Datums kiezen

Tromsø
(Mini)bustours

(Mini)bustours
23 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Tromsø (Mini)bustours: onze aanbevelingen

Tromsø: Rendier sleeën & voeren met een Sami gids

1. Tromsø: Rendier sleeën & voeren met een Sami gids

Ontdek de manier van leven van de Sami rendierhoeders tijdens deze dagexcursie vanuit Tromsø. Reis naar het kamp in een comfortabele bus. Ontmoet de herders en reis op een slee getrokken door rendieren. Geniet van authentiek Sami-eten terwijl je luistert naar traditionele verhalen en liederen rond een open vuur. Word opgehaald uit het centrum van de stad en ontspan tijdens een korte rit aan zee naar het rendiergebied. Word begroet door je gastheer. Spring op een slee getrokken door een rendier en laat je gids je leiden op een magische sledetocht door de sneeuw. Ga naar het kamp en voer de majestueuze rendierkudde van 300 dieren. Kom samen in de lavuu (Sami-tent) voor wat warmte en een heerlijke traditionele warme maaltijd. Cirkel rond het kampvuur terwijl je gids verhalen vertelt over de Sami-cultuur en joiks zingt, een vorm van Sami-liedjes. Keer aan het eind van je tour terug naar je ontmoetingspunt in Tromsø.

Tromsø: Walvistour met hybride-elektrische catamaran

2. Tromsø: Walvistour met hybride-elektrische catamaran

Vaar met een hybride elektrische catamaran naar de Arctische wateren en observeer zeedieren in hun natuurlijke habitat. Kijk hoe orka's, vinvissen, potvissen en/of bultruggen zich voeden in de ijzige fjorden en bewonder de prachtige landschappen om je heen. Vertrek 's ochtends vanuit Tromsø en vaar naar Skjervøy waar de walvissen op tijd zijn om van de korte uren daglicht te genieten. Geniet van het adembenemende uitzicht op bevroren landschappen in comfortabele, panoramische lounges. Onze boten zijn ontworpen voor sightseeing en bieden plaats aan meer dan 100 gasten. Toch kun je dankzij de grote panoramische ramen en de dekken met meerdere niveaus overal aan boord van het uitzicht genieten. Aan boord kun je eten en drinken kopen. Zeil ongeveer 3 tot 3,5 uur om de walvissen te bereiken en breng ongeveer 1 tot 1,5 uur door rond hun voederplaatsen. Onze kapitein houdt de walvissen in de gaten. Soms duurt het iets langer om een bultrug, vinvis, potvis en/of orka te zien, maar onze gidsen hebben handige trucjes om ze te spotten. Terwijl we op zoek gaan naar de walvissen, vertellen onze gepassioneerde gidsen hun persoonlijke verhalen uit de omgeving van Tromsø en interessante bezienswaardigheden die we vanaf de fjorden kunnen zien. Natuurlijk is een walvistour niet compleet zonder een overvloed aan informatie over de bultruggen, vinvissen, potvissen en/of orka's. Zodra de walvissen zijn gespot, schakelen we over op onze elektrische en stille motor om de walvissen zo min mogelijk te storen. De trillingen en het lawaai van de motoren worden door onderzoekers genoemd als een grote verstoring voor het zeeleven en de walvissen. We streven naar beter en verantwoordelijker walvistoerisme en daarom volgen we een strikte walvistoerisme filosofie. Opmerking: Neem warme kleding mee, ook wol en gelijkwaardig. We varen in de arctische wateren en het is koud, vooral op zee. Onze kajuiten zijn verwarmd en comfortabel, maar buiten is het koud.

