Twaalf Apostelen

Twaalf Apostelen: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Kaapse Schiereiland: gedeelde rondrit van een halve dag

1. Kaapse Schiereiland: gedeelde rondrit van een halve dag

Het Kaapse Schiereiland volgt één van de spectaculairste routes die je kunt nemen en tijdens deze rondrit van een halve dag krijg je alle ongerepte schoonheid van dit weelderige gebied te zien. Het schiereiland zelf is voornamelijk rotsachtig en steekt vanuit het zuidwestelijkste punt van het Afrikaanse continent 75 kilometer de Atlantische Oceaan in. Op het zuidelijk deel van het schiereiland liggen Kaappunt en Kaap de Goede Hoop. Aan de noordelijke kant ligt de Tafelberg, die uitkijkt over Kaapstad van Zuid-Afrika. De rondrit van vandaag neemt je mee langs de smetteloze stranden van Clifton en Kampsbaai, vanwaar je de bijzondere bergtoppen van de Twaalf Apostelen kunt zien. Van daar ga je vervolgens naar de haven van Houtbaai en rijd je over de prachtige Chapmans Peak Drive. Deze spectaculaire weg loopt langs de vrijwel verticale bergwand van Houtbaai naar Noordhoek. Toen de weg tussen 1915 en 1922 uit de rotswand werd gehouwen, werd het als een technisch hoogstandje beschouwd. Je zult versteld staan van zowel de technische wonderen als de natuurlijke schoonheid om je heen. Uiteindelijk kom je aan bij het natuurreservaat van Kaap de Goede Hoop. Hier kun je van de ruige flora en fauna genieten, terwijl je zicht hebt op het punt waar de Atlantische en de Indische Oceaan elkaar ontmoeten. Tot slot rijd je terug naar Kaapstad via Valsbaai en Simonstad, waar je ook nog de mogelijkheid krijgt om de buitengewone Afrikaanse pinguïnkolonie te bezoeken. De dag wordt afgesloten met een rit door de wereldberoemde wijnstreek van Constantia, waarna je Kaapstad bereikt.

Tafelberg: zachte begeleide meander voor het hele gezin

2. Tafelberg: zachte begeleide meander voor het hele gezin

Volg de Camps Bay Pipe Track vanaf Kloof Nek tijdens deze begeleide wandeling op de Tafelberg. Het gemakkelijke pad biedt een belonend uitzicht op de bergen en de oceaan over Lion's Head, Camps Bay en Bakoven. The Pipe Track volgt de oude waterleiding langs de top van Camps Bay. Er zijn een paar ups en downs, maar de route is verder vlak en het uitzicht over de baai en de 12 Apostles Mountain Range is spectaculair. Pauzeer even op een van de bankjes die je onderweg tegenkomt en geniet van het uitzicht over de omgeving. Liefhebbers van vogels zullen genieten van het kijken naar suikervogels die door dicht struikgewas van proteastruiken fladderen.

Halve dag Cape Point Tour

3. Halve dag Cape Point Tour

Onze tour begint met een prachtige rit langs de Atlantische kust, die door de kosmopolitische buitenwijk Sea Point en Camps Bay met zijn prachtige uitzicht op de Twaalf Apostelen, een deel van de Tafelberg bereik. Vanaf hier reizen we naar de Cape Point Nature Reserve, bestaande uit meer dan 17.300 acres van de inheemse flora en fauna. Hier kunnen we een verscheidenheid aan wilde dieren die bavianen, reebok, Cape Mountain zebra, bontebok en de ongrijpbare eland omvat zien. Het reservaat is ook een van 's werelds grootste broedplaatsen voor schildpadden. Vogelaars, zal ook vele mooie soorten te observeren. Het majestueuze kust biedt drama waardig van wordt genoemd "Greatest Show van de natuur." We zullen in staat zijn om de vereniging van de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan (volgens legende) te zien, en kan zelfs de stevige wind, dat is wel de "Cape Doctor" voor zijn vermeende genezende krachten voelen. Naar aanleiding van de kustlijn langs False Bay, zullen we terugkeren naar Kaapstad door de binnenstad van Simon's (optioneel, voor eigen rekening en de tijd het toelaat bezoek aan Penguin kolonie), Fish Hoek vissersdorp en Muizenberg. We keren terug naar Kaapstad, het passeren van de University of Cape Town, Rhodes Memorial en de Groote Schuur Hospital.

