Ontdek het beste van
Tunesië

Onze aanbevelingen voor Tunesië

Djerba: begeleide kameelrit met bezoek aan Blue Lagoon

Djerba: begeleide kameelrit met bezoek aan Blue Lagoon

Volg een rondleiding van 1u30 op de rug van een kameel in Djerba, Tunesië. Ervaar samen met een professionele instructeur de wilde kust, zandpaden, palmbomen, lagunes en andere natuurlijke kenmerken van Djerba. Deze ervaring kan worden aangepast voor zowel beginnende als ervaren ruiters. Op de dag van de tour word je opgehaald bij je accommodatie voordat je aan je avontuur begint. Ga dan de ranch uit met je gids op de rug van je nieuwe dierenvriend. Rijd over de zandpaden en ontdek de wilde kust van het eiland. Bewonder velden met olijfbomen en palmbomen. Ontmoet de lokale bevolking en zie kuddes geiten. Bekijk vervolgens voorbeelden van Djerbische architectuur voordat u aankomt bij Djerba's Blue Lagoon. Neem even de tijd om foto's te maken om je ervaring te onthouden. Keer daarna terug naar de ranch in de wetenschap dat je dierbare herinneringen zijn vastgelegd. Geniet aan het einde van de tour van een terugbrengservice naar uw hotel.

Djerba: trip met piratenschip naar Flamingo-eiland

Djerba: trip met piratenschip naar Flamingo-eiland

Nadat je bent opgehaald bij je hotel, vertrek je om 9.00 uur vanuit de jachthaven en ga je richting Flamingo Island aan boord van je piratenschip. Leun achterover en ontspan met muziek en entertainmentshows die de crew voorstelt. Spot wat dolfijnen, als je geluk hebt, en woon een traditionele vissessie bij. Geniet bij aankomst op Flamingo Island van wat tijd om te zwemmen en bruin te worden voor de lunch. Geniet 's middags van een heerlijke lunch in een prachtige omgeving. Op het menu staan gegrilde vis, Tunesische salade, Tunesische couscous, cola, muntthee en fruit van het seizoen. Breng na de lunch wat meer tijd door met genieten van het entertainment of keer terug naar de kust. Ga terug naar de toeristische haven van Houmet Souk waar je piratenschip om 14.00 uur aanmeert. De tour eindigt met terugbrengen naar uw hotel.

Tunis : eSIM internet data abonnement voor Tunesië 4G/5G

Tunis : eSIM internet data abonnement voor Tunesië 4G/5G

Duik met een eSIM in de betoverende schoonheid en rijke geschiedenis van Tunesië zonder ook maar iets te missen. Blijf verbonden met high-speed data, of je nu de oude ruïnes van Carthago verkent, door de betoverende medina's van Tunis dwaalt of ontspant op de zonovergoten stranden van Djerba. Nadat je hebt gecontroleerd of je apparaat compatibel is met eSIM, selecteer je het datapakket dat bij je reisplannen past en scan en activeer je de QR-code die je na aankoop ontvangt. Eenmaal geactiveerd kun je genieten van ononderbroken connectiviteit tijdens je Tunesische avontuur. De pakketten variëren van 1 GB data voor 7 dagen tot 10 GB data voor 30 dagen. Draag bij aan de bescherming van de planeet met een eSIM die niet weggegooid hoeft te worden als je abonnement is afgelopen.

