Belevingen in
Tromsø

Rodelen, het noorderlicht en fjorden zijn slechts een voorproefje van wat deze poolstad te bieden heeft.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Tromsø: De beste dingen die je niet wil missen

Tromsø: all-inclusive minibustour naar het noorderlicht

1. Tromsø: all-inclusive minibustour naar het noorderlicht

Reis vanaf Tromsø, weg van de lichtvervuiling van de stad, op zoek naar het noorderlicht samen met een ervaren gids. Bewonder de grootsheid van het noordpoolgebied terwijl je verhalen deelt met je metgezellen bij een knetterend vreugdevuur. Vertrek vanaf het ontmoetingspunt in het centrum van Tromsø en begin aan een unieke ervaring in de Arctische wildernis. Je ervaren gids zal je dan leiden in de achtervolging van het betoverende natuurfenomeen: de Aurora Borealis. Terwijl je op meerdere locaties de lucht doorzoekt, kun je de ruige schoonheid van je omgeving in je opnemen. Luister naar lokale mythen en verhalen over de lichten, evenals een wetenschappelijke uitleg over waarom ze bestaan. Nadat je de beste plek hebt gevonden om naar de lichten te kijken, loop je door het verse sneeuw omringd door torenhoge bergen en diepe fjorden. Neem de tijd om dit ongelooflijke natuurlijke lichtspektakel te bewonderen, waar de kleuren in de lucht dansen in prachtige, betoverende patronen. Houd je energie op peil met warme dranken en snacks, gekookt boven het kampvuur. Then be taken back to memories of summer camp as you roast marshmallows on a smoky bonfire. Neem de hele nacht veel fantastische foto's met het meegeleverde statief. Je gids geeft advies om je camera goed in te stellen en maakt ook foto's van je groep met het noorderlicht op de achtergrond. Na een onvergetelijke avond word je afgezet bij je accommodatie in Tromsø.

Tromso: RIB Boot Middernacht Excursie naar Hella

2. Tromso: RIB Boot Middernacht Excursie naar Hella

Ga op een RIB-boot-fotosafari naar de eilanden Gåsvær, Musvær en Risøya met de mogelijkheid om adelaars, aalscholvers, zeehonden en/of papegaaiduikers en prachtige landschappen te zien. Laat je inspireren door het ongelooflijk unieke avondlicht van de middernachtzon dat alleen kan worden ervaren op plaatsen boven de poolcirkel. Begin de tour met ophalen van buiten het Radisson Blu Hotel in Tromso. Loop de hoek om naar het kantoor van de activiteitenaanbieder, waar je warme drijfpakken, laarzen, wanten, veiligheidsbrillen en reddingsvesten krijgt. Stap dan aan boord van de RIB-boot en begin je avontuur. De reis zal snel en opwindend zijn terwijl je langzaam en schilderachtig van A naar B navigeert terwijl je het prachtige landschap verkent, met volop mogelijkheden om foto's te maken. Navigeer naar de eilanden Gåsvær, Musvær en Risøya en houd je ogen open voor adelaars, aalscholvers, papegaaiduikers, zeehonden en/of bruinvissen. Leg de boot aan en loop 5 minuten naar een klein boothuis waar u kunt genieten van koffie, thee en muffins. Bewonder het prachtige uitzicht op de fjorden, bergen en de natuur om je heen. Begin ten slotte aan de korte wandeling terug naar de RIB-boot en begin je spannende navigatie terug naar Tromso.

