Datums kiezen

Ontdek het beste van
Umbrië

Onze aanbevelingen voor Umbrië

Orvieto: toegangsbewijs Pozzo della Cava

1. Orvieto: toegangsbewijs Pozzo della Cava

Een bezoek aan deze eeuwenoude bron in Orvieto opent de geschiedenis van de manier van leven van de oude bewoners, van hun Etruskische begin, via de middeleeuwen, de renaissance en daarna. Het ondergrondse grottencomplex bestaat uit negen grotten die je kunt verkennen. Je vindt talloze Etruskische, middeleeuwse en renaissance-artefacten bewaard door het ondergrondse complex dat eronder loopt de middeleeuwse straten van de wijk Cava. Begin bij het oudste deel van de Pozzo della Cava, met zijn regenbak bekleed met cocciopesto gips, waar u artefacten zult ontdekken, zoals oude Etruskische grafresten. Daal vervolgens af in het hypogeumdoolhof van Urbs Vetus (Orvieto's middeleeuwse naam) om de fijne kneepjes van de drie verdiepingen tellende kelders van de huizen te ontdekken. Het laatste deel van het complex toont ontwikkelingen uit de renaissance, toen de meest recente delen van de Pozzo della Cava werden opgegraven. Bewonder de indrukwekkende laatste grot, die sporen bewaart van de transformaties die gedurende een periode van achtentwintig eeuwen zijn uitgevoerd.

Dagtrip naar Assisi en Orvieto vanuit Rome

2. Dagtrip naar Assisi en Orvieto vanuit Rome

Ontsnap een dag aan de drukke hoofdstad van Italië tijdens deze reis naar Assisi en de Umbrische heuvelstad Orvieto. Tijdens deze tour onthult u de religieuze architectuur van Umbrië (zoals de beroemde kathedraal van Orvieto) en ontdekt u de wijnen en lokale producten van Toscane. Als u Rome in noordelijke richting verlaat en door de Tiber-vallei rijdt, bereikt u Orvieto als uw eerste stop, een klein stadje van Etruskische oorsprong waar u zult stoppen om de prachtige 14e-eeuwse kathedraal te bewonderen, een meesterwerk van gotische architectuur. De tour gaat verder door de groene Toscaanse heuvels bedekt met olijfbomen en wijngaarden. Dit is het land van enkele van de bekendste D.O.C. (kwaliteit gecontroleerde) wijnen, waaronder Orvieto, Chianti en Brunello di Montalcin. Geniet daarna van een lunch, bestaande uit traditionele lokale gerechten. In de vroege namiddag vervolgt u uw reis en rijdt u langs de oevers van het meer van Trasimeno. Bereik ten slotte Assisi, dat aan de voet van de berg Subasio ligt. Assisi staat bekend als de geboorteplaats van St. Franciscus. U ziet de kerk van St. Claire, De geboorteplaats van Sint Franciscus en zijn ouderlijk huis, het Stadhuisplein. Rondom het Stadhuisplein ziet u het Volkspaleis en de Romeinse tempel gewijd aan Minerva. Een hoogtepunt van de tour is het bezoek aan de Sint-Franciscusbasiliek, dicht bij de oude stadsmuren, met zijn prachtige fresco's geschilderd tussen de 12e en 14e eeuw. U arriveert rond 19:30/20:00 in Rome, waar u wordt afgezet in de buurt van uw hotel.

Rome: Monumenten Audio Gids met Pantheon, geen entreebewijs

3. Rome: Monumenten Audio Gids met Pantheon, geen entreebewijs

Een geweldige ervaring. Geliefd en afgebeeld door vele kunstenaars, onvermijdelijk gegrift in de harten van alle reizigers, is het Pantheon niet alleen het mooiste voorbeeld van oude architectonische harmonie, maar het is ook het bewijs van de continuïteit tussen het heidendom en het christendom, die werd bezegeld met de overgave van de heiligdom in 608 aan paus Bonifatius IV door de Byzantijnse keizer Foca. Het Pantheon is gekoppeld aan prachtige legendes, meestal gerelateerd aan kwade zaken, zoals de legende die beweert dat Satan zelf!! Onze audiogids is niet alleen een volledige audiogids van het Pantheon met meer dan 10 audiobeschrijvingen en plattegrond, maar een complete audiogids om Rome te verkennen: van het Pantheon tot Piazza del Popolo, Piazza Navona, Fontana di Trevi en andere iconische monumenten en kerk van Rome genieten van historische informatie, verhalen en anekdotes. We nemen je graag mee op reis om de mooiste stad ter wereld te ontdekken. Na het bezoek aan het Pantheon met onze audiodescriptie van 20 minuten, vind je de Caravaggio-verven in San Luigi dei Francesi en S.Maria del Popolo, Michelangelo Redentore in Santa Maria sopra Minerva, Bernini-beelden op Piazza Navona en luister je naar meer dan 20 audiodescripties. En vergeet niet een muntje in de Trevifontein te gooien als je zeker wilt zijn dat je terugkeert naar de eeuwige stad!

