Datums kiezen

Ontdek het beste van
Ubud

Onze aanbevelingen voor Ubud

Bali: Zonsopgang Mount Batur Wandeling met Ontbijt

1. Bali: Zonsopgang Mount Batur Wandeling met Ontbijt

Begeef je op een begeleide wandeling naar de berg Batur op een dagtrip vanuit Bali. Bekijk de zonsopgang vanaf de top, geniet van een heerlijk ontbijt en maak daarna een uitstapje naar een koffieplantage. Begin je beklimming aan de voet van Mount Batur na een optionele vroege pick-up van je accommodatie. Je begint je jungletocht zelfs op een exclusief pad met minder trekkers in de buurt. Geniet tijdens het wandelen van de ongerepte nachtelijke hemel weg van de stadslichten. Na een trektocht van 2 uur wordt u bovenaan beloond met uitzicht op de zonsopgang boven het natuurlijke landschap en de horizon van de oceaan. En nog beter, je kunt ontbijten op de top van de vulkaan. Onderweg naar beneden geniet je van meer vergezichten, zoals het meer van Batur, een enorm vulkanisch kratermeer. Je hebt ook de mogelijkheid om te stoppen voor een kopje lokale Luwak-koffie op een koffieplantage voordat je wordt teruggebracht naar je accommodatie of ontmoetingspunt. Geniet voor en na uw wandeling van het exclusieve gebruik van Mt. Batur Lounge, de enige lounge in villastijl met schone, moderne toiletten en een comfortabele douchegelegenheid. Nadat u zich heeft opgefrist in de douches, kunt u genieten van een warme kop thee of koffie in de lounge.

Bali: Mount Batur Zonsopgang Wandeling en Natuurlijke Warmwaterbron

2. Bali: Mount Batur Zonsopgang Wandeling en Natuurlijke Warmwaterbron

Beklim de adembenemende berg Gunung Batur tijdens een vroege wandeltocht naar de top bij zonsopgang. Volg je gids de berg op en geniet op de top van een welverdiend ontbijt met uitzicht op de schitterende kleuren van de zonsopgang. Sluit de actieve ochtend af met een bad in een natuurlijke warmwaterbron en een verkwikkend bezoek aan een koffieplantage. Ontspan voor en na de wandeling in de Batur Lounge, de enige lounge in villastijl met schone, moderne toiletten en een comfortabele douchegelegenheid. Kom rechtstreeks naar de locatie of laat je 's ochtends vroeg ophalen vanaf je hotel in Bali (afhankelijk van de gekozen optie), en bekijk de zonsopgang vanaf de top van de berg Batur. Vertrek op het door jou gekozen tijdstip (ook afhankelijk van de ligging van je hotel) en reis vervolgens naar de actieve vulkaan bij het dorp Kintamani. Wanneer je aankomt bij de voet van de Gunung Batur ontvang je een korte introductie en veiligheidsbriefing van de gids. Alle gidsen zijn lokale inwoners en hebben van kinds af aan de Gunung Batur beklommen. Maak gebruik van hun uitgebreide kennis en passie voor het gebied, en begin vervolgens aan de wandeltocht van 1,5 uur naar de hoogste krater van Bali waar je op tijd aankomt om de zonsopgang mee te maken. Geniet bij aankomst op de top van een ontbijt en neem in de pauze het geweldige uitzicht op de omgeving in je op. Na zonsopgang heb je tijd om rond de krater van de vulkaan te lopen en daarna steek je een heuvel van lava en zwart zand over. Daarna wandel je de berg weer af en verzacht je alle pijntjes en kwaaltjes bij een natuurlijke warmwaterbron. Als je ervoor hebt gekozen om zelf naar de Batur Lounge te komen, word je na afloop ook weer afgezet bij de Batur Lounge. Als je de optie met vervoer hebt gekozen, dan breng je op de terugweg naar je accommodatie ook nog een koffieplantage voordat de tour is afgelopen.