Privé begeleide tafelbergwandelingen in Kaapstad

4. Privé begeleide tafelbergwandelingen in Kaapstad

Doe mee met deze privé begeleide wandeling naar de iconische Tafelberg. De Tafelberg stijgt tot iets meer dan duizend meter direct vanaf zeeniveau en staat in status naast beroemde Afrikaanse reuzen zoals de Kilimanjaro en het Atlasgebergte. Deze tour is perfect voor de energieke en nieuwsgierige reiziger. Leer de geheimen van de berg kennen, inclusief hoe de wachter van het zuiden, Umlindi Wemingizimu, de Tafelberg werd. Laat uw ervaren gids de natuurlijke wonderen van het Cape Floral Kingdom interpreteren. Hieronder vindt u een aantal tourroutes. Uit deze selectie zal een optimale route worden gekozen op basis van de conditie van de leden van de partij en het onvoorspelbare weer van de Kaap op dat moment. Western Table naar Maclears Beacon terugkeer: Een gemakkelijke tot middelzware wandeling van 2 uur op het Tafelbergplateau. Je gids regelt kaartjes en gaat vervolgens met je mee de Tafelberg op in de kabelbaan. De kabelbaan kan tot 60 personen tegelijk vervoeren en maakt een volledige rotatie. Dit betekent dat je kunt genieten van 360 graden uitzicht over Kaapstad, Lions Head en de berg zelf. Eenmaal op de top ga je weg van de groepen en dwaal je langs Maclears Beacon, het hoogste punt op de Tafelberg. Deze aangename wandeling over het platte tafelplateau met uitzicht op de stad loopt door enkele moerassige broedgebieden voor kikkers met interessante vegetatie. Twaalf apostelen naar het Tafelbergplateau: Een gematigde klim van 5 uur: De klim naar Kasteelspoort zigzagt zich een weg omhoog door een gedeeltelijk beschaduwde kloof onder de overhangende muren van Spring Buttress. Klimmers worden beloond met uitzicht op de Twaalf Apostelen die als schildwachten uitkijken over de Atlantische kust. Geniet van een picknicklunch in de Valley of the Red Gods en de Valley of Isolation. Uiteindelijk kom je op het Tafelbergplateau voor een aangename wandeling naar het Bovenste Kabelbaanstation. Je gids regelt kaartjes en je gaat vervolgens met de kabelbaan de Tafelberg af, genietend van 360 graden uitzicht op Kaapstad, Lions Head en de berg zelf. Skeletkloof langs de top van het Tafelbergplateau: Een matige tot inspannende wandeling van 6 uur: begin met wandelen in de Kirstenbosch Botanical Gardens, bekend om hun spectaculaire reeks inheemse planten. De klim naar de Skeleton-kloof is goed uitgerust met ladders om wandelaars over de gladde rotsen te helpen. Houd de ongrijpbare bedreigde spookkikker in de gaten terwijl je door de dichte inheemse bossen opstijgt. Het bos maakt geleidelijk plaats voor het struikachtige Fynbos. Deze aangename wandeling over het platte tafelplateau met uitzicht op de stad loopt door enkele moerassige broedgebieden voor kikkers met interessante vegetatie. Daal de Platteklip-kloof af of maak een ritje met de kabelbaan als je benen moe zijn.