Vanuit Sousse: Dagtrip Heilige Stad Kairouan & El Jem Colosseum

Vanuit Sousse: Dagtrip Heilige Stad Kairouan & El Jem Colosseum

Vertrek vanuit Sousse voor een dagtrip naar Kairouan, de heiligste stad van Tunesië. Verken het Romeinse amfitheater van El Djem en bezoek de Grote Moskee van deze Unesco-werelderfgoedlocatie, met lunch en toegangsbewijzen inbegrepen. Begin de tour met een ophaalservice en ga naar de ommuurde stad Kairouan. Beschermd door zandstenen muren biedt de medina rustige smalle straatjes en witgekalkte huizen met fel beschilderde luiken en gemetselde bogen, perfect om te verkennen. Bekijk de Grote Moskee, die wordt beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van islamitische architectuur in de regio. Bewonder naast het prachtige interieur ook de grote gebedshal, een binnenplaats en een minaret. Bezoek daarna het Sidi Sahbi Mausoleum, bekend om zijn prachtige tegelwerk en stucdecoraties. Stop voor de lunch voordat je El Djem bezoekt, het op twee na grootste amfitheater dat door de Romeinen werd gebouwd. Tijdens zijn hoogtijdagen vulden tot 35.000 toeschouwers de tribunes om gladiatorengevechten te zien. Vandaag kun je het indrukwekkende bouwwerk, dat de tand des tijds heeft doorstaan, nog steeds bekijken en de betekenis ervan ontdekken.

Hammamet: Rondleiding in een quad in de heuvels van Hammamet met frisdrank

Hammamet: Rondleiding in een quad in de heuvels van Hammamet met frisdrank

Begin met ophaalservice vanaf je accommodatie in Hammamet en ontspan tijdens de comfortabele transfer naar het trefpunt. Stap op je goed onderhouden quad bij het startpunt van de tour. Na een veiligheids- en instructiebriefing vertrek je op je quadavontuur. Ervaar de sensatie van de ronkende motoren die stof doen opwaaien terwijl je over kronkelige paden en rotsachtige wegen rijdt. Volg je instructies langs smalle paadjes en steile hellingen en manoeuvreer vakkundig door het uitdagende terrein. Als je de hellingen van de heuvels van Hammamet beklimt, word je getrakteerd op adembenemende panoramische uitzichten over het omringende landschap. De golfbaan van Hammamet ontvouwt zich onder je, een lappendeken van weelderige greens tegen de achtergrond van de ruige heuvels. Stop op strategische punten langs de route om de schoonheid van de omgeving in je op te nemen. Beleef spannende afdalingen en opwindende wendingen. Elke manoeuvre draagt bij aan de opwinding van de reis en zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor alle betrokkenen. Als de tocht ten einde loopt, keer je terug naar het beginpunt. Drink een verfrissende frisdrank voordat je terugkeert naar je accommodatie met een diepere waardering voor de natuurlijke schoonheid van de heuvels van Hammamet.

Djerba: Ontdek het park en de krokodillenboerderij met pick-up

Djerba: Ontdek het park en de krokodillenboerderij met pick-up

Trakteer jezelf op een middag in het Djerba Explore Park tijdens je bezoek aan Djerba. Het park is verdeeld in vijf delen: een dorp met charmante straatjes en pleintjes, een recreatiegebied vol restaurants en winkels, en drie attractiemodules. Van deze laatste drie modules is de eerste het Lalla Hadria Museum, een museum van internationale allure dankzij het hoogwaardige ontwerp en de eersteklas collectie van ongeveer 1000 stukken Tunesische en Arabisch-islamitische kunst. De tweede attractie is het Conservatorium van het Djerbisch Erfgoed, dat bestaat uit gereconstrueerde traditionele werkplaatsen voor weven, pottenbakken en olieproductie, en echte ambachtslieden die hun werk tentoonstellen. De krokodillenboerderij is het hoogtepunt van het park. Gevuld met bijna 400 nijlkrokodillen uit Madagaskar, kun je toekijken hoe ze zich koesteren in de zon of door het water waden om af te koelen in de tropische kas. Een rondleiding is inbegrepen bij de entree, maar de belangrijkste attractie is het voeren van de krokodillen, dat meerdere keren per week plaatsvindt.

Vanuit Hammamet: 2-daagse tour door de Tunesische Sahara met overnachting

Vanuit Hammamet: 2-daagse tour door de Tunesische Sahara met overnachting

Begin met een ophaalservice vanaf je hotel en ga naar het Amfitheater van El Jem. Dit oude Romeinse theater bood plaats aan 35.000 mensen die werden vermaakt met gladiatorengevechten en wagenrennen. Vervolgens ga je naar Matmata, waar je luncht en de in de rotsen uitgehouwen grotwoningen bezoekt die in twee Star Wars films voorkomen. Eindig de dag in de oasestad Douz, waar je overnacht. Maak desgewenst een kamelenrit of een koetsrit door de woestijn. Na het ontbijt steek je het zoutmeer Chott el Djerid over voordat je in een 4x4 voertuig springt voor een rit naar Onk Jemal, waar je de filmsetstad kunt zien die voor Star Wars is gebouwd. Na de lunch in Gafsa sluit je de tour af met een fotostop in Kairouan, een geweldige plek om veel Instagram-waardige foto's te maken van de ingewikkeld versierde islamitische architectuur waar de stad bekend om staat. Daarna keer je terug naar je oorspronkelijke ophaalpunt.

