Dingen om te doen Tulum

Duik in een magische cenote of verken de Mayaruïnes die boven witte stranden en turquoise wateren uittorenen.

Tulum: De beste dingen die je niet wil missen

Cancún/Riviera Maya: Chichén Itzá, cenote, Valladolid & eten

1. Cancún/Riviera Maya: Chichén Itzá, cenote, Valladolid & eten

Duik in de Maya-cultuur met deze dagtour en zie de ongelooflijke archeologische vindplaats van Chichén Itzá, uitgeroepen tot een van de Nieuwe 7 Wereldwonderen omdat het een van de best bewaarde oude steden ter wereld is. Bezoek de charmante stad Valladolid, beroemd om het sierlijke, 16e-eeuwse klooster van San Bernardino van Siena en de barokke kathedraal van San Gervasio. Wandel door de geplaveide straten, maak foto's en zoek souvenirs. Eenmaal in Chichén Itzá volg je de gids terwijl je alles leert over de belangrijkste gebouwen. Van de ontzagwekkende Piramide van Kukulcan tot de ruïnes die ooit tienduizenden Maya's huisvestten; van de Piramide El Castillo tot El Caracol, dit bezoek is vol unieke verhalen, ongelooflijke details en verbluffende fotomomenten. Ontdek waarom de uitgestrekte stad zo'n belangrijke rol speelde vanaf de laat-klassieke periode (600 n.C.) tot en met het eerste deel van de post-klassieke periode (1200 n.C.) en waarom het een belangrijke bestemming voor pelgrims bleef. Geniet na je avontuur in Chichén Itzá van een tequilaproeverij en een authentiek Mexicaans lunchbuffet, met de optie voor een niet-alcoholisch drankje met de de VIP- en Deluxe-opties. En de pret stopt hier niet, want geen bezoek aan het gebied zou compleet zijn zonder een stop bij een cenote, een verfrissende, betoverende ondergrondse zinkput, heilig voor de Maya's, voordat je terugkeert naar het vertrekpunt.

Tulum: voorrangsticket

2. Tulum: voorrangsticket

Boek vooraf uw toegangsbewijs voor de archeologische vindplaats van de Maya-stad Tulum en geniet van skip-the-line privileges en een tequila-proeverij. Ontdek de talrijke archieven uit het verleden die zijn afgebeeld in muurschilderingen en andere werken in de gebouwen van deze historische stad. Begin met een gestroomlijnd invoerproces door eenvoudig uw voucher in te wisselen voor een ticket op een aangewezen locatie in de buurt van de ingang van de camping. Begin dan alle wonderen van Tulum in je eigen tempo te verkennen. Stap het verleden in terwijl je de ruïnes van de stad Tulum verkent. Dompel jezelf onder in Tulum National Park's uitbreiding van 664 hectare vol met een grote verscheidenheid aan flora en fauna die kenmerkend is voor de regio. Maak foto's van mooie uitzichten om uw bezoek te onthouden.

Cenote Trail: Caves Visit and Bike Tour

3. Cenote Trail: Caves Visit and Bike Tour

Trek eropuit om de verscheidenheid aan grotten en grotten te ontdekken die het Maya-woud vullen. Cenotes werden door de Ouden beschouwd als poorten naar de onderwereld, waardoor we toegang kregen tot een ander rijk van de aarde. Je rijdt door een rustige beboste weg om 3 verschillende cenotes te verkennen. Verken de prachtige Grand Cenote net zoals deze opengaat, vermijd de drukte van toeristen, gevolgd door een heerlijke brunch in het bos, gelegen in een prachtige omgeving langs een junglepad. Dit leidt ons naar andere cenotes waar je kunt zwemmen, snorkelen en springen in kristalheldere zinkgaten en ondergrondse rivieren, terwijl je leert over het prehistorische verleden van het schiereiland Yucatan tijdens deze geweldige fietstocht vanuit Tulum. Omgeven door weelderige vegetatie, zult u genieten van het rijden op een rustig junglepad omringd door de geluiden en kleuren van de natuur.

