Troms
Natuur & avontuur

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Troms Natuur & avontuur: Onze meest aanbevolen

Tromsø: bestuur zelf je husky-hondenslee door de sneeuw

1. Tromsø: bestuur zelf je husky-hondenslee door de sneeuw

10 minuten voor vertrektijd ontmoet je de chauffeur bij het trefpunt, het Scandic Ishavshotel, en het avontuur kan beginnen. Je stapt aan boord van de comfortabele minibus en geniet van een 35 minuten durende rit naar de kennel op het eiland Kvaløya. Wanneer je bij de kennel aankomt, wordt je naar de ruimte met de uitrustingen geleid, waar je alles ontvangt wat je tijdens de tour nodig hebt, zoals winterpakken, laarzen en lampen voor op je hoofd. Bezittingen die je niet nodig hebt, kun je in de kluisjes bewaren.  Eenmaal volledig uitgerust, zie je de kennel met 130 Alaska-huskies, die allemaal heel blij zullen zijn je te ontmoeten. Je krijgt een korte uitleg en demonstratie betreffende het besturen van een hondenslee en kunst alle vragen stellen die maar in je opkomen. Nadat iedereen voldoende instructies heeft ontvangen volg je je gids naar de plek waar je teams op je staan te wachten. Elk paar, bestaande uit een passagier en een bestuurder, heeft een eigen slee. Wanneer de tocht begint, heb je meerdere mogelijkheden om te wisselen van rol. Het personeel helpt je te vertrekken en vervolgens volg je de gids op het parcours. Deelnemers zijn van harte welkom tijdens de tocht foto's te maken. Wanneer je 90 minuten durende avontuur bijna ten einde is, helpt het personeel je om weer veilig terug naar het beginpunt te komen. Vervolgens kun je je honden bedanken en naar de Sami Lavvo gaan, waar warme drankjes en Hege's beroemde, zelfgemaakte chocoladecake op je staan te wachten. Rond de gezellige open haard kun je je ervaringen met elkaar delen, totdat het tijd is om je pakken uit te trekken en weer in de bus te stappen. Je wordt weer teruggebracht naar het oorspronkelijke trefpunt. 

...
Tromsø: Noorderlichttour met kleine groepen

2. Tromsø: Noorderlichttour met kleine groepen

Ga op zoek naar het noorderlicht tijdens een begeleide excursie vanuit Tromsø. Verken de arctische wildernis, leer over lokale verhalen en smul de hele avond van stevige traditionele Noorse gerechten. Ontmoet je gids en luister terwijl ze informatie geven over het weer, de activiteit van de lichten en je kansen om de lichten op die specifieke avond te zien. Bezoek vervolgens een locatie die het meest geschikt is voor de avondomstandigheden, soms tot diep in buurland Finland. Bij aankomst zal je gids een vreugdevuur opzetten en je camera helpen opzetten om het noorderlicht het beste vast te leggen. Geniet van warme chocolademelk en snacks. Geniet later van een barbecue in picknickstijl en geniet van traditionele Noorse fiskekake (visburgers) of worstjes met tortillabrood. Maak een professionele foto van het noorderlicht. Je gidsen zullen het fenomeen van het noorderlicht uitleggen en de tradities, overtuigingen en bijgeloof die ermee verbonden zijn. Na je tour eindigt je ervaring als je gids je afzet bij je accommodatie dicht bij het stadscentrum van Tromsø.

...
Vanuit Tromsø: rendierboerderij en de cultuur van de Sami

3. Vanuit Tromsø: rendierboerderij en de cultuur van de Sami

Vertrek vanuit Tromsø en reis naar een nabijgelegen ranch waar je de kans hebt om een kudde van ongeveer 300 wilde rendieren te voeren. De vriendelijke dieren zwermen om je heen en eten recht uit je handen. Leer meer over de Sami-cultuur van het noordpoolgebied. Sami en rendieren leven en werken al eeuwenlang samen op dit land en nodigen pas sinds kort gasten uit voor een inkijkje in hun dagelijks leven. Word uitgenodigd in een typische gamme (hut) en krijg warme dranken en een traditionele maaltijd die boven het vuur is gekookt (vegetarische optie beschikbaar). Dan verzamel je rond het vuur in een traditionele Sami lavuu (tent) en luister je naar verhalen over hun cultuur. Hoor hoe het is om te leven als een rendierherder en kijk naar een opvoering van een traditioneel joik (lied) voordat je teruggaat naar Tromsø.