Vanuit Tromsø: rendiersleeën, diner en kans op Noorderlicht

3. Vanuit Tromsø: rendiersleeën, diner en kans op Noorderlicht

Je kunt ervaren hoe het is om een rendier te voeren en 's nachts gaan rendiersleeën. Ook deel je een avondmaaltijd met de Sami rendierherders die je ondertussen van alles vertellen over hun geloof en cultuur. Sami en rendieren leven en werken al eeuwenlang samen op dit land en nodigen pas sinds kort gasten uit voor een inkijkje in hun dagelijks leven. Na een rit van 25 minuten vanuit het centrum van de stad, kom je aan bij hun kamp en kun je ervaren hoe het is om een kudde van ongeveer 300 wilde rendieren te voeren. Ze lopen om je heen en sommige eten zelfs uit je hand. Daarna word je uitgenodigd om een warme drank te drinken (thee, koffie, warme chocolademelk) rond het kampvuur in een warme gamme (traditionele Sami hut) bij kaarslicht. Hier krijg je ook in een ongedwongen sfeer een driegangenmaaltijd voorgeschoteld, onder andere met bidos die wordt gekookt op open vuur (een traditionele Sami stoofpot die vaak gegeten wordt ter ere van huwelijken en andere speciale gelegenheden). Een vegetarische optie is ook beschikbaar. Na het avondeten word je in de de lavuu (Sami tent) uitgenodigd, waar je rond een vuur gaat luisteren naar verhalen over de cultuur van de Sami en hoe het is om een rendierherder te zijn. De Sami gids zal ook een joik (traditioneel Sami lied) uitvoeren voor de gasten. Als je geluk hebt en de lucht is helder, dan kun je misschien boven het rendierkamp het Noorderlicht zien.

Van Tromsø: bezoek aan het middeleeuwse dorp Tønsvik

4. Van Tromsø: bezoek aan het middeleeuwse dorp Tønsvik

De reis begint in het centrum van Tromsø, waar je wordt opgehaald en naar het vasteland wordt gereden waar het Viking-avontuur zal beginnen. Na een korte rit laat je het voertuig achter en maak je een mooie wandeling van 1 kilometer in de wildernis. Aan het einde van het pad komt u op het landgoed, waar u, gecentreerd op een open binnenplaats, vijf grote gebouwen kunt vinden, gebouwd volgens eeuwenoude Viking-, middeleeuwse en Samische technieken. De bouwmeester van de hoeve zal je verwelkomen in zijn wereld en je vertellen over zijn decennialange project, geïnspireerd door de oude levensstijl en tradities van de mensen in het noorden. Je krijgt zelfs de kans om je Vikingvaardigheden aan te scherpen door deel te nemen aan bijlwerpen en boogschieten. Doe vandaag nog mee aan dit epische avontuur!

Tromsø: excursie aurora borealis

5. Tromsø: excursie aurora borealis

Vertrek vanaf het trefpunt in Tromsø en ga op jacht naar de dansende lichten van de aurora borealis. Het is ook wel bekend als het noorderlicht, en werkelijk ontzettend mooi. Ga naar de plek waar de meteorologen voorspellen dat je het licht het beste kunt zien. Je ervaren gidsen geven je een eerlijke schatting van de kans op het zien van de lichten op jouw avond. Voor indrukwekkend zicht op de lucht, mik je op gebieden met goede zonne-activiteit, en een heldere hemel. Je bezoekt verschillende locaties met de grootste kans om Moeder Natuur aan het werk te zien. Reizen in een kleine groep betekent grotere flexibiliteit wat betreft pauzes, activiteiten, en beslissingen over de lengte van de excursie. Je gids helpt met je camera-instellingen, zodat je de beste foto's kunt maken van dit natuurfenomeen. Na de excursie word je teruggebracht naar je hotel.

