Kies data

Uluru

Uluru: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Uluru & Kata Tjuta 25 minuten durende helikopterervaring

1. Uluru & Kata Tjuta 25 minuten durende helikopterervaring

Bekijk zowel de schoonheid van Uluru als Kata Tjutaon deze helikopterervaring. Deze tour zal Kata Tjuta laten zien, wat 'veel hoofden' betekent. Het bestaat uit een groep van 36 conglomeraatvormige rotskoepels, waarvan de hoogste 198 meter hoger is dan Uluru. Zorg ervoor dat je de hele formatie niet mist door een helikoptervlucht te maken. Met de wijdverbreide verspreiding van de koepels en lokale beperkingen vanwege heilige plaatsen, is de toegang vanaf de grond beperkt tot slechts 75% van Kata Tjuta. Begin aan een reis die deze ervaring combineert met het bekijken van Uluru, en die je dierbare herinneringen en foto's zal achterlaten die een leven lang meegaan.

Uluru: Field of Light Sunrise Tour

2. Uluru: Field of Light Sunrise Tour

Sta vroeg op om de korte afstand af te leggen naar een woestijnlocatie met uitzicht op Uluru. Je chauffeur / gids geeft inzicht en de achtergrond van de kunstinstallatie. Dwaal onder de dekking van de duisternis door de paden die de 50.000 lichtsferen in de woestijn omvatten, voordat je de heuvel op gaat naar het uitkijkpunt Dune Top. Bekijk de transformatie van kleuren en het leven terwijl de woestijn ontwaakt, terwijl u geniet van thee, koffie of warme chocolademelk. Kijk vol ontzag terwijl de zon in de verte achter Uluru opkomt en de eerste zonnestralen door de woestijnhemel kruipen. Zie hoe het landschap, inclusief Kata Tjuta achter je, wordt overspoeld met licht. Dompel jezelf onder in het woestijnlandschap terwijl de zon opkomt boven het Rode Centrum. Terwijl het natuurlijke licht het landschap opfleurt, zie je het Field of Light dimmen voor de dag. Maak een paar foto's vanaf deze unieke verhoogde locatie, waar je zowel Uluru als Kata Tjuta in al hun natuurlijke glorie kunt zien.

Uluru Base Segway Tour & Mutitjulu Waterhole met transfers

3. Uluru Base Segway Tour & Mutitjulu Waterhole met transfers

Geniet van een comfortabele transfer van je hotel naar de basis van Uluru. Bij aankomst in het Segway-basisgebied zal uw gids u een uitgebreide Segway-training geven. Je neemt deel aan een korte veiligheidsbriefing en maakt een oefenrit op je Segway. Daarna ben je klaar voor je rondleiding door de magische Uluru, ook bekend onder de niet-inheemse naam Ayers Rock. Vertrekkend vanaf het Kuniya-parkeerterrein aan de voet van Uluru, wordt u geleid door uw volledig gekwalificeerde en deskundige gids naar de iconische Mutitjulu Waterhole om de bezienswaardigheden en geluiden te verkennen. Dit is een van Uluru's minder bekende verborgen juweeltjes. Cruise dan rustig en moeiteloos rond de hele basis van Uluru op je Segway. Geniet van alle hoogtepunten van de rots en leer over de lokale Anangu-cultuur, flora, fauna, geologie en de Europese geschiedenis van het gebied vanuit je deskundige gidsen. Maak kennis met het schilderachtige landschap, de oude Aboriginal-cultuur en de geschiedenis van Uluru. Dompel jezelf onder in het outback-landschap waar de Centraal-Australische regio bekend om staat. Bij terugkeer naar de Segway-basis, geniet u van zorgeloze transfers terug naar Ayers Rock Resort of uw oorspronkelijke hotel.

Uluru 15-Minute Helicopter Experience

4. Uluru 15-Minute Helicopter Experience

Zelfs als je in Uluru bent rondgelopen, zul je het ontzagwekkende schouwspel van deze monoliet niet helemaal waarderen, totdat je het uit de lucht ziet. Je zult in staat zijn om foto's te maken die je voor altijd zult koesteren door unieke bubbelvensters. Bij het ophalen van uw hotel in een transferbus met airconditioning, wordt u naar de luchthaven Ayers Rock gebracht, waar uw bemanning u een grondige uitleg geeft over de veiligheid van helikopters voorafgaand aan het instappen in de helikopter. Na het instappen in de helikopter, wordt u vervolgens gevlogen om het ontzagwekkende landschap van Uluru en zijn omgeving te ontdekken. Uitzonderlijke zichtbaarheid komt veel voor in het Rode Centrum - getuige de adembenemende uitgestrektheid en verbluffende contrasten van het Australische woestijnlandschap.