Van Tulum: Chichen Itza, Cenote en Valladolid Tour

4. Van Tulum: Chichen Itza, Cenote en Valladolid Tour

Begin uw reis door opgehaald te worden in Tulum. Ontdek Chichen Itza, een spectaculaire archeologische vindplaats en een must-see voor diegenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur. Bekijk beroemde bouwwerken met je gids, zoals de Piramide van Kukulkan en het Great Ball Court. Krijg een glimp van de verworvenheden van de Maya-beschaving. Na Chichen Itza gaat u naar Valladolid, een stad waar heden en verleden samenkomen. Laat je verrassen door de kleurrijke architectuur en de lokale eetcultuur. Lunch op de binnenplaats van een gerestaureerd koloniaal herenhuis en wandel over het plein en de nabijgelegen straten. Maak foto's en geniet van het winkelen terwijl je een voorproefje krijgt van het trage Mexicaanse leven. Om de dag af te sluiten, ga je naar een door de lokale gemeenschap gerunde cenote, de perfecte plek om even weg te zijn van de drukte en af te koelen in het verfrissende blauwe water.

Tulum: meeslepende toegang tot Mystika & ruïnes van Tulum zonder wachtrij

5. Tulum: meeslepende toegang tot Mystika & ruïnes van Tulum zonder wachtrij

Dompel jezelf onder in Mexicaanse natuurreservaten met een bezoek aan Mystika Immersive in Tulum. Loop door 7 meeslepende kamers in het museum voor of na het profiteren van je skip-the-line toegang tot de Tulum-ruïnes, leer meer over de Maya-geschiedenis en neem de tijd om door deze archeologische vindplaats te wandelen. Eenmaal bij Mystika Immersive, ga je door 7 meeslepende ervaringen die je naar de wonderen van Mexico zullen brengen. Loop door deze kamers met verschillende thema's met felle lichtinstallaties en opvallende kleuren, waaronder Ascension, Liberation, Poema, Manifest, Coming Home, Sanctuary en Maya. Ga na je Mystika Immersive-ervaring naar de archeologische zone van Tulum, waar je de wachtrijen voor de ticketbox overslaat met je vooraf gereserveerde ticket. Loop in je eigen tempo door deze historische archeologische vindplaats en leer meer over de Maya-cultuur en geschiedenis.

Tulum: toegangsticket voor Tulum-toren

6. Tulum: toegangsticket voor Tulum-toren

Beleef een once-in-a-lifetime ervaring in de Tulum Tower en vlieg tot 35 meter (118 voet) in de lucht. Breng ongeveer een uur op de top door en geniet van het prachtige landschap van het gebied en de archeologische ruïnes. Luister naar leuke feiten van je deskundige gids terwijl je de lucht in gaat. Leer meer over de geschiedenis van Tulum en de oude Maya-cultuur. Maak veel foto's en originele selfies van hoog boven de grond. Geniet van een majestueus uitzicht op de jungle en de archeologische vindplaatsen van de Maya's. Breng ongeveer 30 minuten door in de toren en geniet van het landschap en daal dan terug naar het land om je onvergetelijke ervaring te beëindigen.

Vanuit Tulum: halve dag Sian Ka'an

7. Vanuit Tulum: halve dag Sian Ka'an

De eeuwenoude Maya-ruïnes van Muyil liggen midden in het biosfeerreservaat Sian Kaan en doen denken aan een filmset uit een oude Indiana Jones-film. Hier ga jij, al dolend door de ruïnes, de intrigerende geschiedenis van een eeuwenoude beschaving ontdekken. Muyil was een van de vroegste en langst bewoonde Maya-locaties aan de oostkust van het schiereiland Yucatan. Er zijn hier voorwerpen opgegraven die helemaal teruggaan naar 350 v.Chr. Op deze dag wandel je door een inspirerend eco-reservaat naar het hoogste punt. Vanaf hier kun je uitkijken op de ongerepte jungle vol met honderden soorten vogels, planten en dieren. Na je wandeling is het tijd voor een mooie boottocht door de handelskanalen van de eeuwenoude Maya-beschaving. Je bezoekt de Maya-tempel Xlapak. Kijk je ogen uit bij de gedetailleerde façades van deze oude ruïnes onder in het rivierdal. Ze zijn zo goed bewaard gebleven dat je de figuren gemakkelijk kunt herkennen (kijk of je de Regengod eruit kunt pikken) Na het bezoek aan deze vindplaats vaar je tussen de mangroven door terug naar het open kristalheldere water rond het schiereiland. Aan boord kun je allerhande lekkere Mexicaanse snacks proeven, terwijl de zon boven het mooie landschap ondergaat. Samen ervaren we het beste van de regio. Het eten, de cultuur, natuur en een moment van ontspanning maken dit het perfecte daguitje vanuit Playa del Carmen.

