Datums kiezen

Ontdek het beste van
Tunesië

Onze aanbevelingen voor Tunesië

Djerba: trip met piratenschip naar Flamingo-eiland

1. Djerba: trip met piratenschip naar Flamingo-eiland

Nadat je bent opgehaald bij je hotel, vertrek je om 9.00 uur vanuit de jachthaven en ga je richting Flamingo Island aan boord van je piratenschip. Leun achterover en ontspan met muziek en entertainmentshows die de crew voorstelt. Spot wat dolfijnen, als je geluk hebt, en woon een traditionele vissessie bij. Geniet bij aankomst op Flamingo Island van wat tijd om te zwemmen en bruin te worden voor de lunch. Geniet 's middags van een heerlijke lunch in een prachtige omgeving. Op het menu staan gegrilde vis, Tunesische salade, Tunesische couscous, cola, muntthee en fruit van het seizoen. Breng na de lunch wat meer tijd door met genieten van het entertainment of keer terug naar de kust. Ga terug naar de toeristische haven van Houmet Souk waar je piratenschip om 14.00 uur aanmeert. De tour eindigt met terugbrengen naar uw hotel.

Djerba: begeleide kameelrit met bezoek aan Blue Lagoon

2. Djerba: begeleide kameelrit met bezoek aan Blue Lagoon

Volg een rondleiding van 1u30 op de rug van een kameel in Djerba, Tunesië. Ervaar samen met een professionele instructeur de wilde kust, zandpaden, palmbomen, lagunes en andere natuurlijke kenmerken van Djerba. Deze ervaring kan worden aangepast voor zowel beginnende als ervaren ruiters. Op de dag van de tour word je opgehaald bij je accommodatie voordat je aan je avontuur begint. Ga dan de ranch uit met je gids op de rug van je nieuwe dierenvriend. Rijd over de zandpaden en ontdek de wilde kust van het eiland. Bewonder velden met olijfbomen en palmbomen. Ontmoet de lokale bevolking en zie kuddes geiten. Bekijk vervolgens voorbeelden van Djerbische architectuur voordat u aankomt bij Djerba's Blue Lagoon. Neem even de tijd om foto's te maken om je ervaring te onthouden. Keer daarna terug naar de ranch in de wetenschap dat je dierbare herinneringen zijn vastgelegd. Geniet aan het einde van de tour van een terugbrengservice naar uw hotel.

Van Djerba: hele dag Ksar Ghilane Hot Spring en dorpen

3. Van Djerba: hele dag Ksar Ghilane Hot Spring en dorpen

Ga buiten de gebaande paden en ontdek de oase van Ksar Ghilane. Geniet van mooie uitzichten terwijl je over de Romeinse weg reist en let op kuddes schapen en zelfs kamelen. Bezoek lokale dorpen en geniet van een vers gemaakte thee bij een local thuis. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, verlaat je het eiland Djerba en reis je naar Ksar Ghilane. Neem bij aankomst een duik in de thermale bron, genesteld tussen een bosje dadelpalmen. Ontspan volledig in water dat warm genoeg is om volkomen rustgevend te zijn en toch verademing biedt van de woestijnhitte. Geniet vervolgens van wat vrije tijd om een wandeling door de duinen te maken, een ritje op een kameel te maken of de duinen te verkennen tijdens een quadtocht voordat u gaat zitten voor een lokale maaltijd rond de warmwaterbron. Na de lunch keert u terug naar de jeep en gaat u naar het Berberdorp Matmata. Stop in het dorp Tamazret, een dorp dat in 1969 overstroomde en waar nog maar een paar gezinnen wonen. Ga door met het ontdekken van een holbewonershuis waar je Berber-gastheer je verwelkomt met een verwarmende thee van rozemarijn, olijfolie en honing die hij zelf heeft bereid. Na deze ontmoeting begeeft u zich naar Djerba met een laatste stop in Toujane, een berberdorp van okerkleur, discreet verborgen tussen twee bergen.