...
Vanaf Tromsø: walvissen spotten per hybride-catamaran

4. Vanaf Tromsø: walvissen spotten per hybride-catamaran

Je vertrekt 's ochtends vanuit Tromsø en vaart naar de plek waar de walvissen op tijd zijn om te genieten van het daglicht dat van korte duur is. Onderweg zie je het adembenemende uitzicht op de bevroren landschappen in comfortabele, panoramische lounges en op meerdere niveaus. Er is een selectie van eten en drinken te koop aan boord. De boot maakt gebruik van een hybride motor om de foerageergebieden van de walvis te bereiken. Als je de walvissen benadert, schakelt de kapitein over naar een stille elektrische motor, waarmee je dichtbij kunt komen zonder ze te storen. Houd er rekening mee dat de duur van deze reis afhankelijk is van de locatie van de walvissen en dus kan variëren van 6 tot 8 uur. Er is geen garantie, maar de touroperator zal altijd zijn best doen om de walvissen te zien.

...
Tromsø: rondleiding Ice Domes en rendier-bezoek

5. Tromsø: rondleiding Ice Domes en rendier-bezoek

Trakteer jezelf op een begeleide tour vanuit het centrum van Tromsø naar het magische nieuwe winterwonderland van Tromsø Ice Domes. Een comfortabele bus vertrekt om 10:30 uur van de Magic Ice Bar voor een schilderachtige rit van 75 minuten naar deze sprookjesachtige locatie in de poolwildernis. Te midden van hoge bergen in de prachtige Tamok-vallei wordt Tromsø Ice Domes elk jaar opnieuw opgebouwd als de poolnacht eraan komt. De kunst uit sneeuw en ijs weerspiegelt de unieke band tussen mens en natuur op een unieke en adembenemende manier. De ijsbars, ijsbioscoop, ijsslaapkamers, en het ijsrestaurant hebben thema's variërend van de lokale Sami-cultuur tot het noorderlicht, overgebracht door middel van mooie gekleurde verlichting en prachtige ijssculpturen. Bij aankomst in Tromsø Ice Domes word je begroet door je gids die zijn kennis zal delen over het bouwproces van een ijshotel en over belang van de sneeuw voor het overleven van pooldieren. Je bezoekt een kleine groep rendieren en geniet van een korte video in de ijsbioscoop. Je krijgt een gratis alcoholvrij ijsshot bij de prachtige ijsbar. Welkom bij een unieke ervaring van sneeuw- en ijsmagie in de poolwildernis.

...
Tromsø: Noorderlicht-zoektocht (6 tot 8 uur) met foto's

6. Tromsø: Noorderlicht-zoektocht (6 tot 8 uur) met foto's

Op zoek naar het Noorderlicht tijdens een 6 tot 8 uur durende tocht met een comfortabele bus met een toilet, verwarming en wifi. Je vertrekt om 18:00 uur naar de locatie waar je de grootste kans hebt het Noorderlicht te zien, bepaald op basis van prognoses en het weer, dat voortdurend in de gaten wordt gehouden. Onderweg vertelt je gids je verhalen en wordt het fenomeen verklaard. Zodra je het Noorderlicht ziet, maakt je gids gratis  foto's van jou. Als je je eigen foto's wilt maken, laat je gids je zien hoe je het beste het Noorderlicht fotografeert. Geniet van koffie, thee en warme chocolademelk om je warm en wakker te houden. Als je het koud krijgt, is de bus verwarmd en kun je daar dus altijd even opwarmen. Het Noorderlicht is een natuurfenomeen dus helaas kunnen we niet garanderen dat je het ook echt te zien krijgt. Als de zoektocht niet succesvol is, kun je een andere dag mee en krijg je 50% korting.

...
Tromsø: Boottocht door fjorden & walvissafari

7. Tromsø: Boottocht door fjorden & walvissafari

Ga aan boord van een comfortabele catamaran in het centrum van Tromsø. Terwijl je vaart leer je alles over Noorse fauna, visserij, watercultuur, dorpen en het weer dankzij jouw deskundige gids. Bewonder het Arctische landschap en de prachtige fjorden. Maak foto's vanaf het binnen- of het buitendek. Geniet van warme koffie of thee terwijl je naar de unieke omgeving kijkt. Als je nog steeds honger hebt, is er een kiosk aan boord waar je warme maaltijden, snacks en koude drankjes kunt kopen. Van eind oktober tot eind januari bezoeken enkele van 's werelds grootste zoogdieren de kust voor Tromsø om haringen te eten. Tijdens deze periode heb je de grootste kans om bultruggen, orka's of bruinvissen te spotten. Misschien heb je geluk en zie je zelfs een vinvis. Zodra je bij de plek bent gekomen waar de walvissen voedsel zoeken, heb je 1 - 1,5 uur de tijd om dit feest van dichtbij te bekijken. Houd er rekening mee dat de weersomstandigheden in het noordpoolgebied op sommige dagen zwaar kunnen zijn. Als je verwacht last van zeeziekte te krijgen, neem dan medicijnen tegen zeeziekte mee en neem deze een half uur voor vertrek in.