Tromsø: Noorderlicht Achtervolging Minibus Tour met Kampvuur

3. Tromsø: Noorderlicht Achtervolging Minibus Tour met Kampvuur

Reis buiten Tromsø, weg van de lichtvervuiling van de stad, op zoek naar het noorderlicht samen met een ervaren gids. Bewonder de immense grootsheid van het noordpoolgebied terwijl je verhalen deelt met je reisgenoten bij een knapperend kampvuur. Vertrek vanaf het ontmoetingspunt in het centrum van Tromsø en begin aan een unieke ervaring in de Arctische wildernis. Je ervaren gids zal je dan leiden in de jacht op het betoverende natuurverschijnsel dat de Aurora Borealis is. Terwijl je op meerdere locaties de hemel afspeurt, geniet je van de ruige schoonheid van je omgeving. Luister naar plaatselijke mythen en verhalen over het licht, en naar een wetenschappelijke uitleg over het waarom ervan. Nadat je de beste plek hebt gevonden om het licht te bekijken, kruip je door verse sneeuw omringd door torenhoge bergen en diepe fjorden. Neem de tijd om dit ongelooflijke natuurlijke lichtspel, waar kleuren in de lucht dansen in prachtige, betoverende patronen, echt te bewonderen. Houd je energie op peil met warme dranken en snacks. Ga dan terug naar herinneringen aan het zomerkamp terwijl je marshmallows roostert op een rokerig kampvuur. Maak veel mooie foto's gedurende de nacht. Je gids geeft je advies om je camera goed in te stellen en maakt foto's van je groep met het noorderlicht op de achtergrond. Na een onvergetelijke avond word je afgezet bij je accommodatie in Tromsø.

Tromsø: Wildlife Vogel Fjord Cruise met Lunch en Drankjes

4. Tromsø: Wildlife Vogel Fjord Cruise met Lunch en Drankjes

Ervaar het bijzondere landschap rond de regio Tromsø aan boord van onze boten. Vaar de Noordelijke IJszee op en rond de prachtige fjorden en zeestraten van de regio. Geniet onderweg van heerlijke Arctische vis, drankjes en snacks. Profiteer van de ophaalservice bij een trefpunt in het centrum van Tromsø en laat je begeleiden naar de haven om aan boord te gaan van een klassieke boot genaamd de "Capella" of "Polar Adventure". Neem plaats in een warme hut of maak gebruik van de geïsoleerde bodysuits om op het dek te blijven en het uitzicht te bewonderen. Ervaar de wilde dieren van de Tromsø regio terwijl je uitkijkt naar vogels zoals zeearenden, zeekoeten en eidereenden. Ontmoet papegaaiduikers (in het seizoen), aalscholvers, zeehonden en otters. Houd je camera altijd bij de hand voor ongelofelijke fotomomenten. Zie kleine grienden en dolfijnen spelen in het water. Kijk naar de kustlijn om rendieren te zien en geniet van de flora en fauna van Tromsø in al haar diversiteit. Reis dan terug naar de haven van Tromsø, waar je fantastische pooltocht eindigt.

Vanuit Tromsø: jacht op het noorderlicht per boot

5. Vanuit Tromsø: jacht op het noorderlicht per boot

De ervaring begint in het dok in het stadscentrum in Tromsø, van daaruit gaat u aan boord de arctische nacht tegemoet MS Poolavontuur. De boot vertrekt om 20.00 uur en zet koers naar de bestemming waar de kans op het zien van het noorderlicht het grootst is. Aan boord is een verscheidenheid aan warme en koude dranken om van te genieten en warm te houden, het is zelfbediening en u kunt zoveel koekjes eten en zoveel koffie drinken als u wilt. Er zijn ook thermopakken beschikbaar die je kunt aantrekken voor een koude winternacht. Foto's zijn niet inbegrepen bij deze activiteit, maar de bemanning aan boord zal je helpen om de juiste instellingen op je camera en telefoon in te stellen, zodat je de groene dame kunt vastleggen. Het is toegestaan om eten en drinken mee te nemen, maar alcohol is niet toegestaan aan boord. De boot blijft bij het noorderlicht zolang rekening kan worden gehouden met de duur van de tocht. De boot keert om 23:30 uur terug bij dezelfde aanlegsteiger direct naast het Scandic Ishavshotel. We kunnen het zien van het noorderlicht niet garanderen, maar als je het noorderlicht niet ziet op je eerste avond, krijg je gratis een nieuwe tour aangeboden op de dagen dat we beschikbare plaatsen hebben (een nieuwe tour is maar één keer geldig). Aangezien we niet garanderen dat u het noorderlicht kunt zien, is er geen gedeeltelijke of volledige terugbetaling beschikbaar als u het noorderlicht niet ziet. Op dagen dat het slecht weer is en de kans op het zien van het noorderlicht klein is, nemen we contact met je op en vragen we je om je boeking te verplaatsen naar een andere dag, dus zorg dat je binnen 24 uur voor vertrek bereikbaar bent voor contact.