Perugia: Wandeling door de oude binnenstad, Piazza IV Novembre

4. Perugia: Wandeling door de oude binnenstad, Piazza IV Novembre

Leer de geschiedenis van de oude binnenstad van Perugia tijdens een wandeltocht voor kleine groepen. Een lokale gids zal je door de gebeurtenissen leiden die plaatsvonden in Perugia en die de stad hebben gevormd, van de Etrusken tot de Romeinen, tot de pauselijke overheersing en de middeleeuwen. Duik het historische plein Piazza IV Novembre in en bewonder het meesterwerk van techniek en gotische beeldhouwkunst, de Fontana Maggiore. Verlies jezelf in de prachtige landschappen die de stad biedt en maak foto's van de glooiende heuvels en besneeuwde toppen van de berg Subasio tot Assisi.  Steek de hoofdstraat over terwijl je gids curiositeiten en anekdotes onthult over de stad, haar personages en enkele architecturale elementen die misschien onopgemerkt blijven. Bekijk de Etruskische boog, gebouwd in de 3e eeuw voor Christus. Ga dan ondergronds in de Rocca Paolina, een symbool van de macht van de paus in Perugia. Loop rond het oude fort en bekijk de tentoonstellingen die daar te zien zijn.

Assisi: Ape Calessino Tuk Tuk Tour

5. Assisi: Ape Calessino Tuk Tuk Tour

Assisi, de geboorteplaats van San Francesco, ligt bovenop een heuvel en kijkt uit over een vallei bedekt met wijngaarden. Geniet van een panoramische rondleiding langs de kronkelende straatjes aan boord van een Ape Calessino, in de voetsporen van San Francesco en Santa Chiara, om de historische en artistieke schatten van deze Romeinse en middeleeuwse stad te ontdekken. De tour vertrekt vanuit het historische stadscentrum of je kunt gratis worden opgehaald bij je hotel aan boord van een vintage Ape Calessino. De chauffeur laat je de St. Clare-basiliek van buitenaf zien, het Romeinse en middeleeuwse centrale plein "Piazza del Comune", de kathedraal van San Rufino, de middeleeuwse Rocca Maggiore met een prachtig uitzicht over de vallei en de majestueuze Sint-Franciscusbasiliek.