Djerba: woestijntentsafari van 1 nacht

4. Djerba: woestijntentsafari van 1 nacht

Dag 1: Je tour begint wanneer je vertrekt vanuit je hotel naar Tataouine. Je begint dan met het oversteken van Roman Road, de structuur die het eiland verbindt met continentaal Afrika. Daarna pauzeer je bij het zoutmeer van Chahbania om van het uitzicht te genieten en foto's te maken. Hierna kunt u genieten van een wandeling van 40 minuten door de straten van de markt van Tataouine om de Berberse producten en kruiden te ontdekken die te koop zijn. Je gaat dan naar het dorp Chenini, waar je zult genieten van een wandeling om het te ontdekken met een lokale gids. Tussen de middag proeft u de smaken van een lokale maaltijd in een Berbers restaurant. Na de lunch steek je de Erg (of de woestijn van rotsen) over en ga je naar Ksar Ghilane. Bij aankomst kunt u genieten van een duik in de natuurlijke waterstraal, in een gebied tussen het groen van de oase en de gele kleur van de zandduinen. Op deze locatie is er ook de mogelijkheid om een ritje op een kameel of een quadtocht door de duinen te maken (niet inbegrepen). Aan het einde van de dag ga je naar je kamp om te genieten van een van de beste zonsondergangen van Zuid-Tunesië. Op het kamp heb je een tent, kun je douchen en kun je vlak voor het avondeten de bereiding van "zandbrood" meemaken. Na het diner geniet je van vrije tijd om de sterrenhemel te bewonderen in de stilte van de woestijn. Dag 2: Na het ontbijt ga je naar Matmata, het holbewonersdorp. Je eerste stop is in het Berberdorp Tamazret, waar je een "amandes"-thee kunt proeven. Na de pauze bezoek je een Berberse familie in hun ondergrondse huis, waar je geniet van een authentieke lokale lunch. Na de lunch ga je naar Sidi Idriss, een holbewonershotel waar enkele scènes van de Star Wars-film zijn opgenomen en waar we nog wat filmdecor kunnen vinden. Het laatste bezoek van de dag is aan het Berberdorp Toujane, dat verscholen ligt tussen twee bergen en beroemd is om handgemaakte tapijten en honing. Aan het einde van de dag wordt u veilig teruggebracht naar uw hotel met een hoofd vol mooie herinneringen.

Djerba: Ontdek het park en de krokodillenboerderij met pick-up

5. Djerba: Ontdek het park en de krokodillenboerderij met pick-up

Trakteer uzelf op een middag in het Djerba Explore Park tijdens uw bezoek aan Djerba. Het park is verdeeld in vijf delen: een dorp bestaande uit charmante straten en pleinen, een recreatiegebied vol restaurants en winkels en drie attractiemodules. Van de laatste drie modules is de eerste het Lalla Hadria Museum, een museum van internationale allure dankzij het hoogwaardige design en de eersteklas collectie van ongeveer 1.000 stukken Tunesische en Arabisch-islamitische kunst. De tweede attractie is het Conservatorium van Djerbian Heritage, dat bestaat uit gereconstrueerde traditionele werkplaatsen voor weven, aardewerk en olieproductie, evenals echte ambachtslieden die hun werk tentoonstellen. De krokodillenboerderij is het hoogtepunt van het park. Gevuld met bijna 400 Nijlkrokodillen uit Madagaskar, kijk hoe ze zonnebaden of waden door het water om af te koelen in de tropische kas. Een rondleiding is inbegrepen bij de toegang, maar de belangrijkste attractie is het voeren van de krokodillen, die meerdere keren per week plaatsvindt.

Djerba: tour van een halve dag op het eiland Djerba

6. Djerba: tour van een halve dag op het eiland Djerba

Nadat je bent opgehaald bij je hotel, stop je om de Romeinse weg te bewonderen die het eiland met het vasteland verbindt. Ga verder naar het Berberdorp Guellala, voordat je een oude pottenbakkerij en een museum voor kunst en lokale cultuur bezoekt. Vervolgens doorkruis je Berberdorpen om de El Ghriba-synagoge te bereiken, de oudste synagoge in Afrika. Bezoek een dorp dat beroemd is geworden om zijn graffiti na het straatkunstproject Djerbahood, voordat je in de richting van Houmt Souk, de hoofdstad van Djerba, gaat. Dwaal door een kleurrijke markt vol met verse vis, kruiden, groenten en fruit. Bezoek een overdekte soek om het werk van lokale ambachtslieden te waarderen, ga dan verder naar een weefatelier, waar je kunt genieten van een demonstratie samen met een kopje groene thee. Aan het einde van de tour wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Tunis: Wandeltour met gids door de Medina

7. Tunis: Wandeltour met gids door de Medina

Ontmoet je gids in het Hôtel Royal Victoria in de buurt van het Bab Bhar-gebied van Tunis. Van daaruit verken je de stad en ervaar je alle kanten van Tunis: het oude en het nieuwe, het moderne en het traditionele. Bezoek de universiteit van Tunis en leer meer over de trots van Tunesië op zijn moderne onderwijssysteem. 30% van de nationale begroting van het land gaat naar onderwijs. Verken de soeks, een reeks winkels en boetieks waar handel wordt gedreven sinds de 13e eeuw. Navigeer door de labyrintische straten van de medina van Tunis en bekijk de vele winkels, monumenten en moskeeën. Terwijl je de stad verkent, zal je gids ingaan op het rijke architecturale erfgoed van Tunis, en wijzen op voorbeelden van islamitische en Romeinse architectuur. Stop bij de Tourbet el Bey en bekijk het Tunesische koninklijke mausoleum. Slenter door de verse vis, fruit en groenten op de levendige centrale markt van Tunis.

