Belevingen in
Umm Qais

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Umm Qais: De beste dingen die je niet wil missen

Van Amman: Jerash, Ajloun Castle & Umm Qais privétour

1. Van Amman: Jerash, Ajloun Castle & Umm Qais privétour

Begin met het ophalen van je hotel in Amman en reis naar de oude stad Jerash. Verken de stad die een rijke, welvarende Griekse en Romeinse nederzetting was, voor het eerst gesticht door Alexander de Grote rond 331 voor Christus. Wandel door de Collonaded Street en ontdek goed bewaarde voorbeelden van Romeinse architectuur, waaronder het amfitheater, openbare pleinen, tempels en pleinen. Bekijk de tempel van Artemis, het Forum, het ovale plein en de boog van Hadrianus. Ga vervolgens naar Ajloun en bezoek het kasteel van Ajloun, een 12e-eeuws fort gebouwd tijdens het bewind van de Ayyubid-dynastie onder het bevel van Saladin. Gebouwd als een defensieve buitenpost om de 3 grote passages in Noordwest-Jordanië te bewaken, is deze heuveltopstructuur een opvallend voorbeeld van middeleeuwse Arabisch-islamitische militaire architectuur. Ontdek de verschillende torens, kamers, galerijen en trappen die deel uitmaken van de stad, evenals het prachtige landschap dat de heuvels omringt. Beklim de toren en geniet van het fantastische uitzicht op de Jordaanvallei en de Dode Zee. Rijd richting Umm Qais, een van de mooiste Grieks-Romeinse steden in de regio. Leer meer over de ruïnes van de stad Gadara in Decapolis, nu bekend als Umm Qais. Geniet van het adembenemende uitzicht op Jordanië, Syrië, Israël en Palestina. Kom ten slotte terug met je chauffeur en keer terug naar Amman, waar je tour eindigt met een drop-off op een centrale locatie naar keuze.

...
Vanuit Amman: 3-daagse uitstap Petra, Rum, Akaba en Dode Zee

2. Vanuit Amman: 3-daagse uitstap Petra, Rum, Akaba en Dode Zee

Ontdek de hoogtepunten van Jordanië tijdens een privé-excursie met een kleine groep voor een intieme kijk op het leven op enkele van de meest historische plekken van de regio. Bewonder de monumenten van de in de rotsen uitgehouwen stad Petra, ga naar de Dode Zee om de zonsondergang te zien en ervaar het bedoeïenenleven in een kamp in Wadi Rum. Dag 1: Je wordt eerst om 08:00 uur opgehaald bij je hotel in Amman en gaat dan over de snelweg door de woestijn richting Wadi Mousa (Petra). Je pauzeert bij het natuurreservaat Dana en bewondert het geweldige landschap. Je gaat door naar het Shobak-kasteel en bezoekt dan Klein Petra. Je wordt afgezet bij je 3-sterrenhotel in Wadi Mousa voor je overnachting. Dag 2: Je brengt de dag door met het verkennen van Petra tot 16:00 uur (14:00 uur in de winter). Na deze verkenning ga je naar Wadi Rum waar je de nacht doorbrengt in een bedoeïenenkamp. Dag 3: Verken de vallei tijdens een jeepsafari. Dan ga je naar een strand aan de Dode Zee. Je komt richting Akaba door de Grote Slenk. Dan kun je de zonsondergang zien bij de Dode Zee. 's Avonds ga je weer terug naar Amman.