Vanuit Florence: Orvieto en Assisi Tour met Kerkbezoek

6. Vanuit Florence: Orvieto en Assisi Tour met Kerkbezoek

Laten we naar het hart van Umbrië gaan en de middeleeuwse stad Orvieto en de stad Assisi verkennen, die aan de voet van de berg Subasio ligt. Orvieto rijst op op een tufstenen klif en combineert perfect geschiedenis, kunst en natuurlijke schoonheden. Bewonder de grootsheid van de gotische architectuur van de Duomo, waarvan de gevel is verrijkt met kostbare mozaïeken en beeldhouwwerken die je meenemen naar een andere wereld. Mis de kans niet om ook de binnenkant van de kerk te bezoeken, met zijn kleurrijke glas-in-loodramen en een van de beroemdste fresco's van Luca Signorelli (houd er rekening mee dat het entree ticket voor de Duomo niet bij de prijs van de tour is inbegrepen). Een andere belangrijke bezienswaardigheid van Orvieto is de put van Saint Patrick: een waar technisch meesterwerk ontworpen om een betrouwbare watervoorziening te bieden tijdens belegeringen. Ga naar de diepte van de put met de twee schuine hellingen en waan je in een andere dimensie (let op: de toegangstickets voor de put zijn niet bij de prijs van de tour inbegrepen). Verdwaal in de smalle steegjes, verken de plaatselijke pleinen en geniet van de typische middeleeuwse architectuur van de gebouwen. Vergeet niet rond te snuffelen in de vele ateliers van ambachtslieden: neem de kans waar om een uniek artefact mee naar huis te nemen als herinnering aan je verblijf in Orvieto. Na wat vrije tijd stap je weer in onze volledig uitgeruste GT Coach en ga je op weg naar Assisi: een van de meest fascinerende borgo's van Umbrië. Assisi is de stad van de heiligen: Sint Franciscus en Sint Clara. Het ligt op de top van een heuvel die ooit de Heuvel van de Hel werd genoemd, "Colle dell'Inferno", omdat het vroeger de begraafplaats was van ter dood veroordeelden. Toen de eerste steen van de Basiliek van Sint Franciscus werd gelegd, veranderden ze de naam in Heuvel van het Paradijs. Een deskundige lokale gids leidt je door de geheimen van de stad terwijl je door de steile, kronkelende steegjes wandelt. Vervolgens ga je naar de beroemde Basiliek van Sint Franciscus, waar enkele van de best bewaarde fresco's van Giotto, Pietro Lorenzetti, Simone Martini en Cimabue te zien zijn. Vervolgens ga je ook naar de Basiliek van Sint Clara, een van de eerste volgelingen van Sint Franciscus en stichteres van de Orde van de Arme Dames. Na de rondleiding heb je wat vrije tijd om te winkelen in de plaatselijke winkeltjes of om gewoon te chillen op het centrale plein onder het genot van een goede koffie. De laatste stop van de reis voordat je uiteindelijk terugkeert naar Florence is de Pauselijke Basiliek van de Heilige Maria van de Engelen: een majestueuze kerk gebouwd bovenop de Porziuncola, een kleinere kerk waar de Franciscaanse beweging oorspronkelijk begon.

Assisi: Exclusieve digitale audiogids van de Sint-Franciscusbasiliek

7. Assisi: Exclusieve digitale audiogids van de Sint-Franciscusbasiliek

Download onze informatieve exclusieve digitale audiogids om uw bezoek aan de beroemdste site van Assisi te verrijken. Ontdek alles over de Boven- en Benedenbasiliek, het Huis van de Tombe en de crypte van St. Franciscus. Leer alles over de meesterwerken die erin staan, waaronder stukken van Cimabue en Giotto en fresco's van Giotto. Leer fascinerende verhalen over de façade van de bovenste basiliek, met zijn statige portaal versierd met dubbele deuren en een groot roosvenster omlijst met symbolen van de evangelisten die de skyline van Assisi domineren. Interessant is dat deze façade niet op de muren van de benedenbasiliek rust en geen schade heeft opgelopen als gevolg van de aardbeving van 1997 die binnenin grote schade aanrichtte en kunstwerken van Giotto en Cimabue vernietigde die tot op heden slechts gedeeltelijk, zij het meesterlijk, zijn gerestaureerd. hersteld. Met onze exclusieve digitale audiogids ontdekt u de meest fascinerende meesterwerken van Cimabue, Giotto, Pietro Cavallini, Jacopo Torriti en later ook van de Sienese schilder Simone Martini en Pietro Lorenzetti. Eenmaal binnen kun je fresco's zien van Giotto, die wordt beschouwd als een van de belangrijkste schilders uit de Middeleeuwen en de uitvinder van het perspectief. Houd er rekening mee dat de basiliek gratis te bezoeken is. Deze ervaring is geen toegangsticket, maar een digitale audiogids, zodat je alle meesterwerken in een van de mooiste kerken ter wereld kunt leren kennen en waarderen.

Assisi: wandeltocht met bezoek aan de Sint-Franciscusbasiliek

8. Assisi: wandeltocht met bezoek aan de Sint-Franciscusbasiliek

Verken Assisi tijdens een wandeltocht met een gids die je vertelt over de geschiedenis, kunst en lokale tradities van een van de beroemdste heuvelsteden van Italië. Ontmoet je gids en ga naar de ruïnes van het oude Romeinse amfitheater, dat later in de Middeleeuwen werd gebruikt als steengroeve om lokale huizen te bouwen. Zie hoe het amfitheater later werd omgevormd tot een privébuurt. Vanaf dit uitkijkpunt is het uitzicht op het middeleeuwse kasteel Rocca Maggiore een van de beste in de stad. Als u door smalle steegjes en middeleeuwse pleinen loopt, bereikt u de kathedraal van Saint Rufino, de basiliek van Saint Claire en Piazza del Comune, het belangrijkste stadsplein. Op het plein zie je de Minerva-tempel, een van de best bewaarde Romeinse tempels in Italië. Het wordt omgeven door imposante middeleeuwse overheidsgebouwen. De tour gaat vervolgens verder naar de Sint-Franciscusbasiliek, die bekend staat om zijn 13e- en 14e-eeuwse fresco's gemaakt door Italiaanse meesters uit die tijd, waaronder Giotto.