Vanuit Sousse/Monastir: Tunesische Sahara 2-daagse tour

Vanuit Sousse/Monastir: Tunesische Sahara 2-daagse tour

Na een ophaalservice vanaf je hotel in Sousse of Monastir begin je je woestijnavontuur bij het El Jem Colosseum. Dit oude Romeinse stadion bood vroeger plaats aan 35.000 toeschouwers, die kwamen voor de gladiatorengevechten en wagenrennen. Ga vervolgens naar Matmata voor de lunch. Bezoek na de lunch de uit de rotsen gehouwen grotwoningen die te zien waren in de Star Wars films. Sluit de dag af in je eigen oase met een overnachting in Douz, de poort naar de Sahara. Steek 's ochtends Chott el Djerid over, een verroest zoutmeer, voordat je in een 4x4 stapt voor een rit naar Onk Jemal. Verken een stad op een filmset die exclusief voor Star Wars is gebouwd. Na een stop voor een Tunesische lunch in Gafsa, geniet je van een fotostop in het historische Kairouan. Bewonder de rijk versierde moskeeën die de stad een overvloed aan karakter geven. Aan het eind van de tour word je weer afgezet bij je hotel.

Van Djerba: Flamingo Island per piratenschip met lunch

Van Djerba: Flamingo Island per piratenschip met lunch

Om 8 uur 's ochtends haalt je chauffeur je op bij je hotel en word je naar de haven van Houmt Souk gebracht. Daar word je verwelkomd op de boot. Om 9 uur 's ochtends verlaat de boot de haven met muziek, dans en entertainment van de bemanning. Na ongeveer een uur varen vanuit de haven kom je aan bij Flamingo eiland, een fascinerende hoek van Djerba die nog in wilde staat verkeert. Geniet van het gouden zandstrand, zonnebaden en zwemmen in het kristalheldere water. Rond het middaguur ontmoeten we elkaar bij de hut voor de lunch. Een heerlijke Tunesische maaltijd. Deze wordt geserveerd met traditionele muziek en entertainment van de bemanning. Na de maaltijd kun je genieten van vrije tijd tot 14:30 uur, wanneer het tijd is om terug te keren. Op de terugweg naar het vasteland haal je de netten op die je eerder hebt uitgegooid voordat je weer in de haven aankomt. Je chauffeur brengt je dan terug naar je hotel.

Djerba: Halve dag tour op het eiland Djerba

Djerba: Halve dag tour op het eiland Djerba

Nadat je bent opgehaald bij je hotel, stop je om de Romeinse weg te bewonderen die het eiland met het vasteland verbindt. Ga verder naar het Berberdorp Guellala, voordat je een oude pottenbakkerij en een museum voor kunst en lokale cultuur bezoekt. Vervolgens doorkruis je Berberdorpen om de El Ghriba-synagoge te bereiken, de oudste synagoge in Afrika. Bezoek een dorp dat beroemd is geworden om zijn graffiti na het straatkunstproject Djerbahood, voordat je in de richting van Houmt Souk, de hoofdstad van Djerba, gaat. Dwaal door een kleurrijke markt vol met verse vis, kruiden, groenten en fruit. Bezoek een overdekte soek om het werk van lokale ambachtslieden te waarderen, ga dan verder naar een weefatelier, waar je kunt genieten van een demonstratie samen met een kopje groene thee. Aan het einde van de tour wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Alle activiteiten

