Belevingen in
Tuxtla Gutiérrez

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Tuxtla Gutiérrez: De beste dingen die je niet wil missen

Sumidero National Park Full-dag vanuit Tuxtla Gutiérrez

1. Sumidero National Park Full-dag vanuit Tuxtla Gutiérrez

Begeef je op een geweldige ervaring naar Sumidero National Park. Verken Sumidero Canyon en de stad Chiapa de Corzo tijdens deze 9-uur durende tour vanuit San Cristobal. Begin met een rit van 45 minuten door de bergen, langs een schilderachtige snelweg richting Tuxtla Gutierrez. Bewonder het prachtige panoramische uitzicht terwijl je door de wolken gaat om de kloof te bereiken. De tour gaat verder met een boottocht, terwijl je de immense Sumidero Canyon vanuit een ander perspectief bewondert. Nadat je van dit prachtige natuurlijke landschap hebt genoten, bezoek je de magische stad Chiapa de Corzo, bekend om zijn prachtige 16e-eeuwse Mudéjar-fontein, met zijn kleurrijke xicalpestles (gelakte en beschilderde kalebassen). Het is ook de thuisbasis van Parachico feestvierders, de belangrijkste attractie op het Fiesta van San Sebastián (alleen in januari). Na het bezoek vervolg je de rit en geniet je van adembenemende uitzichten op de Sumidero-kloof vanaf verschillende uitkijkpunten, waaronder de Ceiba, de Coyota, de Roblar, de Tepehuaje en de Chiapa. Op deze locaties kunt u zowel de grootsheid van de kloof als de flora en fauna bewonderen.  

...
Tuxtla Gutiérrez: Chiflon-watervallen + Montebello-dagtour

2. Tuxtla Gutiérrez: Chiflon-watervallen + Montebello-dagtour

Begin dit dagvullende avontuur in de wildernis van Chiapas met een ochtend pick-up van je hotel. Rijd naar de indrukwekkende El Chiflon-watervallen in de buurt van de koloniale stad Comitan en wandel ongeveer 1,5 kilometer naar de top van de meertraps watervallen, omringd door bergen en regenwoud. De watervallen staan bekend om het creëren van de indruk van een paar "engelenvleugels" die uit de berg lijken te komen, en bieden ook opvallende turquoise wateren waar je aan het einde van je wandeling een duik in kunt nemen. Ga verder naar Montebello Lakes, een verzameling van 52 kristalheldere meren omgeven door dennenbos. Hier kun je het verfrissende blauwe water induiken en zelfs oversteken in een cayuco (een klein, rustiek houten vlot) om prachtige orchideeën te zien. In totaal bezoek je ongeveer 4 tot 6 van de belangrijkste meren om de contrasterende kleuren te ervaren, die kunnen variëren van donkergroen tot helder smaragd, turkoois en zelfs paars of rood, afhankelijk van het mineraalgehalte. Je wordt dan teruggebracht naar Tuxtla Gutiérrez voor drop-off bij je hotel.

...
Nubes-watervallen + Comitan Magical Town van Tuxtla Gtz

3. Nubes-watervallen + Comitan Magical Town van Tuxtla Gtz

Verken de natuur en schoonheid van de Las Nubes-watervallen gevormd door de Santo Domingo-rivier en bezoek de magische stad Comitan. Ontdek de natuurlijke schoonheid van het biosfeerreservaat Montes Azules in de staat Chiapas. Kom aan en begin deze prachtige plek te leren kennen, door de hangbrug en de watervallen te zien. Maak vervolgens een wandeltocht door de natuur naar de kant van de rivier en ga de heuvel op voor een interessant panoramisch uitzicht op de Santo Domingo-rivier (2 uur). Kijk uit op deze mystieke omgeving vanaf een uitkijkpunt van bijna 152 meter hoog. Je krijgt zelfs de kans om langs een majestueuze hangbrug te lopen en te genieten van de verfrissende mist van de watervallen. Na het bezoek heb je tijd om te eten (lunch) en ga je verder met een bezoek aan Comitan Magical Town (ongeveer 1 uur). Na het bezoek gaat de tour verder terug naar Tuxtla Gutiérrez, waar je wordt afgezet bij je hotel.