Kaapstad: Kaapse Schiereiland en Wijnlanden Full Day Combo Tour

5. Kaapstad: Kaapse Schiereiland en Wijnlanden Full Day Combo Tour

Als je weinig tijd hebt om in Kaapstad door te brengen, of als je gewoon een efficiënte reiziger wilt zijn, dan is dit de ideale dagtour door Kaapstad voor jou. Deze ervaring combineert het beste van een historische, wijnproeverij en historische tour. Tijdens deze tour ziet u echt het beste van de Kaap. Het schiereilandgedeelte van de tour omvat bezoeken aan alle belangrijke bezienswaardigheden en historische locaties, waaronder: Clifton en Camps Bay; Twaalf Aspotels; Chapman's Peak; Noordhoek; Kaappunt; Natuurreservaat Kaap de Goede Hoop; Simons Town, Kalk Bay, Muizenberg en False Bay. Je zult ook een fascinerende struisvogel bekijken en de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan een optioneel bezoek aan de pinguïnkolonie. Op de wijnroute bezoekt u de historische stad Stellenbosch en leert u hoe dit het centrum is van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. Hier bezoekt u een van de vele wijnhuizen in de wijnlanden en doet u een gratis wijnproeverij en rondleiding door de kelder. U krijgt ook de kans om de wijnen te kopen die u zojuist heeft geproefd. De Kaap is een prachtig en fascinerend deel van de wereld. Mis niets en neem deel aan deze uitgebreide en leuke dagtour.

Van Kaapstad: Kaapse Schiereiland-dagtour met gids

6. Van Kaapstad: Kaapse Schiereiland-dagtour met gids

Maak je klaar voor een gedeelde of privérondleiding van een hele dag rond het Kaapse Schiereiland. Bezoek must-see plekken zoals Camps Bay, Hout Bay, Chap Mans Peak, Simon's Town, Kaap de Goede Hoop, en nog veel meer. De tour begint met ophalen bij hotels in Kaapstad. De eerste stop van de tour is Camps Bay, bekend om zijn fijne witte zand, natuurlijke rotszwembaden en uitzicht op de Twelve Apostles Mountains. Ga vervolgens verder langs de kustlijn en kom uit bij Houtbaai, gelegen in een vallei aan de Atlantische kust van het Kaapse Schiereiland. Bereid je daarna voor op een mooie rit in Kaapstad, vergelijkbaar met een rit langs de Amalfikust in Italië. Ontdek een schilderachtig uitzicht op de oceaan terwijl u reist. Bezoek dan Kaap de Goede Hoop, het zuidelijkste punt van het Afrikaanse continent. Neem een kabelbaan naar de vuurtoren van Cape Point en geniet van een adembenemend uitzicht op de bergketen en de Atlantische Oceaan. Ga later naar Penguins Colony in Simon's Town, waar je zwartvoetpinguïns (Zuid-Afrikaanse pinguïns) in hun natuurlijke habitat kunt zien. Een stop bij de Kirstenbosch Botanische Tuinen aan de oostelijke voet van de Tafelberg kan een optie zijn als de tijd het toelaat.

Kaapstad: Chapmans Peak Coastal Ebike Tour

7. Kaapstad: Chapmans Peak Coastal Ebike Tour

Rijd langs Chapman's Peak, een van 's werelds meest prachtig aangelegde fietsroutes langs de kust. Vlieg mee op een eersteklas Giant ebike met elektrische trapondersteuning. Deze gemakkelijk te rijden fietsen kunnen door iedereen worden gebruikt, ongeacht het fitnessniveau. Deze route zou op ieders bucketlist moeten staan die gepassioneerd is door het majestueuze landschap van Kaapstad. Begin bij Maiden's Cove-parkeerplaats vanwaar u langs de zee vaart via Camps Bay, dat wordt beschouwd als het St Tropez van Afrika. Je gaat dan de prachtige Victoria Road aan de kust op, langs Lion's Head en de Twelve Apostles, die je uiteindelijk naar Hout Bay zullen brengen. Vanuit Hout Bay beklim je de laatste gemakkelijke klim naar Chapman's Peak, waar je stopt bij het uitkijkpunt, de perfecte gelegenheid om foto's te maken van het adembenemende panoramische uitzicht. Op de terugweg stop je in Hout Bay op het strand voor cake en een verfrissend drankje voordat je weer op weg gaat naar Kaapstad.