...
2- Dag Petra Overnight Tour Van Amman

3. 2- Dag Petra Overnight Tour Van Amman

Dag 1 Petra - Dana natuurreservaat: U wordt opgehaald van Amman om 8 uur, die door de woestijn snelweg in de richting van Wadi Mousa (Petra) en stoppen op verschillende plaatsen op de weg. U zult Dana natuurreservaat gebied te bezoeken en het prachtige landschap van de reserve. Vervolgens wordt u Shobak Castle (kasteel van de kruisvaarder - ook bekend als Montreal ook) te zien, en ga daarna naar Little Petra. Tenslotte zal je worden afgezet bij je hotel in Wadi Mousa stad om 4 uur voor een ontspannen overnachting. Dag 2 Guided Exploration: De volgende dag vindt u bij uw hotel opgehaald om 7 uur, en het hoofd uit voor een tocht met gids in Petra. U zult 9 uur het verkennen van de tijd in Petra zelf hebben; veel mensen kiezen voor de schatkist, klooster, het hoge gedeelte van het Offer en sites in tussen bezoeken. U keert terug opgehaald om 4 uur op uw oorspronkelijke vertrekpunt, en gedreven om uw originele hotel, het sluiten van de tour. Petra naam komt van het Latijnse woord 'Petrae', wat 'rock', ligt in een Great Rift Valley ten oosten van Wadi Araba in Jordanië ongeveer 80 kilometer ten zuiden van de Dode Zee - 260 km naar het zuiden - Zuid-westen van Amman - Jordanië Hoofdstad . Het kwam in bekendheid in de late eerste BCE (BC) door het succes van de specerijenhandel. De stad was de belangrijkste stad van het oude Nabateëer en was vooral bekend om twee dingen: de handel en de hydraulische technische systemen. Het was lokaal autonoom tot aan het koninkrijk van Trajanus, maar bloeide onder Romeinse heerschappij. De stad groeide rond haar Colonnaded. Naar aanleiding van de stroom van de Wadi Musa, werd het centrum van de stad aangelegd aan beide zijden van de Colonnaded Street op een langgerekte van plan tussen het theater in het oosten en het Qasr al-Bint in het westen. De steengroeven waren waarschijnlijk geopend in deze periode, en er volgde vrijwel continue gebouw door middel van de eerste en de tweede eeuw CE.

...
Van Amman: Jerash, Umm Qais en Jesus 'Cave Private Trip

4. Van Amman: Jerash, Umm Qais en Jesus 'Cave Private Trip

Verken enkele historische schatten van Jordanië tijdens deze privétour van een hele dag naar Jerash, Um Qais en Jesus 'Cave vanuit Amman. Ontdek de ruïnes in Jerash, bekend als een van de best bewaarde Grieks-Romeinse steden in het Midden-Oosten. Jerash is een nederzetting uit de bronstijd waar u de tempel van Artemis, het Forum, het ovale plein en de boog van Hadrianus kunt vinden. Leer meer over de stad en hoe het groeide als een Griekse federatie en bloeide door de moslim- en christelijke heerschappij tot haar ondergang na de kruistochten. Ga daarna naar Um Qais, een van de meest verbazingwekkende Grieks-Romeinse steden. Ontdek de ruïnes van de stad Gadara in Decapolis, die nu bekend staat als Um Qais. Deze plek is prachtig vanwege de juxtapositie tussen de Romeinse ruïnes en het verlaten dorp uit het Ottomaanse tijdperk. Bekijk het buitengewone uitkijkpunt met uitzicht op drie landen: Jordanië, Syrië en de Israëlische en Palestijnse gebieden. Volgens de Bijbel heeft Jezus hier het wonder van het Gadarene-varken verricht. Ga later naar de grot van de profeet Jezus, drie mijl ten zuiden van Um Qais. De burgers daar geloven dat Jezus in deze grot verbleef tijdens zijn reizen naar Umm Qais om zijn mensen van het heidendom te bevrijden. Laat je terugbrengen naar je hotel in Amman om de tour af te sluiten.