375 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Plaatsen in Tunesië

Onze aanbevelingen voor Tunesië

Djerba: begeleide kameelrit met bezoek aan Blue Lagoon

Djerba: begeleide kameelrit met bezoek aan Blue Lagoon

Volg een rondleiding van 1u30 op de rug van een kameel in Djerba, Tunesië. Ervaar samen met een professionele instructeur de wilde kust, zandpaden, palmbomen, lagunes en andere natuurlijke kenmerken van Djerba. Deze ervaring kan worden aangepast voor zowel beginnende als ervaren ruiters. Op de dag van de tour word je opgehaald bij je accommodatie voordat je aan je avontuur begint. Ga dan de ranch uit met je gids op de rug van je nieuwe dierenvriend. Rijd over de zandpaden en ontdek de wilde kust van het eiland. Bewonder velden met olijfbomen en palmbomen. Ontmoet de lokale bevolking en zie kuddes geiten. Bekijk vervolgens voorbeelden van Djerbische architectuur voordat u aankomt bij Djerba's Blue Lagoon. Neem even de tijd om foto's te maken om je ervaring te onthouden. Keer daarna terug naar de ranch in de wetenschap dat je dierbare herinneringen zijn vastgelegd. Geniet aan het einde van de tour van een terugbrengservice naar uw hotel.

Djerba: trip met piratenschip naar Flamingo-eiland

Djerba: trip met piratenschip naar Flamingo-eiland

Nadat je bent opgehaald bij je hotel, vertrek je om 9.00 uur vanuit de jachthaven en ga je richting Flamingo Island aan boord van je piratenschip. Leun achterover en ontspan met muziek en entertainmentshows die de crew voorstelt. Spot wat dolfijnen, als je geluk hebt, en woon een traditionele vissessie bij. Geniet bij aankomst op Flamingo Island van wat tijd om te zwemmen en bruin te worden voor de lunch. Geniet 's middags van een heerlijke lunch in een prachtige omgeving. Op het menu staan gegrilde vis, Tunesische salade, Tunesische couscous, cola, muntthee en fruit van het seizoen. Breng na de lunch wat meer tijd door met genieten van het entertainment of keer terug naar de kust. Ga terug naar de toeristische haven van Houmet Souk waar je piratenschip om 14.00 uur aanmeert. De tour eindigt met terugbrengen naar uw hotel.

Tunis : eSIM internet data abonnement voor Tunesië 4G/5G

Tunis : eSIM internet data abonnement voor Tunesië 4G/5G

Duik met een eSIM in de betoverende schoonheid en rijke geschiedenis van Tunesië zonder ook maar iets te missen. Blijf verbonden met high-speed data, of je nu de oude ruïnes van Carthago verkent, door de betoverende medina's van Tunis dwaalt of ontspant op de zonovergoten stranden van Djerba. Nadat je hebt gecontroleerd of je apparaat compatibel is met eSIM, selecteer je het datapakket dat bij je reisplannen past en scan en activeer je de QR-code die je na aankoop ontvangt. Eenmaal geactiveerd kun je genieten van ononderbroken connectiviteit tijdens je Tunesische avontuur. De pakketten variëren van 1 GB data voor 7 dagen tot 10 GB data voor 30 dagen. Draag bij aan de bescherming van de planeet met een eSIM die niet weggegooid hoeft te worden als je abonnement is afgelopen.

Vanuit Sousse: Dagtrip Heilige Stad Kairouan & El Jem Colosseum

Vanuit Sousse: Dagtrip Heilige Stad Kairouan & El Jem Colosseum

Vertrek vanuit Sousse voor een dagtrip naar Kairouan, de heiligste stad van Tunesië. Verken het Romeinse amfitheater van El Djem en bezoek de Grote Moskee van deze Unesco-werelderfgoedlocatie, met lunch en toegangsbewijzen inbegrepen. Begin de tour met een ophaalservice en ga naar de ommuurde stad Kairouan. Beschermd door zandstenen muren biedt de medina rustige smalle straatjes en witgekalkte huizen met fel beschilderde luiken en gemetselde bogen, perfect om te verkennen. Bekijk de Grote Moskee, die wordt beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van islamitische architectuur in de regio. Bewonder naast het prachtige interieur ook de grote gebedshal, een binnenplaats en een minaret. Bezoek daarna het Sidi Sahbi Mausoleum, bekend om zijn prachtige tegelwerk en stucdecoraties. Stop voor de lunch voordat je El Djem bezoekt, het op twee na grootste amfitheater dat door de Romeinen werd gebouwd. Tijdens zijn hoogtijdagen vulden tot 35.000 toeschouwers de tribunes om gladiatorengevechten te zien. Vandaag kun je het indrukwekkende bouwwerk, dat de tand des tijds heeft doorstaan, nog steeds bekijken en de betekenis ervan ontdekken.