Kaapstad: privé Jeep Constantia-wijntour met proeverijen

8. Kaapstad: privé Jeep Constantia-wijntour met proeverijen

De Constantia Wine Valley ligt onder het Table Mountain National Park en is de oudste wijnregio van Zuid-Afrika. Deze premium tour heeft een aantal op maat gemaakte ervaringen die allemaal in één tour zijn opgenomen. Je wordt opgehaald bij je hotel in een privé Jeep-wrangler en reist naar de prachtige Constantia-wijnvallei. Je stopt bij onze favoriete boerderijen waar je verwend wordt, zoals een wijnproeverij in de wijngaarden, privépaden door wijngaarden met wat MCC op een prachtig uitkijkpunt en een gastronomisch kaasplateau voor de lunch. Deze tour is ontworpen als een privétour en sommige ervaringen worden exclusief aangeboden aan Jeep Tours en hun klanten. Dit is een echte verwennerij met premium locaties en gastronomische proeverijen.

7 dagen en 6 nachten Mother City Kaapstad Tour

9. 7 dagen en 6 nachten Mother City Kaapstad Tour

Dag 1- Aankomst op de internationale luchthaven van Kaapstad De chauffeur wacht op je in de wachtruimte Vervolgens wordt u naar uw 4-sterrenhotel in Kaapstad Radisson Blu gebracht. Dag 2- Kaapse Schiereiland Full Day Tour Uw shuttlechauffeur haalt u op bij het hotel en brengt u naar uw Kaapse Schiereiland-tour van een hele dag, die u naar alle bezienswaardigheden van de prachtige kuststad Kaapstad brengt. De tour neemt je mee naar 12 Apostles, Camps Bay, Chapmans Drive, Cape Point, Kaap de Goede Hoop en de iconische Simon's Town. Je zult ook de pinguïnkolonie in hun natuurlijke habitat bij Simons zien en later het strand van Muizenberg bezoeken dat beroemd is om te surfen en ten slotte de beroemde Kirstenbosch Botanische Tuinen bezoeken aan de oostelijke voet van de Tafelberg. Er zal opnieuw een drop-off worden gemaakt bij het 4-sterrenhotel Radisson Blu. Dag 3 – Open Dag Retourtransfers naar de Victoria and Alfred Waterfront in de ochtend. In de middag keert u terug naar het Radisson Blu 4-sterrenhotel. Dag 4 – Robbeneiland en Tafelberg Tour De chauffeur haalt je op van het Radisson Blu 4-Star Hotel en start de dagtour naar Robbeneiland en Kaapstad, waardoor je de betekenis van de gevangenis leert kennen en waarom Kaapstad de moederstad van Zuid-Afrika wordt genoemd. Van de Tafelberg met zijn kabelbaan naar de uitgestrekte getto's van Kaapstad en vervolgens per boot naar het huis van Zuid-Afrika Icon Nelson, het huis van 27 jaar achter de tralies De chauffeur zet je weer af bij het Radisson Blu 4-sterrenhotel in Kaapstad Dag 5 – Kaapse Wijnlanden Full Day Tour Verlaat 's ochtends uw Radisson Blu 4-sterrenhotel om de wereldberoemde Kaapse Wijnlanden te verkennen met Stellenbosch, de wijnhoofdstad van Zuid-Afrika als hoogtepunt van de tour. U zult genieten van de schilderachtige uitzichten op groene valleien, spectaculaire bergen, prachtige wijngaarden en genieten van de verfijnde keuken. Later na de tour wordt u afgezet bij het Radisson Blu 4-sterrenhotel. Dag 6 Deze dag is een open dag en u krijgt 's ochtends retourtransfers naar het Victoria and Alfred Waterfront en keert' s middags terug naar het Radisson Blu 4-Star Hotel om te ontspannen en de herinneringen te bekijken die u hebt gemaakt door middel van foto's. Dag 7 Het shuttleserviceteam zet je weer af op de internationale luchthaven van Kaapstad, waar de meerdaagse tour eindigt.