Bali: Dagvullende Instagram-tour

3. Bali: Dagvullende Instagram-tour

Maak je Instagram-volgers jaloers terwijl je Bali verkent tijdens een aanpasbare dagtrip naar de meest herkenbare hotspots.  Alle toegangsprijzen zijn inbegrepen, evenals een deskundige lokale gids die onderweg alle weetjes over de Balinese geschiedenis en cultuur met je deelt. Je eerste halte is de hindoetempel Pura Lempuyang. Bij de beroemde gespleten poort, de "poort naar de hemel", kun je zelf zo'n foto maken die je zo vaak op Instagram ziet.  Je wordt daarna meegenomen naar Tirta Gangga, een voormalig koninklijk paleis beroemd om zijn heilige en uiterst fotogenieke waterpartijen en tuinen.  Vervolgens ga je naar Tukad Cepung, een grot met een verbazingwekkende waterval, waar je het water in kunt duiken.  Het landelijke Ubud, de thuisbasis van vele weelderige groene rijstvelden, staat hierna op het programma. Last but not least kun je een van de beroemde jungleschommels van Bali uitproberen.   Kies de exacte ervaring die jij wilt - van privérondleidingen met ophaalservice bij je hotel tot rondleidingen met kleine groepen waar je andere avontuurlijke reizigers kunt ontmoeten. Kies het lunchpakket voor een heerlijk lunchbuffet, of neem tien polaroids mee naar huis als herinnering aan je trip. Selecteer de premium- of privéoptie voor extra add-ons. Verrijk je Instagram met foto's gemaakt en bewerkt door een fotograaf, bekijk jezelf van bovenaf met 3-4 minuten drone-opnames die je 24 uur na je tour worden toegestuurd, of ontspan met een rustgevende massage.

Ubud: ATV quadrijden avontuurlijke rondleiding

4. Ubud: ATV quadrijden avontuurlijke rondleiding

Verken dit tropische paradijs terwijl je de gevarieerde landschappen, weelderige rijstvelden, overwoekerde oerwouden en snelstromende rivieren ontdekt tijdens een ATV Quad-avontuur. Ervaar een handige ophaalservice bij je accommodatie door je Engelssprekende gids en ga naar het startpunt in Ubud. U krijgt een grondige veiligheidsbriefing en alle uitrusting die nodig is voor een veilige reis. Kies ervoor om samen met een metgezel te rijden of om met je eigen ATV te rijden. Laat je verwennen met de spectaculaire aanblik van de natuurlijke schoonheid van Bali terwijl je door en rond het uitgestrekte pad beweegt. Als je zin hebt in wat meer spanning, laat het je gids dan weten, en zij brengen je naar een meer technisch terrein waar je op volle snelheid steile heuvels op kunt of naar beneden kunt glijden hellingen zoals u wilt. Na een spannende rit kunt u zich opfrissen met een ontspannende douche voordat u zich tegoed doet aan een buffetmaaltijd met heerlijk eten. Laat je veilig terugbrengen naar je hotel om de rest van je dag te genieten. Of ga gewoon op eigen gelegenheid weg.

Bali: Ubud Palace Legong Dance Show Ticket

5. Bali: Ubud Palace Legong Dance Show Ticket

Beleef een van Bali's meest gerespecteerde klassieke dansen in een unieke setting, in het iconische paleis van Ubud. Boek uw tickets voor deze traditionele show en ervaar een visueel aantrekkelijke koninklijke hofvoorstelling, bekend om zijn fysiek veeleisende houdingen en snelle bewegingen. Kom aan bij het imposante paleis van Ubud en ervaar wat de lokale bevolking de Legong-dans noemt, vrij vertaald 'de dans van het koninklijk paleis'. Ontdek de energieke dans die ooit alleen voor de koninklijke familie werd opgevoerd en bewonder het imposante koninklijke paleis Puri Saren. Bekijk zeer bekwame artiesten in kleurrijke kostuums, waaronder een hoofdtooi met gouden bloemen van aanzienlijke omvang en gewicht, samen met complete regalia van schouders tot voeten. Zie hoe de professionele dansers bewegingen moeiteloos uitvoeren, ondanks het grootste deel van hun outfits. Neem deel aan een meeslepend verhaal, uitgevoerd door drie dansers: een vrouwelijke hofdame en twee identiek geklede 'legongs' die de rollen van koninklijke mensen aannemen. Dompel jezelf onder in de geschiedenis van Oost-Jave tijdens de 12e en 13e eeuw met deze boeiende show.

