Kies data

Tulum Architectuur

Tulum Architectuur: Onze meest aanbevolen

Cancún/Riviera Maya: Chichén Itzá, cenote, Valladolid & eten

1. Cancún/Riviera Maya: Chichén Itzá, cenote, Valladolid & eten

Duik in de Maya-cultuur met deze dagtour en zie de ongelooflijke archeologische vindplaats van Chichén Itzá, uitgeroepen tot een van de Nieuwe 7 Wereldwonderen omdat het een van de best bewaarde oude steden ter wereld is. Bezoek de charmante stad Valladolid, beroemd om het sierlijke, 16e-eeuwse klooster van San Bernardino van Siena en de barokke kathedraal van San Gervasio. Wandel door de geplaveide straten, maak foto's en zoek souvenirs. Eenmaal in Chichén Itzá volg je de gids terwijl je alles leert over de belangrijkste gebouwen. Van de ontzagwekkende Piramide van Kukulcan tot de ruïnes die ooit tienduizenden Maya's huisvestten; van de Piramide El Castillo tot El Caracol, dit bezoek is vol unieke verhalen, ongelooflijke details en verbluffende fotomomenten. Ontdek waarom de uitgestrekte stad zo'n belangrijke rol speelde vanaf de laat-klassieke periode (600 n.C.) tot en met het eerste deel van de post-klassieke periode (1200 n.C.) en waarom het een belangrijke bestemming voor pelgrims bleef. Geniet na je avontuur in Chichén Itzá van een tequilaproeverij en een authentiek Mexicaans lunchbuffet, met de optie voor een niet-alcoholisch drankje met de de VIP- en Deluxe-opties. En de pret stopt hier niet, want geen bezoek aan het gebied zou compleet zijn zonder een stop bij een cenote, een verfrissende, betoverende ondergrondse zinkput, heilig voor de Maya's, voordat je terugkeert naar het vertrekpunt.

Van Tulum: Chichen Itza, Cenote en Valladolid Tour

2. Van Tulum: Chichen Itza, Cenote en Valladolid Tour

Begin uw reis door opgehaald te worden in Tulum. Ontdek Chichen Itza, een spectaculaire archeologische vindplaats en een must-see voor diegenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur. Bekijk beroemde bouwwerken met je gids, zoals de Piramide van Kukulkan en het Great Ball Court. Krijg een glimp van de verworvenheden van de Maya-beschaving. Na Chichen Itza gaat u naar Valladolid, een stad waar heden en verleden samenkomen. Laat je verrassen door de kleurrijke architectuur en de lokale eetcultuur. Lunch op de binnenplaats van een gerestaureerd koloniaal herenhuis en wandel over het plein en de nabijgelegen straten. Maak foto's en geniet van het winkelen terwijl je een voorproefje krijgt van het trage Mexicaanse leven. Om de dag af te sluiten, ga je naar een door de lokale gemeenschap gerunde cenote, de perfecte plek om even weg te zijn van de drukte en af te koelen in het verfrissende blauwe water.

Vanuit Tulum: halve dag Sian Ka'an

3. Vanuit Tulum: halve dag Sian Ka'an

De eeuwenoude Maya-ruïnes van Muyil liggen midden in het biosfeerreservaat Sian Kaan en doen denken aan een filmset uit een oude Indiana Jones-film. Hier ga jij, al dolend door de ruïnes, de intrigerende geschiedenis van een eeuwenoude beschaving ontdekken. Muyil was een van de vroegste en langst bewoonde Maya-locaties aan de oostkust van het schiereiland Yucatan. Er zijn hier voorwerpen opgegraven die helemaal teruggaan naar 350 v.Chr. Op deze dag wandel je door een inspirerend eco-reservaat naar het hoogste punt. Vanaf hier kun je uitkijken op de ongerepte jungle vol met honderden soorten vogels, planten en dieren. Na je wandeling is het tijd voor een mooie boottocht door de handelskanalen van de eeuwenoude Maya-beschaving. Je bezoekt de Maya-tempel Xlapak. Kijk je ogen uit bij de gedetailleerde façades van deze oude ruïnes onder in het rivierdal. Ze zijn zo goed bewaard gebleven dat je de figuren gemakkelijk kunt herkennen (kijk of je de Regengod eruit kunt pikken) Na het bezoek aan deze vindplaats vaar je tussen de mangroven door terug naar het open kristalheldere water rond het schiereiland. Aan boord kun je allerhande lekkere Mexicaanse snacks proeven, terwijl de zon boven het mooie landschap ondergaat. Samen ervaren we het beste van de regio. Het eten, de cultuur, natuur en een moment van ontspanning maken dit het perfecte daguitje vanuit Playa del Carmen.

