De populairste activiteiten van Tsjechië

Praag: sightseeing-rondvaart van 50 minuten in de avond

1. Praag: sightseeing-rondvaart van 50 minuten in de avond

Geniet van adembenemend uitzicht vanaf de Moldau en ontdek de schoonheid van een van de beroemdste steden ter wereld tijdens deze avondrondvaart met audiogids. Bekijk indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de Karelsbrug en het Dansende Huis. Stap aan boord van een comfortabele en ruime boot en begin aan je rondvaart. Maak foto's terwijl je langs bezienswaardigheden als de Petřín-uitkijktoren en het historische fort van Vyšehrad vaart. Bewonder het neo-renaissancistische concertgebouw het Rudolfinum,  en zie het grootste kastelencomplex ter wereld, de Praagse burcht.  Ontspan op een boot met airconditioning en een overdekt zonnedek. Kom meer te weten over de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad dankzij het audiocommentaar, dat beschikbaar is in 8 talen. Je kunt ook de papieren gids aan boord gebruiken, die beschikbaar is in 16 talen.

Praag: middeleeuws diner, incl. onbeperkt drankjes

2. Praag: middeleeuws diner, incl. onbeperkt drankjes

Welkom terug in de middeleeuwen! Deze unieke ervaring brengt het verleden tot leven in de sfeer van een middeleeuwse taveerne. Er is geen detail overgeslagen, en er is genoeg om van te genieten tijdens deze middeleeuwse avondshow. Bekijk mannen met zwaarden, jongleurs en buikdansers onder begeleiding van muziek. Tijdens de show kun je genieten van een heerlijke 3- of 5-gangenmaaltijd die je zelf kunt samenstellen uit 6 verschillende menu's. De 3-gangenmaaltijd vindt eerder plaats. Je kunt zoveel bier, wijn en frisdrank drinken als je wilt. Dit is een bijzondere en vermakelijke manier om een avond door te brengen in Praag, die je gegarandeerd meeneemt terug in de tijd en je smaakpapillen verwent.

Pilsen: Pilsner Urquell-brouwerijtour met bierproeverij

3. Pilsen: Pilsner Urquell-brouwerijtour met bierproeverij

Wist je dat Pilsner Urquell de inspiratie is geweest voor meer dan tweederde van alle bieren ter wereld, die vandaag de dag nog steeds worden bestempeld als "Pils", "Pilsner" of "Pilsener"? Deze Pilsner Urquell-brouwerijtour zal indruk maken op elke bierfan en geschiedenisliefhebber. Maak kennis met de originele locaties waar dit beroemde bier 180 jaar geleden werd bedacht en waarvan het verhaal tot op de dag van vandaag voortduurt. Reis vanaf het bezoekerscentrum met een brouwerijbus naar een van de modernste bottelarijen, die 120.000 flessen per uur verwerkt. Lees meer over de ingrediënten waaruit dit pilsener wordt gebrouwen. Ontdek het hart van de brouwerij: 3 brouwhuizen uit verschillende eeuwen. De rondleiding wordt afgesloten met een proeverij van ongefilterd Pilsner Urquell-bier in de historische kelders. Na de rondleiding kun je souvenirs kopen in de cadeauwinkel en genieten van heerlijk Tsjechisch eten en bier rechtstreeks uit de bron in de Na Spilce Pub.

Praag: voorrangstoegang burcht, met optionele audiogids

4. Praag: voorrangstoegang burcht, met optionele audiogids

Boek je tickets voor de Praagse burcht vooraf en verspil geen tijd in de wachtrij. Krijg een korte introductie (ongeveer 15 tot 20 minuten) over het kasteelcomplex, voordat je het in je eigen tempo kunt gaan verkennen. Ontmoet je gastheer of -vrouw voor een kennismaking met de Burcht van Praag. Daarna ontvang je in ruil voor je voucher van de host een ticket, waarmee je het beste van wat er te zien is in de Praagse burcht kunt bekijken. Sla de wachtrij bij de kassa over en begin bij de Sint-Vituskathedraal, waar je een plattegrond krijgt en uitleg over de beste manier om het uitgestrekte terrein in je eigen tempo te verkennen. Upgrade je bezoek aan de Praagse burcht met een optionele online audiogids, die je wijst op de belangrijkste en meest interessante delen van elk gebouw. Volg de aanbevolen route die door ervaren gidsen zorgvuldig is uitgestippeld om alle vitrines, afbeeldingen, beelden en meer te zien. Bewonder de architectuur en de verhalen van het Oude Koninklijk Paleis, de Sint-Jorisbasiliek, het Gouden Straatje en de Daliborka-toren. Kom meer te weten over het doel van het kasteel, dat dateert uit de 9e eeuw, als thuis voor koningen van Bohemen, heilige Romeinse keizers en presidenten van Tsjecho-Slowakije en de Tsjechische Republiek. Je ticket is twee dagen lang geldig en geeft recht op eenmalige toegang tot alle gebouwen in de burcht, binnen deze periode van twee dagen.