Ubud: Waterval, Rijstterrassen & Apenbos privétour

6. Ubud: Waterval, Rijstterrassen & Apenbos privétour

Ontdek de topattracties van Ubud tijdens een tour met hoteltransfers vanaf geselecteerde locaties in Bali. Bezoek bezienswaardigheden zoals de Tegenungan-waterval, Mas Village en het King's Palace. Je kunt kiezen voor een basistour, een tour met lunch en een tour met lunch en een ervaring op een jungle-schommel. Na de ophaalservice vanaf je hotel, is de reisroute als volgt: Waterval Tegenungan Dit gebied ligt aan de zuidkant van Ubud en is een leuke plek om te genieten van een kop thee terwijl je de prachtige waterval ziet. Je kunt dicht bij de waterval komen en de frisse bries van het natuurlijke water voelen. Mas Village  Dit is een dorp dat is gespecialiseerd in houtsnijwerk. De meest prominente houtsnijders van Bali wonen in Mas Village. Ze maken gedetailleerd houtsnijwerk en geven hun kennis door aan de jonge generatie. Ubud Monkey Forest Ubud Monkey Forest is een tropisch groen bos in de buurt van het centrum van Ubud. Hier wonen meer dan 600 makaken. In het bos zie je een heilige tempel, bewaakt door de apen. Traditionele markt Ubud Op de markt komt de gemeenschap van Ubud samen om alle producten te verkopen uit de hele regio: goedkope souvenirs, kunstnijverheid, fruit en nog veel meer. Ubud King Palace In het centrum van Ubud kun je het paleis al vanaf de weg zien. In het gebied kun je rondlopen om foto's te maken van de traditionele Balinese architectuur en je ziet dagelijks traditionele Balinese dans. Tegalalang rijstterras Hier zie je een typisch Balinees tafereel: een rijstterras in een prachtig rijstveld met groene kokosplanten. Dit geeft het de beste aanblik van het Balinese platteland.  Koffieplantage Bezoek een koffieplantage waar je onder andere de duurste koffie ter wereld ziet: Luwak-koffie. Deze koffie wordt gemaakt door dieren die de koffiebonen eten, die vervolgens in hun maag worden verteerd.  In de ochtend zijn de koffiebonen in de uitwerpselen van de dieren nog steeds intact en worden ze verzameld om er koffie van te maken. Je geniet van een kopje Luwak-koffie met uitzicht op de rijstterrassen. 

Ubud: 3 uur durende zilveren sieradenworkshop

7. Ubud: 3 uur durende zilveren sieradenworkshop

Op zoek naar een uniek moment in Bali? Mis dit unieke moment op Bali niet. Met deze ongeëvenaarde ervaring kun je genieten van een leuke, creatieve hobby gecombineerd met de oudste handwerktechnieken van Bali. Breng een halve dag door met Ayu die je zal introduceren in deze speciale ambacht. Ze leert je hoe je van je idee, draagbare kunst kunt maken. Zelf kreeg ze op 9 jarige leeftijd les van haar vader en haar oudere broer. Leer alles over het maken van zilveren sieraden en hoe het zich in de loop van de tijd op Bali heeft ontwikkeld. Maak je eigen paar oorbellen, een ring of een hanger met 5 gram zilver. Werk samen met Ayu en verander zilver in een sierlijk kunstwerk. Het is leuk, het is uitdagend en een geweldige manier om je vrije tijd door te brengen in Ubud.

