Kies data
Belevingen in

Tromsø

Rodelen, het noorderlicht en fjorden zijn slechts een voorproefje van wat deze poolstad te bieden heeft.

Tromsø: De beste dingen die je niet wil missen

Tromsø: all-inclusive minibustour naar het noorderlicht

1. Tromsø: all-inclusive minibustour naar het noorderlicht

Reis vanaf Tromsø, weg van de lichtvervuiling van de stad, op zoek naar het noorderlicht samen met een ervaren gids. Bewonder de grootsheid van het noordpoolgebied terwijl je verhalen deelt met je metgezellen bij een knetterend vreugdevuur. Vertrek vanaf het ontmoetingspunt in het centrum van Tromsø en begin aan een unieke ervaring in de Arctische wildernis. Je ervaren gids zal je dan leiden in de achtervolging van het betoverende natuurfenomeen: de Aurora Borealis. Terwijl je op meerdere locaties de lucht doorzoekt, kun je de ruige schoonheid van je omgeving in je opnemen. Luister naar lokale mythen en verhalen over de lichten, evenals een wetenschappelijke uitleg over waarom ze bestaan. Nadat je de beste plek hebt gevonden om naar de lichten te kijken, loop je door het verse sneeuw omringd door torenhoge bergen en diepe fjorden. Neem de tijd om dit ongelooflijke natuurlijke lichtspektakel te bewonderen, waar de kleuren in de lucht dansen in prachtige, betoverende patronen. Houd je energie op peil met warme dranken en snacks, gekookt boven het kampvuur. Then be taken back to memories of summer camp as you roast marshmallows on a smoky bonfire. Neem de hele nacht veel fantastische foto's met het meegeleverde statief. Je gids geeft advies om je camera goed in te stellen en maakt ook foto's van je groep met het noorderlicht op de achtergrond. Na een onvergetelijke avond word je afgezet bij je accommodatie in Tromsø.

Tromsø: excursie aurora borealis

2. Tromsø: excursie aurora borealis

Vertrek vanaf het trefpunt in Tromsø en ga op jacht naar de dansende lichten van de aurora borealis. Het is ook wel bekend als het noorderlicht, en werkelijk ontzettend mooi. Ga naar de plek waar de meteorologen voorspellen dat je het licht het beste kunt zien. Je ervaren gidsen geven je een eerlijke schatting van de kans op het zien van de lichten op jouw avond. Voor indrukwekkend zicht op de lucht, mik je op gebieden met goede zonne-activiteit, en een heldere hemel. Je bezoekt verschillende locaties met de grootste kans om Moeder Natuur aan het werk te zien. Reizen in een kleine groep betekent grotere flexibiliteit wat betreft pauzes, activiteiten, en beslissingen over de lengte van de excursie. Je gids helpt met je camera-instellingen, zodat je de beste foto's kunt maken van dit natuurfenomeen. Na de excursie word je teruggebracht naar je hotel.

Tromsø: fjordrondvaart en walvissafari per catamaran

3. Tromsø: fjordrondvaart en walvissafari per catamaran

Ga aan boord van een comfortabele catamaran in het centrum van Tromsø. Terwijl je vaart leer je alles over Noorse fauna, visserij, watercultuur, dorpen en het weer dankzij jouw deskundige gids. Bewonder het Arctische landschap en de prachtige fjorden. Maak foto's vanaf het binnen- of het buitendek. Geniet van warme koffie of thee terwijl je naar de unieke omgeving kijkt. Als je nog steeds honger hebt, is er een kiosk aan boord waar je warme maaltijden, snacks en koude drankjes kunt kopen. Van eind oktober tot eind januari bezoeken enkele van 's werelds grootste zoogdieren de kust voor Tromsø om haringen te eten. Tijdens deze periode heb je de grootste kans om bultruggen, orka's of bruinvissen te spotten. Misschien heb je geluk en zie je zelfs een vinvis. Zodra je bij de plek bent gekomen waar de walvissen voedsel zoeken, heb je 1 - 1,5 uur de tijd om dit feest van dichtbij te bekijken. Houd er rekening mee dat de weersomstandigheden in het noordpoolgebied op sommige dagen zwaar kunnen zijn. Als je verwacht last van zeeziekte te krijgen, neem dan medicijnen tegen zeeziekte mee en neem deze een half uur voor vertrek in.