Yulara: Uluru Sunrise en Kata Tjuta-dagtrip met de bus

5. Yulara: Uluru Sunrise en Kata Tjuta-dagtrip met de bus

Voel de gloed van de zonsopgang vanuit een Uluru-uitkijkpunt op deze dagtrip vanuit Ayers Rock terwijl je wakker wordt met een kopje koffie of thee. Ontdek de schoonheid van Kata Tjuta, de torenhoge Ayers Rock-formatie en de biodiverse Walpa-kloof. Leun achterover en ontspan terwijl je vanuit Yulara naar het Kata Tjuta National Park reist. Sta versteld van de ongelooflijke aanblik van Uluru in de verte op weg naar Talinguru Nyakunytjaku, waar je vele kilometers in de verte kunt kijken, een ideale fotomoment. Kijk hoe de eerste zonnestralen het Rode Centrum verlichten, terwijl u geniet van een warme kop thee of koffie. Krijg een historisch overzicht van het Nationaal Park, waar de aboriginals al 22.000 jaar leven. Ontdek het meest herkenbare en fascinerende icoon van Australië, Ayers Rock, dat 348 meter hoog is. Laat je overweldigen door zijn ongelooflijke omvang, aanwezigheid en inherente spiritualiteit. Reis naar het westen van Uluru en geniet van de bezienswaardigheden van Kata Tjuta, ook wel bekend als de Olga's. Stop bij een uitkijkpunt met een spectaculair uitzicht op Kata Tjuta en zorg ervoor dat je je camera bij de hand hebt. Wandel door Walpa Gorge, een woestijnparadijs voor planten en dieren. Neem een zacht maar rotsachtig pad naar een wereld van zeldzame plantensoorten en groenblijvende struiken die bekend staan als Spearwood. Leer meer over de lokale flora en fauna en de geologie van deze verbazingwekkende formatie. Spring terug aan boord van de bus voor de comfortabele rit terug naar je ontmoetingspunt in Yulara.

Uluru: Zonsondergang, Mousserende wijn, Cheeseboard & Gourmet BBQ

6. Uluru: Zonsondergang, Mousserende wijn, Cheeseboard & Gourmet BBQ

Leun achterover en ontspan terwijl u het verbazingwekkende Uluru National Park binnenstapt. Wanneer je aankomt op het Uluru Sunset-uitkijkplatform, wordt je verwelkomd door een selectie Australische wijnen en een kaasplankje, terwijl je de schoonheid van je omgeving begint te absorberen. Zoek uw ideale plek en ontspan vervolgens terwijl u de zon achter de horizon ziet verdwijnen en de kleuren van de rotsen op een miljoen prachtige manieren verandert. Na zonsondergang wordt u overgebracht naar een exclusieve barbecueplaats. De camping ligt ver genoeg van de verlichting van het resort en biedt een duidelijk zicht op de sterren aan de zuidelijke hemel. Ontspan met vrienden en medereizigers op prachtige witte tafelkleden en geniet van mousserende wijn. Dineer op een Australisch gastronomisch barbecuemenu met biefstuk, kangoeroevlees, lamsworsten, kipspiesjes en knoflookgarnalen, salades en een smakelijk dessert. Allemaal vergezeld van een selectie rode en witte wijnen, bier en frisdranken. Na het avondeten worden thee, koffie en dessert geserveerd en je gids zal een rondleiding door de nachtelijke hemel geven, waarbij hij enkele zichtbare sterrenbeelden beschrijft en wijst met behulp van een grootlicht. De gids legt ook enkele Aboriginal-verhalen uit die betrekking hebben op de sterren voordat je terugkeert naar Ayers Rock Resort.

Uluru: Sacred Sites & Sunset Tour met wijn en kaasplank

7. Uluru: Sacred Sites & Sunset Tour met wijn en kaasplank

Verlaat Ayers Rock Resort en reis in de heilige wereld van de Aboriginals van Australië tijdens een rit rond de voet van Uluru met een comfortabele bus. Krijg uitleg over de buitengewone site van je chauffeur / gids en hoor over de vele heilige plaatsen die daar te vinden zijn. Ga verder naar de Kuniya Walk, waar je chauffeur/gids je naar de prachtige Mutitjulu Waterhole zal begeleiden. Bekijk Aboriginal rotstekeningen en leer meer over het gebied terwijl je een deel van de inheemse flora te zien krijgt en details krijgt over zowel de Aboriginal als de Europese geschiedenis van Uluru. Ga vervolgens naar het Uluru-Kata Tjuta Cultural Center en leer meer over de Aboriginal-cultuur. Bekijk mooie voorbeelden van Aboriginal-kunst en -ambachten en reis dan op tijd terug naar de rots om de zonsondergang vanaf het uitkijkpunt te bekijken. Bewonder de opvallende kleurveranderingen op de rots terwijl je geniet van hapjes en een gratis glas wijn.

