Troms
Speedboot- & jetboottours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Troms Speedboot- & jetboottours: Onze meest aanbevolen

Tromsø: walvisspotten in magisch Skjervøy

1. Tromsø: walvisspotten in magisch Skjervøy

Zie indrukwekkende bultrugwalvissen en orka's zich voeden aan scholen haring tijdens hun migratie naar Skjervøy tussen november en januari. Geniet van een panoramische busrit van Tromsø naar Skjervøy, en spring dan in een rubberboot met harde bodem (RIB) voor een unieke en onvergetelijke ervaring voor een kleine groep van 4 tot 12 personen. Tref je gids lekker vroeg, om 06:00 uur, bij het Scandic Ishavshotel in Tromsø. Rijd vanaf hier voor 3,5 uur naar Skjervøy om je Engelssprekende gids te ontmoeten. Eenmaal in Skjervøy aangekomen ontvang je een warm drijfpak en stap je in de RIB. Dan ga je 2,5 uur lang op excursie, walvisspotten in het Kvaenangen Fjord. Bewonder de natuurlijke omgeving en houd een oogje in het zeil voor orka's, bultrugwalvissen en andere lokale wilde dieren. Na je excursie kun je je opfrissen met broodjes, thee en koffie. Daarna rijdt je terug naar Tromsø.

...
Tromsø: fjordentocht per RIB-boot

2. Tromsø: fjordentocht per RIB-boot

Deze tocht biedt, behalve de perfecte combinatie van een spannende ervaring op zee en een korte geschiedenisles, de mogelijkheid om wilde dieren, zoals zeevogels, adelaars en soms zeehonden of bruinvissen (kleine walvissen ter grootte van dolfijnen) te zien. In de fjorden, waar de boot door vaart, kom je niet altijd zoogdieren tegen, maar de prachtige natuur en levendige ervaring worden altijd gewaardeerd. Je krijgt de beschikking over een veiligheidspak, bril, handschoenen en laarzen om deze onvergetelijke pooltocht door de fjorden zo aangenaam mogelijk te maken. Je erkende en ervaren schipper staat klaar om je vragen te beantwoorden en de tocht is in een klein groepje van maximaal 12 personen zodat er meer dan voldoende ruimte op de boot is. Voor aanvang van de tocht verzamel je bij het basiskamp in het centrum van Tromsø voor een introductie en om je te kleden in de noodzakelijke uitrusting zodat je droog en warm blijft. De opblaasboot met vormvaste bodem ligt op ongeveer 200 meter van het basiskamp en je krijgt je eigen stoel en een klein kluisje toegewezen, waar je een kleine tas of een fototoestel veilig in kan opbergen. Tijdens de tocht krijg je de gelegenheid om foto's te maken en vragen te stellen tijdens pauzes bij interessante bezienswaardigheden. Na de tocht verzamel je weer in de warme zitruimte voor een heerlijk kopje verse koffie of thee.

...
Skjervoy: RIB-boottocht om walvissen te spotten

3. Skjervoy: RIB-boottocht om walvissen te spotten

Elk jaar komen eind oktober enorme scholen haringen aan rond Skjervoy en de Kvanangen Fjord 3,5 uur ten noordoosten van Tromso. Honderden orka's en vele bultruggen volgen deze scholen haring en blijven tot eind januari in de buurt van Skjervoy. Voor je excursie om walvissen te spotten, wordt je opgehaald bij het ontmoetingspunt in Skjervoy en voorzien van een warm drijfpak. Je gaat dan aan boord van een kleine RIB-boot om eropuit te gaan om te zien. Je zult veel walvissen zien, en zelfs horen en ruiken. Geniet van hun gezelschap en maak zoveel foto's als je wilt. Het zal koud zijn, dus zorg ervoor dat je warme en waterdichte kleding meeneemt voor de excursie. U krijgt van ons drijfpakken die u over uw eigen kleding draagt. Een ervaren instructeur zal er zijn om al uw vragen over de walvissen of het gebied te beantwoorden. Als de excursie voorbij is, heb je sandwiches, thee en koffie in het kantoor van de lokale operator om je op te warmen.

...
Tromsø: overnachting in Lavvo bij Fjords, Whales & Aurora

4. Tromsø: overnachting in Lavvo bij Fjords, Whales & Aurora

Orka's en bultruggen zijn in Skjervoy van november tot januari. De lokale provider haalt je om 05.30 uur op buiten Scandic Ishavshotel, brengt je naar Skjervoy, geeft je warme drijfpakken en neemt je mee op een once in a lifetime walviservaring op Rib-boten. Geniet van broodjes, thee en koffie en ga verder naar de Green Gold Villa in de Lyngen Alpen. Hier krijg je een lekker warm groepsdiner en een korte fotoworkshop. Ervaar 's nachts het noorderlicht en fotografeer het ongelooflijke fenomeen net buiten de Green Gold Villa. Accommodatie is op een van de zes privé Crystal Lavvos. Geniet de volgende ochtend samen van het ontbijt voordat u om 11:00 uur terugkeert naar Tromso.

...

Sitemap Troms

Wil je alle activiteiten in Troms ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Troms

Op volle snelheid in een speedboot door de Tromso-fjorden glijden is een ervaring in stijl. De onvergelijkbare landschappen. U kunt adelaars, aalscholvers, enz. Rendierboerderijen langs de kust en het eiland waar de hele stad ligt. De piloot / gids was buitengewoon en vooral zeer attent. De uitrusting die ze je geven voor het avontuur is compleet en de warme drank en de kaneelcake aan het einde ervan zijn erg aanvullend. Ik raad het zeker aan!!!

Ik kan de tour aanbevelen aan iedereen die een echt unieke ervaring wil. We hebben talloze bultruggen gezien en waren dichterbij dan alle andere dankzij de rubberboot!!' 3 bultruggen kwamen recht op ons af en zwommen slechts een paar meter van ons vandaan. Onvergetelijk!! Krankzinnigheid!! We waren bijna 3 uur op zee met de walvissen. De bemanning was ook geweldig.

Geweldige ervaring om de Zodiac te rijden. We hadden geluk want een groep orka's en een groep bultruggen kwamen vlak langs ons heen. Mega-ervaring. Er was veel interessante informatie over de walvissen. Gewoon geweldig en zeker een aanrader! Ik zou zo weer boeken. Overal succesvol!

Briljant. We hebben orka's en bultruggen gezien. Indrukwekkende landschappen en de boottocht is een totaalbeleving. Thermopakken worden niet koud. Sterk aanbevolen.

Helaas geen walvissen gezien, maar geweldig landschap en geweldig team, vooral onze chauffeur Jerka