Ulica Grodzka

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wat anderen zeggen over Ulica Grodzka

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 828 beoordelingen

We werden op de afgesproken tijd en plek gehaald en afgezet bij de Schindler-fabriek waar we 1,5 uur zelf mochten rondkijken.. in de fabriek zelf was het wel erg druk met allerlei groepjes die een tour hadden geboekt met gids.. hierdoor werd het snel vol in de ruimtes. De Schindler-fabriek is verder zeker de moeite waard! De tour door het getto werd gegeven door een jonge jongen die erg serieus was en goed Engels sprak! We hadden Nederlandse Audio geboekt en in de wagentjes (elektrische auto’s zat verwarming en we kregen dekens) Van het getto was bijna niks over dus eigenlijk zag je niet veel 15 meter muur stond er nog.. we hadden ook gratis toegang tot de apotheek (museum) dmv de toegangskaarten van de Schindler-fabriek te laten zien.

Onze gids, Michaël, sprak goed verstaanbaar engels en was een enthousiaste gids. De tour wordt met elektrische wagentjes verzorgd, die in deze periode verwarmd worden. Dat maakt het nog aangenamer! Het museum was goed maar totaal iets anders dan we verwacht hadden. Dit museum is in de fabriek waar Oscar Schindler gevestigd was. Verder dan dit, komt het verhaal niet. Nog een verwijzing naar hem in het museum en dat is het. Eigenlijk is het een museum over het begin van de oorlog en bezetting van Krakau. Schindler’s factory klinkt commerciëler zeker

Alles prima geregeld ! Heel aardige Engelstalige gids. Hij heeft ons uitgebreid de Joodse buurt en het voormalige getto laten zien. Hij heeft ons nog tijd gegeven om de apotheek van Pankiewicz te bezoeken. Vervolgens heeft hij ons bij de Schindlerfabriek afgezet waar we 1,5 uur de tijd hadden om rond te kijken. Daarna heeft hij ons weer opgehaald en op ons verzoek afgezet in de Joodse wijk. Het was een bijzondere ervaring en zeker de moeite waard !

We loved our tour through the city of Krakow. Our guide was very nice and because we were the only 2 people who had booked the tour late in the afternoon, the guide put the Dutch audio tour on speaker so we didn't have to put on the headphones. Our guide also told us other things the audio guide did not tell and gave us the best places to get a Zapiekanka and grab a beer.

Wat een geweldige tour was dit!! Het Schindler museum was erg mooi. Er was veel te zien! Ook de tour door de voormalige Joodse getto was erg interessant. We hadden een goede gids. Hij sprak goed Engels en kon veel vertellen naast de audiotour. Hoogtepunt van ons bezoek aan Krakau!