Kies data
Tromsø

Hondensleeën & huskytours

  • Avonturen
10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Tromsø Hondensleeën & huskytours: Onze meest aanbevolen

Tromsø: Husky-sleetocht met lunch

1. Tromsø: Husky-sleetocht met lunch

Ervaar de wildernis van Tromsø vanuit het meest authentieke perspectief tijdens een tocht met hondenslee van een halve dag. Je komt meer te weten over de kunst van het sleesturen en laat een team van huskyhonden je door de sneeuw trekken. Spring op de slee en schreeuw het bevel om de honden te laten rennen. Elke slee wordt getrokken door onze getrainde atletische honden, maar vergeet niet, soms moet je ze helpen en een slee een beetje duwen. Je voelt de frisse wind op je gezicht met onderweg een ongelooflijk uitzicht. Elke slee wordt gedeeld met een passagier en halverwege krijg je de kans om van plaats te wisselen. Daarna keer je terug naar het kamp voor een warme maaltijd en vrije tijd rond open vuur.

Tromsø: zelf een slee met husky's besturen

2. Tromsø: zelf een slee met husky's besturen

Ga mee op een begeleide slede-ervaring vanuit Tromsø. Bestuur om de beurt de slee of geniet gewoon van het ongelooflijke poollandschap. Na afloop kun je verhalen uitwisselen rond een warm vuur met warme chocolademelk en cake. Stap in de comfortabele minibus en rijd naar de kennel op het eiland Kvaløya. Eenmaal uitgedost ga je naar de kennel en zie je de 130 Alaskan Huskies, die altijd enthousiast zijn om gasten te ontmoeten. Je krijgt een korte demonstratie over hoe je een slee moet besturen en je kunt al je vragen stellen. Volg daarna je gids en ontmoet je husky's. Elk paar, bestaande uit een passagier en een bestuurder, heeft een eigen slee. Je hebt verschillende mogelijkheden om van rol te wisselen zodra de reis begint. Ga tenslotte naar de sneeuw en volg de gids over het pad. Maak foto's tijdens de hele reis en geniet van de ongelooflijke landschappen.Na je 90 minuten durende slee-avontuur ga je naar de Sami Lavvo voor warme dranken en Hege's beroemde zelfgemaakte chocoladetaart. Rond de gezellige open haard kun je je ervaringen met elkaar delen, totdat het tijd is om je pakken uit te trekken en weer in de bus te stappen.Je wordt weer teruggebracht naar het oorspronkelijke trefpunt. 

Tromsø: Noorderlicht- en huskytour met diner

3. Tromsø: Noorderlicht- en huskytour met diner

Ervaar het noorderlicht, een spectaculair natuurfenomeen, op 30 minuten van het centrum van Tromsø in een huskykamp, waar je heerlijke warme dranken krijgt geserveerd en marshmallows kunt roosteren boven het open vuur. Ga binnen in een authentieke lavvo (Sami-tent) terwijl je wacht tot de lichten aan de nachtelijke hemel verschijnen. Ontspan dan op rendierhuiden in de vrije natuur, of hang lekker in een stoel terwijl je de lucht in de gaten houdt voor de dansende lichten. Je gids beantwoordt al je vragen. Omdat het noorderlicht een natuurverschijnsel is, is er geen garantie dat het zal verschijnen, maar het is zeker de moeite waard om de 200 Alaskan husky's met hun puppies te bezoeken! Geniet van een warme maaltijd in Noorse stijl als je gids je een schotel serveert van bacalao gemaakt met tomaat en Noorse stokvis (kabeljauw).

Tromsø: sleeën met husky's en bezoek Ice Domes

4. Tromsø: sleeën met husky's en bezoek Ice Domes

Je tocht begint wanneer je aan boord stapt van een comfortabele bus, die vertrekt van buiten de Magic Ice Bar. Begin een schilderachtige rit van 90 minuten naar deze sprookjesachtige locatie in de Arctische wildernis. Te midden van hoge bergen in de prachtige Tamok valley wordt Tromsø Ice Domes elk jaar opnieuw opgebouwd als de poolnacht eraan komt. De ijsbars, onze ijsbioscoop, ijspakken en het ijsrestaurant hebben thema's die jaar na jaar veranderen. Bij aankomst bij de Tromsø Ice Domes wordt je begroet door je gids, die je naar de hondenslee-ervaring of het bezoek aan de ijskoepels leidt; dit kan variëren op basis van beschikbaarheid en het weer. Als je klaar bent met je hondenslee-ervaring, begint je volgende excursie met een bezoek aan de majestueuze Tromsø Ice Domes. Bij de Ice Domes neem je deel aan een rondleiding en kom je meer te weten over het bouwproces van een ijshotel en de impact die de sneeuw heeft op het overleven van onze pooldieren. Je krijgt een alcoholvrije ijs-shot bij de prachtige ijsbar. Je kunt andere drankjes kopen, die worden geserveerd in het ijsrestaurant of de ijsbar.

