Tünnes-und-Schäl

Tünnes-und-Schäl: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Keulen: wandeltocht met gids voor kinderen

1. Keulen: wandeltocht met gids voor kinderen

Volg een begeleide wandeling door Keulen, speciaal gemaakt voor kinderen van 8-12 jaar. Ontdek het oudste deel van de stad, zijn oude locaties, en hoor verhalen over de Romeinen, de bouw van de kathedraal en de rol van de duivel bij de bouw ervan. Neem je kinderen mee en laat ze de geschiedenis beleven. Aankomst op het ontmoetingspunt en de wandeling door de oudste delen van Keulen. Kijk om je heen naar de oude ruïnes en luister naar het verhaal van de Heinzelmannchen, een mystiek ras van wezens die verbonden zijn met de regio. Bezoek vervolgens de kleine man die zijn blote achterste uit een raam hing om over de neus van Tunnes te wrijven om een wens uit te laten komen. Verken de Romeinse ondergrond en hoor verhalen over hun invloed. Geef kinderen de kans om zich betrokken te voelen bij de geschiedenis van Keulen.

Keulen: geschiedenis en typisch Keulen

2. Keulen: geschiedenis en typisch Keulen

Luister naar grappige verhalen en anekdotes tijdens deze vermakelijke rondleiding met een Keulse local. Wellicht denk je aan Tünnes en Schäl, de Kallendresser of de befaamde Kölschen Klüngel? Zijn het de vele bekende liedjes die door jong en oud leuk worden gevonden, vaak gezongen tijdens het carnaval-seizoen? Of zijn het de talloze verhalen en anekdotes die vaak met een knipoog worden verteld over de stad en haar inwoners?  Aan het eind van deze grappige wandeltocht door het oude centrum zul je zeker beamen: Keulen is een manier van leven. Deze rondleiding is alleen in het Duits beschikbaar.

Keulen: Sherlock Holmes Smartphone City Game-app

3. Keulen: Sherlock Holmes Smartphone City Game-app

Dompel jezelf onder in de spannende wereld van Sherlock Holmes door aanwijzingen te verzamelen als onderdeel van een leuk smartphonespel. Los de moord op een fictief personage op met je collega's, vrienden of familie en verken de hoogtepunten van Keulen, waaronder Alter Markt en Tierbrunnen. Baan je een weg door de stad door de game-app te downloaden die je met specifieke aanwijzingen rondleidt. Neem deel aan een uniek avontuur, vol hersenkrakers, puzzels en veel Britse humor. Word een eersteklas detective voor een dag en werk samen met Sherlock Holmes. Neem zo lang als nodig is om deze misdaadzaak aan te pakken en stop om het gebied te verkennen wanneer je maar wilt. Start het spel opnieuw als je er klaar voor bent en geniet terwijl je iconische sites tegenkomt, zoals Alt St. Alban en Schmitz Saule.

  • Rondleidingen
  • Andere belevingen
  • Privétours
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Tünnes-und-Schäl

Wil je alle activiteiten in Tünnes-und-Schäl ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.