De populairste activiteiten van Tyssedal, Noorwegen

Vanuit Odda: wandeltocht naar Trolltunga met overnachting

1. Vanuit Odda: wandeltocht naar Trolltunga met overnachting

Ga op een wandeltocht met overnachting naar Trolltunga, de Trollentong. Zie de zonsondergang achter het prachtige berglandschap en geniet van de rust en het feit dat je dit beroemde natuurfenomeen vrijwel geheel voor jou alleen hebt. Je kampeert bij de top en loopt de volgende dag weer naar beneden.   De tocht begint met een wandeling vanuit Skjeggedal naar Mågelitopp. Vervolgens ga je verder de berg op naar Gryteskar, waar je een spectaculair uitzicht hebt op de Folgefonna-gletsjer. Bij Endenut stop je bij je overnachtingsplek, niet ver van Trolltunga verwijderd, waar je gids een heerlijk diner voor je klaarmaakt.   Hierna wandel je naar Trolltunga. Geniet van de rust op de berg, terwijl de zon achter de Folgefonna-gletsjer verdwijnt. Vervolgens ga je terug naar je overnachtingsplek om naar Noorse sprookjes te luisteren. De volgende ochtend kun je genieten van je ontbijt met versgebakken brood. Hierna begin je de weg terug naar het beginpunt.

Vanuit Odda: Hardangerfjord cruise met een bezoek aan Naa

2. Vanuit Odda: Hardangerfjord cruise met een bezoek aan Naa

Aurora of The Fjords vertrekt vanuit Odda. In de omgeving van Odda en Tyssedal krijg je oude fabrieken te zien die een grote impact hebben gehad op de Noorse industriële geschiedenis, maar ook op het gebied zelf. U zult genieten van de majestueuze bergen die de fjord omringen en de fruitboerderijen waar het gebied bekend om staat. Zoete kersen, pruimen, peren maar vooral appels worden hier verbouwd. Appels die worden verfijnd tot de (bijna) wereldberoemde cider. Wanneer u Naa (Nå) bereikt, raden we u ten zeerste aan een bezoek te brengen aan een of meer van de ciderboerderijen die zich op loopafstand van de pier bevinden; verderop in de straat vind je Edel Sideri. Naar Store Naa Siderkompani is het ongeveer 10 minuten lopen en verder op de weg, ongeveer 30 minuten (of 10 minuten met de taxi), vind je Kvestad Sideri. Adle Sider is een mooie wandeling van 25 minuten langs de fjord. Als u wilt genieten van een ciderproeverij bij een van de boerderijen, is het raadzaam om van tevoren te reserveren, maar u kunt hun producten ook kopen om later van te genieten. Terwijl u wacht tot de boot terugkeert naar Odda, kunt u ontspannen in Siderhuset Ola K, gelegen aan de pier. Hier kun je lekker eten en natuurlijk een glaasje cider. Of meerdere. Aan boord kun je genieten van audiogidsen op je eigen telefoon - vergeet je koptelefoon niet!

Van Skjeggedal: begeleide winterwandeling naar Trolltunga

3. Van Skjeggedal: begeleide winterwandeling naar Trolltunga

In de winter beginnen alle wandelingen naar Trolltunga op parkeerplaats P2 in Skjeggedal. Normaal gesproken is het nodig om een groot deel van de tocht met microspikes of sneeuwschoenen te lopen, daarom is de wandeling in dit seizoen uitdagender. Op weg naar boven komen we langs in ons basiskamp en laten onze rugzakken hier achter. Voor ons ligt alleen het laatste korte stuk naar Trolltunga. Terwijl de avond langzaam invalt, ontmoeten we de laatste wandelaars die naar beneden gaan. Zodra we Trolltunga bereiken, zijn we daar alleen. Een enge gedachte? Helemaal niet. Omdat je weet waar je vannacht verblijft. U kunt zich verheugen op een kop warme chocolademelk, een verwarmend vuurtje en een heerlijk diner. Ja, het is koud buiten en het wordt vroeg donker. Maar als we eenmaal terug in de koepels zijn, kun je altijd nog in je donzige slaapzak kruipen. Na een lange dag in de natuur hoef je alleen maar te ontspannen en te genieten van de spectaculaire nachtelijke hemel. Houd er rekening mee dat het weer tijdens de Noorse winter onvoorspelbaar is, het kan op elk moment veranderen. Dit is de natuur, het is hier puur en echt! Maar maak je geen zorgen, je gidsen zijn opgeleid in het lezen van de bergomstandigheden en hebben veel ervaring op dit terrein. Uw veiligheid is onze prioriteit! Daarom kunnen we op de meest ijzige dagen niet garanderen dat het veilig is om de rots zelf af te dalen. We zullen ervoor zorgen dat je alternatieve en even mooie fotoplekken laat zien en dat je je na deze nachtelijke expeditie een echte ontdekkingsreiziger voelt.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Tyssedal, Noorwegen

3 activiteiten gevonden
Sorteren op:

In de buurt van Tyssedal, Noorwegen

Meer zien

Andere activiteiten in Tyssedal, Noorwegen

Wil je alle activiteiten in Tyssedal, Noorwegen bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Tyssedal, Noorwegen

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 7 beoordelingen

De trolltunga zonsondergang nachtelijke tour overtrof onze verwachtingen! De uitzichten waren geweldig, de koepel was geweldig, het eten was heerlijk en onze gidsen waren fenomenaal (schreeuw naar Hanne, Ingrid, Jonas). Wat betreft de wandeling, het was echt geweldig. Zeer beheersbaar. Ik zou zeggen matig van intensiteit. Ik denk echt dat het in twee dagen is opgedeeld en het voordeel van ervaren gidsen het verschil heeft gemaakt! Ik zou de wandeling EN de gidsen en de overnachting ten zeerste aanbevelen. Het was het hoogtepunt van onze reis naar Noorwegen! Hiked 8/8/22 met mijn man en tienerjongens.

Een pluim voor onze toegewijde en professionele gidsen - vooral meilo met wie we op reis gingen. Grote kennis en een aangename persoonlijkheid.De reis was goed georganiseerd en de omstandigheden in de koepel perfect - dit maakt het probleem met het informatieniveau voor de reis goed. Ik had graag meer willen weten over de apparatuur en de juiste vergadertijd voor de informatiebijeenkomst per mail laten informeren.Het logistieke systeem rond parkeren werkt erg goed - we hadden graag op het laatste moment geïnformeerd. Al met al een uitstekende reis.