Cape Point Highlights Tour met wijnproeverij in Stellenbosch

10. Cape Point Highlights Tour met wijnproeverij in Stellenbosch

Deze combinatietour biedt de hoogtepunten van Cape Point en de Cape Winelands. Begin de tour met een schilderachtige rit langs de Atlantische kust, door de kosmopolitische buitenwijk Sea Point en Camps Bay met zijn schitterende uitzicht op de Twaalf Apostelen, onderdeel van de Tafelbergketen. Vanaf hier reist u naar het natuurreservaat Cape Point, dat meer dan 17.300 hectare aan inheemse fauna en flora omvat. Zie een verscheidenheid aan dieren in het wild, waaronder bavianen, rhebok, Cape Mountain zebra, bontebok en het ongrijpbare eland. Het reservaat is ook een van 's werelds grootste broedplaatsen voor schildpadden. Ook vogelaars zullen vele mooie soorten vinden om te observeren. De majestueuze kustlijn biedt drama dat het waardig wordt genoemd "Nature's Greatest Show". Je zult de unie van de Atlantische en Indische Oceaan zien (volgens de legende), en misschien zelfs de stevige wind voelen die de "Cape Doctor" wordt genoemd vanwege zijn veronderstelde genezende krachten. Volg de kustlijn langs False Bay en ga verder naar de Stellenbosch Winelands. Stellenbosch is een architecturaal juweel met een gracieuze mix van 18-eeuwse Kaapse, Georgische en Victoriaanse gebouwen. Ga naar een wijnproeverij in de omgeving van Stellenbosch voordat je terugkeert naar Kaapstad.

Sitemap Twaalf Apostelen

Wil je alle activiteiten in Twaalf Apostelen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Twaalf Apostelen

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 159 beoordelingen

Leuke en mooie maar redelijk hectische reis rond het schiereiland. Wat mij betreft, ik heb echt genoten van het tempo, maar als je van elke bestemming wilt genieten of meer tijd nodig hebt om je te verplaatsen, raad ik een volledige dagversie aan. Onze gids was vriendelijk en informatief - zou het zeker aan iedereen aanbevelen. Maar wees gewaarschuwd - de bus rijdt als een trein langs behoorlijk steile kustwegen!

Geweldig!!!

Ik had de beste tijd!!! Onze gids Isidore was zo aardig dat hij op verschillende plaatsen stopte om foto's te maken en erg geduldig was. Terwijl hij langs de weg ging, gaf hij ons de geschiedenis van veel plaatsen, we hebben veel geleerd dankzij zijn kennis. Dit alles met een glimlach en gevoel voor humor!! Ik raad het zeker aan!

Het was echt heel leuk en voor iedereen die niet een hele dag kan doen, is dit perfect. Onze gids was erg aardig en gaf ons echt interessante informatie en inzichten. Dit is niet aan te raden voor mensen die ontspannen willen blijven bij de verschillende haltes, aangezien de agenda erg vol is voor een halve dag.

Was het waard

De gids was erg spraakzaam en had naast de feiten graag de historische achtergrond bewaard, want msn zou het toch vergeten! Maar al met al was het oké! Als je alle plaatsen in detail wilt verkennen, ben je hier niet op je plaats, want de tour van een halve dag is niet geschikt! Het was oké voor ons!

Fantastische reis, de gids was zeer deskundig en vriendelijk, echt een plezierige ervaring.