Van Tromsø: hondenslee-avond in Camp Tamok

5. Van Tromsø: hondenslee-avond in Camp Tamok

Ervaar een uniek vervoermiddel in Noord-Noorwegen tijdens een hondenslee-avontuur in de avond door een besneeuwd terrein, omringd door arctisch berglandschap en schilderachtige fjorden. Als je geluk hebt, zie je de magische noorderlichthemel boven je dansen. Je hebt geen eerdere vaardigheden nodig om je eigen husky-team te pletten. Begin met ophalen vanuit het centrum van Tromsø en reis 90 minuten naar het wilderniscentrum in Camp Tamok. Ontvang bij aankomst in het kamp warme winterkleding en leer over de veiligheidsinstructies en een praktische demonstratie van de gidsen. Twee mensen zullen elke slee en een hondenteam delen. De ene is de "musher" (chauffeur) en de andere kan achterover leunen en genieten van de rit. Als uw groep kinderen omvat, moet elk kind worden vergezeld door een volwassene. Halverwege de 12 kilometer lange hondensleeroute kun je wisselen van plaats. Na dit buitenavontuur krijg je een warme maaltijd geserveerd in een traditionele Noord-Noorse setting rond het open vuur in een rendierherderstent. Nadat je hebt ontspannen en opgewarmd, kun je aan boord van de bus terug naar de stad en nadenken over een gedenkwaardig avontuur.

Tromsø: begeleide Husky-sledetocht met lunch

6. Tromsø: begeleide Husky-sledetocht met lunch

Je begint deze spannende tocht van een halve dag in Tromsø. Je ontmoet je professionele hondensleedrijver. Vervolgens neem je plaats in een slee die wordt getrokken door Alaskaanse husky's. Geniet van het geweldige uitzicht op de bergen rond Tromsø, die zich uitstrekken richting Balsfjord en het schiereiland Malangen. Na een hondensledetocht van een uur ga je terug naar het kamp. Daar vertelt een gediplomeerde hondengeleider je van alles over dierenzorg, hoe de dieren worden gefokt en opgeleid, en over de geschiedenis van het hondensleeën. Je kunt ook knuffelen met een huskypuppy. Vervolgens geniet je van een stevige maaltijd van bidos met rendiervlees, bouillon en groenten. Midden in de tent brandt een gezellig vuur en er staat ook een grote kan koffie op je te wachten om je op te warmen.

Tromsø: puppytraining bij Husky Home

7. Tromsø: puppytraining bij Husky Home

Een van de belangrijkste ambities van de lokale touroperator is deelname aan hondensleeraces. Training van zowel de honden als de mensen door de jaren heen is essentieel en de zomer is de tijd voor de nieuwe puppy's die eerst proberen om samen te werken. Sluit je aan bij je ervaren geleiders en train de jongste sledehonden van 4 weken tot 6 maanden. Neem de puppy's mee voor een wandeling van 1 tot 1,5 uur in de buurt van de huskyboerderij en doe verschillende oefeningen in de wildernis, afhankelijk van de leeftijd van de puppy's. Geschikt voor volwassenen en altijd een hit bij de kinderen. Trek door het landschap buiten het kamp om de puppy's het prachtige landschap te laten ervaren.

Van Tromsø: sneeuwschoenwandeltocht en Husky Camp Visit

8. Van Tromsø: sneeuwschoenwandeltocht en Husky Camp Visit

Lopend op een diepe laag sneeuw, luister naar het vaste ritme van je ademhaling. Een prachtig berglandschap strekt zich uit zover het oog reikt; laat het beeld tot je doordringen. Voor de lokale bevolking is wandelen meer dan zomaar een buitenactiviteit, het is de meest intieme manier om de natuur te ervaren. Dompel jezelf onder in het moment en laat dingen in perspectief vallen; maak je hoofd leeg en laad je batterijen weer op. Volg je gids de Arctische wildernis in en ervaar het allemaal zelf. De exacte route wordt bepaald op basis van de weersomstandigheden en wensen van de groep. Als het weer het toelaat, geniet je onderweg van je zelfgemaakte chocoladetaart en iets warms om te drinken terwijl je van het uitzicht geniet. Anders kunt u bij terugkeer genieten van de snack rond een open vuur in het huskykamp. Maak kennis met de pluizige vriendjes en hun puppy's voordat je terugkeert naar Tromsø.

Van Tromso: Nordic Husky-wandeling

9. Van Tromso: Nordic Husky-wandeling

Verken het spectaculaire Noord-Noorse platteland met een reis die is aangepast aan uw behoeften. Je wordt vergezeld door husky's, zeer energieke honden - dus wees niet verbaasd als je je begint af te vragen wie er nu echt met wie gaat wandelen! Een ervaren gids zal je ook vergezellen en tijdens de reis zie je de fjorden en bergen die Tromsø omringen. U kunt ook enkele van de Noord-Noorse dieren in het wild van dichterbij bekijken. Terug in het Husky Center krijg je lunch en koffie (op het vuur op Noorse wijze gemaakt) met een heerlijke chocoladetaart als toetje in een Sami Lavvo. U krijgt ook de gelegenheid om enkele van de puppy's te aaien.

Veelgestelde vragen over Hondensleeën & huskytours in Tromsø

Welke andere activiteiten dan Hondensleeën & huskytours zijn de moeite waard in Tromsø?

Andere onmisbare dingen om te doen in Tromsø:

Welke Hondensleeën & huskytours in Tromsø nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Tromsø

Wil je alle activiteiten in Tromsø ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tromsø

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 685 beoordelingen

heel erg leuk. half uurtje in de bus, daarna pak aan. Wij hadden een begeleider die de slee bestuurde. Ontzettend veel leuke , lieve honden. Goede uitleg over hoe ze worden verzorgd en hoe ze leven. Daarna nog rendier soep en warme chocomel

Zo leuk om met alle honden en puppy's te spelen. Zeer warm en gezellig diner en met veel geluk een uitstekende show van noorderlicht de nacht dat we er waren.

Super netjes geregeld. Je krijgt kleding en laarzen van hun. Lunch is vers, maar eenvoudig. Tocht met de hondenslee is echt een super ervaring!

Great! And you can slide as well from a little mountain, my son of 14 liked it. Really nice huskies and good food.

Great experience with very friendly people and lovely dogs!