Dingen om te doen Tromsø

Rodelen, het noorderlicht en fjorden zijn slechts een voorproefje van wat deze poolstad te bieden heeft.

Tromsø: De beste dingen die je niet wil missen

Tromsø: all-inclusive minibustour naar het noorderlicht

1. Tromsø: all-inclusive minibustour naar het noorderlicht

Reis vanaf Tromsø, weg van de lichtvervuiling van de stad, op zoek naar het noorderlicht samen met een ervaren gids. Bewonder de grootsheid van het noordpoolgebied terwijl je verhalen deelt met je metgezellen bij een knetterend vreugdevuur. Vertrek vanaf het ontmoetingspunt in het centrum van Tromsø en begin aan een unieke ervaring in de Arctische wildernis. Je ervaren gids zal je dan leiden in de achtervolging van het betoverende natuurfenomeen: de Aurora Borealis. Terwijl je op meerdere locaties de lucht doorzoekt, kun je de ruige schoonheid van je omgeving in je opnemen. Luister naar lokale mythen en verhalen over de lichten, evenals een wetenschappelijke uitleg over waarom ze bestaan. Nadat je de beste plek hebt gevonden om naar de lichten te kijken, loop je door het verse sneeuw omringd door torenhoge bergen en diepe fjorden. Neem de tijd om dit ongelooflijke natuurlijke lichtspektakel te bewonderen, waar de kleuren in de lucht dansen in prachtige, betoverende patronen. Houd je energie op peil met warme dranken en snacks, gekookt boven het kampvuur. Then be taken back to memories of summer camp as you roast marshmallows on a smoky bonfire. Neem de hele nacht veel fantastische foto's met het meegeleverde statief. Je gids geeft advies om je camera goed in te stellen en maakt ook foto's van je groep met het noorderlicht op de achtergrond. Na een onvergetelijke avond word je afgezet bij je accommodatie in Tromsø.

Tromsø: fjordrondvaart en walvissafari per catamaran

2. Tromsø: fjordrondvaart en walvissafari per catamaran

Ga aan boord van een comfortabele catamaran in het centrum van Tromsø. Terwijl je vaart leer je alles over Noorse fauna, visserij, watercultuur, dorpen en het weer dankzij jouw deskundige gids. Bewonder het Arctische landschap en de prachtige fjorden. Maak foto's vanaf het binnen- of het buitendek. Geniet van warme koffie of thee terwijl je naar de unieke omgeving kijkt. Als je nog steeds honger hebt, is er een kiosk aan boord waar je warme maaltijden, snacks en koude drankjes kunt kopen. Van eind oktober tot eind januari bezoeken enkele van 's werelds grootste zoogdieren de kust voor Tromsø om haringen te eten. Tijdens deze periode heb je de grootste kans om bultruggen, orka's of bruinvissen te spotten. Misschien heb je geluk en zie je zelfs een vinvis. Zodra je bij de plek bent gekomen waar de walvissen voedsel zoeken, heb je 1 - 1,5 uur de tijd om dit feest van dichtbij te bekijken. Houd er rekening mee dat de weersomstandigheden in het noordpoolgebied op sommige dagen zwaar kunnen zijn. Als je verwacht last van zeeziekte te krijgen, neem dan medicijnen tegen zeeziekte mee en neem deze een half uur voor vertrek in.

Tromsø: rendiersleeën & rendieren voeren met een Sami-gids

3. Tromsø: rendiersleeën & rendieren voeren met een Sami-gids

Geniet van een korte rit langs de kust vanuit het centrum van de stad naar de rendieren en de sleeën. Spring aan boord en laat je gids je op een slee door de sneeuw leiden. Daarna krijg je een kans om het kamp te bezoeken en de kudde te voederen - bijna 300 rendieren. Verzamel binnen de lavuu (Sami tent) voor wat warmte en een traditionele warme maaltijd. Luister rond het kampvuur naar je gids die verhalen vertelt over de Sami cultuur en een traditionele Sami-lied joikt.  De tour eindigt weer in Tromsø.