Olifantenverzorging met modderbad in de dierentuin van Bali

8. Olifantenverzorging met modderbad in de dierentuin van Bali

Deze ervaring geeft je de mogelijkheid je lekker vies te maken met vriendelijke Sumatraanse olifanten, terwijl je van de ervaren oppassers alles te weten komt over hun gedrag en manier van leven. Je hoort interessante feiten over waarom olifanten zich tijdens de zomermaanden zo graag in de zon met modder bedekken. Nadat je bent opgehaald bij je hotel arriveer je bij Bali Zoo in Kampung Sumatra. Hier krijg je, onder het genot van een gratis snack en koffie of thee, een korte introductie tot het programma. Je ontmoet de Engelstalige oppasser, die je alles vertelt over de vriendelijke reuzen die je gaat ontmoeten. Hij geeft je informatie over het gedrag van olifanten, hoe ze worden verzorgd en ook beantwoordt hij al je vragen. Je ontvangt wat fruit voor het voeren en gaat naar de rivier. Daar ontmoet je de vrij rondlopende olifanten en heb je de kans met ze in contact te komen, ze te voeren en met ze te spelen. Vervolgens ga je met de olifanten naar het modder- en zandbad om daar met ze te spelen. Met een ruime mix van aarde, water en plezier komen jij en je nieuwe olifantenvrienden onder de modder te zitten, iets waar de dieren erg van houden. Gedurende deze tijd heb je de kans om hun gedrag te observeren. Vervolgens loop je met de olifanten naar de nabijgelegen rivier de Wos om ze te wassen, te schrobben en met ze in het water te spelen. Uiteindelijk keer je terug naar de dierentuin om je te douchen en om te kleden. Daarna kun je tot het middaguur ontspannen lunchen. Na de lunch heb je vrije tijd om de rest van de dierentuin, met zijn ruim 300 zeldzame en exotische dieren, te verkennen. Je vindt er onder andere zeldzame en bedreigde diersoorten, zoals de komodovaraan, de Sumatraanse tijger, de orang-oetan en de balispreeuw. Deze ervaring is niet alleen bedoeld om je te informeren over het gedrag van deze prachtige zoogdieren, maar ook om je voldaan achter te laten omdat je hebt deelgenomen aan een van de meest unieke buitenavonturen die je tijdens je verblijf op Bali zult beleven, of je nu met z'n tweeën of met het hele gezin komt. Geef als je wilt je ervaring een upgrade en ontbijt samen met de schattige orang-oetans in hun speeltuin. Ontbijten in de dierentuin is misschien niet bijzonder, maar ontbijten met orang-oetans? Dat is een ervaring om nooit te vergeten! Als eerste in Indonesië heeft de Bali Zoo dit unieke ontbijt met orang-oetans geïntroduceerd. Nu kun je als gast niet alleen ontbijten als een koning, maar ook samen met de koningen van de jungle: de orang-oetans.

Ayung rivier: All Inclusive Rafting Avontuur

9. Ayung rivier: All Inclusive Rafting Avontuur

Probeer wildwaterraften in de Ayung-rivier met een gids, terwijl je geniet van de prachtige omgeving. Kies voor een hotelovername en reis in comfort met airconditioning naar het raftingpunt. Trek kleding en uitrusting voor raften aan en begin aan je opwindende avontuur. Laad op met een heerlijke buffetmaaltijd. Begin bij een traditioneel wantilan(Balinees paviljoen). Gelegen in het midden van groene rijstvelden met uitzicht op de adembenemende Abang-berg, is deze lobby uw eerste stop van de dag. Laat u informeren door uw gids om op een veilige en leuke raftingtrip te gaan. Begin je rafting-avontuur op de Ayung-rivier, de langste rivier op het eiland Bali. Navigeer door stroomversnellingen van klasse 2 die tijdens het regenseizoen soms oplopen tot klasse 4. Ervaar onderweg het natuurlijke landschap, de dieren in het wild en de exotische planten van Bali. Nadat u trek heeft gekregen, kunt u uzelf trakteren op een lunchbuffet in een restaurant met uitzicht op de Ayung-vallei.