Tromsø: fjordrondvaart en walvissafari per catamaran

6. Tromsø: fjordrondvaart en walvissafari per catamaran

Ga aan boord van een comfortabele catamaran in het centrum van Tromsø. Terwijl je vaart leer je alles over Noorse fauna, visserij, watercultuur, dorpen en het weer dankzij jouw deskundige gids. Bewonder het Arctische landschap en de prachtige fjorden. Maak foto's vanaf het binnen- of het buitendek. Geniet van warme koffie of thee terwijl je naar de unieke omgeving kijkt. Als je nog steeds honger hebt, is er een kiosk aan boord waar je warme maaltijden, snacks en koude drankjes kunt kopen. Van eind oktober tot eind januari bezoeken enkele van 's werelds grootste zoogdieren de kust voor Tromsø om haringen te eten. Tijdens deze periode heb je de grootste kans om bultruggen, orka's of bruinvissen te spotten. Misschien heb je geluk en zie je zelfs een vinvis. Zodra je bij de plek bent gekomen waar de walvissen voedsel zoeken, heb je 1 - 1,5 uur de tijd om dit feest van dichtbij te bekijken. Houd er rekening mee dat de weersomstandigheden in het noordpoolgebied op sommige dagen zwaar kunnen zijn. Als je verwacht last van zeeziekte te krijgen, neem dan medicijnen tegen zeeziekte mee en neem deze een half uur voor vertrek in.

Tromsø: Noorderlicht- en huskytour met diner

7. Tromsø: Noorderlicht- en huskytour met diner

Ervaar het noorderlicht, een spectaculair natuurfenomeen, op 30 minuten van het centrum van Tromsø in een huskykamp, waar je heerlijke warme dranken krijgt geserveerd en marshmallows kunt roosteren boven het open vuur. Ga binnen in een authentieke lavvo (Sami-tent) terwijl je wacht tot de lichten aan de nachtelijke hemel verschijnen. Ontspan dan op rendierhuiden in de vrije natuur, of hang lekker in een stoel terwijl je de lucht in de gaten houdt voor de dansende lichten. Je gids beantwoordt al je vragen. Omdat het noorderlicht een natuurverschijnsel is, is er geen garantie dat het zal verschijnen, maar het is zeker de moeite waard om de 200 Alaskan husky's met hun puppies te bezoeken! Geniet van een warme maaltijd in Noorse stijl als je gids je een schotel serveert van bacalao gemaakt met tomaat en Noorse stokvis (kabeljauw).

Tromsø: Fjord en eilanden Luxe catamarancruise

8. Tromsø: Fjord en eilanden Luxe catamarancruise

Ervaar het prachtige landschap van Noorwegen vanaf een luxe catamaran. Ga aan boord van de Arctic Princess vanuit Tromsø en begin aan een magische reis door de verfrissende wateren om de fjorden en eilanden rond de regio te verkennen. Ontdek de natuurlijke schoonheid van Tromsø en voel je ondergedompeld in een andere wereld, ver weg van de drukte van het drukke stadsleven. Leun achterover en ontspan aan boord van de boot, drink een drankje in de Panorama Saloon of gezellig op de ligbedden op het dek in een gratis thermisch pak. Tijdens de reis voelt u zich thuis aan boord van de boot en kunt u genieten van koffie en thee om warm te blijven en ook van lichte snacks te genieten. Op de terugweg naar Tromsø proef je de unieke smaken van de regio met een heerlijke traditionele vissoep.

Tromsø: zelf een slee met husky's besturen

9. Tromsø: zelf een slee met husky's besturen

Ga mee op een begeleide slede-ervaring vanuit Tromsø. Bestuur om de beurt de slee of geniet gewoon van het ongelooflijke poollandschap. Na afloop kun je verhalen uitwisselen rond een warm vuur met warme chocolademelk en cake. Stap in de comfortabele minibus en rijd naar de kennel op het eiland Kvaløya. Eenmaal uitgedost ga je naar de kennel en zie je de 130 Alaskan Huskies, die altijd enthousiast zijn om gasten te ontmoeten. Je krijgt een korte demonstratie over hoe je een slee moet besturen en je kunt al je vragen stellen. Volg daarna je gids en ontmoet je husky's. Elk paar, bestaande uit een passagier en een bestuurder, heeft een eigen slee. Je hebt verschillende mogelijkheden om van rol te wisselen zodra de reis begint. Ga tenslotte naar de sneeuw en volg de gids over het pad. Maak foto's tijdens de hele reis en geniet van de ongelooflijke landschappen.Na je 90 minuten durende slee-avontuur ga je naar de Sami Lavvo voor warme dranken en Hege's beroemde zelfgemaakte chocoladetaart. Rond de gezellige open haard kun je je ervaringen met elkaar delen, totdat het tijd is om je pakken uit te trekken en weer in de bus te stappen.Je wordt weer teruggebracht naar het oorspronkelijke trefpunt. 