Tulum: toegangsticket voor Tulum-toren

4. Tulum: toegangsticket voor Tulum-toren

Beleef een once-in-a-lifetime ervaring in de Tulum Tower en vlieg tot 35 meter (118 voet) in de lucht. Breng ongeveer een uur op de top door en geniet van het prachtige landschap van het gebied en de archeologische ruïnes. Luister naar leuke feiten van je deskundige gids terwijl je de lucht in gaat. Leer meer over de geschiedenis van Tulum en de oude Maya-cultuur. Maak veel foto's en originele selfies van hoog boven de grond. Geniet van een majestueus uitzicht op de jungle en de archeologische vindplaatsen van de Maya's. Breng ongeveer 30 minuten door in de toren en geniet van het landschap en daal dan terug naar het land om je onvergetelijke ervaring te beëindigen.

Tulum: Mystika Immersive & Tulum Ruins Skip-the-Line Ticket

5. Tulum: Mystika Immersive & Tulum Ruins Skip-the-Line Ticket

Dompel jezelf onder in een Mexicaans natuurreservaat met een bezoek aan Mystika Immersive in Tulum, een museum met 7 unieke tentoonstellingen. Profiteer van skip-the-line toegang tot de archeologische zone van Tulum. Leer meer over de geschiedenis van de Maya's en neem de tijd om door de historische plek te wandelen. Eenmaal bij Mystika Immersive, baan je je een weg door 7 meeslepende ervaringen die je naar de wonderen van Mexico zullen brengen. Ontdek heldere lichtinstallaties en opvallende kleuren, waaronder Ascension, Liberation, Poema, Manifest, Coming Home, Sanctuary en Maya. Na je Mystika Immersive-ervaring ga je naar de Tulum Archaeological Zone, waar je de wachtrijen bij de kassa overslaat met je vooraf gereserveerde ticket. Loop in je eigen tempo door deze historische archeologische vindplaats en leer meer over de Maya-cultuur en geschiedenis.

Tulum en Coba: archeologische dagtour met lunch

6. Tulum en Coba: archeologische dagtour met lunch

Breng de dag door met het ontdekken van archeologische vindplaatsen van de oude Maya's tijdens deze rondleiding door Tulum en Coba. Zwem in een zinkgat en krijg vrije tijd om foto's te maken. Nadat je door een erkende gids in de lobby van je hotel wordt opgehaald, begint je tour en word je onderweg voorgesteld aan de Mayacultuur. Pauzeer eerst in Coba, waar je de hoogste piramide van Mexico beklimt en een schitterend uitzicht op de omgeving hebt.  Zwem in natuurlijke cenotes (zinkgaten) en relax in het verfrissende water. Sluit de dag af in de archeologische zone van Tulum, een indrukwekkende Mayastad aan de kust. Laat je rondleiden door het gebied en geniet van wat vrije tijd om de omgeving te verkennen en foto's te maken.

Cancún/Riviera Maya: ruïnes van Tulum, zwemmen met zeeschildpadden en cenotes

7. Cancún/Riviera Maya: ruïnes van Tulum, zwemmen met zeeschildpadden en cenotes

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Cancun of Riviera Maya, bezoek je de ruïnes van Tulum. Begin aan een tour van 45 minuten met een professionele archeoloog-gids en leer over de geschiedenis van de Maya's. Verken de site in je eigen tempo. Stap vervolgens aan boord van uw bus en reis naar de Xtun Cenote. De rit omvat off-road rijden, aangezien de cenote zich in de jungle bevindt. Geniet na aankomst van een Mexicaans lunchbuffet met onder meer Cochinita Pibil, 'het getrokken varkensvlees van Mexico', kip, rijst, bonen, tortilla's en tortillachips. Vegetarische opties zijn beschikbaar op voorafgaande kennisgeving. Bezoek twee soorten cenotes, fase 1 en fase 2. Dwaal eerst door de droge fase 2 cenote en bewonder de prachtige formaties van stalactieten en stalagmieten. Na een duik in de natte fase 1 cenote, snorkel en verken je het kleurrijke zeeleven. Geniet na je cenote-avontuur van een koffie in Mexicaanse stijl genaamd Café Olla. Ga vervolgens naar Akumal Bay, een perfecte plek om te zwemmen met zeeschildpadden die zich voeden met het zeegras in de baai bij jou in de buurt. Trek je meegeleverde snorkeluitrusting aan - of die van jezelf, als je dat liever hebt - en geniet van een snorkeltocht langs deze verbazingwekkende wezens. Je instructeur begeleidt je bij elke stap van het proces om een unieke en leuke zwemervaring te garanderen. Een professionele fotograaf zal u de hele dag begeleiden en uw mooie momenten vastleggen. Bekijk de foto's aan het einde en koop uw USB met de gids. Keer ten slotte terug naar het busje voor vervoer terug naar uw hotel.