Hammamet: Rondleiding in een quad in de heuvels van Hammamet met frisdrank

Hammamet: Rondleiding in een quad in de heuvels van Hammamet met frisdrank

Begin met ophaalservice vanaf je accommodatie in Hammamet en ontspan tijdens de comfortabele transfer naar het trefpunt. Stap op je goed onderhouden quad bij het startpunt van de tour. Na een veiligheids- en instructiebriefing vertrek je op je quadavontuur. Ervaar de sensatie van de ronkende motoren die stof doen opwaaien terwijl je over kronkelige paden en rotsachtige wegen rijdt. Volg je instructies langs smalle paadjes en steile hellingen en manoeuvreer vakkundig door het uitdagende terrein. Als je de hellingen van de heuvels van Hammamet beklimt, word je getrakteerd op adembenemende panoramische uitzichten over het omringende landschap. De golfbaan van Hammamet ontvouwt zich onder je, een lappendeken van weelderige greens tegen de achtergrond van de ruige heuvels. Stop op strategische punten langs de route om de schoonheid van de omgeving in je op te nemen. Beleef spannende afdalingen en opwindende wendingen. Elke manoeuvre draagt bij aan de opwinding van de reis en zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor alle betrokkenen. Als de tocht ten einde loopt, keer je terug naar het beginpunt. Drink een verfrissende frisdrank voordat je terugkeert naar je accommodatie met een diepere waardering voor de natuurlijke schoonheid van de heuvels van Hammamet.

Djerba: Ontdek het park en de krokodillenboerderij met pick-up

Djerba: Ontdek het park en de krokodillenboerderij met pick-up

Trakteer jezelf op een middag in het Djerba Explore Park tijdens je bezoek aan Djerba. Het park is verdeeld in vijf delen: een dorp met charmante straatjes en pleintjes, een recreatiegebied vol restaurants en winkels, en drie attractiemodules. Van deze laatste drie modules is de eerste het Lalla Hadria Museum, een museum van internationale allure dankzij het hoogwaardige ontwerp en de eersteklas collectie van ongeveer 1000 stukken Tunesische en Arabisch-islamitische kunst. De tweede attractie is het Conservatorium van het Djerbisch Erfgoed, dat bestaat uit gereconstrueerde traditionele werkplaatsen voor weven, pottenbakken en olieproductie, en echte ambachtslieden die hun werk tentoonstellen. De krokodillenboerderij is het hoogtepunt van het park. Gevuld met bijna 400 nijlkrokodillen uit Madagaskar, kun je toekijken hoe ze zich koesteren in de zon of door het water waden om af te koelen in de tropische kas. Een rondleiding is inbegrepen bij de entree, maar de belangrijkste attractie is het voeren van de krokodillen, dat meerdere keren per week plaatsvindt.

Vanuit Hammamet: 2-daagse tour door de Tunesische Sahara met overnachting

Vanuit Hammamet: 2-daagse tour door de Tunesische Sahara met overnachting

Begin met een ophaalservice vanaf je hotel en ga naar het Amfitheater van El Jem. Dit oude Romeinse theater bood plaats aan 35.000 mensen die werden vermaakt met gladiatorengevechten en wagenrennen. Vervolgens ga je naar Matmata, waar je luncht en de in de rotsen uitgehouwen grotwoningen bezoekt die in twee Star Wars films voorkomen. Eindig de dag in de oasestad Douz, waar je overnacht. Maak desgewenst een kamelenrit of een koetsrit door de woestijn. Na het ontbijt steek je het zoutmeer Chott el Djerid over voordat je in een 4x4 voertuig springt voor een rit naar Onk Jemal, waar je de filmsetstad kunt zien die voor Star Wars is gebouwd. Na de lunch in Gafsa sluit je de tour af met een fotostop in Kairouan, een geweldige plek om veel Instagram-waardige foto's te maken van de ingewikkeld versierde islamitische architectuur waar de stad bekend om staat. Daarna keer je terug naar je oorspronkelijke ophaalpunt.