Tromsø: walvisspotten in magisch Skjervøy

10. Tromsø: walvisspotten in magisch Skjervøy

Zie indrukwekkende bultrugwalvissen en orka's zich voeden aan scholen haring tijdens hun migratie naar Skjervøy tussen november en januari. Geniet van een panoramische busrit van Tromsø naar Skjervøy, en spring dan in een rubberboot met harde bodem (RIB) voor een unieke en onvergetelijke ervaring voor een kleine groep van 4 tot 12 personen. Tref je gids lekker vroeg, om 06:00 uur, bij het Scandic Ishavshotel in Tromsø. Rijd vanaf hier voor 3,5 uur naar Skjervøy om je Engelssprekende gids te ontmoeten. Eenmaal in Skjervøy aangekomen ontvang je een warm drijfpak en stap je in de RIB. Dan ga je 2,5 uur lang op excursie, walvisspotten in het Kvaenangen Fjord. Bewonder de natuurlijke omgeving en houd een oogje in het zeil voor orka's, bultrugwalvissen en andere lokale wilde dieren. Na je excursie kun je je opfrissen met broodjes, thee en koffie. Daarna rijdt je terug naar Tromsø.

Sitemap Tromsø

Wil je alle activiteiten in Tromsø ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tromsø

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 10.433 beoordelingen

Het was super gaaf en onvergetelijk. Ik reed de hele tijd en mijn partner zat achterin. Vaak is een wijziging echter wel mogelijk. Autorijden was echt heel leuk, maar vergde ook wat kracht in de adem om de mobiel op koers te houden. Maar alles is absoluut mogelijk. Eerst hebben we gekeken of het echt zo is zoals beschreven in sommige commentaren. "Koop in een konvooi met max. 11 km/u." Zo was het absoluut niet. Ik denk dat je je verwachtingen moet controleren. Het wordt geen gekke solo-avonturentocht waarbij je alleen een berg op racet of zoiets. Het is natuurlijk een konvooi want je rijdt 's nachts en je ziet echt niets en je zou ook geen oriëntatie hebben als het anders was. Maar de afstand is zo groot dat je wel eens kunt racen. Uiteraard past de snelheid zich aan de groep aan. Als iedereen zich veilig voelt (wat bij ons het geval was) haalden we soms 60 km/u. Al met al heel erg gaaf!

Dit was een absoluut buitengewone reis die ik nooit zal vergeten. Van de veerbootcruise over de fjord om bij de Lyngen-Alpen te komen, tot de hoffelijkheid, vriendelijkheid en professionaliteit van het personeel van het Camp Troll-team, alles was perfect. Ik heb enorm genoten van mijn eerste keer ooit op een sneeuwscooter. De bergen waren gewoon boeiend en ze nemen je mee op een zeer volledige baan langs de rand van de Lyngen-Alpen. Alles is er voor je, inclusief eventuele extra lagen, laarzen, het hele werk. Het voelde als een volle dag en was zo bevredigend. Ik wilde het meteen allemaal opnieuw doen! Hopelijk op een dag!

De activiteit was erg leuk, maar ik werd absoluut weggeblazen door het landschap. De gidsen zijn erg gastvrij en ze gaven geweldige instructies. We hadden ook het geluk dat we tijdens de tocht door de vallei een aantal vriendelijke husky's ontmoetten. Ik zou morgen weer gaan, als ik kon. Het was fantastisch!

Het was een ontspannen activiteit zonder stress. Bekwame gidsen die verstand van zaken hebben en je op je gemak stellen. Een goed gevoel voor humor. Het was een kleinere groep die we erg op prijs stelden. Uitrusting en sneeuwscooters in topconditie. Zeer schone plaats.

Echt een ontzettend leuke en mooie ervaring! Heel veel geleerd van het verhaal over de sami cultuur.. En heerlijk gegeten !!