Tulum en Coba: archeologische dagtour met lunch

8. Tulum en Coba: archeologische dagtour met lunch

Breng de dag door met het ontdekken van archeologische vindplaatsen van de oude Maya's tijdens deze rondleiding door Tulum en Coba. Zwem in een zinkgat en krijg vrije tijd om foto's te maken. Nadat je door een erkende gids in de lobby van je hotel wordt opgehaald, begint je tour en word je onderweg voorgesteld aan de Mayacultuur. Pauzeer eerst in Coba, waar je de hoogste piramide van Mexico beklimt en een schitterend uitzicht op de omgeving hebt.  Zwem in natuurlijke cenotes (zinkgaten) en relax in het verfrissende water. Sluit de dag af in de archeologische zone van Tulum, een indrukwekkende Mayastad aan de kust. Laat je rondleiden door het gebied en geniet van wat vrije tijd om de omgeving te verkennen en foto's te maken.

Van Tulum: avontuur met vier cenotes

9. Van Tulum: avontuur met vier cenotes

Vertrek vanuit Tulum op een korte trektocht die je naar vier van de mooiste cenotes van het gebied brengt. Bekijk een deel van het netwerk van natuurlijke zoetwaterzwembaden waar het gebied bekend om staat en leer over hun betekenis voor de Maya-cultuur. Kom eerst aan bij Naval Cenote na een korte wandeling door de jungle. Berijd een zip-line en spring in het water beneden. Koel af in het heldere, zoete water voordat u naar de Pirañas Cenote gaat om nog meer te zwemmen. Ga dan naar Large Cenote Naval, waar je twee ongelooflijk lange zip-lijnen kunt uitproberen. Neem de tweede lijn naar beneden naar een platform waar u aan boord van een kano kunt gaan om in de richting van de laatste halte te reizen: Cenote Azul. Stap van de boot en maak een korte wandeling door de jungle naar Cenote Azul, waar je kunt snorkelen en je kunt vergapen aan het ongelooflijke onderwaterlandschap. Nadat je trek hebt gekregen van al het zwemmen, snorkelen en avontuur, is het tijd om een Maya-dorp te bezoeken voor een hapje. Geniet van een typische Maya-lunch van Chicken Pibil, Poc Chuc, salade, rijst, bonen, guacamole, handgemaakte tortilla's en verschillende gearomatiseerde natuurlijke wateren (Jamaica, Orange en meer), samen met fruit als dessert.

Luchthaven Cancun: enkele reis of retour luchthaventransfer

10. Luchthaven Cancun: enkele reis of retour luchthaventransfer

Geniet van een enkele reis of retourtransfer tussen de luchthaven van Cancun en uw hotel. Een enkele reis is ook beschikbaar van uw hotel naar de luchthaven. Een vriendelijke chauffeur zal u ontmoeten en begroeten op uw locatie. Ontspan in de wetenschap dat u veilig reist in een voertuig met airconditioning. Laat uw chauffeur u soepel door het verkeer navigeren. Reis gemakkelijk zonder een taxi of gedeeld openbaar vervoer vanaf de luchthaven te hoeven zoeken.

Veelgestelde vragen over Tulum

Welke topattracties zijn een must-see in Tulum?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Tulum?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Chichén Itzá

Tulum: wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige dagen?

Tulum: wat zijn de beste betaalbare dingen om te doen?

Tulum: wat zijn de populairste musea en tentoonstellingen?

Sitemap Tulum

Wil je alle activiteiten in Tulum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tulum

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 3.005 beoordelingen

We zijn erg blij met de reis. Onze gids Marcela is een aardig en warm persoon. Je kon haar enorme kennis zien, horen en voelen. Onthoud alleen dat de kosten van de reis niet het einde zijn, tickets naar Coba en Chichen Itza vereisen een extra vergoeding. Toch vond ik de prijs redelijk. We bereikten de cenote perfect op tijd toen er nog niet zoveel mensen waren. Het enige wat ik zou veranderen is de maaltijd, het was niet geweldig.

Vicente en Arturo zijn uitstekende mensen, een zeer goede tour en met veel geschiedenis zeer goed uitgelegd. Helemaal aanbevolen, ik zou het eten verbeteren, maar verder erg goed?

In één dag zie je alles. Bovendien geven de gidsen u zeer nuttige informatie om meer te genieten van wat u ziet.

We houden van de ervaring! De gidsen Frank en Rodrigo Kat waren spectaculair! We raden het ten zeerste aan!

Rodrigo and Danilo are a great team that make sure you have an amazing experience!