Cancun & Riviera Maya: Xcaret Plus met buffet en vervoer

8. Cancun & Riviera Maya: Xcaret Plus met buffet en vervoer

Bezoek een natuurpark waar het beste van de Mexicaanse tradities en culturen wordt gekoesterd. Met dit pakket geniet je van een buffet en maak je een retouruitstap naar Xcaret Park, de populairste attractie van Cancun en de Rivièra Maya. Er is voor ieder gezinslid wel iets te beleven bij dit paradijs, waarin de natuurlijke schoonheid en de rijke cultuur van de regio samenkomen. Beleef meer dan 40 spannende activiteiten, van de Underground River Journey tot het verkennen van het koraalrifaquarium. Je bezoekt een authentiek Mayadorp of ziet overblijfselen uit het Spaanse koloniale verleden bij de kapel van Sint-Franciscus van Assisi. Je kunt ook over het water slingeren en langs Spider Monkey Island roeien of gewoon lekker gaan zitten en op het strand ontspannen.

Tulum: voorrangsticket

9. Tulum: voorrangsticket

Boek uw toegangsticket voor de archeologische vindplaats van de Maya-stad Tulum vooraf en geniet van skip-the-line privileges en een tequila-proeverij. Ontdek de talloze archieven uit het verleden die zijn afgebeeld op muurschilderingen en andere werken die te vinden zijn in de gebouwen van deze historische stad. Begin met een gestroomlijnd toegangsproces door simpelweg je voucher in te wisselen voor een ticket op een aangewezen locatie bij de ingang van het terrein. Begin dan met het verkennen van alle wonderen van Tulum in je eigen tempo. Stap in het verleden terwijl je de ruïnes van de stad Tulum verkent. Dompel jezelf onder in de uitgestrektheid van Tulum National Park van 664 hectare gevuld met een grote verscheidenheid aan flora en fauna die kenmerkend zijn voor de regio. Maak foto's van mooie uitzichten om je bezoek te onthouden.

Riviera Maya: Coba en Mariposa Cenote-reis met lunch

10. Riviera Maya: Coba en Mariposa Cenote-reis met lunch

Verken de archeologische ruïnes van Coba met een ervaren gids, duik in een verfrissende cenote verborgen door het bladerdak van de jungle. Volg je lokale gids door de cultureel belangrijke ruïnes en ga vervolgens naar een Cenote voor een duik in het aquamarijnwater. Brandstof voor uw reis met lokale gerechten ter plaatse. Last but not least, spring in voor een verfrissende duik in het heldere water van Cenote Mariposa, een indrukwekkende open cenote midden in de dichte jungle. Sluit de tour af met een ontspannen rit door het prachtige landschap op de weg terug naar je accommodatie.

  • Toegangstickets
  • Dagtochten
  • Wateractiviteiten
  • Avonturen
  • Privétours
  • Andere belevenissen
56 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Veelgestelde vragen over Tulum

Welke topattracties zijn een must-see in Tulum?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Tulum?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Cobá

Tulum: wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige dagen?

Tulum: wat zijn de populairste musea en tentoonstellingen?

Overzicht activiteiten in Tulum

Wil je alle activiteiten in Tulum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tulum

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 44 beoordelingen

De rondleiding was geweldig! De overzichtelijke groepsgrootte (we waren met z'n zevenen) was perfect, je krijgt het gevoel even te kunnen ontsnappen aan het massatoerisme. Eerst gingen we naar de ruïnes van Muyil. Al onderweg konden we veel leren over de flora en fauna van Yucatán van onze gids Luigi. Ter plaatse aangekomen leerden we spannende dingen over de cultuur van de Maya's. Hoogtepunt was het aansluitende bezoek aan Sian Ka'an en het dobberen tussen de mangroven. Als je in Tulum bent, moet je het gewoon ervaren. Tussendoor werden we voorzien van heerlijke koekjes en een fantastische lunch.

Geweldige ervaring, onze gids Marco was super deskundig, vriendelijk, behulpzaam en je kunt echt zien hoeveel hij van zijn werk houdt, vooral als hij vertelt over Chichen Itza. Aan de Get Your Guide-kant: de route moet worden bijgewerkt, er is geen bezoek meer aan Valladolid, er is in plaats daarvan een extra bezoek aan een super interessante en pas open voor bezoekers archeologische vindplaats (Yaxuná) en een heerlijke tequila-proeverij net voor de Cenote-zwemmen )

dag van te voren krijg je een duidelijk bericht met de de ophaal locatie. je gaat als eerste naar de cenote toe, waar je kan zwemmen, rondlopen en een goede lunch krijgt. daarna ga je naar de chichen itza, een indrukwekkende bezienswaardigheid. je sluit de dag af in een klein lokaal dorpje, waar je ongeveer 30/45 minuten even kan rondlopen. een lange maar leuke dag

Hoewel onze reis om 05.00 uur begon met een kapot wiel, raden we deze reis ten zeerste aan. Marco was geweldig en legde veel uit in Chichen Itza. . de Centote was prachtig en we genoten van de tequila-proeverij! Het restaurant was te massaal toeristisch hoewel het eten echt goed was!

De aandacht van de gids (Rodrigo) was spectaculair. Een ervaring waarin je veel leert. Mijn familie en ik waren erg blij. Bedankt. Aanbeveling: check de schema's goed want die sturen een mail met hele kleine lettertjes zodat men de tijdswisseling niet opmerkt.