Tunis: sightseeingtour van een hele dag met lunch

8. Tunis: sightseeingtour van een hele dag met lunch

Begin met een pick-up van Tunis en ga naar Carthage voor een rondleiding. Bewonder oude bezienswaardigheden en een prachtig uitzicht op de kust. Leer hoe Carthago werd verwoest door de Romeinen in 146 v.Chr. maar dat opgravingen sindsdien huizen, rioleringen en de overblijfselen van de stadsmuren hebben blootgelegd. Vervolg de tour naar het pittoreske Sidi-Bou-Said, beroemd om zijn geplaveide straatjes en blauw-witte huizen. Geniet van een panoramisch uitzicht over de Middellandse Zee. Stop voor de lunch in een lokaal restaurant en proef de regionale keuken. Bereik ten slotte de bruisende Tunis Medina, een locatie die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dwaal door de vele kleurrijke kraampjes en geniet van de unieke mix van bezienswaardigheden en geuren. Maak kennis met de lokale bevolking terwijl je je gids volgt naar de Al-Zaytuna-moskee in het centrum van de medina. Geniet aan het einde van een onvergetelijke dag wanneer u wordt teruggebracht naar uw hotel.

Van Tunis: dagtocht naar Kairouan, El Jem en Sousse

9. Van Tunis: dagtocht naar Kairouan, El Jem en Sousse

Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Tunis en gaat naar Kairouan. Kairouan werd opgericht in 670 na Christus en bloeide onder de Aghlabid-dynastie. Bezoek de Grote Moskee van Kairouan, de Aglabits Bassins en het Sidi Sahbi Mausoleum. Breng wat tijd door met het verkennen van de Kairouan-medina en geniet van een typische Kairouan-lunch. Na de lunch gaat u naar het kleine dorpje El Jem. Hier heb je de mogelijkheid om de ruïnes van het amfitheater van El Jem te zien. Het amfitheater is het grootste colosseum in Noord-Afrika en bood plaats aan 35.000 mensen. Uw volgende stop is Sousse. Hier bezoekt u de oude medina van Sousse en de haven van El Kantaoui. Ga terug naar Tunis en word afgezet bij je accommodatie in de stad

Vanuit Tunis: Dagtrip Kairouan, El Jem en Sousse met lunch

10. Vanuit Tunis: Dagtrip Kairouan, El Jem en Sousse met lunch

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Tunis, vertrek je naar Kairouan. Begin je tour met een bezoek aan de laatste 2 9e-eeuwse Aghlabite Basins, die tot de grootste waterwerken van de Middeleeuwen behoorden. Wees getuige van de monumenten vanaf de top van het VVV-gebouw terwijl je een inleiding krijgt over de stichting van Kairouan en zijn glorieuze leeftijd. Hierna vervolg je de tour met een bezoek aan de 7e-eeuwse Grote Okba-moskee, de oudste moskee in Noord-Afrika. Waardeer de krachtige en mooie uitdrukking van geloof die inherent is aan de 9e-eeuwse architectuur. Ga naar het nabijgelegen Sidi Sahbi, om het 17e-19e-eeuwse gebouw te bezoeken dat bekend staat om zijn minaret en prachtige binnenplaatsen omzoomd met groenblauw tegelwerk en wit pleisterwerk. Kom dan aan bij de ingang van de medina voor een begeleide wandeling door de hoofdstraat en omhoog naar de mystieke "Bir Barrouta". Breng wat vrije tijd door met slenteren door de medina en winkelen. Stop voor de lunch in een lokaal restaurant. Klim vervolgens weer in het voertuig en word overgebracht naar het El Jem-amfitheater, een van de meest bezochte sites van Tunesië. Ontdek alles over dit monument, gebouwd in de 3e eeuw en nog steeds het grootste overgebleven Romeinse monument in Afrika. Bewonder de architectuur. Bezoek ten slotte de oude medina van Sousse en de haven van El Kantaoui. Ga terug naar Tunis en word afgezet bij je accommodatie in de stad.

Alle activiteiten

235 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Plaatsen in Tunesië

Andere activiteiten in Tunesië

Wil je alle activiteiten in Tunesië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.