Vanuit Tromsø: rendiersleeën, diner en kans op Noorderlicht

4. Vanuit Tromsø: rendiersleeën, diner en kans op Noorderlicht

Je kunt ervaren hoe het is om een rendier te voeren en 's nachts gaan rendiersleeën. Ook deel je een avondmaaltijd met de Sami rendierherders die je ondertussen van alles vertellen over hun geloof en cultuur. Sami en rendieren leven en werken al eeuwenlang samen op dit land en nodigen pas sinds kort gasten uit voor een inkijkje in hun dagelijks leven. Na een rit van 25 minuten vanuit het centrum van de stad, kom je aan bij hun kamp en kun je ervaren hoe het is om een kudde van ongeveer 300 wilde rendieren te voeren. Ze lopen om je heen en sommige eten zelfs uit je hand. Daarna word je uitgenodigd om een warme drank te drinken (thee, koffie, warme chocolademelk) rond het kampvuur in een warme gamme (traditionele Sami hut) bij kaarslicht. Hier krijg je ook in een ongedwongen sfeer een driegangenmaaltijd voorgeschoteld, onder andere met bidos die wordt gekookt op open vuur (een traditionele Sami stoofpot die vaak gegeten wordt ter ere van huwelijken en andere speciale gelegenheden). Een vegetarische optie is ook beschikbaar. Na het avondeten word je in de de lavuu (Sami tent) uitgenodigd, waar je rond een vuur gaat luisteren naar verhalen over de cultuur van de Sami en hoe het is om een rendierherder te zijn. De Sami gids zal ook een joik (traditioneel Sami lied) uitvoeren voor de gasten. Als je geluk hebt en de lucht is helder, dan kun je misschien boven het rendierkamp het Noorderlicht zien.

Vanaf Tromsø: walvissen spotten per hybride-catamaran

5. Vanaf Tromsø: walvissen spotten per hybride-catamaran

Je vertrekt 's ochtends vanuit Tromsø en vaart naar de plek waar de walvissen op tijd zijn om te genieten van het daglicht dat van korte duur is. Onderweg zie je het adembenemende uitzicht op de bevroren landschappen in comfortabele, panoramische lounges en op meerdere niveaus. Er is een selectie van eten en drinken te koop aan boord. De boot maakt gebruik van een hybride motor om de foerageergebieden van de walvis te bereiken. Als je de walvissen benadert, schakelt de kapitein over naar een stille elektrische motor, waarmee je dichtbij kunt komen zonder ze te storen. Houd er rekening mee dat de duur van deze reis afhankelijk is van de locatie van de walvissen en dus kan variëren van 6 tot 8 uur. Er is geen garantie, maar de touroperator zal altijd zijn best doen om de walvissen te zien.

Vanuit Tromsø: dagtrip naar arctische natuur

6. Vanuit Tromsø: dagtrip naar arctische natuur

Tijdens deze 5 uur durende dagtrip bewonder je de natuur in een van de zuiverste natuurgebieden ter wereld. Je gids kent het gebied op zijn duimpje en neemt je mee naar de meest pittoreske plekken. Tijdens deze dagtrip wordt alles verzorgd: ophaal- en terugbrengservice van en naar je accommodatie, foto's van jou en het landschap, zelfgemaakte lunch en warme drankjes. Geniet van de arctische schoonheid tijdens deze onvergetelijke ervaring!

Tromsø: rendiersleeën & rendieren voeren met een Sami-gids

7. Tromsø: rendiersleeën & rendieren voeren met een Sami-gids

Geniet van een korte rit langs de kust vanuit het centrum van de stad naar de rendieren en de sleeën. Spring aan boord en laat je gids je op een slee door de sneeuw leiden. Daarna krijg je een kans om het kamp te bezoeken en de kudde te voederen - bijna 300 rendieren. Verzamel binnen de lavuu (Sami tent) voor wat warmte en een traditionele warme maaltijd. Luister rond het kampvuur naar je gids die verhalen vertelt over de Sami cultuur en een traditionele Sami-lied joikt.  De tour eindigt weer in Tromsø.

Tromsø: Husky-sleetocht met lunch

8. Tromsø: Husky-sleetocht met lunch

Ervaar de wildernis van Tromsø vanuit het meest authentieke perspectief tijdens een tocht met hondenslee van een halve dag. Je komt meer te weten over de kunst van het sleesturen en laat een team van huskyhonden je door de sneeuw trekken. Spring op de slee en schreeuw het bevel om de honden te laten rennen. Elke slee wordt getrokken door onze getrainde atletische honden, maar vergeet niet, soms moet je ze helpen en een slee een beetje duwen. Je voelt de frisse wind op je gezicht met onderweg een ongelooflijk uitzicht. Elke slee wordt gedeeld met een passagier en halverwege krijg je de kans om van plaats te wisselen. Daarna keer je terug naar het kamp voor een warme maaltijd en vrije tijd rond open vuur.