...
Tromsø: sneeuwscootersafari in de prachtige Lyngsalpen

8. Tromsø: sneeuwscootersafari in de prachtige Lyngsalpen

Geniet van een mooie en rustige sneeuwscootersafari omgeven door de prachtige fjorden en bergen van de Lyngsalpen. De lokale partner haalt je om 08:50 uur in Tromsø, voor het Scandic Ishavshotel, op en rijdt je naar de Green Gold Villa in de Lyngsalpen.  Bij aankomst krijg je warme kleding en een korte training. Vervolgens spring je op je sneeuwscooter en rijd je 2 uur lang langs fjorden en bergen. Vervolgens krijg je een warm expeditiemaaltijd, waarna je met een panoramische rit terugrijdt naar Tromsø, waar je om 16:00 uur aankomt.  Je moet een redelijk goede conditie en een standaard rijbewijs hebben om aan deze excursie deel te nemen. Inbegrepen: gids, vervoer, tour per sneeuwscooter, expeditiemaaltijd, warme kleding en laarzen.

...
Tromsø: walvisspotten in magisch Skjervøy

9. Tromsø: walvisspotten in magisch Skjervøy

Zie indrukwekkende bultrugwalvissen en orka's zich voeden aan scholen haring tijdens hun migratie naar Skjervøy tussen november en januari. Geniet van een panoramische busrit van Tromsø naar Skjervøy, en spring dan in een rubberboot met harde bodem (RIB) voor een unieke en onvergetelijke ervaring voor een kleine groep van 4 tot 12 personen. Tref je gids lekker vroeg, om 06:00 uur, bij het Scandic Ishavshotel in Tromsø. Rijd vanaf hier voor 3,5 uur naar Skjervøy om je Engelssprekende gids te ontmoeten. Eenmaal in Skjervøy aangekomen ontvang je een warm drijfpak en stap je in de RIB. Dan ga je 2,5 uur lang op excursie, walvisspotten in het Kvaenangen Fjord. Bewonder de natuurlijke omgeving en houd een oogje in het zeil voor orka's, bultrugwalvissen en andere lokale wilde dieren. Na je excursie kun je je opfrissen met broodjes, thee en koffie. Daarna rijdt je terug naar Tromsø.

...
Tromsø: excursie aurora borealis

10. Tromsø: excursie aurora borealis

Vertrek vanaf het trefpunt in Tromsø en ga op jacht naar de dansende lichten van de aurora borealis. Het is ook wel bekend als het noorderlicht, en werkelijk ontzettend mooi. Ga naar de plek waar de meteorologen voorspellen dat je het licht het beste kunt zien. Je ervaren gidsen geven je een eerlijke schatting van de kans op het zien van de lichten op jouw avond. Voor indrukwekkend zicht op de lucht, mik je op gebieden met goede zonne-activiteit, en een heldere hemel. Je bezoekt verschillende locaties met de grootste kans om Moeder Natuur aan het werk te zien. Reizen in een kleine groep betekent grotere flexibiliteit wat betreft pauzes, activiteiten, en beslissingen over de lengte van de excursie. Je gids helpt met je camera-instellingen, zodat je de beste foto's kunt maken van dit natuurfenomeen. Na de excursie word je teruggebracht naar je hotel.

...

Sitemap Troms

Wil je alle activiteiten in Troms ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Troms

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 66 beoordelingen

Geweldig. Ze zijn heel vriendelijk. Binnen is het lekker behaaglijk. De reis naar de foerageerplek is zeker indrukwekkend. We hadden het geluk zowel orka's als humpbackwhales te zien. Op de terugweg een heerlijke soep gegeten. De gids weet ontzettend veel en doet echt enorm zijn best om zoveel mogelijk te vertellen op soms zelfs een humoristische wijze. Echt een aanrader!!!

The guides were very friendly and really did everything they could for us to admire the northern lights. We ended up seeing it at 3 different places in full glory. They helped us to get beautiful pictures of our own, but also took them for us, free to download afterwards. Nice hot drinks and interesting information. I loved it! Thank you.

Een goede verzorging. Op tijd opgehaald. Een prachtige plek om te zien en te ervaren. Heerlijk gegeten en een fantastische gids. Ontzettend sympathiek naast al die indrukken ook nog eens het noordenlicht gezien. Ik ben verliefd geworden op deze plaats ek beveel het van harte aan.

We were very lucky to see the Northern lights after driving for less than 1 hour. The activity was very strong and we took some amazing pictures

Goed geregeld, erg gezellig, goed verzorgd! Kortom, echt een aanrader!!