Praagse Burcht: tour met lokale gids en ticket

5. Praagse Burcht: tour met lokale gids en ticket

Het bezoeken van de Praagse Burcht is als het binnenwandelen van een sprookje. Zie de hoogtepunten van het complex, waaronder de Sint-Vituskathedraal, het oude koninklijke paleis, de Sint-Jorisbasiliek en het Gouden Straatje. Het kasteel bevat een overweldigende hoeveelheid geschiedenis en kunst, waar je dankzij je lokale en deskundige gids eenvoudigweg langs kunt navigeren. Tref je gids voor het metrostation Malostranská, vlakbij de Mánesbrug. Vanaf daar neem je de tram naar de Praagse Burcht. Eenmaal binnen krijg je van je gids een koptelefoon, zodat je tijdens de rondleiding gemakkelijk alle toelichtingen kunt volgen. Bewonder de gotische architectuur van de Sint-Vituskathedraal. Spot de waterspuwers die de buitenkant van de kerk sieren. Laat je verblinden door de glas-in-loodramen in art-nouveaustijl, gemaakt door de Tsjechische kunstenaar Alfons Mucha. Bewonder het 14e-eeuwse mozaïek van het Laatste Oordeel. Zie de graven van de heilige Wenceslaus en Karel IV, de barokke graftombe van Sint Johannes van Nepomucenus en de kapel van de heilge Wenceslaus. Ga vervolgens het oude koninklijke paleis binnen. Je staat daar onder het enorme gewelfde plafond van de Vladislavsky-zaal. Betreed ook de ruimte waarin de defenestratie van Praag heeft plaatsgevonden.Hier gooiden de Tsjechische protestantse aristocraten de katholieke regenten van de Habsburgse keizer en hun secretaris uit het raam, wat het begin van de Dertigjarige Oorlog inluidde. Je bezoekt tevens de Sint-Jorisbasiliek. De stenen muren en het ontwerp van de basiliek contrasteren met de grootsheid van het kasteel. Bekijk de fragmenten van 12e-eeuwse fresco's en loop vervolgens de dubbele trap op, waar het stoffelijk overschot van Sint-Ludmilla zich bevindt.  Daarna wandel je door het Gouden Straatje. De huisjes in deze steeg werden oorspronkelijk gebouwd voor de scherpschutters van het kasteel, maar later werden hier goudsmeden ondergebracht. Later hebben daar kunstenaars en creatievelingen als Franz Kafka gewoond. Ontdek de gereconstrueerde werkplaatsen en huizen van het Gouden Straatje. Zie hoe de Praagse arbeiders in de schaduw van het kasteel leefden.