Tromso: RIB Boot Middernacht Excursie naar Hella

9. Tromso: RIB Boot Middernacht Excursie naar Hella

Ga op een RIB-boot-fotosafari naar de eilanden Gåsvær, Musvær en Risøya met de mogelijkheid om adelaars, aalscholvers, zeehonden en/of papegaaiduikers en prachtige landschappen te zien. Laat je inspireren door het ongelooflijk unieke avondlicht van de middernachtzon dat alleen kan worden ervaren op plaatsen boven de poolcirkel. Begin de tour met ophalen van buiten het Radisson Blu Hotel in Tromso. Loop de hoek om naar het kantoor van de activiteitenaanbieder, waar je warme drijfpakken, laarzen, wanten, veiligheidsbrillen en reddingsvesten krijgt. Stap dan aan boord van de RIB-boot en begin je avontuur. De reis zal snel en opwindend zijn terwijl je langzaam en schilderachtig van A naar B navigeert terwijl je het prachtige landschap verkent, met volop mogelijkheden om foto's te maken. Navigeer naar de eilanden Gåsvær, Musvær en Risøya en houd je ogen open voor adelaars, aalscholvers, papegaaiduikers, zeehonden en/of bruinvissen. Leg de boot aan en loop 5 minuten naar een klein boothuis waar u kunt genieten van koffie, thee en muffins. Bewonder het prachtige uitzicht op de fjorden, bergen en de natuur om je heen. Begin ten slotte aan de korte wandeling terug naar de RIB-boot en begin je spannende navigatie terug naar Tromso.

Tromsø: zelf een slee met husky's besturen

10. Tromsø: zelf een slee met husky's besturen

Ga mee op een begeleide slede-ervaring vanuit Tromsø. Bestuur om de beurt de slee of geniet gewoon van het ongelooflijke poollandschap. Na afloop kun je verhalen uitwisselen rond een warm vuur met warme chocolademelk en cake. Stap in de comfortabele minibus en rijd naar de kennel op het eiland Kvaløya. Eenmaal uitgedost ga je naar de kennel en zie je de 130 Alaskan Huskies, die altijd enthousiast zijn om gasten te ontmoeten. Je krijgt een korte demonstratie over hoe je een slee moet besturen en je kunt al je vragen stellen. Volg daarna je gids en ontmoet je husky's. Elk paar, bestaande uit een passagier en een bestuurder, heeft een eigen slee. Je hebt verschillende mogelijkheden om van rol te wisselen zodra de reis begint. Ga tenslotte naar de sneeuw en volg de gids over het pad. Maak foto's tijdens de hele reis en geniet van de ongelooflijke landschappen.Na je 90 minuten durende slee-avontuur ga je naar de Sami Lavvo voor warme dranken en Hege's beroemde zelfgemaakte chocoladetaart. Rond de gezellige open haard kun je je ervaringen met elkaar delen, totdat het tijd is om je pakken uit te trekken en weer in de bus te stappen.Je wordt weer teruggebracht naar het oorspronkelijke trefpunt. 

Sitemap Tromsø

Wil je alle activiteiten in Tromsø ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tromsø

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 10.446 beoordelingen

Een absoluut ongelooflijke ervaring, elk personeelslid deed haar best om de ervaring onvergetelijk te maken. Het personeel was ongelooflijk attent en hield echt rekening met mijn coeliakie en zorgde ervoor dat ik veilig kon eten. Ze zorgden er uitstekend voor dat er voor elke bezoeker werd gezorgd, en de rendieren werden echt gerespecteerd, begrepen en verzorgd. De toevoeging van de verschijning van het noorderlicht die een spectaculaire vertoning maakte, zorgde ervoor dat de avond geweldig was. De folklore van de Sami-bevolking die rond het vuur werd verteld, was charmant en informatief en een ongelooflijke toevoeging en een einde aan een fantastische avond. Het is niet te missen.

Päivämatka peruuntui, ilmoitus tuli kun olin jo matkalla tapaamispaikalle. Siitä hieman miinuksia, mutta keskiyön auringon matka olikin ehkä parempi! Sama ihana opas, joka oli Skervøyssä valasretkellä. Osaa todella hommansa! Ihana sää, rauhallista ja tyyntä. Näimme hylkeen, merikotkan, merimetson, uskomattoman kauniita vuoriimaisemia ja ja tietysti paljon aurinkoa. Hyvin järjestetty, turvallisuudesta huolehdittu, oikein mukava hersu!

Ik wil onze gids Brynjar bedanken voor de geweldige ervaring. We verlieten Tromsø terwijl de lucht grotendeels bewolkt was en Brynjar nam ons mee naar een afgelegen gebied in het noorden. Met een beetje geluk is de lucht helemaal opengegaan en is de dageraad begonnen, een sprookje met open ogen. Aarzel niet om te reserveren

Echt een ontzettend leuke en mooie ervaring! Heel veel geleerd van het verhaal over de sami cultuur.. En heerlijk gegeten !!

de walvissafari was erg interessant en met veel geluk kon je een aantal geweldige walvissen zien. Graag weer!