Vanuit Tromsø: Noorderlicht Tour

6. Vanuit Tromsø: Noorderlicht Tour

Vergroot je kans om het schitterende noorderlicht te zien tijdens deze bustour vanuit Tromsø. Blijf warm met een thermopak en warme dranken. Maak geweldige foto's tijdens je tour dankzij de hulp van de gids. Vertrek uit Tromsø in een comfortabele bus met airconditioning en ga op jacht naar het dansende licht van de aurora borealis. Ontspan in de comfortabele bus op weg naar waar de meteorologen hebben voorspeld dat het licht op zijn mooist zal zijn. De gids geeft een eerlijke inschatting van de kans dat je die avond daadwerkelijk het noorderlicht te zien krijgt. Om een prachtig uitzicht op de lucht te krijgen, ga je naar gebieden met goede zonneactiviteit en heldere luchten. Geniet van flexibiliteit met betrekking tot stops, activiteiten en beslissingen over de duur van de trip. Je gids helpt je met de camera-instellingen en het gebruik van een statief voor de beste foto's. Na afloop van de tour word je teruggebracht naar je hotel.

Tromsø: Husky hondenslee-avontuur met eigen auto

7. Tromsø: Husky hondenslee-avontuur met eigen auto

Ga mee op een slee-tour met gids vanuit Tromsø. Bestuur om de beurt de slee of geniet gewoon van het ongelofelijke poollandschap. Na afloop kun je verhalen uitwisselen rond een warm vuur met warme chocolademelk en taart. Stap in de comfortabele minibus en rijd naar de kennel op het eiland Kvaløya. Eenmaal uitgedost ga je naar de kennel en zie je de 130 Alaska-husky's, die altijd enthousiast zijn om gasten te ontmoeten. Je krijgt een korte demonstratie over hoe je een slee moet besturen, en je kunt al je vragen stellen. Volg daarna je gids en ontmoet de husky's. Elk paar, bestaande uit een passagier en een bestuurder, heeft een eigen slee. Je hebt verschillende mogelijkheden om van rol te wisselen zodra de reis begint. Ten slotte ga je de sneeuw in, en volg je de gids over het pad. Maak foto's tijdens de hele reis en geniet van de ongelofelijke landschappen. Na je 90 minuten durende slee-avontuur ga je naar de Sami Lavvo voor warme dranken en Hege's beroemde zelfgemaakte chocoladetaart. Rond de sfeervolle open haard kun je ervaringen met elkaar uitwisselen, totdat het tijd is om je pak weer uit te trekken en weer in de bus te stappen. Je wordt weer teruggebracht naar het trefpunt. 

Tromsø: Noorderlicht Jacht met Gratis Foto's

8. Tromsø: Noorderlicht Jacht met Gratis Foto's

Doe mee met deze door experts geleide excursie in kleine groepen om de mooiste lichtshow van de natuur te zien. Doe mee aan een achtervolging waarbij de bestemming verandert afhankelijk van de beste kans om de lichten te zien. Soms gaat de rit naar de kust, soms landinwaarts en soms langs drie fjorden tot aan de Finse grens. De uiteindelijke beslissing wordt zo laat mogelijk gelaten om uw kans te maximaliseren om de majestueuze lichten in de lucht te zien dansen. Spring in het busje en ontmoet je groep en deskundige gids. Nadat je de perfecte plek hebt gevonden, ga je lekker zitten en wacht je tot de schitterende kleuren van het noorderlicht verschijnen. Je gids helpt je je camera af te stellen zodat je de beste foto's van ze kunt maken. Geniet van warme dranken en koekjes terwijl je de lucht in de gaten houdt. Geniet van een exclusieve achtervolging met een maximale groepsgrootte van 16 gasten. Je gids beantwoordt graag al je vragen en maakt foto's in hoge resolutie om na de tour met de groep te delen.

