warm is. Thermische pakken en warme, droge laarzen worden voorzien gedurende de hele tour. Later in de avond wordt een kampvuur aangestoken en kun je genieten van een warme maaltijd, geroosterde marshmallows en een warm drankje bij het vuur. Als je vegetarisch bent of andere voedingsvoorkeuren hebt, gelieve dit dan te laten weten aan de lokale touraanbieder, zodat ze ervoor kunnen zorgen dat er ook iets voor jou is. Voor en na de tour: voordat de belevenis start, ontmoet je de touraanbieder in de uitvalsbasis in het centrum van Tromsø voor meer informatie en een inleiding over de regio die je zult verkennen. Je komt ook meer te weten over de weersvoorspellingen voor het Noorderlicht die avond. De minibus haalt je op aan je gebouw. Je hoeft dus niet ver te wandelen door de kou. Na de tour is het slechts een korte wandeling terug naar je hotel (aanbevolen hotels liggen slechts op enkele honderden meters van de uitvalsbasis in het centrum van Tromsø).

...
Tromsø: Noorderlicht-tour met kleine groepen met foto's

10. Tromsø: Noorderlicht-tour met kleine groepen met foto's

Ervaar een once-in-a-lifetime kans om het noorderlicht in Tromsø te zien tijdens deze kleine groepsreis met een lokale gids. Na een pick-up in het stadscentrum, rijd je door de arctische valleien en fjorden naar de beste plek van de dag om het noorderlicht te zien. Stop vervolgens en wacht op de lichten. Als de omstandigheden het toelaten, geniet dan van een gezellig kampvuur om warm te blijven. Ontspan, eet gegrilde worstjes en drink warme dranken. Bekijk binnenkort de Aurora Borealis die hierboven danst. Gebruik een van de beste camera's voor de aurora om het spannende moment vast te leggen. Maak een onbeperkt aantal foto's, die vervolgens gratis worden geüpload naar de clouddrive. Geniet aan het einde van de tour van een drop-off in je hotel in Tromsø.

...

Sitemap Troms

Wil je alle activiteiten in Troms ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Troms

My friend and I had a great time on this tour. The guide did everything he could to ensure we’d see the lights. He was very friendly and attentive. Unfortunately there wasn’t a lot of magnetic activity, but we still managed to see the aurora thanks to the guide who found the perfect spot with no cloudss!

Geweldige gids, we hebben het noorderlicht gezien, zelfs als het bewolkt was en sneeuwde in Tromsø. We reden 2 uur naar het zuiden om de lichten te zien en geen van de andere toeristengroepen was daar. Aanraden om deze tour te kiezen, ook de minibus was super aardig en comfortabel met opladers.

The tourguide explained everything perfectly, answered all questions, found the best spot for us, made beautiful pictures and provided us with warm jackets, a bonfire, hot chocolate and cookies while we waited for the lights. 10/10 would book again!

We had two amazing tours with the super enthousiastic Brynjar