Tromsø: zelf een slee met husky's besturen

4. Tromsø: zelf een slee met husky's besturen

Ga mee op een begeleide slede-ervaring vanuit Tromsø. Bestuur om de beurt de slee of geniet gewoon van het ongelooflijke poollandschap. Na afloop kun je verhalen uitwisselen rond een warm vuur met warme chocolademelk en cake. Stap in de comfortabele minibus en rijd naar de kennel op het eiland Kvaløya. Eenmaal uitgedost ga je naar de kennel en zie je de 130 Alaskan Huskies, die altijd enthousiast zijn om gasten te ontmoeten. Je krijgt een korte demonstratie over hoe je een slee moet besturen en je kunt al je vragen stellen. Volg daarna je gids en ontmoet je husky's. Elk paar, bestaande uit een passagier en een bestuurder, heeft een eigen slee. Je hebt verschillende mogelijkheden om van rol te wisselen zodra de reis begint. Ga tenslotte naar de sneeuw en volg de gids over het pad. Maak foto's tijdens de hele reis en geniet van de ongelooflijke landschappen.Na je 90 minuten durende slee-avontuur ga je naar de Sami Lavvo voor warme dranken en Hege's beroemde zelfgemaakte chocoladetaart. Rond de gezellige open haard kun je je ervaringen met elkaar delen, totdat het tijd is om je pakken uit te trekken en weer in de bus te stappen.Je wordt weer teruggebracht naar het oorspronkelijke trefpunt. 

Vanaf Tromsø: walvissen spotten per hybride-catamaran

5. Vanaf Tromsø: walvissen spotten per hybride-catamaran

Je vertrekt 's ochtends vanuit Tromsø en vaart naar de plek waar de walvissen op tijd zijn om te genieten van het daglicht dat van korte duur is. Onderweg zie je het adembenemende uitzicht op de bevroren landschappen in comfortabele, panoramische lounges en op meerdere niveaus. Er is een selectie van eten en drinken te koop aan boord. De boot maakt gebruik van een hybride motor om de foerageergebieden van de walvis te bereiken. Als je de walvissen benadert, schakelt de kapitein over naar een stille elektrische motor, waarmee je dichtbij kunt komen zonder ze te storen. Houd er rekening mee dat de duur van deze reis afhankelijk is van de locatie van de walvissen en dus kan variëren van 6 tot 8 uur. Er is geen garantie, maar de touroperator zal altijd zijn best doen om de walvissen te zien.

Breivikedet: leuk en gemakkelijk hondensledeavontuur

6. Breivikedet: leuk en gemakkelijk hondensledeavontuur

Bestuur je eigen team husky's tijdens een onvergetelijke rit, een must voor iedereen die Noord-Noorwegen bezoekt. Deze avontuurlijke manier van reizen brengt je heel dicht bij de ruige Arctische natuur. De activiteitenbegeleiders heten je bij aankomst welkom in het kamp in Breivikeidet. Je trekt een thermopak, laarzen, muts en wanten aan en kunt vervolgens op pad om de husky's te ontmoeten. Je krijgt ook veiligheidsinstructies en leert de basisbeginselen van het slederijden. Geniet van deze leuke en gemakkelijke manier om de indrukwekkende landschappen van Noord-Noorwegen te ervaren. Twee personen delen één slee: de een als bestuurder en de ander als passagier, met de mogelijkheid om halverwege te wisselen.

Vanuit Tromsø: all-inclusive vogel- & walvisspotten per boot

7. Vanuit Tromsø: all-inclusive vogel- & walvisspotten per boot

Tijdens deze comfortabele boottocht vanuit Tromsø vaar je naar Walviseiland en de open zee. Je gids vertelt onderweg over de verschillende vis- en walvissoorten die goed gedijen in het water met een overvloed aan haring en plankton. De snelle boot van de lokale partner zorgt ervoor dat je genoeg tijd op het water doorbrengt. De kust van Tromsø in het noorden van Noorwegen is in deze regio een van de beste gebieden om walvissen te spotten. Spot nieuwsgierige bultrugwalvissen en orka's die rondzwemmen en jagen, en vogels zoals zeearenden, meeuwen, zeekoeten, eidereenden en aalscholvers. Leg alle gebeurtenissen vast met je fototoestel. Dankzij het buitendek en de zitplaatsen met verwarming binnen kun je de inheemse wilde dieren van Noorwegen van heel dichtbij meemaken.Blijf warm en comfortabel met snacks en drankjes.