...
Jerash en Umm Qais Private Tour van Amman

5. Jerash en Umm Qais Private Tour van Amman

In de ochtend opgehaald bij je accommodatie in Amman. Een goede tweede naar Petra op de lijst van favoriete bestemmingen in Jordanië is de oude stad van Jerash, die een ononderbroken keten van menselijke bewoning dateert uit meer dan 6500 jaar heeft. Jerash ligt op een vlakte, omringd door heuvelachtige beboste gebieden en vruchtbare bekkens. Veroverd door generaal Pompeius in 63 voor Christus, kwam het onder Romeinse heerschappij en was een van de tien grote Romeinse steden van de Decapolis League. Dan rijden we noordwaarts naar de grote plaats van Gadara "Umm Qais", waar het wonder van de zwijnen is opgetreden. Geniet van een prachtig uitzicht op het Meer van Galilea, de berg Tabor en Golan Heights. Daarna zul je terug naar je hotel in Amman waar u wordt afgezet bij rond 05:00 worden genomen.

...
Amman Queen Alia Airport: Transfer van / naar Petra

6. Amman Queen Alia Airport: Transfer van / naar Petra

Een persoonlijke chauffeur volgt uw vlucht van / naar de internationale luchthaven Queen Alia om vertragingen of vroege aankomsten mogelijk te maken. Ophalen van zowel je hotel in Petra als de luchthaven wordt aangepast aan de hand van wijzigingen in het vluchtschema. Zoek eenvoudig uw professionele chauffeur met een naamkaartje in de aankomsthal of de lobby van uw hotel. Na uw ontmoeting helpen ze u met uw bagage en zorgen ervoor dat u zich comfortabel voelt. Spring in een modern, groot voertuig gevuld met gratis mineraalwater en uitgerust met wifi. Transfer rechtstreeks naar uw hotel in Petra, of van uw hotel in Petra rechtstreeks naar de luchthaven in Ammam. De service werkt 24/7, dus deze luxe ervaring is beschikbaar op elk moment van de dag, elke dag van de week. Haal de stress uit uw bezoek aan Jordanië, sla vervelende taxilijnen over en reis in stijl en comfort.

...

Sitemap Umm Qais

Wil je alle activiteiten in Umm Qais ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Umm Qais

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 42 beoordelingen

Perfecte veelbewogen tour door Jordanië

Punctuele start in Amman, onderweg een omweg naar Little Petra, daarna ingecheckt bij het hotel in Petra rond 14.00 uur en nog 3 uur om Petra te verkennen. De Jordan Pass is zeker een aanrader, aangezien de meeste toegangsprijzen inbegrepen zijn. Op de 2e dag hadden we weer 7 uur voor de verwoeste stad en verder naar het prachtige Wadi Rum Diner en overnachting in het bedoeïenenkamp een bijzonder hoogtepunt, zeer aangenaam en ontspannen. Op de 3e dag 2 uur met de jeep door het adembenemende panorama en dan verder naar de Rode Zee. Je moet een extra tour boeken voor de Dode Zee. Ik kan JPPT alleen maar aanbevelen, Murad was altijd vriendelijk en attent, had veel nuttige tips en interessante informatie over Jordanië. Ik was alleen op reis als vrouw en voelde me overal in Jordanië heel veilig en hartelijk welkom. 5 sterren zeker en sterk aanbevolen!

We werden bij het hotel opgehaald door Ahmed Hussin, een zeer goede chauffeur en een aangenaam persoon, op weg naar Petra liet hij ons speciale plekken zien. Wij verbleven in hotel edom in wadi Musa, dat vonden wij luxueus. Op de 2e dag waren we, op aanraden van Ahmed, kort na 6 uur in Petra, wat we leuk vonden, hoewel we geen vroege vogels zijn: de dag was nog fris, er was mooi licht en niet veel bezoekers. 's Middags waren we in Wadi Rum - het was daar fantastisch: de woestijn met het rode zand en de rotsen, de zonsondergang, de gastvrijheid in het kamp, de sterrenhemel, de tenten, het eten. De jeeptour op de 3e dag was bijzonder. Toen ging het terug in de richting en nog steeds de indruk van de Dode Zee. 's Avonds waren we terug in ons hotel. We voelden ons de hele tijd veilig en het was leuk met Ahmed.

In een paar dagen een tour die je de essentie van Jordanië laat begrijpen. Zeer goed georganiseerd, de chauffeur Nidal erg goed en voorbereid.