Tuinen van Versailles

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wat anderen zeggen over Tuinen van Versailles

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 14.297 beoordelingen

Met dit ticket hoef je je niet te haasten om alles te zien. Je kan echt 2 dagen gebruiken om dit immense domein te verkennen. Die extra dag kost trouwens maar € 3 extra. Ik bezocht het paleis op vrijdag en wandelde via het park naar het Trianon terrein. Op zaterdag bezocht ik de tuin met de dan pas geopende bosquets en werkende fonteinen.

Schitterend kasteel om te bezoeken. Must see. We kwamen rond 10 uur aan en er waren geen wachtrijen. Afstanden tussen bezienswaardigheden te voet te doen. Ivm het slechte weer kozen wij er echter voor om naar het grand en petit Trianon per speciaal aangeboden busje te reizen. Deze is in de tuinen te vinden en retourtje kost 8 euro pp.

Wij waren er vroeg bij omdat we gelezen hadden dat de wachtrij behoorlijk kon oplopen. Toen wij rond 10 uur aan kwamen hebben we ongeveer 10 min in de rij moeten staan om naar binnen te kunnen. Toen wij naar huis gingen rond 14 uur stond er echter een rij , die mensen hebben zeker meer dan een uur moeten wachten.

Je moet rekening houden met het feit dat de afstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden (kasteel, buitenverblijf Marie-Antoinette, kleine en grote trianon) vrij groot zijn, trek dus voldoende tijd uit!

Super mooi om te zien, zowel de tuinen als het paleis. Echt een aanrader om een keer gezien te hebben, super indrukwekkend.