Vanuit Tromsø: bustour met gids naar noorderlicht met foto's

8. Vanuit Tromsø: bustour met gids naar noorderlicht met foto's

Op zoek naar het Noorderlicht tijdens een 6 tot 8 uur durende tocht met een comfortabele bus met een toilet, verwarming en wifi. Je vertrekt om 18:00 uur naar de locatie waar je de grootste kans hebt het Noorderlicht te zien, bepaald op basis van prognoses en het weer, dat voortdurend in de gaten wordt gehouden. Onderweg vertelt je gids je verhalen en wordt het fenomeen verklaard. Zodra je het Noorderlicht ziet, maakt je gids gratis  foto's van jou. Als je je eigen foto's wilt maken, laat je gids je zien hoe je het beste het Noorderlicht fotografeert. Geniet van koffie, thee en warme chocolademelk om je warm en wakker te houden. Als je het koud krijgt, is de bus verwarmd en kun je daar dus altijd even opwarmen. Het Noorderlicht is een natuurfenomeen dus helaas kunnen we niet garanderen dat je het ook echt te zien krijgt. Als de zoektocht niet succesvol is, kun je een andere dag mee en krijg je 50% korting.

Vanuit Tromsø: dagtrip naar de arctische natuur

9. Vanuit Tromsø: dagtrip naar de arctische natuur

Tijdens deze 5 uur durende dagtrip bewonder je de natuur en fauna in een van de zuiverste natuurgebieden ter wereld. Je gids kent het gebied op zijn duimpje, en neemt je mee naar de meest pittoreske plekken. Tijdens deze dagtrip wordt alles verzorgd: ophaal- en terugbrengservice van en naar je accommodatie, foto's van jou en het landschap, zelfgemaakte lunch en warme dranken. Geniet van de arctische schoonheid tijdens deze onvergetelijke ervaring!

Tromsø: Noorderlichtreis met kampvuur en snacks

10. Tromsø: Noorderlichtreis met kampvuur en snacks

Vergroot je kansen om het noorderlicht te zien met een gids die meer dan 1000 waarnemingen van dit prachtige natuurverschijnsel heeft gezien tijdens deze tour vanuit Tromsø. Krijg cameratips over hoe je het beste foto's van het noorderlicht kunt maken van een fotograaf. Ontmoet je gids in Tromsø en reis naar een locatie buiten de stad met uitstekende kijkomstandigheden. Weet dat je gids je tot in Finland zal brengen om ervoor te zorgen dat je de optimale kijkomstandigheden krijgt. Eenmaal op locatie ga je in een campingstoel zitten en geniet je van een gezellig kampvuur met traditionele knekkebrød (knäckebröd) en gulrotcake (worteltaart). Houd je handen warm met een gloeiend heet drankje en draag een knus thermopak. Krijg je het toch te koud, blijf dan lekker warm in de verwarmde bus. Maak gebruik van het camerastatief en krijg tips over welke camera-instellingen je moet gebruiken in je gids, zodat je foto's van de oogverblindende aurora borealis kunt delen met je vrienden en familie thuis. Keer terug naar uw hotel in Tromsø.

Topbezienswaardigheden in Tromsø

Sitemap Tromsø

Wil je alle activiteiten in Tromsø ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tromsø

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 10.574 beoordelingen

Mooie tour waar er uitleg wordt gegeven over het noorderlicht en het vastleggen daarvan op de camera. Tijdens de tour die wij deden was het Noorderlicht niet altijd even goed zichtbaar met het oog. Door het oog van de camera zie je het wel. de dagen na de tour hadden we het geluk het Noorderlicht te zien. En mede door de informatie tijdens deze tour wisten wij een goede plek te vinden en het vast te leggen met de camera. Het is zeker de moeite waard om deze tour te doen. De gids brengt je naar het een mooie plek en maakt een vuurtje om op te warmen met een lekker warme chocolade melk. En als toetje krijg je dag daarna prachtige foto’s opgestuurd.

Het was een super leuke en leerzame ervaring. We vertrokken vroeg in de ochtend maar op de boot kon je een lekker kopje koffie halen om wakker te worden. De informatie van de gids werd op een leuke manier gebracht waardoor het niet saai was. Ondanks dat het mistig was hebben we toch mooie dingen gezien, mede door de onderwater camera.

Just a nice boatride through the fjords around Tromso. Did some fishing, saw 6 eagles and pulled up a crab pod. Although we did not see (small) whales this trip is highly recommendable. Lovely crew that took care of us perfectly.

Heel leuk span. We konden met puppy's en tieners spelen, maar ook met de volwassen honden krabben en knuffelen. Het eten was goed. We hadden geluk en konden het noorderlicht zien. Al met al een geslaagde avond.

Super trip, geweldig mooie omgeving. Fantastische bemanning erg enthousiast. Helaas niet heel veel wild gezien maar dat kun je niet plannen. Rest was top verzorgd.