Assisi: zelfgeleide audiotour

9. Assisi: zelfgeleide audiotour

Verken Assisi tijdens een smartphonetour. Kom meer te weten over iconische bezienswaardigheden zoals de basiliek van San Francesco d'Assisi, de Basilica di Santa Chiara en het kasteel van Rocca Maggiore. Download de app en begin je zelfgeleide avontuur. Gebruik de navigatiefunctie om gemakkelijk bezienswaardigheden en fotohotspots te vinden. Wandel langs uitgestippelde routes en duik in de geschiedenis en cultuur van deze oude stad. Bekijk de UNESCO-werelderfgoedlocatie waar Sint Franciscus stierf in de basiliek van Sint Franciscus van Assisi. Zie waar de overblijfselen van Saint Clare werden gevonden in de Basilica di Santa Chiara. Bewonder het 800 jaar oude stenen kasteel van Rocca Maggiore. Stem af op het audiocommentaar om te horen over toeristische attracties. Start of pauzeer uw tour wanneer u maar wilt. Heb de vrijheid om je eigen schema te ontwerpen.

Vanuit Rome: bustour Orvieto en Civita Bagnoregio

10. Vanuit Rome: bustour Orvieto en Civita Bagnoregio

Laat je eerst ophalen bij je hotel in het centrum van Rome of ga naar het ontmoetingspunt in het stadscentrum. Stap aan boord van de bus en vertrek om 8.00 uur richting de oude stad Bagnoregio in de provincie Viterbo in Midden-Italië. Maak bij aankomst een wandeling door Civita di Bagnoregio, dat meer dan 2500 jaar geleden door Etrusken werd gesticht. De stad staat bekend om zijn opvallende ligging bovenop een plateau tussen de twee valleien genaamd Fossato del Rio Torbido en Fossato del Rio Chiaro. Ontdek waarom de nederzetting ook wel de 'stervende stad' wordt genoemd en historisch gezien toegankelijk was via een enkele weg die van de Tiber-vallei naar het meer van Bolsena leidde. Stop dan voor een heerlijke lunch in een lokaal Italiaans restaurant. In de middag gaat u verder met de tour naar Orvieto, een ander klein stadje van Etruskische oorsprong waar u de magnifieke 14e-eeuwse kathedraal kunt bewonderen, een meesterwerk van gotische architectuur. Bezoek de opmerkelijke Pozzo di San Patrizio, een historische put die in de 16e eeuw werd gebouwd door architect-ingenieur Antonio da Sangallo de Jongere van Florence. Keer ten slotte terug naar Rome, waar je wordt afgezet bij het ontmoetingspunt in het stadscentrum.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Umbrië

Alle activiteiten

182 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Umbrië

Wat zijn de topattracties van Umbrië?

Andere activiteiten in Umbrië

Wil je alle activiteiten in Umbrië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Umbrië

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 778 beoordelingen

Prachtig landschap direct onder de basiliek van Francesco di Assisi. Vriendelijke eigenaresse die van de wijnproeverij een ervaring maakt die je graag nog een keer zou willen herhalen. U kunt 5 verschillende wijnen proeven die door de familie zijn geproduceerd en door de wijngaarden dwalen om de ware gevoelens van een "wijnpelgrim" te ervaren.

We zijn heel leuk ontvangen. De wijnproeverij was perfect met goede uitleg in het Engels. Het was erg leuk dat je door de wijngaard mocht lopen. Bij elke druivensoort staat informatie over de druivenplant, waar die vandaan komt en wat de smaak is. De picknick was perfect verzorgd eten was heerlijk de wijn natuurlijk ook. Het is een echte aanrader.

Met name de picknick was fantastisch. Wat een prachtige ambiance!