Praag: rondvaart met diner in een glazen boot met open dak

6. Praag: rondvaart met diner in een glazen boot met open dak

Ontdek Praag in de avond vanaf een luxe boot met open dak, terwijl je ondertussen geniet van heerlijke traditionele Tsjechische en internationale gerechten van het buffet aan boord. Bekijk de iconische gebouwen van Praag langs de rivier de Moldau en krijg een prachtig uitzicht op de verlichte Praagse Burcht tijdens deze rondvaart. Vaar op een unieke glazen boot met speciaal geïsoleerd dek, dat lawaai en trillingen voorkomt, en een met deel met uitschuifbare glazen wanden en plafonds. Maak het nog net iets specialer met een upgrade om gegarandeerd aan het raam te zitten. Geniet van een welkomstdrankje tijdens het instappen en vaar over de rivier naar de Karelsbrug. Bewonder onderweg het Rudolfinum in de stijl van neorenaissance.Profiteer van gratis wifi, luister naar informatief meertalig audiocommentaar en volg onderweg je route op een papieren of online kaart. Daarna vaar je langs het beroemde Dansende Huis, terwijl je het uitzicht op de heuvel Petrin en de oude binnenstad in je opneemt, en wordt toegezongen door live-muzikanten op de boot. Geniet van een dinerbuffet met een brede selectie Tsjechische en internationale gerechten. Na het avondeten kun je de open dekken verkennen, waar je de koele rivierwind kunt voelen en de stad vanuit vele invalshoeken kunt zien en perfecte fotomomenten krijgt.  Selecties dinerbuffet: •Mozzarella met cherrytomaatjes en verse basilicumpesto •Selectie binnenlandse kazen, ham en salami •Eendenpaté met cranberrysaus •Gran Moravia-kaas •Griekse salade •Verse koolsalade •Gemengde salade •Verschillende soorten brood en boter •Glutenvrije gebakjes •Kippensoep •Hele ham met bot •Rundergoulash •Kipschnitzel •Gebakken aardappelen met courgette •Spaghetti met cherrytomaatjes en basilicum (veganistisch) •Paella met geroosterde groenten en zeevruchten •Gestoomde groenten •Dumplings •Jasmijnrijst •Aardappelpuree •Zelfgemaakte ontbijtkoek •Apfelstrudel •Verse fruitsalade

Pilsen: historische ondergrondse tour met een glas bier

7. Pilsen: historische ondergrondse tour met een glas bier

We nemen je mee door een labyrint van gangen, kelders en waterputten die al in de 13e eeuw onder Pilsen zijn gebouwd. Tijdens de tour krijg je het leven onder de stad te zien en ontdek je de geheimen van authentieke vondsten en hoekjes en gaatjes die ondergronds verborgen zijn. Je ontdekt hoe de metro is ontstaan en ziet zelf op hoeveel verschillende manieren deze werd gebruikt. Dankzij de tentoongestelde voorwerpen en tentoongestelde vondsten wordt u ondergedompeld in de geschiedenis van de stad en het dagelijks leven van haar burgers in de Middeleeuwen. De rondleiding begint in de zogenaamde ijskelder, die dienst deed als ijsopslag. De ijskelder maakte deel uit van het ingenieuze systeem van kelders van de huizen die brouwrechten genoten - hij bevond zich op de bovenste verdieping van de kelders, vanwaar het water van het smeltende ijs naar beneden stroomde naar de lagere niveaus van de gist- en lagerkelders en koelde ze af. De ondergrondse ruimtes ontstonden samen met de bouw van de eerste herenhuizen met brouwrechten direct na de stichting van de stad, dat wil zeggen vanaf het einde van de 13e eeuw. De kelders zijn oorspronkelijk gebouwd om voedsel in op te slaan. Niet minder belangrijk was het gebruik ervan voor het brouwen van bier. In de kelders van de huizen met brouwrechten werd bier vergist, gerijpt en opgeslagen. In de loop der tijd zijn de kelders uitgebreid en verdiept en zijn op sommige plaatsen wel 2 verdiepingen aan onderling verbonden kelders ontstaan. Het ondergrondse systeem werd zo onderdeel van het verdedigingssysteem van de stad in tijden van oorlog, strijd en onrust. De ondergrondse gangen dienden niet alleen als veilige opslagplaatsen voor voedsel en als toevluchtsoord voor de inwoners van Pilsen, maar werden ook gebruikt als communicatielijnen. De historische watertoren van Pilsen uit de eerste helft van de 16e eeuw is een belangrijk technisch monument en het best bewaarde gebouw in zijn soort in Bohemen. Hier zie je de restanten van een pompmachine uit het jaar 1847. Je ziet ook kamers voor waterkolommen, toevoertunnels voor het aandrijven van de machine en de replica van een waterrad. De watertoren maakte ook deel uit van het vestingwerk, omdat het verbonden was met het wallenstelsel. De rondleiding eindigt in het gebouw van het Brouwerijmuseum. Als je 18 jaar of ouder bent, ontvang je aan het einde van de tour een biervoucher die inwisselbaar is voor 0,30 liter Pilsner Urquell-bier in de restaurants Na Spilce, U Salzmannů of Na Parkánu.