Uluru: Uluru Base Segway Tour

8. Uluru: Uluru Base Segway Tour

Begin aan een sightseeing Segway-tour door Uluru en leer over de lokale Aboriginal-cultuur, flora, fauna, geologie en geschiedenis met een deskundige gids. Bij aankomst in het Segway-basisgebied leer je de basis van het besturen van een Segway met de hulp van je ervaren gids. Als je klaar bent, glijd je rond de hele basis van Uluru. Geniet van alle hoogtepunten van de rots en leer over de lokale Anangu-cultuur, flora, fauna, geologie en de Europese geschiedenis van het gebied. Maak kennis met het schilderachtige landschap, de oude Aboriginal-cultuur en de geschiedenis van Uluru. Dompel jezelf onder in het outback-landschap waar de Centraal-Australische regio bekend om staat.

Kata Tjuta Sunrise & Valley of the Winds Tour + ontbijt

9. Kata Tjuta Sunrise & Valley of the Winds Tour + ontbijt

Reis naar Kata Tjuta (de Olgas) waar je chauffeursgids de geologische ontwikkeling van het gebied gedurende het millennium zal uitleggen. Bekijk de spectaculaire zonsopgang boven Kata Tjuta met Uluru in de verte van het uitzicht op de westelijke duinen en geniet van een licht ontbijt. Uw chauffeursgids zal u vervolgens begeleiden tijdens een wandeling van 2-3 uur naar het uitkijkpunt Valley of the Winds. Bewonder de unieke flora en bewonder het uitzicht op de centrale vallei van de koepels van Kata Tjuta. Keer later terug naar Ayers Rock Resort.

Uluṟu & Kata Tjuṯa tocht: wandelingen & zonsondergangs-BBQ

10. Uluṟu & Kata Tjuṯa tocht: wandelingen & zonsondergangs-BBQ

Je wordt opgehaald bij het Ayers Rock Resort en reist per luxe touringcar met toilet aan boord naar de heilige rots Uluṟu. Je krijgt een vers bereid lunchpakket om op te eten onderweg naar de majestueuze toppen van Kata Tjuṯa voor je eerste wandeling van de dag. Bezoek het Cultureel Centrum en leer meer over het lokale Pitjantjatjara volk voordat je naar Uluṟu (Ayers Rock) gaat om deel te nemen aan een wandeling rond de voet van de rots. Volg de Mala-wandeling langs de noordwestkant van de rots om mooie voorbeelden te zien van Anangu-rotstekeningen. Ga dan naar het Mutitjulu waterhol voor je 2e wandeling bij het thuis van een voorouderlijke waterslang, genaamd Wanambi. Ontdek verhalen over de lokale tradities en leer over de legendarische Droomtijd. Drink een glas mousserende wijn en geniet van de prachtige zonsondergang terwijl je diner wordt bereid door je gidsen. Smul buiten van een lekkere barbecue terwijl je geniet van het uitzicht. Zie de rotsen voor je ogen van kleur veranderen terwijl de zon achter de horizon zakt.

Sitemap Uluru

Wil je alle activiteiten in Uluru ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Uluru

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 959 beoordelingen

Dit was de beste dag die ik had tijdens mijn reis door Australië, wat grotendeels te danken is aan onze gids Eddie :-) de hitte van 45 graden was super vermoeiend, maar we werden perfect verzorgd met lunchhapjes, fruit, mueslirepen, koude handdoeken en een geweldige barbecue in de avond met uitzicht op Uluru bij zonsondergang. Naar mijn mening is Uluru en zijn omgeving de meest indrukwekkende plek in Australië en dankzij Eddie werd de betekenis en geschiedenis erachter begrepen. Ik raad deze reis zeker aan :-)

Prachtig. Zou het iedereen aanraden.

De tour was echt geweldig. Zeer gastvrije en zorgzame gidsen die ons zoveel hebben geleerd over Uluru, de cultuur, de natuur, zo ongeveer alles. Had zoveel eten, wraps, fruit, bbq aan het einde, alles was heerlijk, ze boden ook onbeperkt koud water aan. De bus was erg nieuw en luxueus. Het was een volle maar interessante en onvergetelijke dag. Ik zou het zeker opnieuw doen. Dank u.

Was een uitgebreide reis, had niet veel dagen om mee te werken maar kreeg in één dag een goede indruk van de omgeving en omgeving. Personeel informatief, vriendelijk en meegaand. Afgesloten met een leuke ontspannen avond bij een bbq en bubbels met uitzicht op Uluru. Een onvergetelijke dag, bedankt jongens.