Vanuit Sousse/Monastir: Tunesische Sahara 2-daagse tour

Vanuit Sousse/Monastir: Tunesische Sahara 2-daagse tour

Na een ophaalservice vanaf je hotel in Sousse of Monastir begin je je woestijnavontuur bij het El Jem Colosseum. Dit oude Romeinse stadion bood vroeger plaats aan 35.000 toeschouwers, die kwamen voor de gladiatorengevechten en wagenrennen. Ga vervolgens naar Matmata voor de lunch. Bezoek na de lunch de uit de rotsen gehouwen grotwoningen die te zien waren in de Star Wars films. Sluit de dag af in je eigen oase met een overnachting in Douz, de poort naar de Sahara. Steek 's ochtends Chott el Djerid over, een verroest zoutmeer, voordat je in een 4x4 stapt voor een rit naar Onk Jemal. Verken een stad op een filmset die exclusief voor Star Wars is gebouwd. Na een stop voor een Tunesische lunch in Gafsa, geniet je van een fotostop in het historische Kairouan. Bewonder de rijk versierde moskeeën die de stad een overvloed aan karakter geven. Aan het eind van de tour word je weer afgezet bij je hotel.

Van Djerba: Flamingo Island per piratenschip met lunch

Van Djerba: Flamingo Island per piratenschip met lunch

Om 8 uur 's ochtends haalt je chauffeur je op bij je hotel en word je naar de haven van Houmt Souk gebracht. Daar word je verwelkomd op de boot. Om 9 uur 's ochtends verlaat de boot de haven met muziek, dans en entertainment van de bemanning. Na ongeveer een uur varen vanuit de haven kom je aan bij Flamingo eiland, een fascinerende hoek van Djerba die nog in wilde staat verkeert. Geniet van het gouden zandstrand, zonnebaden en zwemmen in het kristalheldere water. Rond het middaguur ontmoeten we elkaar bij de hut voor de lunch. Een heerlijke Tunesische maaltijd. Deze wordt geserveerd met traditionele muziek en entertainment van de bemanning. Na de maaltijd kun je genieten van vrije tijd tot 14:30 uur, wanneer het tijd is om terug te keren. Op de terugweg naar het vasteland haal je de netten op die je eerder hebt uitgegooid voordat je weer in de haven aankomt. Je chauffeur brengt je dan terug naar je hotel.

Djerba: Halve dag tour op het eiland Djerba

Djerba: Halve dag tour op het eiland Djerba

Nadat je bent opgehaald bij je hotel, stop je om de Romeinse weg te bewonderen die het eiland met het vasteland verbindt. Ga verder naar het Berberdorp Guellala, voordat je een oude pottenbakkerij en een museum voor kunst en lokale cultuur bezoekt. Vervolgens doorkruis je Berberdorpen om de El Ghriba-synagoge te bereiken, de oudste synagoge in Afrika. Bezoek een dorp dat beroemd is geworden om zijn graffiti na het straatkunstproject Djerbahood, voordat je in de richting van Houmt Souk, de hoofdstad van Djerba, gaat. Dwaal door een kleurrijke markt vol met verse vis, kruiden, groenten en fruit. Bezoek een overdekte soek om het werk van lokale ambachtslieden te waarderen, ga dan verder naar een weefatelier, waar je kunt genieten van een demonstratie samen met een kopje groene thee. Aan het einde van de tour wordt u teruggebracht naar uw hotel.

De topbezienswaardigheden in Tunesië

Rondleidingen in Tunesië

Wat te doen in Tunesië

Regio's in Tunesië

Andere activiteiten in Tunesië

Wil je alle activiteiten in Tunesië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tunesië

Gemiddelde beoordeling

4.6
(643 beoordelingen)