Praag: Oude Stad, ondergrondse gewelven en kerkers

8. Praag: Oude Stad, ondergrondse gewelven en kerkers

Praag mag dan beroemd zijn vanwege de mooie architectuur, maar het eigenlijk mysterie van de stad ligt onder de grond. Tijdens deze rondleiding verlaat je de mensenmassa om een andere stad te verkennen – de stad die onder de straten van de oude stad verborgen ligt. Je gids toont je een deel van de Tsjechische hoofdstad dat sinds de 12e eeuw nauwelijks veranderd is. Tijdens je bezoek aan het ondergrondse Praag kom je meer te weten over de ongelofelijke geschiedenis van het netwerk van ruimtes, gangen en kelders dat onder Praag verborgen ligt. Je hoort verhalen over het Praag van de middeleeuwen, toen deze ruimtes nog in gebruik waren, en ontdekt hoe het leven van de bewoners er toen uit zag. Je bezoekt de middeleeuwse kerker en ziet de tentoonstelling over martelingen en executies.

Praag: rondleiding Klementinum-bibliotheek en astronomische toren

9. Praag: rondleiding Klementinum-bibliotheek en astronomische toren

Ontdek een spectaculaire barokke bibliotheek en geniet van het adembenemende uitzicht op Praag tijdens een rondleiding door het Klementinum. Ontmoet je gids en ga op verkenning in een van de grootste gebouwencomplexen van Europa. De bouw van het pand dateert uit 1653 en tegenwoordig worden de gebouwen grotendeels gebruikt door de Tsjechische Nationale Bibliotheek. Bekijk de barokke bibliotheekzaal van achter het hek. Bewonder de sierlijke fresco's, verguld houtsnijwerk en grote bollen die deze ruimte sieren. Volg daarna je gids naar de Astronomische Toren. Maak onderweg een stop bij de Meridian Hall. Bekijk de verzameling instrumenten die hier is ondergebracht en ontdek hoe deze ruimte werd gebruikt om de exacte tijd van het middaguur te bepalen dankzij een kleine straal zonlicht die door een gat in de muur scheen. Eindig je tour op een hoogtepunt terwijl je naar de top van de astronomische toren klimt. Bewonder een prachtig uitzicht op het centrum van Praag en de Praagse Burcht vanaf 68 meter boven de grond. De exploitant behoudt zich het recht voor het programma te wijzigen. Door onverwachte omstandigheden is de gids mogelijk niet beschikbaar.

Český Krumlov: riviercruise op houten vlot

10. Český Krumlov: riviercruise op houten vlot

Ontspan en bekijk enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van Český Krumlov terwijl je over de rivier de Moldau vaart tijdens een cruise van 50 minuten met aan boord van een houten vlot met live commentaar en een gratis drankje naar keuze. Vertrek vanuit de haven van Parkán en vaar langs de rivier de Moldau en bewonder de joodse synagoge van Český Krumlov, de kerk van St. Vitus, K, het Egon Schiele Art Centrum, het kasteel van Krumlov en de historische brouwerij van de stad. Laat u begeleiden door twee schippers die u live commentaar geven over de plaatsen die u langs de schilderachtige route zult zien. Stop bij de haven van de Krumlovské Benátky, wat zich vertaalt naar Venetië van Krumlov, en geniet van een gratis drankje naar keuze, waaronder bier, wijn, frisdrank, thee of koffie.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Tsjechië

Alle activiteiten

710 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 45

Plaatsen in Tsjechië

Andere activiteiten in Tsjechië

Wil je alle activiteiten in Tsjechië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tsjechië

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 80.008 beoordelingen

De tourguide was heel goed, tijdens de busrit legde ze al het een en het ander uit. Ter plaatse kreeg ik een Engelse tour guide van (ik denk) de organisatie van het concentratiekamp, want er waren twee grote groepen Italianen en Fransen en ik was de enige Engelse. Deze tourguide was ook fantastisch en heb die dag veel geleerd.

Wat een ontzettend leuke tour! Onze gids was Alex, hij heeft zo veel passie voor wat hij verteld! Ontzettend veel geleerd over de geschiedenis van de stad wat Praag echt doet leven!

Het was een zeer leuke ervaring!! Veel van Praag gezien in korte tijd! Waar je niet zo snel komt te voet, maar met deze tocht wel. Ideaal. Fun gegarandeerd!!

Echt een geweldige show! Hoogtepunt van onze vakantie geweest met heerlijk eten, top service en een show zo goed! Echt een aanrader!

Wij vonden dit een zeer aangename activiteit Roos deed dit super. Veel gezien en veel uitleg gekregen. Zeker een aanrader!!