Tromsø: Arctische Fjordencruise met een hybride-elektrische catamaran

9. Tromsø: Arctische Fjordencruise met een hybride-elektrische catamaran

Vertrek vanuit Tromsø en verken de baaien, rechte stukken en fjorden van het Noordpoolgebied die rijk zijn aan dieren in het wild en geschiedenis. Maak onderweg een paar stops, onder meer bij moderne viskwekerijen, kleine vissersdorpjes en oude eilandgemeenschappen aan de rand van Kvaløya of 'walviseiland'. Kijk hoe de bemanning een onderwaterdrone inzet. Bekijk het rijke zeeleven in de kristalheldere ondiepten. Koop drankjes en een warme lunch aan boord om van te genieten terwijl u geniet van het prachtige panoramische uitzicht.

Tromsø: Rendiersleeën, diner en dagtocht Noorderlicht

10. Tromsø: Rendiersleeën, diner en dagtocht Noorderlicht

Ervaar de magie van het Noordpoolgebied tijdens deze nachtelijke rendiersledetocht vanuit Tromsø. Geniet van een traditioneel Sami-diner en ontmoet rendierherders terwijl ze je vertellen over hun cultuur en geloof. Maak kans om het noorderlicht boven je te zien dansen. Stap in Tromsø op de bus en begin aan je arctische avontuur. Stop bij een Sami-kamp en krijg de kans om de kudde van ongeveer 300 wilde rendieren te voeren die uit je handen zullen eten. Voel de sensatie van het rijden op een slee getrokken door majestueuze rendieren. Laat je uitnodigen voor een kop warme thee, koffie of warme chocolademelk en warm je op rond het vuur in een met kaarsen verlichte gamme (traditionele Sami-hut). Proef een driegangenmenu inclusief bidos (een traditionele Samische stoofpot die vaak wordt geserveerd op Samische bruiloften en andere speciale gelegenheden) bereid boven het open vuur. Vergezel je gastheer in een lavuu (Sami-tent) en kom samen rond het vuur om naar verhalen over de Sami-cultuur te luisteren. Leer hoe het is om een rendierhoeder te zijn. Kijk toe hoe je gids een joik (traditioneel Samisch lied) ten gehore brengt. Stap naar buiten om te zien of het noorderlicht verschijnt boven het rendierkamp. Keer aan het eind van je tour terug naar je ontmoetingspunt in Tromsø.

Tromsø

Tromsø

Veelgestelde vragen over (Mini)bustours in Tromsø

Welke andere activiteiten dan (Mini)bustours zijn de moeite waard in Tromsø?

Andere activiteiten in Tromsø

Wil je alle activiteiten in Tromsø bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tromsø

Gemiddelde beoordeling

4.7
(2.231 beoordelingen)

Gewoon heel mooi! De honden waren allemaal heel lief en vertrouwend. Als avondeten was er vissoep, brood en cake. Tijdens de maaltijd wezen de gidsen ons erop dat het noorderlicht te zien was en dat we later konden eten. Het noorderlicht was zeer intens. Daarna waren we klaar met eten en luisterden we rond het kampvuur naar verhalen over het noorderlicht. De gids was zeer deskundig en besmette iedereen met haar enthousiasme voor het noorderlicht. De terugreis verliep ontspannen. Rond 23.00 uur waren we terug.

Wat een fantastische avond. In ongeveer een half uur kwamen we aan, we waren getuige van een adembenemend noorderlicht, daarna brachten we tijd door met de honden en ze serveerden ons een typisch diner in de hut, om deze magische avond rond het vuur af te sluiten met marshmallows, een superervaring aanbevolen bedankt aan iedereen

Husky's vertrouwen erg, mooie faciliteiten - tenten/hutten, heerlijk eten, verhalen over de Aurora worden verteld