Van Bali: Tour van 3 snorkelplekken naar Lembongan en Penida

10. Van Bali: Tour van 3 snorkelplekken naar Lembongan en Penida

Snorkel door de kleurrijke onderwaterwereld van de eilanden Nusa Lembongan en Nusa Penida tijdens deze begeleide tour vanaf een selectie van locaties op Bali. Gebruik hoogwaardige uitrusting om naar zeeleven te zoeken en te kajakken door de mangroven. Geniet van een heerlijk lunchbuffet aan het strand.  Je wordt opgehaald bij je accommodatie op Bali, of je komt op eigen gelegenheid naar het kantoor van de veerboot, en vaart vervolgens naar de eilanden Nusa Lembongan en Nusa Penida om een aantal van de meest diverse koraalriffen op aarde te verkennen. Maak kennis met een snorkelgids die je met alle benodigde uitrusting helpt. Voor mensen die zich in het water niet zo zeker voelen, zijn er drijfmiddelen beschikbaar. Zo kan iedereen de ongerepte koralen ontdekken en van het warme water genieten waarin scholen felgekleurde vissen leven. Kijk uit naar keizersvissen, papegaaivissen, murenen en zeeschildpadden. De speciaal afgebakende snorkelgebieden maken deze activiteit veilig en plezierig voor alle leeftijden. Bezoek locaties zoals Crystal Bay, Manta Bay en Gamat Bay, die bekendstaan om hun uitgestrekte koraaltuinen en lichte stromingen. Welke snorkellocaties je precies bezoekt, hangt af van de omstandigheden. Geniet daarnaast van een heerlijke lunch aan het strand en ga per kajak de mangrove in om de omgeving vanuit een ander perspectief te zien. Als het weer en de watercondities goed zijn, heb je ook de kans om Manta Bay te bezoeken.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Ubud

Alle activiteiten

758 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Ubud

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Ubud?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Nusa Penida

Andere activiteiten in Ubud

Wil je alle activiteiten in Ubud bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ubud

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 24.658 beoordelingen

Vanochtend werd ik opgehaald bij het hotel door Agung! De meest vriendelijke gids die ik ooit hem ontmoet! Agung was erg spraakzaam en lief. Hij kon dan ook veel vertellen over de rijstvelden van Tegallalang, dit was erg interessant en heb hier zeker van genoten. Agung heeft met mijn camera vele mooie foto's van mij gemaakt, waarvoor dank! Na de rijstvelden gingen we door naar de Bali Swing, het leek mij echt fantastisch en heb daarom deze tour geboekt. Eenmaal daar kreeg ik last van de hoogte. Ik heb een paar seconden op de schommel gezeten maar niet gevlogen over de jungle. Ik vond het eng. Agung was erg lief voor mij en ook de meneer bij de Bali Swing. Agung heeft geregeld dat ik een koffie/thee proeverij mocht doen omdat ik de Bali Swing niet durfde. Dit stel ik zeer op prijs. Ik verbleef in Ubud, dus was zo weer terug bij het hotel, maar heb genoten van alles wat ik heb mogen zien en leren dankzij deze fantastische tourguide! Dankjewel Agung! Hopenlijk tot volgend jaar! -Gelina

Een topdag gehad! Wij hadden de optie van 12 uur gepakt. Werkelijke starttijd was 14 uur, waardoor we eerst konden wandelen door de dierentuin. De gidsen waren top en de olifanten waren werkelijk fantastisch! Je kon zelf fotos maken met je telefoon, maar er waren ook professionele fotografen aanwezig. Verder waren de olifanten erg lief en er werd ook goed omgegaan met de olifanten. Nogmaals echt een topdag gehad!

Het was een geweldige dag, met een geweldige gids. Zijn naam is JONGEN. Hij vertelde ons alles over het eiland en hielp ons met de foto's en video's. Hij was erg aardig en geduldig met ons. Als we teruggaan naar Bali, is het eerste wat ik ga doen BOY bellen. Bedankt Gyg en jongen voor deze geweldige ervaring.

Ik kreeg de tour van Dipa. Hij was super aardig en heeft leuke foto’s gemaakt. Ik ben blij dat ik hem als gids had. Qua organisatie is alles goed gegaan. Ik had een fout gemaakt in mijn boeking en dit kon snel veranderd worden en hierdoor kon ik alsnog de jeeptour doen i.p.v. de wandeling!

Uitstekende snorkeltrip, dit bedrijf heeft alles voor je geregeld, het personeel is vriendelijk en ze zorgden voor iedereen. Ik raad deze tour aan.