...
Sumidero Canyon & Chiapa de Corzo: dagtour vanuit Tuxtla

4. Sumidero Canyon & Chiapa de Corzo: dagtour vanuit Tuxtla

Spring aan boord van een boot en geniet van een ontspannen boot van 2 uur langs de steile randen van de kloof terwijl je prachtige watervallen, prachtige grotten en verbazingwekkende kliffen voor je ziet uitrollen. Baan je een weg langzaam naar de spectaculaire Sumidero-kloof, waarvan het kleurrijke water van muren van meer dan 4000 voet hoog valt. Nadat je je boottocht hebt voltooid, ga je naar Chiapa de Corzo, ooit de eerste koloniale stad gesticht door Spaanse conquistadores, en nu een typisch Mexicaanse stad met een selectie van geweldige regionale gerechten. Na uw maaltijd wandelt u naar de centrale fontein van de stad om het opmerkelijke metselwerk in mudejarstijl te bewonderen en te genieten van een drankje voor het einde van de tour.

...
Sumidero-kloof, Chiapa de Corzo & San Cristobal-tour

5. Sumidero-kloof, Chiapa de Corzo & San Cristobal-tour

Maak een boottocht vanaf het vliegveld en maak een prachtige reis door de tijd, terwijl je de majestueuze muren van de Sumidero-kloof aanschouwt. Hier kunt u de ongelooflijke flora en fauna bewonderen, waaronder krokodillen, apen en vogels en andere soorten. Later bezoekt u de koloniale stad Chiapa de Corzo, een kleine Mexicaanse stad in het centrum van de staat Chiapastime, waar u lokale ambachten kunt verkennen en kopen. Eindelijk ga je verder naar San Cristobal de las Casas en bewonder je het prachtige landschap.

...
Van Tuxtla Gutierrez: Sumidero Canyon & San Cristobal Tour

6. Van Tuxtla Gutierrez: Sumidero Canyon & San Cristobal Tour

Prachtige reis door de tijd, terwijl je de majestueuze muren van de Sumidero-kloof aanschouwt. Vertrek vanaf het hotel of de receptie bij het eersteklas busstation om naar de steiger te gaan, waar u een boot neemt die u naar de prachtige wandeling in de ingewanden van de Sumidero-kloof brengt, waar u de flora, fauna ( krokodillen, apen, oneindig veel vogels, onder andere soorten). Later zullen ze naar de koloniale stad Chiapa de Corzo gaan, tijd om het Bezoek te realiseren en om ambachten te kopen. Vervolg naar San Cristóbal de las Casas. Een unieke ervaring, die u niet mag missen!

...
Tuxtla Gutierrez: Abseilen bij Sima del Cielo

7. Tuxtla Gutierrez: Abseilen bij Sima del Cielo

Daal af naar het magische binnenste van de aarde terwijl je abseilt in een uniek ecosysteem. Ontdek de overblijfselen van een van de oudste culturen in Chiapas en Meso-Amerika terwijl je afdaalt in de kloof. Profiteer van een stressvrije ophaalservice van het hotel, terwijl je naar Sima del Cielo gaat, in de buurt van de stad San Fernando Chiapas aan de beroemde Zoque-route. Bewonder bij aankomst deze natuurlijke bodemdaling genesteld in een uniek ecosysteem in een middelgrote jungle. Bewonder de unieke vegetatie en maak je uitrusting vast terwijl je je klaarmaakt om te abseilen. Maak een afdaling door 40 meter in de kloof te abseilen. Volg een perimetertour en bewonder de schepen en overblijfselen van de Zoque-cultuur die er ooit woonde. Na de afdaling kunt u samen genieten van een heerlijke maaltijd voor de terugreis en terugbrengen naar uw hotel.

...

Sitemap Tuxtla Gutiérrez

Wil je alle activiteiten in Tuxtla Gutiérrez ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.